SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: SARS-CoV-2

10-12-2020, 22:48

Hatefire pisze:
10-12-2020, 15:17
Medard pisze:
10-12-2020, 15:08
Arkona >> Krabathor >> Najtłisz >> Sabaton >> Voivod
Tak subiektywnie:

Karel Gott > Roxette > coś ze Słowacji > Ałła Pugaczowa > HIM > Bon Jovi > Bryan Adams
Vondrackowa była wtedy na turnieju najlepsza na bramce, do tego żelazna obrona, grali w hokeju to co Włosi na turniejach w piłkę, mało bramek knedliczki strzelali. Ruskie mieli większe gwiazdy, same asy, ale słabszego bramkarza i niezgrani byli dobrze.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-12-2020, 22:52

moonfire pisze:
10-12-2020, 22:43
Ascetic pisze:
10-12-2020, 22:16

nie wiem na ile tej kasy by wystarczyło, ale akurat tutaj też jestem zdania, że postgierkowskie rozdawnictwo nie mogło się inaczej skończyć. jakby nie to, na co nie mają wpływu i czego nie mogli przewidzieć, to by inna sraczka przyszła i wyczyściła kasę. tu pełna zgoda, że tak się zatracili w kupowaniu społeczeństwa, że uznali, że jest tylko dziś a jutra nie ma.

a na końcu tej ścieżki zostało im żebranie o kasę unijną. czy to nie rozczulające xD
Tak, to prężenie muskułów i weto dla budżetu UE, a potem zmiana narracji, na końcu zaś podwójny sukces. Pinokio wszedł tu na szczyty sofistyki. :)
To najgorszy rząd od Okrągłego Stołu, bez dwóch zdań. Z perspektywy czasu najlepiej oceniam rządy SLD.
tu pewnie też zaskoczę, ale sld'owców lubiłem tylko za jedno. stara szkoła. polot, zero spiny. czuć było, że alko krąży 24h na dobę w ich krwi. poza tym to kurwy do rozstrzelania. komuchy, w szczególności te matrioszkowe, to największe zło współczesnej polski. sam mam w rodzinie, dziadka, miałem właściwie, oficera politycznego, co zza uralu z wp najechał nasz kraj od morza po góry. jak mi ojciec opowiadał co wygadywał, to co mu ruskie zaszczepili, to teraz się cały gotuję. tym samym mam mocno mieszane emocje do tamtej ekipy.

tak całościowo mam taką ocenę, że wszyscy po jednych pieniądzach. najczęściej złodziejskich. ale chyba jesteśmy takim narodem, że wybieramy chamów, cyników i zwykłych złamasów. chcemy to mamy. jak teraz. gdzie w sejmie marszałek mówi do posła: "pan jest pajacem", a dzień wcześniej wręcza się kwiaty jakiemuś stetryczałemu pseudonaczelnikowi. cyrk i żenada.
Poro
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

11-12-2020, 13:26

Ascetic pisze:

tu pewnie też zaskoczę, ale sld'owców lubiłem tylko za jedno. stara szkoła. polot, zero spiny. czuć było, że alko krąży 24h na dobę w ich krwi. poza tym to kurwy do rozstrzelania. komuchy, w szczególności te matrioszkowe, to największe zło współczesnej polski. sam mam w rodzinie, dziadka, miałem właściwie, oficera politycznego, co zza uralu z wp najechał nasz kraj od morza po góry. jak mi ojciec opowiadał co wygadywał, to co mu ruskie zaszczepili, to teraz się cały gotuję. tym samym mam mocno mieszane emocje do tamtej ekipy.

tak całościowo mam taką ocenę, że wszyscy po jednych pieniądzach. najczęściej złodziejskich. ale chyba jesteśmy takim narodem, że wybieramy chamów, cyników i zwykłych złamasów. chcemy to mamy. jak teraz. gdzie w sejmie marszałek mówi do posła: "pan jest pajacem", a dzień wcześniej wręcza się kwiaty jakiemuś stetryczałemu pseudonaczelnikowi. cyrk i żenada.
Fakt, była to banda cyników, a sam również jestem antykomunistą, więc ani na nich nie głosowałem, ani ich nie popierałem.
Z perspektywy czasu widać jednak, że ich rządy miały jedną zasadniczą zaletę nad tą amatorką, etosiarstwem i styropianiarstwem, które widzimy dzisiaj. Były solidnie technokratyczne. Zwolennicy Kościoła byli zadowoleni, bo nie ruszano pewnych ustaleń, komuszki również. A że afery były? Pewnie, że były, chociaż z perspektywy czasu "lub czasopisma" i afera Rywina wydają się niewinnym żarcikiem.

Mam w związku z tym dysonans poznawczy, ale nie mogę inaczej ich ocenić.
Awatar użytkownika
Ascetic

11-12-2020, 13:32

moonfire pisze:
11-12-2020, 13:26
Ascetic pisze:

Fakt, była to banda cyników, a sam również jestem antykomunistą, więc ani na nich nie głosowałem, ani ich nie popierałem.
Z perspektywy czasu widać jednak, że ich rządy miały jedną zasadniczą zaletę nad tą amatorką, etosiarstwem i styropianiarstwem, które widzimy dzisiaj. Były solidnie technokratyczne. Zwolennicy Kościoła byli zadowoleni, bo nie ruszano pewnych ustaleń, komuszki również. A że afery były? Pewnie, że były, chociaż z perspektywy czasu "lub czasopisma" i afera Rywina wydają się niewinnym żarcikiem.

Mam w związku z tym dysonans poznawczy, ale nie mogę inaczej ich ocenić.
współcześni przewalacze to się pewnie pokładają ze śmiechu za co rywin poszedł garować. nawet te pogaduchy na wrocławski cmentarzu nt. automatów to były niewinne gierki. tylko, że tamci przynajmniej nie wycierali sobie gęby uberpolskością i uberkatolickością. nie wkurwiali ludzi smętnym pierdoleniem o lpg, skrobankach i dlaczego warto, albo nie warto chodzić do kościółka. dawali tutaj oddech. a, że kradli na potęgę. kradli, kradną i kraść będą. przecież nie lezą do polityki po dietę poselską. bez żartów.
Poro
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

11-12-2020, 14:04

Ascetic pisze:

współcześni przewalacze to się pewnie pokładają ze śmiechu za co rywin poszedł garować. nawet te pogaduchy na wrocławski cmentarzu nt. automatów to były niewinne gierki. tylko, że tamci przynajmniej nie wycierali sobie gęby uberpolskością i uberkatolickością. nie wkurwiali ludzi smętnym pierdoleniem o lpg, skrobankach i dlaczego warto, albo nie warto chodzić do kościółka. dawali tutaj oddech. a, że kradli na potęgę. kradli, kradną i kraść będą. przecież nie lezą do polityki po dietę poselską. bez żartów.
Lepszy jawny wróg niż fałszywy przyjaciel. Osobiście nie mogę już słuchać tych głodnych kawałków o patriotyzmie, etosie, Polsce i polskości, tradycji, religii, nie tylko w wykonaniu polityków, ale w ogóle. To wszystko ma przaśno-ziemniaczany polor chujowej akademii szkolnej z okazji Barbórki czy Rewolucji Październikowej. Ta estetyczna drętwota w połączeniu z cynicznym robieniem przewałów i nachalną propagandą powoduje, że oceniam rządy PiSda jako najgorszą władzę w Polsce od czasów Okrągłego Stołu.

A jak widzę gdzieś lub słyszę o JP2, zbiera mi się na wymioty.
Awatar użytkownika
Hatefire

11-12-2020, 14:12

Prawda jest bardzo prozaiczna. To nie byli ludzie z przeszłością w PPR czy szlakiem bojowym od Lenino do Berlina. Karierowicze dosyć bezideowi, którzy pod koniec PRL kombinowali jak się ustawić i wyruchać starych towarzyszy. Z perspektywy czasu widać jedno. W. przeciwieństwie do styropianów mieli mózgi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

11-12-2020, 14:41

moonfire pisze:
11-12-2020, 14:04
Ascetic pisze:

Lepszy jawny wróg niż fałszywy przyjaciel. Osobiście nie mogę już słuchać tych głodnych kawałków o patriotyzmie, etosie, Polsce i polskości, tradycji, religii, nie tylko w wykonaniu polityków, ale w ogóle. To wszystko ma przaśno-ziemniaczany polor chujowej akademii szkolnej z okazji Barbórki czy Rewolucji Październikowej. Ta estetyczna drętwota w połączeniu z cynicznym robieniem przewałów i nachalną propagandą powoduje, że oceniam rządy PiSda jako najgorszą władzę w Polsce od czasów Okrągłego Stołu.

A jak widzę gdzieś lub słyszę o JP2, zbiera mi się na wymioty.
w zaznaczonych miejscach się zgadzam, co do niezaznczonych, w szczególności jeżeli chodzi o mity okrągostołowych zbrodni i tych co sprzedali jeszcze niesprzedane, już nie. to jest wymysł na zasadzie: gdyby żaby umiały latać to by nie było komarów. gdyby na niby.
Poro
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

11-12-2020, 21:56

Duże piwo dla moonfire'a, mam identyczne odczucia. Pięknie to ująłeś.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

11-12-2020, 22:16

Wasyl pisze:
11-12-2020, 21:56
Duże piwo dla moonfire'a, mam identyczne odczucia. Pięknie to ująłeś.
Cieszę się. :)
Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

11-12-2020, 23:17

Hatefire pisze:
11-12-2020, 14:12
Prawda jest bardzo prozaiczna. To nie byli ludzie z przeszłością w PPR czy szlakiem bojowym od Lenino do Berlina. Karierowicze dosyć bezideowi, którzy pod koniec PRL kombinowali jak się ustawić i wyruchać starych towarzyszy. Z perspektywy czasu widać jedno. W. przeciwieństwie do styropianów mieli mózgi.
Aż tak bardzo bym ich nie przeceniał. Dziś są na aucie bo im się władza rozlazła w łapskach przy pierwszej możliwej okazji. W niczym im nie pomogło wprowadzenie Polski do UE, ani tym bardziej do NATO (a to duże osiągnięcia, jakkolwiek to oceniać)
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
Pacjent

12-12-2020, 10:18

64 tys. zgonów, w tym 11 tys. na Covid-19 za listopad. Łatwo obliczyć jaki jest problem wobec dotychczasowej średniej miesięcznej ok. 32 tys. Biorąc pod uwagę, że większość zmarłych z Covidem stanowią osoby z chorobami towarzyszącymi mamy niesamowitą "epidemię" nowotworów, zawałów, wylewów itd. oraz odpowiedź na pytanie co dała narodowa kwarantanna.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

12-12-2020, 12:48

ALe chyba nie wprowadzili w koncutej narodowej kwarantanny?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Pacjent

12-12-2020, 13:04

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
12-12-2020, 12:48
ALe chyba nie wprowadzili w koncutej narodowej kwarantanny?
Nie nazwali tego, ale wprowadzili.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

12-12-2020, 13:05

Aha, wydawalo mi sie ze te najostrzejsze obostrzenia to byly tylko wiosna
Czarny kopyt
starszy świeżak

12-12-2020, 14:01

Jebie murzyńsko--żydowskim kałem w tym temacie. Zrobili z naszego pięknego kraju terytorium doświadczalne, a od stycznia chemia domięśniowa. Żydzi w myckach na głowie rozgrywają to pięknie.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

12-12-2020, 14:04

Podobno stoją za wszystkim
Czarny kopyt
starszy świeżak

12-12-2020, 14:24

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Bo tak jest. Jak się naród nie przebudzi będzie jeszcze tragiczniej. Patrząc na tą spierdolinę umysłową co łazi po ulicach nie widzę możliwości poprawy. Pejsa pejs pejsem pogania.
Ostatnio zmieniony 12-12-2020, 14:26 przez Czarny kopyt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hatefire

Czarny kopyt pisze:
12-12-2020, 14:01
Jebie murzyńsko--żydowskim kałem w tym temacie.
To że Żydzi jak zawsze knują, to rozumiem. No, ale że Ugandyjczycy też :shock:
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

12-12-2020, 14:45

To robota służb, przefarbowali ich. Oczywiście za pieniądze Sorosa.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

12-12-2020, 14:48

Czarny kopyt pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Bo tak jest. Jak się naród nie przebudzi będzie jeszcze tragiczniej. Patrząc na tą spierdolinę umysłową co łazi po ulicach nie widzę możliwości poprawy. Pejsa pejs pejsem pogania.
Coś w tym jest. Widziałem wczoraj Żyda, i ten Żyd bił polskiego niewolnika pracującego w polu, i bił go pejsem, a jak go bił to krzyczał "sznela, sznela". Okropne.
Zablokowany