SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Re: SARS-CoV-2

16-01-2021, 14:12

Wiele osób nawet nie ma świadomosci -cięzko sie doszukać jakikilwiek informacji(pewnie jest to celowe). Ci do dostali subwencje pamiętajcie o poniższym: mszafiry czy inne dziwne wynalazki na których bogacą sie tylko banki- do spuszczenia w kiblu. Za 25 zyka notariusz może potwierdzić dokumentację.

Twoja Tarcza finansowa PFR - dostarcz dokumenty do 31 stycznia 2021 r.
2020-12-30

Wszystkie firmy mają obowiązek potwierdzić umocowania osób, które w ich imieniu zawarły umowę o subwencję PFR (lub złożyły wniosek odwoławczy) do 31 stycznia 2021 r. Wydłużenie terminu dostarczenia dokumentów wynika z decyzji PFR S.A.

Sprawdź, jakie dokumenty trzeba dostarczyć do banku oraz jak zrobić to online w serwisie internetowym iPKO lub iPKO biznes.
Jakie dokumenty trzeba dostarczyć do banku do 31 stycznia 2021 r.?

1. Jeśli reprezentacja w firmie jest jednoosobowa lub właściciel osobiście składał wniosek:

pełny odpis z KRS lub wyciąg z CEiDG (aktualne na dzień dostarczenia lub z dnia poprzedniego) te dokumenty nie wymagają podpisu – wystarczy plik PDF.
- Jak pobrać wyciąg z CEiDG?
- Jak pobrać odpis z KRS?

2. Jeśli reprezentacja w firmie jest wieloosobowa lub osoba trzecia działała w imieniu firmy:

pełny odpis z KRS lub wyciąg z CEiDG (aktualne na dzień dostarczenia lub z dnia poprzedniego),
dodatkowo pełnomocnictwo albooświadczenie podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, zgodnym z reprezentacją firmy.

Jeżeli nie masz pełnomocnictwa, możemy Ci w tym pomóc:

wystarczy wygenerować oświadczenie w serwisie internetowym iPKO lub iPKO biznes
żeby podpisać dokument kwalifikowanym podpisem elektronicznym, wypróbuj mSzafir lub Autenti

Jeśli nie możesz złożyć dokumentów w serwisie iPKO lub iPKO biznes, możesz je złożyć w wersji papierowej w oryginale u swojego doradcy. Dokumenty pełnomocnictwa albo oświadczenia muszą zawierać notarialne poświadczenie podpisu/podpisów. W takim przypadku należy również dołączyć wydruk z rejestru CEiDG lub KRS.
Dodatkowe informacje

Jakie warunki musi spełnić oświadczenie lub pełnomocnictwo?

Pełnomocnictwo musi być podpisane przed datą zawarcia umowy subwencji (złożeniem wniosku odwoławczego)
Oświadczenie musi być podpisane po dacie zawarcia umowy subwencji albo złożenia wniosku odwoławczego
Sprawdź wzory dokumentów Oświadczenia i Pełnomocnictwa

Ważna informacja dla spółek cywilnych

Osoba, która składała wniosek o subwencję PFR, musi dostarczyć dokumenty za siebie i pozostałych wspólników:

wyciąg z CEiDG lub pełny odpis z KRS
pełnomocnictwo lub oświadczenie, które będzie podpisane przez wszystkich wspólników, bez względu na postanowienia umowy spółki
w przypadku pełnomocnictwa - musisz złożyć wyciąg z CEiDG wraz z całą historią zmian, które wydarzyły się po zawarciu umowy subwencji finansowej dla każdego ze wspólników

Uwaga: niedostarczenie dokumentów potwierdzających umocowania we wskazanym terminie wynikającym z umowy o subwencję finansową zawartej z PFR skutkuje koniecznością zwrotu otrzymanej subwencji w pełnej wysokości.

Obowiązek dostarczenia dokumentów dotyczy firm, które nie dokonały spłaty subwencji
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

16-01-2021, 14:17

"Totalnym" wolnościowców nic nie pasuje. Maseczki? Kagańce, szczepionki? Bil Gates chce nas zdepopulować, Lockdown? Kryminalne z góry zaplanowanie zarzynanie gospodarki. Covid-19? Nie ma żadnego covida, jest grypa. Ofiary? Nie ma, zgony są z innych chorób, bo wszystkie na świecie szpitale i personel medyczny jest poprzekupywany.

i weź tu z takimi dyskutuj. O czym? To fanatycy, którzy nie umieją racjonalnie spojrzeć na rzeczywistość. Do tego często skrajnie katoliccy jakoś się tak składa.
Raz się zje, raz się nie zje.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-01-2021, 14:23

nagrobek pisze:
16-01-2021, 13:41
ja wiem ja rozumiem, jest burdel i pewnie milion rzeczy do zmiany/poprawy a to, że chuje przy okazji kręcą swoje mniejsze i większe interesiki, zwyczajnie wkurwia. ale tak było, jest i będzie.
miałem na myśli krytykę wszelkich środków typu: maseczki - hańba i ograniczenie wolności, lockdown - celowe zarzynanie gospodarki, szczepienia - podejrzane, nie warto, respiratory - mogą zabijać..a to jest nonstop grane przez totalnych „wolnościowców” bez podania jakichkolwiek innych sensownych pomysłów.
To jest nieprawda, bo przecież środowiska wolnościowe od kilku miesięcy proponują otworzenie całej gospodarki i służby zdrowia ze szczególnym uwzględnieniem osób cierpiących na choroby przewlekłe. Do PiS-owskiej V kolumny to nie dociera, jak widać.
PS. Respiratory mogą zabijać. Wystarczy zła diagnoza lub błędne ustawienie parametrów. Covidianie w to nie wierzą, ale to ich problem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

16-01-2021, 14:29

Pacjent pisze:
nagrobek pisze:
ja wiem ja rozumiem, jest burdel i pewnie milion rzeczy do zmiany/poprawy a to, że chuje przy okazji kręcą swoje mniejsze i większe interesiki, zwyczajnie wkurwia. ale tak było, jest i będzie.
miałem na myśli krytykę wszelkich środków typu: maseczki - hańba i ograniczenie wolności, lockdown - celowe zarzynanie gospodarki, szczepienia - podejrzane, nie warto, respiratory - mogą zabijać..a to jest nonstop grane przez totalnych „wolnościowców” bez podania jakichkolwiek innych sensownych pomysłów.
To jest nieprawda, bo przecież środowiska wolnościowe od kilku miesięcy proponują otworzenie całej gospodarki i służby zdrowia ze szczególnym uwzględnieniem osób cierpiących na choroby przewlekłe. Do PiS-owskiej V kolumny to nie dociera, jak widać.
PS. Respiratory mogą zabijać. Wystarczy zła diagnoza lub błędne ustawienie parametrów. Covidianie w to nie wierzą, ale to ich problem.
Już ci było tłumaczone, że samochody też zabijają, ale nie dociera jak widać. Rozmowa z tobą jest jak rozmowa ze ścianą.

Czy służba zdrowia nie ma ograniczonej wydolności według "środowiska wolnościowego"?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

16-01-2021, 14:30

środowiska wolnościowe, pisowska V kolumna:) ok, nie chce mi się szarpać zbytnio tym bardziej, ze to w koło mielenie tego samego.
Pacjent

16-01-2021, 14:44

nicram pisze:
16-01-2021, 14:29
Pacjent pisze:
nagrobek pisze:
Już ci było tłumaczone, że samochody też zabijają, ale nie dociera jak widać. Rozmowa z tobą jest jak rozmowa ze ścianą.

Czy służba zdrowia nie ma ograniczonej wydolności według "środowiska wolnościowego"?
Jesteś zwolennikiem ograniczonych praw dla użytkowników samochódów?
Służba zdrowia już jest niewydolna ze względu na skoncentrowanie jest na wirusie, który zabija 1% chorych. Wiem, że próbuję to tłumaczyć osobie, która nie wierzy, iż lekarze rodzinni przyjmują na telefon.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

16-01-2021, 14:49

nagrobek pisze:
16-01-2021, 14:30
środowiska wolnościowe, pisowska V kolumna:) ok, nie chce mi się szarpać zbytnio tym bardziej, ze to w koło mielenie tego samego.
No koleś jest dość mocno ograniczony jeżeli chodzi o argumentację. Ciągle przeżywa dzień świstaka najwyraźniej i już nie pamięta, że toczył tę samą rozmowę 2 tygodnie temu.
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

16-01-2021, 16:31

Wacław pisze:
14-01-2021, 15:11
Tomasz, uwierz.

są też "normalne" szpitale. kobiety rodzą, starcy rozruszniki dostają.

tyle ode mnie.
Wacku, Ty chyba zajebałeś mi pamiętnik bo skąd w sumie mogłeś wiedzieć:

1. "kobiety rodzą" - no pewnie, że rodzą! 31.10.2020 > krakowski szpital Ujastek, narodziny mego syna Tomasza (😉)
2."starcy rozruszniki dostają" - 30.10.2020 - szpital w Rzeszowie na Lwowskiej > mojemu padre został zainstalowany rozrusznik.

Na pewno nie jest tak jak było za "pierwszego lockdownu", gdzie odwoływano wszystko, z rehabilitacją włącznie (czego sam osobiście doświadczyłem).
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

16-01-2021, 17:00

No to skoro Pacjent drugi raz mówi o odwoływanych wizytach u lekarza rodzinnego, czy też wyłącznie na telefon, to ja też powtórzę że odwiedzam przychodnię regularnie i to w sumie z pierdołami.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

16-01-2021, 17:06

Teraz poluzowało faktycznie ale przy pierwszym lockdownie było to dużo cięższe.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
nicram

16-01-2021, 17:08

Bo ten drugi lockdown to nie lockdown. To nawet widać po korkach w miastach.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-01-2021, 17:34

Prodi pisze:
16-01-2021, 16:31
Wacław pisze:
14-01-2021, 15:11
Tomasz, uwierz.

są też "normalne" szpitale. kobiety rodzą, starcy rozruszniki dostają.

tyle ode mnie.
Wacku, Ty chyba zajebałeś mi pamiętnik bo skąd w sumie mogłeś wiedzieć:

1. "kobiety rodzą" - no pewnie, że rodzą! 31.10.2020 > krakowski szpital Ujastek, narodziny mego syna Tomasza (😉)
2."starcy rozruszniki dostają" - 30.10.2020 - szpital w Rzeszowie na Lwowskiej > mojemu padre został zainstalowany rozrusznik.

Na pewno nie jest tak jak było za "pierwszego lockdownu", gdzie odwoływano wszystko, z rehabilitacją włącznie (czego sam osobiście doświadczyłem).
Prodi, b.ładne imię dla syna. jak nie było ode mnie, jeszcze raz gratulacje!

co do reszty. kłamstwa tego człowieka zrobiły tutaj na tyle dużo złego i jeszcze zrobią, że nie mam nawet słów komentarza. i to wszystko dla bieżących potrzeb politycznych. szkoda słów.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

16-01-2021, 17:46

nicram pisze:
16-01-2021, 17:08
Bo ten drugi lockdown to nie lockdown. To nawet widać po korkach w miastach.
Pewnie, to też wynika z ludzkiej natury przystosowywania się i oswajania strachu. Przecież technicznie ten obecnie lockdown jest bardziej rygorystyczny. Korki też faktycznie dobrze to pokazują. Jak na moje oko na Śląsku są około 4razy większe niż w marcu/kwietniu.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
hcpig

16-01-2021, 17:50

Nie wiem czy było:
Restauracja zamieniła się w… lokal sejmowy. Poseł wyprosił policjantów przez komputer

Restauracja 68 jest pierwszym w Częstochowie lokalem, który otworzył się dla gości.
Na otwarciu nie zabrakło inspekcji sanitarnej i policji. Na wejściu funkcjonariuszy przywitał właściciel, który połączył się przez komputer z posłem Grzegorzem Braunem.
Polityk Konfederacji poprosił służby o opuszczenie lokalu, ponieważ w restauracji miały odbywać się prace zespołu parlamentarnego.

– Bardzo proszę przedstawicieli policji, aby przyłączyli się do udziału w posiedzeniu naszego zespołu, albo żeby natychmiast opuścili lokal, ponieważ jeśli tego nie uczynią, to będę rozumiał, że naruszają oni powagę Sejmu RP i utrudniają wykonywanie funkcji kontrolnej przypisanej parlamentowi, a mnie utrudniają wykonywanie mandatu posła – mówił Grzegorz Braun.
– Czy państwo przyszli zamówić kawę lub herbatę? Jeśli tak, to proszę siadać i zamawiać, a jeśli nie to proszę nie przeszkadzać w procedowaniu zespołu parlamentarnego – oznajmił.
Policjanci opuścili lokal.
https://www.salon24.pl/u/srr-88/1106257 ... z-komputer
Yare Yare Daze
535

16-01-2021, 17:53

nagrobek pisze:
To ja odpowiem jednak pytaniem. Czy jest sens babrać się w czyjejś chorobie? Wyklęcie i prześladowanie to stan umysłu.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

16-01-2021, 18:10

hcpig pisze:
16-01-2021, 17:50
Nie wiem czy było:
Restauracja zamieniła się w… lokal sejmowy. Poseł wyprosił policjantów przez komputer

Restauracja 68 jest pierwszym w Częstochowie lokalem, który otworzył się dla gości.
Na otwarciu nie zabrakło inspekcji sanitarnej i policji. Na wejściu funkcjonariuszy przywitał właściciel, który połączył się przez komputer z posłem Grzegorzem Braunem.
Polityk Konfederacji poprosił służby o opuszczenie lokalu, ponieważ w restauracji miały odbywać się prace zespołu parlamentarnego.

– Bardzo proszę przedstawicieli policji, aby przyłączyli się do udziału w posiedzeniu naszego zespołu, albo żeby natychmiast opuścili lokal, ponieważ jeśli tego nie uczynią, to będę rozumiał, że naruszają oni powagę Sejmu RP i utrudniają wykonywanie funkcji kontrolnej przypisanej parlamentowi, a mnie utrudniają wykonywanie mandatu posła – mówił Grzegorz Braun.
– Czy państwo przyszli zamówić kawę lub herbatę? Jeśli tak, to proszę siadać i zamawiać, a jeśli nie to proszę nie przeszkadzać w procedowaniu zespołu parlamentarnego – oznajmił.
Policjanci opuścili lokal.
https://www.salon24.pl/u/srr-88/1106257 ... z-komputer
Braun jest jebnięty w czerep, ale to, jak za każdym razem ustawia policjantów, bawi mnie do rozpuku
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

16-01-2021, 18:26

pewnie trafia na wyjątkowo tępe i nierozgarnięte bagiety, Ricky w „chłopakach z baraków” tez tak zawsze gliniarzy spławiał
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

16-01-2021, 18:45

nicram pisze:
16-01-2021, 11:06
Przeczytaj co dalej piszą, bo sami widzą jakie ograniczenia ma ich badanie i na to wskazują. Krotko pisząc ich wyniki są ograniczone dużym błędem i nie należy się za bardzo do tego przywiązywać.
Jeśli już mamy być obiektywni, to w zasadzie każde badania nad tym zagadnieniem są obarczone potężną niepewnością i zawierają stanowczo zbyt wiele założeń. Dam sobie rękę uciąć, że w bardziej normalnych okolicznościach Nature nie przyjęłoby do druku tekstu, który wcześniej cytowałeś.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

16-01-2021, 19:19

nicram pisze:
15-01-2021, 17:05
nagrobek pisze:
15-01-2021, 16:58
Wacław pisze: póki co czekam na zalew na forum fot z knajp. hoteli, stoków. sądzę, że od jutro ozob, pacjent tylko tam będą spędzać czas xD
rownież czekam. bo chyba się przyłączą..wszelkie foto/video relacje z szarpaniny z bagietami rownież mile widziane.
Biorę do ręki popcorn i także czekam. Oczywistym jest, że tacy husarze jak ozob i Pacjent będą wspierać polską gospodarkę.
Pozdro szejset

i dla Wacusia

A jak wyglądała wizyta? Parę minut wcześniej stwierdzono wizytę służb. Spisano stosowne protokoły i tyle. Sanepid w soboty oczywiście nie pracuję. Przed wejściem przypomniano mi o dezynfekcji rąk i wyznaczono stolik. Ruch średni, ale o 16 trudno spodziewać się czegoś więcej.
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

16-01-2021, 19:46

Obrazek

^^^

Obrazek
Zablokowany