SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SARS-CoV-2
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Bardzo zastanawia mnie szurskie życie pełne paradoksów. Krzyczą, że szczepionki nie miały wystarczająco wiele badań klinicznych, choć przeszły wszystkie, a chcą się leczyć amantadyną, choć NIE MA ŻADNYCH DOWODÓW I ŻADNYCH BADAŃ KLINICZNYCH, że lek ten działa w przypadku COVID19. Ciekawe, prawda?
all the monsters will break your heart
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Dowodem jest słowo jednego lekarza i wyleczeni pacjenci, niewiele kontra duże koncerny.nicram pisze: ↑19-12-2020, 20:40Bardzo zastanawia mnie szurskie życie pełne paradoksów. Krzyczą, że szczepionki nie miały wystarczająco wiele badań klinicznych, choć przeszły wszystkie, a chcą się leczyć amantadyną, choć NIE MA ŻADNYCH DOWODÓW I ŻADNYCH BADAŃ KLINICZNYCH, że lek ten działa w przypadku COVID19. Ciekawe, prawda?
A może starczyłoby przebadać lek pod kątem covid? I mają podobno robić badania kliniczne. To nic nowego, że bada się wpływ już znanych środków na nowe schorzenia.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- nicram
Słowo jednego lekarza nie jest dowodem naukowym.
- Medard
Za to dowodem naukowym jest artykuł jednego człowieka poparty tylko jego badaniami i recenzją drugiego, który tylko to przeczytał i sprawdził samą metodologię.
- nicram
Nie wiem o czym piszesz. Badania kliniczne to nie jest kwestia jednego artykułu.
- Medard
Piszesz o samym dowodzie naukowym, a nie o badaniach. Ok, w tym.wyoadku chodzi o badania kliniczne.
Problem w tym, że nie chciano słuchać tego Bodnara i zrobić badań klinicznych za kilka milionów, lepiej wydać kilka miliardów na szczepiony od koncernów.
A czy ten lek się nadaje, może i nie, ale zanim cokolwiek zbadano różni współpracownicy Pfizera typu Simon od razu z ryjem wyskoczyli.
Ostatnio zmieniony 19-12-2020, 21:21 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
- nicram
Bo nie ma dowodów, że działa. Podawanie leku lekko chorym, którzy i tak wyzdrowieliby bez tego leku nie jest dowodem, że lek ten jest skuteczny. Poza tym jego mechanizm działanie nie predysponuje go do tego aby go w ogóle rozpatrywać jako potencjalny lek na Covid19.
- uglak
Kto w Polsce nie chce się szczepić przeciw COVID-19? Najbardziej sceptyczni są młodzi oraz kobiety
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,171710,266 ... dziej.html
Nicram, jak to jest? Ponoć konserwatywni są głównie faceci, brak chęci do szczepień i pacjentowe szurstwo nad wyraz chętnie wiążesz z konserwatyzmem, a tutaj taki cios w plecy od bratniego Tok FM?
Nicram, jak to jest? Ponoć konserwatywni są głównie faceci, brak chęci do szczepień i pacjentowe szurstwo nad wyraz chętnie wiążesz z konserwatyzmem, a tutaj taki cios w plecy od bratniego Tok FM?
Guilty of being right
-
Ja pierdole. 2 miesiące wlecze się to chujostwo za mną. Tak mnie ten covid przecioral- szkoda ryja strzepic. Wódki sie nie mogę napić, bo klatkę piersiową mi miażdży. W piździe się nie mieści jak mnie to wkurwia.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Ide na basen jest gitara. Zrobię trening- czuje się zajebiscie. Pare razy dziennie mam wrażenie, że dostaję zawału serca - taki skurwysynski ból w klacie. O opiece medycznej nie wspominam - bo ta nie istnieje. W chuj jestem sfrustrowany, bo coś takiego jak opieka medyczna w tym kraju nie istnieje.
A najbardziej wkurwia mnie to, że 90 kilo chłopa, mors, na codzień twardy zawodnik - i chuj musiało się przypałetać te covidowe chujostwo.
A najbardziej wkurwia mnie to, że 90 kilo chłopa, mors, na codzień twardy zawodnik - i chuj musiało się przypałetać te covidowe chujostwo.
- moonfire
- zahartowany metalizator
W ciągu pół roku państwo cofnęło się o kilkadziesiąt lat.
A teraz kilka słów, na które prosiłbym, aby Nicram i inni zwolennicy polityki PiS w kwestii walki z epidemią nie odpowiadali. Zapiszcie sobie, mądrale, ten post, i wróćcie do niego za parę lat. Taki mały eksperyment myślowy.
Branża hotelarska, turystyczna i gastronomiczna już się nie podniosą. Rządy wprowadzą dochód podstawowy, na przeżycie i nic ponadto. Spirala strachu już nie zniknie: czekają nas kolejne "fale". Zdalne nauczanie stanie się standardem - to oszczędność na dłuższą metę, a budynki szkół - te zabytkowe - można oddać na kolejne urzędy. Bez certyfikatu szczepienia na covid nie wejdziemy na koncert, nie pójdziemy do teatru czy kina, nie tylko nie polecimy samolotem, ale nie wyjedziemy do innego miasta, prawdopodobnie nie dostaniemy żadnej pracy. Oczywiście pod warunkiem, że komukolwiek będzie opłacało się organizować jakieś koncerty - o wielkich festiwalach i trasach należy zapomnieć na zawsze. Summer Dying Loud możecie sobie, ziomeczki, spuścić w kiblu, podobnie jak klubową trasę Blood Incantation - przecież nie będzie już klubów, bo komu się będzie chciało je prowadzić, gdy rząd z dnia na dzień będzie mógł je zamknąć, bo tak mu się akurat podoba. W rezultacie czeka nas zamordyzm i permanentne szczucie na siebie. Tyle. I nie piszcie o szurach, tylko wróćcie tutaj wiosną lub latem 2022 roku. Gdy będzie jak w 2019 - przyznam Wam rację i sam napiszę, że jestem szurem. Jeśli nie, to Wy nimi będziecie.
- nicram
W badaniu nie ma mowy o konserwatyzmie tak więc możesz sobie dopisywać co chcesz. A czy ja wiążę Pacjenta z konserwatyzmem? Chyba on sam się wiąże. Czy badanie na 1001 osób może być reprezentatywne dla populacji 37 mln kraju, to pokazują sondaże wyborcze.uglak pisze: ↑20-12-2020, 01:29Kto w Polsce nie chce się szczepić przeciw COVID-19? Najbardziej sceptyczni są młodzi oraz kobiety
- nicram
Wiem, że jesteś katol, ale nie kłam bo będziesz musiał znowu lecieć do konfesjonału...
- SATYROS
- w mackach Zła
He,he,he
Widzę, że koledze nie chciało się wejść na stronę doktora Bodnara i poczytać relacji z różnych przebiegów choroby, często już bardzo zaawansowanych (długotrwała wysoka gorączka, silny kaszel, duszności i niska saturacja). Dużo jest także opisanych przypadków ludzi, którzy zastosowali amantydynę we wczesnej fazie choroby i wyszli z tego szybko i bez szwanku.
Poczytaj sobie te wszystkie podziękowania.
Nie jest to pięć przypadków.
Ja osobiście rozmawiałem z doktorem Bodnarem. Jest to lekarz, który chce pomóc ludziom, wie co mówi, NIE STOI ZA NIM ŻADEN KONCERN. Bezinteresownie wystawił się na ostrzał i krytykę pro-koncernowych mediów i kurew lekarskich. A do życia nie było mu to potrzebne. Sam przeszedł covid i to ciężko gdyż jest w grupie ryzyka. Gdyby nie amantydyna juz by go nie było.
Ja tez jestem w grupie wysokiego ryzyka, stosowałem Viregyt K i przeszedłem zkażenie prawie bezobjawowo.
Zalecam każdemu.
Ktoś powie, że lek ma skutki uboczne. Pękam ze śmiechu.
Ja od 14 lat zażywam CODZIENNIE Advagraf i Myfortic. Jak się komuś chce nich sobie przeczyta jakie te leki mają skutki uboczne. W porównaniu z nimi taki Viregyt to syropek dla niemowląt. Tym bardziej że przy cowidzie stosuje się go przez max 2 tygodnie.
Wiec kolego Nicram, "powstrzymaj swoje konie mechaniczne"

A na koniec dygresja...
Trzy dni temu rozmawiałem z kolegą lekarzem (cirurg), żona lekarka (neurolog).
Pytam: szczepicie się? Oczywiście że nie!
Manie w domu Viregyt? Oczywiście że mamy!
Ja pierdolę, co spotkam lekarza to SZUR!
-
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Najbardziej mnie śmieszy ten ogólnonarodowy lament nad branżami, które się już rzekomo mają nie podnieść. Wszystko jest w gruzach. Ludzie popełniają masowo samobójstwa i tym podobne bzdety. Spokojnie, jeszcze będzie więcej tych branż jak teraz jest. Nic nie popadało. A góralom to bardzo dobrze, że śrube podkręcili. Im to się należało. Największe cwaniaki i hojraki. Od człowieka by ostatni grosz wydarli. Katoliki do tego. Albo te chuje nad morzem co se życzą pół wypłaty za kawałek ryby smażonej. Niech sami kurwa teraz jedzą.
Ostatnio zmieniony 20-12-2020, 11:47 przez Mariusz Wędliniarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Mah niggaMariusz Wędliniarz pisze: ↑20-12-2020, 11:41Najbardziej mnie śmieszne ten ogólnonarodowy lament nad branżami, które się już rzekomo mają nie podnieść. Wszystko jest w gruzach. Ludzie popełniają masowo samobójstwa i tym podobne bzdety. Spokojnie, jeszcze będzie więcej tych branż jak teraz jest. Nic nie popadało. A góralom to bardzo dobrze, że śrube podkręcili. Im to się należało. Największe cwaniaki i hojraki. Od człowieka by ostatni grosz wydarli. Katoliki do tego.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
-
Dobry pokaz wiejskiej zawiści: dobrze, że dowalili tym, którzy mają więcej, ale mogliby jeszcze mocniej, bo wcale tak źle im nie jest.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑20-12-2020, 11:41Najbardziej mnie śmieszy ten ogólnonarodowy lament nad branżami, które się już rzekomo mają nie podnieść. Wszystko jest w gruzach. Ludzie popełniają masowo samobójstwa i tym podobne bzdety. Spokojnie, jeszcze będzie więcej tych branż jak teraz jest. Nic nie popadało. A góralom to bardzo dobrze, że śrube podkręcili. Im to się należało. Największe cwaniaki i hojraki. Od człowieka by ostatni grosz wydarli. Katoliki do tego. Albo te chuje nad morzem co se życzą pół wypłaty za kawałek ryby smażonej. Niech sami kurwa teraz jedzą.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz