IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: IMMOLATION
Mogliby nagrywac wszystko w piwnicy na jeden mikrofon , efekt bylby lepszy .
-
535
A potem czytasz , że kiedyś to było , a teraz już nie ma...Liczę , że w Czechach przyjebią przy ponad trzydziestu stopniach, gdzieś w okolicach siedemnastej. Będziemy mieć wszystkie płyny ustrojowe w butach.nicram pisze:[youtube][/youtube]
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
W listopadzie Immolation wraca do Europy, wcześniej zaś zagra trasę po Stanach i Kanadzie razem z Blood Incantation. Później pewnie zaczną dłubać nad nowym albumem, ale to już tylko moje domysły.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Sybir pisze:W listopadzie Immolation wraca do Europy, wcześniej zaś zagra trasę po Stanach i Kanadzie razem z Blood Incantation. Później pewnie zaczną dłubać nad nowym albumem, ale to już tylko moje domysły.
Domysły domysłami, chętnie posłuchałbym następcę "Atonement", a w listopadzie jeszcze chętniej zobaczyłbym ich po raz kolejny na żywo. To zespół z grona tych, które raczej zapełniają sale w naszym kraju, więc po cichu liczę, że znajdzie się jakiś organizator, który postanowi ich sprowadzić.
-
ursus
- w mackach Zła
Oby sapporty dały radę. Nie chcę kolejny raz oglądać Azarata :)Nasum pisze:Sybir pisze:W listopadzie Immolation wraca do Europy, wcześniej zaś zagra trasę po Stanach i Kanadzie razem z Blood Incantation. Później pewnie zaczną dłubać nad nowym albumem, ale to już tylko moje domysły.
Domysły domysłami, chętnie posłuchałbym następcę "Atonement", a w listopadzie jeszcze chętniej zobaczyłbym ich po raz kolejny na żywo. To zespół z grona tych, które raczej zapełniają sale w naszym kraju, więc po cichu liczę, że znajdzie się jakiś organizator, który postanowi ich sprowadzić.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
- dzik
dobry kościół to kościół spalony
- Medard
Sporo osób lubi Helmet, mi jakoś nie podpasował,
ale Immo ma klasa płyty, więc nie widzę analogii obu zespołów.
ale Immo ma klasa płyty, więc nie widzę analogii obu zespołów.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Tatuś
- Kontakt:
Czasem takie podobnie rytmiczne zapętlone riffy i solówki do tego. Mogliby więcej tego dać w swojej muzyce 
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- dzik
- Triceratops
Here In After, tak w koncu to do mnie dotarlo. Tylko ta, za apsolutnie perfekcyjnie perfekcyjna perkusje i niech nikt nie wyskakuje z Alexem, ktorzy przy Craigu jest rzemieslnikiem. Szkoda Smilowskiego, facet mial niesamowity feeling, najlepszy perkusista jakiego mialo Immolation, to co na drugiej plycie wyprawia pochwala sam Robert Fripp.
woodpecker from space
- hcpig
Na rockmetalu był gość, który chyba nawet do dziś ma w stopce 'Immolation bez Smilowskiego jest jak Modern Talking bez Dietera Bohlena'.
Yare Yare Daze
-
Nasum
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Czym byłby M-ful gdybyśmy się zgadzali. Szanuję zdanie, no ale... nie. Ni hu hu. Chilijczyk może i jest rzemieslnikiem przy Polaku, ale to ten pierwszy potrafił nadać riffom Vigny nowy wymiar i uczynić muzykę Immo dynamiczniejszą. Craig gra fajnie jazzowo, czasami ma się wrażenie, że jest poza rytmem i całym kawałkiem z tymi swoimi przejściami, ale Alex poprzez zupełnie odjechane akcentowanie zmienił riffy na trzech kolejnych płytach w płynne bestie. Nikomu innemu się to nie udało.Triceratops pisze: ↑09-01-2021, 21:25Here In After, tak w koncu to do mnie dotarlo. Tylko ta, za apsolutnie perfekcyjnie perfekcyjna perkusje i niech nikt nie wyskakuje z Alexem, ktorzy przy Craigu jest rzemieslnikiem. Szkoda Smilowskiego, facet mial niesamowity feeling, najlepszy perkusista jakiego mialo Immolation, to co na drugiej plycie wyprawia pochwala sam Robert Fripp.
Abstrahując od układu odniesienia-szukałem niedawno na YouTube perkusyjnych kowerów Immo. Generalnie bieda, kawałków granych oryginalnie przez Shalatego jeszcze można trochę uświadczyć, przez poprzedników już nie. To tak by unaocznić na jakim poziomie panowie się znajdują.
- Triceratops
-
Nasum
A do mnie dziś dotarł winyl "A close to a world below". Wspaniała płyta, cudowna sekcja, fantastyczne riffy i niesamowity wokal.
- Triceratops
Close To A World Below zapuszczona od razu po Here In After, od strony perkusyjnej brzmi bardzo siermieznie. Oczywiscie niczego nie ujmujac nastepcy, inne srodki wyrazu po prostu.
woodpecker from space
-
Nasum
Pod względem perkusji to jednak "Close..." jest bardziej finezyjne, świetne akcenty, połamana rytmika no i większa dynamika. Żeby nie było - uwielbiam obydwie. Choć to na "Failures..." jest kwintesencja tego, czym jest Immolation. Tam to dopiero jest perkusja. I riffy. I solówki.
-
r o b e r t
up. w punkt
Oni nagrywają płyty wybitne albo bardzo dobre .
Oni nagrywają płyty wybitne albo bardzo dobre .
- Harlequin
This. Też uważam, że Alex miał niesamowity feeling i lepiej czuł to co tworzy Immolation.Pelson pisze: ↑10-01-2021, 16:48Chilijczyk może i jest rzemieslnikiem przy Polaku, ale to ten pierwszy potrafił nadać riffom Vigny nowy wymiar i uczynić muzykę Immo dynamiczniejszą. Craig gra fajnie jazzowo, czasami ma się wrażenie, że jest poza rytmem i całym kawałkiem z tymi swoimi przejściami, ale Alex poprzez zupełnie odjechane akcentowanie zmienił riffy na trzech kolejnych płytach w płynne bestie. Nikomu innemu się to nie udało.