CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CANNIBAL CORPSE
Odp: wszystkie! Tam zaczęły się (niewinnie jak zawsze) przytupańce i bujające pioseneczki dla Niemców z piwnym brzuchem. To tam była podłożona iskra. Dobrze, że Webster w porę się zorientował i wylał dziada na zbity pysk. Ja nigdzie nie stawiam znaku równości w czysto muzycznym ujęciu, ale na czwórce CC pojawiło się już to podejście do kompozycji.
-
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie słyszę przytupańców ani bujających pioseneczek na The Bleeding, szczerze mówiąc. W ogóle SFU i CC z tamtego okresu to dla mnie zespoły kompozycyjnie z innych bajek. Zresztą Barnes muzyki nie pisał, ani tu ani tam.est pisze: ↑03-02-2021, 10:21Odp: wszystkie! Tam zaczęły się (niewinnie jak zawsze) przytupańce i bujające pioseneczki dla Niemców z piwnym brzuchem. To tam była podłożona iskra. Dobrze, że Webster w porę się zorientował i wylał dziada na zbity pysk. Ja nigdzie nie stawiam znaku równości w czysto muzycznym ujęciu, ale na czwórce CC pojawiło się już to podejście do kompozycji.
all the monsters will break your heart
-
Dobra. To jeżeli miałbyś wybrać płytę CC z Barnesem, która jest najbardziej zbliżona do SFU, to która by to była?
- nicram
Żadna. Nawet wokale Barnesa w CC i w SFU są zupełnie inne.
all the monsters will break your heart
-
- postuje jak opętany!
Ja tam raczej widzę Haunted jako wokalną kontynuację Bleeding. Tam zaczął "śpiwewać" wyraźnie, inną techniką. Dwójka i trójka CC to są jego "najgłębsze" wokale. Chyba na True Carnage momentami do tego wrócił (szkoda, że tylko tam).
SFU nie grają jak na Bleeding bo tam inni ludzie robili muzykę - muzycznie bliżej do Obituary ze względu na Allena.
Natomiast liczyłem po cichu, że nowe SFU, ze względu na Owena będzie właśnie takim rozwinięciem Bleeding. Ale chyba nie jest - przesłuchałem może z pół. No i wokalnie jest moim zdaniem słabo - może to celowe, ale kompletnie mi nie leży, biorąc pod uwagę znajomość starszych nagrań.
12345
-
To nie jest kwestia tego co kto widzi czy innych pobożnych życzeń. The Bleeding to początki SFU. Mogła nawet wyjść jako side project pod tą nazwą.
- ozob
- zahartowany metalizator
Chuja tam. Zgadzam się z Nikosiem. Żadnych stycznych pod względem muzyki. Jedyna to obecność wokalisty.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
A instrumentarium?
- ozob
Gitara, bas i perkusja. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Mol
mysle, ze idziesz zbyt daleko w takim rozumowaniu, to, ze czworka CC jest najbardziej chwytliwa ich plyta z Barnesem wcale nie znaczy, ze to jego sprawa, owszem, w wywiadach z SFU juz po odejsciu mowil, ze chcial grac prostsza i bardziek chwytliwa muzyke, ale nie znaczy to, ze mial w tej kwestii ostateczne zdanie. Demowki Vile powstaly przeciez z jeszcze z nim, a jest to muzyka nieco inna niz The Bleeding. No chyba, ze dysponujesz jakas zakulisowa wiedza, wowczas to inna para kaloszy.
-
Jako pełnoprawny członek zespołu lobbował w tym kierunku i chciał grać krzywe kowery AC/DC. A kwestię odmienności Vile wiąże się z jego odejściem. Pacz wyrzej.
-
- weteran forumowych bitew
Ta rewizja "The Bleeding" to rozumiem, że po czasie nastąpiła. Nie kojarzę, żeby po premierze tego krążka ktoś kręcił nosem, że to jakiś słaby ochłap generalnie. Dopiero na etapie "Vile" zaczęły się pojawiać jakieś rysy na dotychczasowym monumencie, bo nie wszystkim przypasował George. I jak widać tak jest do dziś.
- ozob
CC z Chris >>>> CC zGeorge
To powinno być oczywiste.
To powinno być oczywiste.
-
- postuje jak opętany!
-
To pewne. Dlatego mam tylko cztery pierwsze albumy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Tak, i SFU z Barnesem >>>> CC z Fisherem.
Nikt tu chyba nie pisał, że The Bleeding jest słaba? Zresztą nawet dzisiaj oba zespoły można śmiało ze sobą łączyć. Chujowe okładki CC i upośledzona muzyka SFU doskonale się uzupełniają.helpme pisze: ↑03-02-2021, 13:11Ta rewizja "The Bleeding" to rozumiem, że po czasie nastąpiła. Nie kojarzę, żeby po premierze tego krążka ktoś kręcił nosem, że to jakiś słaby ochłap generalnie. Dopiero na etapie "Vile" zaczęły się pojawiać jakieś rysy na dotychczasowym monumencie, bo nie wszystkim przypasował George. I jak widać tak jest do dziś.
-
- postuje jak opętany!
Mnie w tym wszystkim szkoda, że reedycja 1-4 mają obecne logo (tak, znam powody), ale jednocześnie jakiś grafik postanowił podrasować kontrast i kolory okładek - totalnie masakrując oryginały. Swoją drogą, BaB jest niedostępne, chyba że rynek wtórny. Ciekawe czy będzie reedycja.
Bleeding bardzo lubię, masa dobrej muzy nie wpadającej moim zdaniem w kiczowaty ton grania dla Niemców, że tak to ujmę
A okładki CC był lepsze na początku bo Vincent malował inną techniką. Teraz za bardzo komiksowo. Nowa jest fajna, ale kilka wcześniejszych jest bardzo kiepska.
Bleeding bardzo lubię, masa dobrej muzy nie wpadającej moim zdaniem w kiczowaty ton grania dla Niemców, że tak to ujmę

A okładki CC był lepsze na początku bo Vincent malował inną techniką. Teraz za bardzo komiksowo. Nowa jest fajna, ale kilka wcześniejszych jest bardzo kiepska.
12345
- ozob
Kup pierwsze bicia.
-
Ja też nie cierpię tego nowego logo. Tym bardziej na tych starych okładkach. Okropne.