US heavy metal
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Stary Metal
- w mackach Zła
Re: US heavy metal
No a Virgin Steele?
Nazywany czasem Manowarem dla inteligentów?
Wczesne płyty genialne razem z ich najlepszym The House Of Artreus, bo ostatnie albumy trudno nazwać muzyką metalową.
Ewentualnie zespół byłego gitarzysty Virgin Steele, czyli Jack Starr Burning Starr i jego ostatnie płyty, czyli Stand Your Ground i Land Of The Dead.
To jest dynamit.
No i barbarzyńcy z Cirith Ungol.
Wczesne płyty genialne razem z ich najlepszym The House Of Artreus, bo ostatnie albumy trudno nazwać muzyką metalową.
Ewentualnie zespół byłego gitarzysty Virgin Steele, czyli Jack Starr Burning Starr i jego ostatnie płyty, czyli Stand Your Ground i Land Of The Dead.
To jest dynamit.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Attacker - niestety nie kupuję, przez wokale
Jag Panzer - raczej równy, Lubię Thane to the Throne i Mechanized Warfare
Iced Earth - The Glorious Burden to był dla mnie bardzo dobry album. Ciągle lubię i nie za bardzo wiem co mu się zarzuca. Kolejne dwa niestety dość nudne (również ten z Barlowem). Potem lepiej z tym nowym wokalem.
Jag Panzer - raczej równy, Lubię Thane to the Throne i Mechanized Warfare
Iced Earth - The Glorious Burden to był dla mnie bardzo dobry album. Ciągle lubię i nie za bardzo wiem co mu się zarzuca. Kolejne dwa niestety dość nudne (również ten z Barlowem). Potem lepiej z tym nowym wokalem.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Virgin Steele - Invictus i House of Atreus (szczególnie pierwsza część) - piękne rzeczyStary Metal pisze: ↑12-12-2020, 23:13No a Virgin Steele?
To jest dynamit.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Stary Metal
- w mackach Zła
Invictus, to w ogóle jest ich opus magnum
- moonfire
- zahartowany metalizator
Virgin Steele szczególnie za dwie części "The Marriage of Heaven and Hell", natomiast Cirith Ungol nie lubię - nie przekonałem się nigdy do wokali.Stary Metal pisze: ↑12-12-2020, 23:13No a Virgin Steele?
To jest dynamit.
- ozzy
- postuje jak opętany!
Cirith to potęga i młot na pozerów
zasadniczo to wątek w którym można pisać dzień i noc, dawno żaden tak na tym forum mnie nie wciągnął
kolejne do obadania to Purgatory - Tied to the Trax!

SODOM i chuj
- Stary Metal
- w mackach Zła
Amerykańsko - Włoski Hyborian Steel. Kolejny przedstawiciel barbarzyńskiego hyborian metal. Wydali tylko trzy płyty, ale każda dla miłośników wczesnej Manilli, bądź Omena albo innych tego typu kapel, gdzie brzmienie przypomina ostrzenie zardzewiałego topora o przydrożny głaz
Ponadto kilka razy wspominałem gdzieś tutaj na forum renegata z Manowar, Rossa The Bossa, i jego porywające heavy z projektu Death Dealer albo nieco bardziej klasyczno-wczesnomanowarowy firmowany jego ksywką zespół Ross The Boss.
Eeeech, żeby ten jebany starzec DeMaio zatrudnił Rossa, zamiast jakichś nonejmów, to byłby jeszcze ratunek, dla jednego z najważniejszych dla mnie zespołów.
Ponadto kilka razy wspominałem gdzieś tutaj na forum renegata z Manowar, Rossa The Bossa, i jego porywające heavy z projektu Death Dealer albo nieco bardziej klasyczno-wczesnomanowarowy firmowany jego ksywką zespół Ross The Boss.
Eeeech, żeby ten jebany starzec DeMaio zatrudnił Rossa, zamiast jakichś nonejmów, to byłby jeszcze ratunek, dla jednego z najważniejszych dla mnie zespołów.
-
- weteran forumowych bitew

"Ample Destruction", jak sama nazwa wskazuje, obfituje w chęć szerzenia zniszczenia. Ten album miażdży

Ten album zabija-to wojownicza potęga metalu

Bez zbędnych ogródek: muzyka na "Crimson Glory" to prawdziwa definicja power metalu
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
- w mackach Zła
Więc jednak pozwoliliście mi o Niej napisać
GRIFFIN - dwie płyty ale jakie ( nie mylić z niezłym norweskim )
Posłuchajcie a potem pogadamy
-
- w mackach Zła
kolejny mój mega faworyt - BLack Death
posłuchajcie - Krzyku żelaznego Proroka
posłuchajcie - Krzyku żelaznego Proroka

-
- w mackach Zła
US power - temat rzeka , czasy mojej chyba fajnej młodości padly już tu OMENy , Attackery - zajebista gra ( nie zgadzam się co do wokalu ) Lige Lordy , Jag Pancery , ... Savage Grace . Byłoby co wymieniać
-
- w mackach Zła
nie nie mogłem się powstrzymać - rzucę jeszcze jednym STYGIAN SHORE ( prawie - piszę prawie - Manilla Road )
utwór faworyt ? - Tidal Way
rozmarzyłem się powracając o szczenięcych szkolnych lat
dzięki za ten temat
pozdrawiam
AdrianSmith
utwór faworyt ? - Tidal Way
rozmarzyłem się powracając o szczenięcych szkolnych lat

dzięki za ten temat
pozdrawiam
AdrianSmith
-
- w mackach Zła
no to na dokładkę jeszcze Paradoxx - i jedyna ich płyta " plan of Attak " mój mokry sen kolekcjonerski -Top 10 mojej want listy analogów
jest na cd do tego - unofficial . Ale cóż jestem jeszcze młody
jest na cd do tego - unofficial . Ale cóż jestem jeszcze młody

- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie wiem czy do końca pasuje ale przypomniało mi sie takie cuś 
generalnie mało słucham heavy/power a pech chce że sporo nazw które przychodzą mi do głowy są akurat szkopami

generalnie mało słucham heavy/power a pech chce że sporo nazw które przychodzą mi do głowy są akurat szkopami

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
To ja do wyliczanki dorzucę Overlorde SR. Kilka lat temu, po ponad trzydziestu latach istnienia wydali debiutancki album, ale nie wiem, co teraz sobą reprezentują, bo nie jest to moje granie, ale ich dema z lat 80-ych są z gatunku wpadających w ucho.
- Żułek
może Slayer ?

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Żułek
a tak swoją drogą, da się gdzieś kupić ich pierwsze albumy ?
wyszły jakieś remastery albo coś ? bo oprócz nowych nigdzie nie widziałem

zapomniałeś napisać o Armored Saints (swoją drogą też nie mają tematu jak VR)

- Stary Metal
- w mackach Zła
T.S.
?
?
- moonfire
- zahartowany metalizator
Zgadzam się! Amerykański Griffin to świetna kapela.AdrianSmith pisze: ↑13-12-2020, 09:51Więc jednak pozwoliliście mi o Niej napisać
Ja kupowałem na ebayu, ale już jakiś czas temu. Na pewno wyszły wznowienia "Digital Dictator", s/t oraz "Welcome to the Ball".Żułek pisze:a tak swoją drogą, da się gdzieś kupić ich pierwsze albumy ?
wyszły jakieś remastery albo coś ? bo oprócz nowych nigdzie nie widziałem
O, tak. Armored Saint. Ostatnia płyta właśnie do mnie idzie, natomiast przedostatnia to rewelacyjny heavy metal.Żułek pisze:zapomniałeś napisać o Armored Saints (swoją drogą też nie mają tematu jak VR)
Istnieje również drugi Overlorde z Bobbym Lucasem na wokalu. W 2004 roku wydali powrotny album "Return of the Snow Giant". Kiedyś chodził za grosze, teraz trudno go dorwać, ale może na Discogs jeszcze jest w normalnej cenie.helpme pisze:To ja do wyliczanki dorzucę Overlorde SR. Kilka lat temu, po ponad trzydziestu latach istnienia wydali debiutancki album, ale nie wiem, co teraz sobą reprezentują, bo nie jest to moje granie, ale ich dema z lat 80-ych są z gatunku wpadających w ucho.
S.A. Slayer i Stygian Shore - znam na wyrywki, ale wszystko przede mną.
-
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."