W przypadku słynnej "szwedzkiej" szczepionki objawy pojawiały się nawet po roku od podania specyfiku.RippingHeadache pisze: ↑16-01-2021, 21:00Ale to nie jest żadna nowość. Od początku wiadomo, że działania niepożądane mogą być silniejsze po drugiej dawce, choć póki co potwierdzono jedynie częstsze występowanie gorączki.
Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- weteran forumowych bitew
Narkolepsja pojawiała się po kilku dniach - kilku tygodniach, może coś tam pojawiło się po roku., tylko w sumie co z tego? Każda procedura medyczna i każde przyjęcie preparatu medycznego wiąże się z jakimś ryzykiem. W przypadku narkolepsji ryzyko było jak 1:18 400, w przypadku Covid-19 ryzyko zgonu w takiej Belgii zbliża się do 1:500 nawet nie przypadków, a mieszkańców.Pacjent pisze: ↑16-01-2021, 21:58W przypadku słynnej "szwedzkiej" szczepionki objawy pojawiały się nawet po roku od podania specyfiku.RippingHeadache pisze: ↑16-01-2021, 21:00Ale to nie jest żadna nowość. Od początku wiadomo, że działania niepożądane mogą być silniejsze po drugiej dawce, choć póki co potwierdzono jedynie częstsze występowanie gorączki.
-
Jej kłopoty ze zdrowiem zaczęły się wiosną 2010 r., gdy czuła się coraz bardziej zmęczona, a potem po przyjściu ze szkoły ogarniała ją coraz większa senność. W maju tego samego roku zasypiała już podczas lekcji.RippingHeadache pisze: ↑16-01-2021, 22:22Narkolepsja pojawiała się po kilku dniach - kilku tygodniach, może coś tam pojawiło się po roku., tylko w sumie co z tego? Każda procedura medyczna i każde przyjęcie preparatu medycznego wiąże się z jakimś ryzykiem. W przypadku narkolepsji ryzyko było jak 1:18 400, w przypadku Covid-19 ryzyko zgonu w takiej Belgii zbliża się do 1:500 nawet nie przypadków, a mieszkańców.Pacjent pisze: ↑16-01-2021, 21:58W przypadku słynnej "szwedzkiej" szczepionki objawy pojawiały się nawet po roku od podania specyfiku.RippingHeadache pisze: ↑16-01-2021, 21:00
Ale to nie jest żadna nowość. Od początku wiadomo, że działania niepożądane mogą być silniejsze po drugiej dawce, choć póki co potwierdzono jedynie częstsze występowanie gorączki.
Emelie jest jedną z 795 dzieci w Szwecji oraz innych krajach europejskich, u których pojawiły się objawy narkolepsji po podaniu w 2009 r. szczepionki przeciwko grypie wytwarzanej przez koncern farmaceutyczny GlaxoSmithKline
http://laboratoria.net/aktualnosci/_ite ... int,1.html
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Lukass
- zahartowany metalizator
^ No dobrze, ale takie łzawe historie mi coraz bardziej przypominają medialne międlenie tych kilkuset ciężkich powikłań po covidzie, które pojawiły się po lekkim przebiegu. Narracja taka, jakby co drugi pacjent był bliski śmierci. A jest to może jeden przypadek na kilka tysięcy. Tu podobnie. Tak, po szczepionkach występują czasami powikłania. Tak, bywają poważne. Nie, nie są zbyt rozpowszechnione.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- weteran forumowych bitew
Napisałem, zgodnie z prawdą, że przypadki narkolepsji występowały już po kilku dniach - kilku tygodniach i że mogło coś wyjść także później, zatem nie wiem po co mi to tutaj wklejasz.Pacjent pisze: ↑16-01-2021, 22:31
Jej kłopoty ze zdrowiem zaczęły się wiosną 2010 r., gdy czuła się coraz bardziej zmęczona, a potem po przyjściu ze szkoły ogarniała ją coraz większa senność. W maju tego samego roku zasypiała już podczas lekcji.
Emelie jest jedną z 795 dzieci w Szwecji oraz innych krajach europejskich, u których pojawiły się objawy narkolepsji po podaniu w 2009 r. szczepionki przeciwko grypie wytwarzanej przez koncern farmaceutyczny GlaxoSmithKline
http://laboratoria.net/aktualnosci/_ite ... int,1.html

- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Robię w turystyce i chuj wi czy nie będę musiał się kiedyś tam zaszczepić. W planach jest zmiana roboty na coś spokojniejszego, ale przy obecnej sytuacji to nie wiem kiedy się to wydarzy. Jak na razie zdrowy i wysportowany, więc nie ma strachu 

-
https://polskie-echo.com/%e2%80%8b%e2%8 ... MkqEOkKgwURippingHeadache pisze: ↑16-01-2021, 23:17Napisałem, zgodnie z prawdą, że przypadki narkolepsji występowały już po kilku dniach - kilku tygodniach i że mogło coś wyjść także później, zatem nie wiem po co mi to tutaj wklejasz.Pacjent pisze: ↑16-01-2021, 22:31
Jej kłopoty ze zdrowiem zaczęły się wiosną 2010 r., gdy czuła się coraz bardziej zmęczona, a potem po przyjściu ze szkoły ogarniała ją coraz większa senność. W maju tego samego roku zasypiała już podczas lekcji.
http://laboratoria.net/aktualnosci/_ite ... int,1.htmlJeśli nawet szczepionka przeciw Covid będzie miała podobną częstotliwość występowania poważnych skutków ubocznych, to i tak wynik 1 na 18 400 rozsądny człowiek wybierze od 1 zgonu na 500 obywateli. Do tego tak samo jak nieznane są ewentualne późne skutki uboczne przyjęcia szczepionki, tak samo nie są znane odległe skutki przechorowania Covid, który także dobiera się do układu nerwowego. Comirnaty to tylko kawałek mRNA rozkładanego w komórce w ciągu kilku godzin, otoczony lipidami więc jakoś trudno spodziewać się, żeby szczepionka bardziej szkodziła niż pomagała, ale jak pożyjemy to zobaczymy. W każdym bądź razie okres obserwacji osób zaszczepionych wynosi już kilka m-cy i nic poważnego, odpukać, jeszcze się nie pojawiło.
-
- w mackach Zła
-
Ale szur!

- SODOMOUSE
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
Ja już po szczepieniach. Całkiem dobrze się czuję. Czasami tylko, przy transmisji danych z Cygnus - X1 lekko mnie swędzi w miejscach nakłuć, ale da się wytrzymać.
- maciek z klanu

Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Znakomicie. Oczywiście tylko czarne.
Radzę poczekać z fanfarami.
Przypomniał mi się taki kawał:
- I jak smakuje szanownemu panu nasza grochóweczka?
- Szczerze mówiąc, to dupy nie urywa.
- Cierpliwości…
-
Radzę to samo tym, co przechodzą to guwno bezobjawowo.
-
Co poradzimy tym, którzy zaszczepią się i przejdą Covid?

-
Odpowiednią zaporę systemową.
- Drone
Logika szurów: trząść galotami przed szczepionką i rozdzielać włos na czworo, a jednocześnie krzyczeć o konieczności masowego leczenia amantadyną (bo może zadziała), która ma mnóstwo udowodnionych skutków ubocznych. Tak mnie naszło, bo znowu usłyszałem, że dlaczego "na wszelki wypadek" nie podają amantadyny i "co szkodzi spróbować".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- maciek z klanu
Trafnie doktorze. Punkt.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Warto będzie zacytować ten wpis za pół roku, za rok. O amantadynie wiadomo już wiele, w tym to, że wielu osobom pomogła i jest szybko wydalana z organizmu. Osobiście byłbym ostrożny z jej użyciem, ale ryzyko jest małe. O szczepionce wiemy coś wręcz przeciwnego. Poczekamy zobaczymy. Szury vs zjeboszczepy. Ciekawy pojedynek.Drone pisze: ↑17-01-2021, 12:00Logika szurów: trząść galotami przed szczepionką i rozdzielać włos na czworo, a jednocześnie krzyczeć o konieczności masowego leczenia amantadyną (bo może zadziała), która ma mnóstwo udowodnionych skutków ubocznych. Tak mnie naszło, bo znowu usłyszałem, że dlaczego "na wszelki wypadek" nie podają amantadyny i "co szkodzi spróbować".
- nicram
Niestety do tego szura tego typu argumenty nie docierają. Do niego nie dociera prawda. Można mieć tylko nadzieję, że skurwysyn przejdzie to ciężko. Zazwyczaj leczy to ich z wydawania opinii na rzeczach na których się nie znają.RippingHeadache pisze: ↑16-01-2021, 23:17Napisałem, zgodnie z prawdą, że przypadki narkolepsji występowały już po kilku dniach - kilku tygodniach i że mogło coś wyjść także później, zatem nie wiem po co mi to tutaj wklejasz.Pacjent pisze: ↑16-01-2021, 22:31
http://laboratoria.net/aktualnosci/_ite ... int,1.htmlJeśli nawet szczepionka przeciw Covid będzie miała podobną częstotliwość występowania poważnych skutków ubocznych, to i tak wynik 1 na 18 400 rozsądny człowiek wybierze od 1 zgonu na 500 obywateli. Do tego tak samo jak nieznane są ewentualne późne skutki uboczne przyjęcia szczepionki, tak samo nie są znane odległe skutki przechorowania Covid, który także dobiera się do układu nerwowego. Comirnaty to tylko kawałek mRNA rozkładanego w komórce w ciągu kilku godzin, otoczony lipidami więc jakoś trudno spodziewać się, żeby szczepionka bardziej szkodziła niż pomagała, ale jak pożyjemy to zobaczymy. W każdym bądź razie okres obserwacji osób zaszczepionych wynosi już kilka m-cy i nic poważnego, odpukać, jeszcze się nie pojawiło.
all the monsters will break your heart