To brzmi, jakby dzieciak nie dal rady, bo Asterix jak najbardziej daje rade ;) Zaraz pewnie jeszcze napiszesz, ze Kajko i Kokosz > Asterix, hehHerezjarcha pisze:No :) Zetknięcie się z produktami zachodniej kultury w postaci komiksów to jedna z traum mojego dzieciństwa. Dzieciak się rzucił jak głupi do sera że wreszcie, że nareszcie zamoczy dzioba u źródła. A tu nawet Asterix nie dał rady. No ale jak ktoś zaczął od Burzum to go raczej Bon Jovi nie podbije.zekke pisze:lol, ty tak na powaznie?Herezjarcha pisze:Chujnia na resorach te wszystkie Batmany, Spidermany i sp. b o.o.. Jak to weszło do Polski to skończył się komiks a zaczęła zachodnia urawniłowka. Gdzie to ma prawo leżeć obok takiego Baranowskiego? Bąbelek i Kudłaczek zjadają tych "superbohaterów" na śniadanie.
Wielka kolekcja komiksów marvela w kioskach!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: Wielka kolekcja komiksów marvela w kioskach!
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Tak, to znaczy nie bo zrobiłeś to za mnie. Z całą świadomością że był to plagiat. Tam nawet niektóre klatki są przerysowane na żywca (np. taka z katem pędzącym do roboty)
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Każdy poważny fan komiksów powienien mieć wszystkie te zeszyty już dawno na półce. Pamiętam jak cholernie się zdziwiłem gdy bodaj w 2008 roku wybrałem się na dwudniowy konwent do Krakowa w koszulce Thunderbolts i chyba z 30 osób pytało mnie co to za komiks. Myślałem: "Kurwa! Jakim prawem ci goście noszą koszulki X-men i kto u licha wpuścił ich na ten konwent?". Jakbym był młodszy to bym bił, ale że właśnie skończyłem 30 lat to już nie wypadało :)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Sentyment rozumiem, tez KiK lubie, no ale to nie ten poziom zupelnie, wiec ja nierownosc bym tam inna postawilHerezjarcha pisze:Tak, to znaczy nie bo zrobiłeś to za mnie. Z całą świadomością że był to plagiat. Tam nawet niektóre klatki są przerysowane na żywca (np. taka z katem pędzącym do roboty)
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
:))))Scaarph pisze:Każdy poważny fan komiksów powienien mieć wszystkie te zeszyty już dawno na półce. Pamiętam jak cholernie się zdziwiłem gdy bodaj w 2008 roku wybrałem się na dwudniowy konwent do Krakowa w koszulce Thunderbolts i chyba z 30 osób pytało mnie co to za komiks. Myślałem: "Kurwa! Jakim prawem ci goście noszą koszulki X-men i kto u licha wpuścił ich na ten konwent?". Jakbym był młodszy to bym bił, ale że właśnie skończyłem 30 lat to już nie wypadało :)
Coś tam było! Człowiek!
Herezjarcha pisze:
No :) Zetknięcie się z produktami zachodniej kultury w postaci komiksów to jedna z traum mojego dzieciństwa. Dzieciak się rzucił jak głupi do sera że wreszcie, że nareszcie zamoczy dzioba u źródła. A tu nawet Asterix nie dał rady. No ale jak ktoś zaczął od Burzum to go raczej Bon Jovi nie podbije.
ale to przecież dopiero po roku 2000 wyszły w Polsce najlepsze komiksy.... był taki moment, że naprawdę wszystko ruszyło - jeździłem na targi komisków do Łodzi i przywoziłem do domu kilkadziesiąt premierowych wydawnictw. Teraz wszystko przysiadło, wydawnictwa popadały, wychodzi niewiele wartościowych rzeczy i trzeba posiłkować się wydaniami oryginalnymi i szkolić języki obce :(
- zekke
- weteran forumowych bitew

ja pierdole
- Bezdech
Paniszer saportuje? Będą jakieś lokalne składy?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Paniszer to ten w czerwonym?
-
- rasowy masterfulowicz
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Bambi pisze:Kurwa, jeszcze 50 centa brakuje :D
ja sie pytam gdzie jest rychu peja?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Spokojnie, tych marvelowskich tytanow ujrzymy w sequelach.maciek z klanu pisze:Bambi pisze:Kurwa, jeszcze 50 centa brakuje :D
Szlurp i Burp to czysty black metal, jestem pewien że Cradle of Filth zerżnęli od nich większość riffów, a Mortician zaczęli w końcu interesować się zombieSgt. Barnes pisze:Porady Praktycznego Pana zamiatają wszystko pod glebę. Baranowski pojechał tam równo:
"Dla sympatycznej Wietnamskiej Obrony Przeciwlotniczej od przesympatycznych Amerykańskich Sił Powietrznych - pucio, pucio"
:-) i bomby w dół...
No i Szlurp i Glurp też rozdają :-)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
0ms pisze:Spokojnie, tych marvelowskich tytanow ujrzymy w sequelach.maciek z klanu pisze:Bambi pisze:Kurwa, jeszcze 50 centa brakuje :D
Mam nadzieję że Liroya i MC Hammera także.
A poważnie to co to ma być???
- zekke
14 stron gownianej historii sklejonej chyba na kiblu, komiczny ryj eminema robiony chyba z fot czy huj wie jak, wyglada idiotycznie.
anyway :

szanse pewnie nikle ale ktos wie cos wiecej o tym?
edit - w sumie nvm, sam artstyle wyglada wcipe, sciagam cala paczke, zobaczymy.
anyway :

szanse pewnie nikle ale ktos wie cos wiecej o tym?
edit - w sumie nvm, sam artstyle wyglada wcipe, sciagam cala paczke, zobaczymy.
-
Powinni wznowić DC bo marvel jest do zaorania.Bambi pisze:http://booklips.pl/premiery-i-zapowiedz ... -kioskach/
Pierwszy tom 31 sierpnia, cena 29,99. Reszta 39,99. W sumie całkiem dobra inicjatywa.
Dobrze,że coś się ruszyło z komiksami u nas.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no jasny huj, stulejarze w kolejki!
woodpecker from space