SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: SARS-CoV-2
^ mundury, poezja oraz kultura dark roomów. to na pewno.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Spoko. Tylko nie ja tu szukam teorii spiskowych, ale covidianie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑13-12-2020, 14:09Postaram się to wyłożyć z maksymalną dozą dobrej woli. Tu nie ma żadnych forumowych spisków, przynajmniej ja nie wierzę w żadne, ani że nicram bierze pieniądze, ani że ty. Fajnie się czyta kogokolwiek, kto zna się na jakimś temacie. Tomaszm ma zawsze jakieś swoje pojebane historie, przeróżnego rodzaju, Drone ma jakieś tam zacięcie filozoficzne i może się wypowiedzieć na temat np. Korei, Sybir jest lekarzem, więc może się wypowiedzieć z pierwszej ręki jak to wygląda w szpitalu, nicram siedzi w laboratorium, więc może powiedzieć jak to wygląda w laboratorium.Pacjent pisze: ↑13-12-2020, 12:31To bardzo charakterystyczne, że w kierunku osób, które są w jakikolwiek sposób sceptyczne wobec covidowej propagandy, obostrzeń, lockdownu i nowej szczepionki stosuje się termin "szur" czyli wariat. Dokładnie tak samo robiono w ZSRR wobec osób, którym nie podobał się system. Faktem jest, że od wiosny rzeczywistość przypomina nową komunę, która przynosi lawinę zgonów na inne niż spowodowane przez wirus choroby.
W tym procederze na forum prym wiedzie pracownik przemysłu farmaceutycznego, a więc osoba zawodowo i finansowo zainteresowana by nie pojawiały się głosy sprzeciwu, ani żaden ferment, który zaburzy wspaniale rozkręcający się interes. Wielokrotnie też wzywał do cenzury i usuwania z forum "nieprawomyślnych" użytkowników". Do pomocy ma grupkę lewaków, mocno podjaranych wizją obostrzeń, ograniczeń i wzięcia wszystkich za pysk.
A ty nic nie masz, tylko linki, i to zazwyczaj ze stron, które mają bardzo małą wiarygodność - jak Najwyższy Czas, który swego czasu opublikował newsa o tym, że na księżycu mieszka milion czy ileś ludzi, tylko rząd to przed nami ukrywa. Można nie lubić za poglądy wyborczej, ale oni takich pierdół by nie przepuścili nigdy. Ładujesz się w różne dyskusje, na których temat, gdyby zapytać na przykład: "Jak oceniasz swoją wiedzę medyczną w skali od 1 do 10?", albo temat wirusologii, albo seksuologii - to za każdym razem byłoby to w najlepszym razie 2. I to z boku patrząc widać.
Pytasz o coś Sybira, on odpowiada i widać, że jego wiedza przekracza twoje możliwości odpowiedzi, więc następuje potem cisza - nie masz aparatu, by odpowiedzieć merytorycznie, więc czasem czepiasz się słówek takich jak ,,raczej", no po prostu widać, że nie wiesz tak naprawdę o czym mowa. A jak taka sytuacja powtarza się dwudziesty raz, to nie dziwię się, że taki nicram ma już dość, bo ile razy by nie odpowiedział merytorycznie, to zaraz znajdzie się kolejny sensacyjny link, dla którego podparciem będzie wyłącznie konserwatywny, prawicowy światopogląd, bo na pewno nie wiedza. Powiedzmy, że 535 wie sporo o budowlance, hcpig kmini komputery, ja uczę angielskiego, moonfire jest polonistą, ale na czym ty się tak naprawdę znasz, nie mam zielonego pojęcia.
Daj ten link do artykułu Najwyższego Czasu. Wyborcza kolportuje bzdety o płci kulturowej, wyborze płci, kilkudziesięciu płciach, numerus clausus dla facetów (parytety), czy możliwości zmiany temperatury na Ziemi przez ludzi, ale Ty to lubisz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Dodam, kol. Karkas, dla jasności, że zawodowo zajmowałem się sprzętem medycznym (i w sumie dalej częściowo się zajmuję), prowadziłem przez chwilę też laboratorium z urządzeń medycznych na Akademii Medycznej (dra Sybira nie uczyłem niestety). Zatem jak czytam te szuriackie bzdury, to nie mogę nie zareagować. Modus operandi szurów jest taki sam, niezależnie od zjawiska: coś tam usłyszeli i już staje się to podstawą do wysnuwania ogólnych, idiotycznych wniosków na dany temat. Nie znają szczegółów, nie potrafią różnicować zjawisk, nie wnikają w detal - to ich nawet nie interesuje. Ważne dla nich jest, by przedstawić swoją wizję świata demaskującą układ, spisek czy tajne machinacje. Nic więcej się nie liczy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Pacjent pisze: ↑13-12-2020, 15:07Spoko. Tylko nie ja tu szukam teorii spiskowych, ale covidianie.
Daj ten link do artykułu Najwyższego Czasu. Wyborcza kolportuje bzdety o płci kulturowej, wyborze płci, kilkudziesięciu płciach, numerus clausus dla facetów (parytety), czy możliwości zmiany temperatury na Ziemi przez ludzi, ale Ty to lubisz.

I tak to się żyje z tych clickbaitów... Niestety, jak widać, ja akurat za reklamy kasy nie nabiję.
A co do pozostałych, widzisz, znowu to samo. W skali od 1 do 10, na ile oceniasz swoją znajomość klimatologii? Jakby tak zapytać o rzeczy takie jak promieniowanie słoneczne całkowite, czynniki kształtujące stosunki termiczne w glebie, procesy adiabatyczne, to jak daleko byłbyś w stanie pociągnąć dyskusję? Czy to wszystko jest na chłopski rozum?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No widać po tym co napisałeś m.in. o respiratorach. Dla mnie zasada jest prosta, spotykam kogoś, kto wie więcej w temacie, to morda w kubeł i słucham, a jak mam wątpliwości to pytam, ale grzecznie, a nie tak jakbym chciał udowodnić że jednak chuja się zna.Drone pisze: ↑13-12-2020, 15:11Dodam, kol. Karkas, dla jasności, że zawodowo zajmowałem się sprzętem medycznym (i w sumie dalej częściowo się zajmuję), prowadziłem przez chwilę też laboratorium z urządzeń medycznych na Akademii Medycznej (dra Sybira nie uczyłem niestety). Zatem jak czytam te szuriackie bzdury, to nie mogę nie zareagować. Modus operandi szurów jest taki sam, niezależnie od zjawiska: coś tam usłyszeli i już staje się to podstawą do wysnuwania ogólnych, idiotycznych wniosków na dany temat. Nie znają szczegółów, nie potrafią różnicować zjawisk, nie wnikają w detal - to ich nawet nie interesuje. Ważne dla nich jest, by przedstawić swoją wizję świata demaskującą układ, spisek czy tajne machinacje. Nic więcej się nie liczy.
-
Artykuł o tym, że ktoś coś twierdzi dowodem na problemy psychiczne redakcji.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑13-12-2020, 15:15Pacjent pisze: ↑13-12-2020, 15:07Spoko. Tylko nie ja tu szukam teorii spiskowych, ale covidianie.
I tak to się żyje z tych clickbaitów... Niestety, jak widać, ja akurat za reklamy kasy nie nabiję.
A co do pozostałych, widzisz, znowu to samo. W skali od 1 do 10, na ile oceniasz swoją znajomość klimatologii? Jakby tak zapytać o rzeczy takie jak promieniowanie słoneczne całkowite, czynniki kształtujące stosunki termiczne w glebie, procesy adiabatyczne, to jak daleko byłbyś w stanie pociągnąć dyskusję? Czy to wszystko jest na chłopski rozum?

O klimatologii wiem to, że od zarania temperatura na Ziemi zmieniała się w sposób radykalny bez udziału człowieka, a teraz drobne zmiany przypisuje się jego działalności. Przypadkowo jest to wprost proporcjonalne do rozwoju handlu opłatami za emisję CO2.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Jaki dowód na jakie problemy psychiczne, skąd to wymyśliłeś? Powiedziałem, że żyją z clickbaitów i że przez to nie są wiarygodni. Po co publikować tego typu wynurzenia, skoro wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że to wariactwo? Jaki poważny dziennik by to zrobił? Żaden - oni zajmują się poważniejszymi sprawami, a pierdoły spadają właśnie na taki Najwyższy Czas, w co jeszcze przed chwilą nie wierzyłeś i chciałeś linka, a jak go dostałeś, to natychmiast szybko zmieniłeś strategię na odparcie zarzutu. który w ogóle nie padł.Pacjent pisze: ↑13-12-2020, 15:39Artykuł o tym, że ktoś coś twierdzi dowodem na problemy psychiczne redakcji.
O klimatologii wiem to, że od zarania temperatura na Ziemi zmieniała się w sposób radykalny bez udziału człowieka, a teraz drobne zmiany przypisuje się jego działalności. Przypadkowo jest to wprost proporcjonalne do rozwoju handlu opłatami za emisję CO2.
No i właśnie to, że wiesz, że temperatura na Ziemi się zmieniała kiedyś, to jest wiedza na poziomie 1/10 jaka w zupełności ci starczy do prowadzenia dyskusji na ten temat. Tak samo wiesz, że zawsze były tylko dwie płci (tutaj wmawiasz mi, że wierzę w ich setki - czy mógłbyś mi przypomnieć, kiedy powiedziałem coś choćby odrobinę zbliżonego?), że geje mają przeciętnie 500 partnerów, i wszystko inne. Nie znasz tematu dalej, niż sięgają nagłówki twoich osobistych echo chambers, baniek informacyjnych. I to jest powód, dla którego niektórym puszczają nerwy (nie mi - tłumaczę grzecznie jak potrafię).
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
@Pacjent Nawet ludzie z Twojej ulubionej partii wierzą w globalne ocieplenie (skrócę do GO). Kiedyś oglądałem ten wywiad, jeśli dobrze pamiętam Mentzen mówi że problem jest, ale Polska ma za mały wpływ i nie ma co się ograniczać. Nawet Korwin wierzy w GO, tylko on gada jakieś głupoty że ciepełko jest fajne, wiec GO też jest spoko.

Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
Nie wiem co ci dwaj mówią na ten temat i nie należę do tej partii. Masz spory problem, bo gdy czytasz to widzisz co chcesz. Ja np. napisałem, że zmiany temperatur są, ale człowiek nie ma na nie wpływu, a Ty takie wnioski...Headcrab pisze: ↑13-12-2020, 15:54
@Pacjent Nawet ludzie z Twojej ulubionej partii wierzą w globalne ocieplenie (skrócę do GO). Kiedyś oglądałem ten wywiad, jeśli dobrze pamiętam Mentzen mówi że problem jest, ale Polska ma za mały wpływ i nie ma co się ograniczać. Nawet Korwin wierzy w GO, tylko on gada jakieś głupoty że ciepełko jest fajne, wiec GO też jest spoko.![]()
- Headcrab
- Kontakt:
Wydawało mi się że jest Ci do nich najbliżej. Nie należą do bandy czworga, nie są lewakami, walczą z lockdownem i maseczkami... A właśnie zdradzili i noszą kagańce, może dlatego się od nich oddaliłeś.
Więc zmiany temperatur są, ale to że są akurat teraz to zupełny przypadek, człowiek nie ma nic do tego. Ciekawa teoria.

Więc zmiany temperatur są, ale to że są akurat teraz to zupełny przypadek, człowiek nie ma nic do tego. Ciekawa teoria.
Ostatnio zmieniony 13-12-2020, 17:48 przez Headcrab, łącznie zmieniany 1 raz.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
- starszy świeżak
Konfederacja to tak naprawdę najbardziej żydowska partia. Tamte spierdoliny przynajmniej się z tym nie kryją, a te to jedna wielka gejownia co przywiała z Putinowskiej strony. Kto na nich zagłosował jest zdrajcą narodu i będzie rozliczony !
-
Oczywiście, że mi najbliżej, bo mają program przeciwny do bandy czworga, która zrobiła z Polski dysfunkcjonalny obszar między Odrą a Bugiem.
- Headcrab
- Kontakt:
W dziale koncerty jest kilka gigów zaplanowanych na jesień 2021. Co o tym myślicie? Mi się wydaje że nic z tego nie będzie.
-
Ludzie się zaszczepią i będzie naprawdę dobrze.
- Headcrab
- Kontakt:
1) Jak wyglądałaby Polska gdyby Korwin rządził od lat 90?
2) Skąd wiesz że człowiek nie ma wpływu na globalne ocieplenie?
Pomijając już dyskusje czy szczepionki są ok czy nie, chyba będzie ich za mało by tak sprawnie to poszło.
-
AD 1. Pewnie nie posunąłby się poza ustalenia ustawy Wilczka, ale kto to wie...
AD 2. Skoro nigdy nie miał, a globalne ocieplenie dotykało Ziemię wiele razy, zdecydowanie mocniej to dlaczego miałby mieć teraz? Bo paru cwaniaków handluje emisją CO2?
AD 2. Skoro nigdy nie miał, a globalne ocieplenie dotykało Ziemię wiele razy, zdecydowanie mocniej to dlaczego miałby mieć teraz? Bo paru cwaniaków handluje emisją CO2?
- Żułek
w 2021 podejrzewam że nie bedzie obowiązku szczepień na koncertach
ale co ja tam wiem ?

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Headcrab
- Kontakt:
Pewnie nie będzie ani obowiązku ani koncertów.
Ostatnio zmieniony 14-12-2020, 19:40 przez Headcrab, łącznie zmieniany 1 raz.
- Żułek
na jesieni czemu nie ? przecież wirus w odwrocie
som szczepionki, chociaż u nas pewnie będzie ich tyle jak na grype 
bardziej się martwie o te wszystkie duże koncerty poprzekładane na wakacje m.in. Maiden

bardziej się martwie o te wszystkie duże koncerty poprzekładane na wakacje m.in. Maiden

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- rasowy masterfulowicz
zapomnijcie o większych gigach na następne dwa lata