ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

09-12-2020, 08:53

Ooo... Mamy tutaj wybitnego filologa rumuńskiego! Doniesienia prasowe mówią, że to oznacza neutralnego "czarnego", ale światowej klasy ekspert prostuje, że to jednak pejoratywny "czarnuch". A jak będzie po rumuńsku "debil"?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-12-2020, 09:02

uglak pisze:
09-12-2020, 08:53
Ooo... Mamy tutaj wybitnego filologa rumuńskiego! Doniesienia prasowe mówią, że to oznacza neutralnego "czarnego", ale światowej klasy ekspert prostuje, że to jednak pejoratywny "czarnuch". A jak będzie po rumuńsku "debil"?
"neutralnego czarnego" ... weź idź na spacer. chłodno jest xD ochłoniesz LOL. idziesz chłopaku drogą blodkulta. zejdź z tej drogi.

poza tym w moich ustach, arbitralnie i poza zdrowym rozsądkiem, ten wypowiedziany "debil" został wypowiedziany w sposób "neutralny".

dobra, "debil", ten "neutralny" jest już zajęty. jaki obelżywyneutralnie opis sobie wybierasz?

ps. a tak poważnie. większego debilizmu dzisiaj jeszcze nie słyszałem. zobaczymy, czy coś to przebije. przynajmniej tyle, że nie piszesz fikołku ty mój, że się przesłyszało, że to do murawy było wypowiadane i nie we wtorek a miesiąc temu xD
Ostatnio zmieniony 09-12-2020, 09:05 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

09-12-2020, 09:03

Ci sami ludzie burzą się jak ktoś za granicą powie coś źle o Polakach. nawet rząd czasem słał noty. Godna podziwu konsekwencja.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

Hatefire pisze:
Ci sami ludzie burzą się jak ktoś za granicą powie coś źle o Polakach. nawet rząd czasem słał noty. Godna podziwu konsekwencja.
nie rozumiejąc, że jest to neutralna obelga xD
Poro
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

09-12-2020, 09:05

Hatefire pisze:
Nie wymagaj od Ascetika konsekwencji ani logiki
przecież to kretyn...
taki zwykły, neutralny :)
Awatar użytkownika
Hatefire

09-12-2020, 09:06

Stoigniew pisze:
przecież to kretyn...
To akurat nie było skierowane do Ascetica.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

09-12-2020, 09:08

@ uglak, widzę, że jesteś wybitnym relatywistą i znawcą języka rumunskiego.

tu masz kolejny przykład neutralnego zwracania się do siebie. niestety po naszemu. jak uważasz, ten epitet nie będzie ciebie obrażał, jak go będę stosował? jest neutralny, czy jednak nie?

Obrazek
Ostatnio zmieniony 09-12-2020, 09:20 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

09-12-2020, 09:14

Filipiak, to akurat typowy Janusz (nieprzypadkowo ma tak na imię) biznesu. Twórca słynnego twierdzenia Filipiaka "każdego specjalistę da się zastąpić skończoną liczbą stażystów". Już lata temu pięknie się skompromitował w wywiadzie z Sroczyńskim.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

09-12-2020, 09:19

Stoigniew pisze:
Hatefire pisze:
przecież to kretyn...
neutralny debilu, a nie, może jednak nie naturalny. jakiś obcokrajowiec poderwał ci chłopaka? bo masz z tym niezłą spine? czy nie udaje się tobie znaleźć roboty na zmywaku, bo ci jakiś pakistańczyk wybrał robotę? prujesz się z tym do wyrzygania.

właśnie, wracając do tego rumuna i neutralnego obrażania. jak rozumiem debilu, nie kwestionujesz mojej wypowiedzi. uważasz, że brak kultury i krzyczenie do kogoś per czarnuch, to rzecz naturalna. dopuszczasz znak równości jaki przed momentem postawiłem. czyli jesteśmy od dzisiaj umówieni. od dzisiaj ja do ciebie: per debil. masz to jak w banku.
Poro
Awatar użytkownika
uglak

09-12-2020, 09:34

Czujecie się tak mocno obrażeni, kiedy ktoś nazwie was "białymi" jak tamten gość, kiedy ktoś nazwał go (w nieznanym mu języku) "czarnym"? Może to da się jeszcze leczyć.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

09-12-2020, 09:37

Nikt mnie nazwał w życiu białym. Po co w ogóle odnosić się do koloru skóry?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

09-12-2020, 09:38

uglak pisze:
09-12-2020, 09:34
Czujecie się tak mocno obrażeni, kiedy ktoś nazwie was "białymi" jak tamten gość, kiedy ktoś nazwał go (w nieznanym mu języku) "czarnym"? Może to da się jeszcze leczyć.
co dziwne nikt tak nie mówi. a na odwrót już tak. ... panie "neutralna wypowiedź" xD

a jak jest z tym hujem. jest to neutralne, czy nie, bo nie skorzystałeś z okazji i sam sobie nie wybrałeś neutralnej obelgi. szukam dalej tym samym. no to jak? wypowiedź ziomeczka z krakowa i użyte słowo jest neutralne?
Poro
Awatar użytkownika
uglak

09-12-2020, 09:41

Dla siebie poproszę tego debila po rumuńsku.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

09-12-2020, 09:45

tak dobrze, to nie będzie. bo to będzie niezrozumiałe do reszty. coś się znajdzie. panie neutralny -)
Poro
Awatar użytkownika
trup

09-12-2020, 09:57

Debilescu? :D

Panowie. Po co wasze swary głupie. Wnet i tak to wszystko dupnie.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

09-12-2020, 10:04

Ascetic pisze:
tak dobrze, to nie będzie. bo to będzie niezrozumiałe do reszty. coś się znajdzie. panie neutralny -)
Nic mnie tak nie śmieszy, jak ci samozwańczy arbitrzy elegancji i wielbiciele zdrowego rozsądku, kiedy za tą fasadą kryją się konkretne poglądy. Tylko z jakich względów nie chcą ich wyrazić wprost.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

09-12-2020, 10:09

Hatefire pisze:
09-12-2020, 10:04
Ascetic pisze:
Nic mnie tak nie śmieszy, jak ci samozwańczy arbitrzy elegancji i wielbiciele zdrowego rozsądku, kiedy za tą fasadą kryją się konkretne poglądy. Tylko z jakich względów nie chcą ich wyrazić wprost.
dla mnie zwykłe chamstwo jest o tyle akceptowane, że przynajmniej wiadomo z kim ma się do czynienia. po prostu stosuje się do nich te same metody. tutaj jeden z drugim heheszkuje, a trzeci pisze o jakiejś wyimaginowanej neutralności. czyli pośrednio się chyba trochę wstydzą swoich poglądów, może boją braku akceptacji. może nie mają jaj. nie wiem. a to przecież proste jest. to zwykłe chamstwo jest. niczym nie różniące się od właśnie zachowań pana janusza. ale nie. trzeba zadawać pytania typu: "czy ktoś do ciebie mówi białasie" xD.
Poro
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

09-12-2020, 10:11

Ascetic pisze:
09-12-2020, 08:36
Stoigniew pisze:
09-12-2020, 08:19

hehe, no i czemu się dziwisz ?
przecież wg aktualnych masterfulowych norm (i nie tylko) sędziemu nie wolno wyrzucić z boiska ani gwizdać na murzyna bo to rasizm, tak samo jak dziennikarzowi nie wolno zadawać niewygodnych pytań pedałowi bo to homofobia :)
hehe (pozwolę sobie też na rechot debila).

te. zabawmy się w moją grę. taką logiczną. dla rumuna tamten asystent trenera to: "czarnuch". według tego asystenta jest to obraźliwe. tak? tak. według mnie jesteś "debilem". według ciebie jest to obraźliwe. tak? tak. tamto zachowanie obraźliwe akceptujesz? tak? tak. to i to teraz, będziesz akceptował? tak? tak. - jakie, no takie, że ja ciebie będę nazywał od dziś per debilu. tak jak tamten rumun sobie pozwolił. jedno i drugie nie przeszkadza tobie. jesteśmy umówieni debilu.

< nie ma to nic wspólnego z aktualnie obowiązującymi normami. na masterfulu, czy na brutalandzie. jestem debilu przekonany, że do człowieka na ulicy nie mówisz per czarnuchu, albo per pedale. nawet jak kultura osobista jest jest tobie obca, bo jak widać po kolejnym wpisie, tak właśnie jest. >
<jeszcze jedno. doczytaj też jak cała scena wyglądała na tym meczu, później wróć i uklęknij przed swoim kolegom powyżej. bo rechoczesz jak debil z akcji, która zwyczajnie jest słaba>
paradne, o kulturze osobistej śmie pisać osobnik, który nie ma pojęcia co to dyskusja i jeśli tylko ktoś nie zgadza się z jego jedynie słusznymi poglądami to w ich obronie z marszu przechodzi do inwektyw pod adresem krytykującego....
co dalej ? - pluton egzekucyjny dla inaczej myślących ?
albo dla zadających niewygodne pytania Twoim pupilom ? ....
Awatar użytkownika
Ascetic

09-12-2020, 10:13

Stoigniew pisze:
09-12-2020, 10:11
Ascetic pisze:
09-12-2020, 08:36
Stoigniew pisze:
09-12-2020, 08:19

hehe, no i czemu się dziwisz ?
przecież wg aktualnych masterfulowych norm (i nie tylko) sędziemu nie wolno wyrzucić z boiska ani gwizdać na murzyna bo to rasizm, tak samo jak dziennikarzowi nie wolno zadawać niewygodnych pytań pedałowi bo to homofobia :)
hehe (pozwolę sobie też na rechot debila).

te. zabawmy się w moją grę. taką logiczną. dla rumuna tamten asystent trenera to: "czarnuch". według tego asystenta jest to obraźliwe. tak? tak. według mnie jesteś "debilem". według ciebie jest to obraźliwe. tak? tak. tamto zachowanie obraźliwe akceptujesz? tak? tak. to i to teraz, będziesz akceptował? tak? tak. - jakie, no takie, że ja ciebie będę nazywał od dziś per debilu. tak jak tamten rumun sobie pozwolił. jedno i drugie nie przeszkadza tobie. jesteśmy umówieni debilu.

< nie ma to nic wspólnego z aktualnie obowiązującymi normami. na masterfulu, czy na brutalandzie. jestem debilu przekonany, że do człowieka na ulicy nie mówisz per czarnuchu, albo per pedale. nawet jak kultura osobista jest jest tobie obca, bo jak widać po kolejnym wpisie, tak właśnie jest. >
<jeszcze jedno. doczytaj też jak cała scena wyglądała na tym meczu, później wróć i uklęknij przed swoim kolegom powyżej. bo rechoczesz jak debil z akcji, która zwyczajnie jest słaba>
paradne, o kulturze osobistej śmie pisać osobnik, który nie ma pojęcia co to dyskusja i jeśli tylko ktoś nie zgadza się z jego jedynie słusznymi poglądami to w ich obronie z marszu przechodzi do inwektyw pod adresem krytykującego....
co dalej ? - pluton egzekucyjny dla inaczej myślących ?
albo dla zadających niewygodne pytania Twoim pupilom ? ....
masz powyżej debilu, jak sie z chamami rozmawia. jak poczytasz to forum, jest tutaj z 30 osób z którymi "normalnie rozmawiam". nawet czasem twarzą w twarz, a czasem nawet telefonicznie. nawet się zdarzyło zrobić niejeden interes. z tobą debilu już "normalnie" nie porozmawiam. heheszkowanie przez starego chłopa z obcych ludzi, ocena poprzez kolor skóry, czy preferencje, sprowadza ciebie do chamidła z którym nie da się inaczej. nawet neutralnie się już nie wydarzy. było minęło.

masz coś jeszcze chamie do dodania? może mam poprzeklejać twoje memy - właściwie w większość sprowadzające się do jednego. zrobić wyciąg z twojej niewyszukanej "kultury osobistej"?
Poro
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

09-12-2020, 10:25

tak, tak, oczywiście, niezgadzanie się z Twoimi poglądami to zwykły przejaw chamstwa, na który trzeba reagować twardo i zdecydowanie
wybaczam Ci....
:D
ODPOWIEDZ