KATATONIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: KATATONIA
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nQaN2elJ-dQ[/youtube]
Lepszy kawałek, niż myślałem. Szczególnie początkowy riff, taki amerykańsko-heavymetalowy, i solówki.
Lepszy kawałek, niż myślałem. Szczególnie początkowy riff, taki amerykańsko-heavymetalowy, i solówki.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
To jest tak bezbarwne, że nawet nie wiem kogo próbują nieumiejętnie kopiować.
Guilty of being right
-
- weteran forumowych bitew
Ta jest gorsze niż koronawirusa, sraczka i ból zęba na raz.
- Lukass
Zgadzam się. Dobry początek, zwrócił moją uwagę. Ale im dalej, tym bardziej nie wiadomo, gdzie ten numer zmierza. Przy trzecim przesłuchaniu zaczął mnie wkurwiać.moonfire pisze: Lepszy kawałek, niż myślałem. Szczególnie początkowy riff, taki amerykańsko-heavymetalowy, i solówki.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- moonfire
Słuchał już ktoś całości? Kto się odważył?
Bo ja parę dni temu posłuchałem i wiem, że więcej nie zamierzam. Poprzednie płyty, chociaż miękkie i pedalskie, nawet lubiłem, jedne mniej, drugie bardziej. "City Burials" to natomiast album nagrany nie wiadomo po co. Nie słychać tu już żadnych emocji, niczego. Wykalkulowana kupa - brązowa i parująca.
Bo ja parę dni temu posłuchałem i wiem, że więcej nie zamierzam. Poprzednie płyty, chociaż miękkie i pedalskie, nawet lubiłem, jedne mniej, drugie bardziej. "City Burials" to natomiast album nagrany nie wiadomo po co. Nie słychać tu już żadnych emocji, niczego. Wykalkulowana kupa - brązowa i parująca.
- Oki
ja jak Łukaszenko/a - jak słyszę z zachodu że to kupa, koronawirus i się nie da przesłuchać - wiem, iż czas się rzucić w ten wir przyjemności i odpalam 

-
puściłem ostatnio wszystko co miałem tego zespołu,jakoś się tak to zesrało po latach.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
wszystko,mocno redukuje ostatnio,wspinam sie na wyższe levele.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Triceratops
-
Tak gapiłem się na te regaly i zastanawiałem,kurwa ile ja tego na prawdę potrzebuje a ile płyt kupiło się ,zakręciło raz czy dwa i leżą i wpierdala je kurz.Zostawiam rzeczy esencjonalne ktore kształtowały młodego kuca i wciąż kopią w mordę, wszystko co uznaje za zbędne ląduje u kogoś innego.Fantastyczne uczucie,kolekcja skrojona na miarę.Kolekcjonerstwo na ilość,zbieractwo etc zaczęło wzbudzać u mnie dziwny ,nieopisany wsręt hehe.
- Oki
Przesłuchałem i nie utonąłem w fekaliach - poza jednym numerem ewidentnie bez wyrazu: Lacquer bodajże (po pierwszym odsłuchu) pozostałe może nie są najlepszymi ich numerami, ale dam szansę w końcu ostatni A Perfect Circle też na początku słaby się zdawał a ostatecznie byłem kupiony. Wrzucanie do szamba tak bez dania kilku szans - to jak wysyłać na elektryczne krzesło po okazaniu niedowidzącej osiemdziesięciolatce
- Medard
Szanse zawsze daję, tzn drugi albo trzeci odsłuch po przerwie,Oki pisze: ↑03-05-2020, 20:09Przesłuchałem i nie utonąłem w fekaliach - poza jednym numerem ewidentnie bez wyrazu: Lacquer bodajże (po pierwszym odsłuchu) pozostałe może nie są najlepszymi ich numerami, ale dam szansę w końcu ostatni A Perfect Circle też na początku słaby się zdawał a ostatecznie byłem kupiony. Wrzucanie do szamba tak bez dania kilku szans - to jak wysyłać na elektryczne krzesło po okazaniu niedowidzącej osiemdziesięciolatce
ale ostatnie Perfect circle to akurat plastikowa tandeta.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Sgt. Barnes
W najnowszym Teraz Wąs wkładka o Katatonii, jakby ktoś chciał wiedzieć.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Oki
no to ostro - jak na nichSgt. Barnes pisze: ↑26-01-2021, 11:10W najnowszym Teraz Wąs wkładka o Katatonii, jakby ktoś chciał wiedzieć.
- moonfire
Niech zgadnę, najlepsza płyta, czyli "Brave Murder Day" nie będzie miała pięciu gwiazdek?Oki pisze: ↑26-01-2021, 12:37no to ostro - jak na nichSgt. Barnes pisze: ↑26-01-2021, 11:10W najnowszym Teraz Wąs wkładka o Katatonii, jakby ktoś chciał wiedzieć.
Może zrobią wkładkę o Opeth - też może być ciekawie.
-
"Brave murder day" to chyba jedyny materiał Katatonii który naprawdę lubię. Wracam do niego niezmiernie rzadko, ale czasem lubię zarzucić na słuchawki.
- moonfire
Ja lubię większość, nawet tych przymulastych rzeczy, które nagrywają ostatnio, poza "Night is a New Day" i najnowszą. Poza BMD największy sentyment mam do "Discouraged Ones"; Jonas śpiewał na niej nieco inaczej niż dzisiaj, mniej płaczliwie, a samą muzykę określano jako połączenie The Cure i Nirvany. Lubię bardzo również debiut - to metalowe odczytanie gówniarskiego buntu romantycznego.

- Medard
moonfire pisze: ↑27-01-2021, 00:39Ja lubię większość, nawet tych przymulastych rzeczy, które nagrywają ostatnio, poza "Night is a New Day" i najnowszą. Poza BMD największy sentyment mam do "Discouraged Ones"; Jonas śpiewał na niej nieco inaczej niż dzisiaj, mniej płaczliwie, a samą muzykę określano jako połączenie The Cure i Nirvany. Lubię bardzo również debiut - to metalowe odczytanie gówniarskiego buntu romantycznego.![]()
Brave murder day ze względu na wokal nie jest w pełni Katatonią, a sporo w niej Opeth.
Jedynka Dance of december souls jest dla mnie najlepsza, szkoda, że nie nagrali więcej płyt w stylistyce doom.
Ale rockowe oblicze też lubię do The great cold distance, potem rrozmarzenie i cierpienie zamieniają się raczej w nudę. Wyjątkiem jest the Fall of hearts, którą nawet lubię.
A najnowsza City burdel ...ehh burial jest okropna wręcz, to chyba najgorsza ich płyta.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
KATATONIA to bardzo wartościowy zespół. 5 pierwszych to podstawa. Z pozostałych ze dwie są też warte uznania. Poza tym bywało słabo, ale nigdy się nie zeszmacili w stylu THERION czy KATAKLYSM.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.