SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: SARS-CoV-2

15-02-2021, 13:40

Konfiarze z forum skłócili go z przyjacielem i teraz z niego będzie szydził. Lewacki kręgosłup moralny wychodzi...

Pamiętajmy postulaty miłość, wolność tolerancja hahahah

Szach mat xd epik
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

15-02-2021, 13:52

człowieku, ty poważny jesteś? xD

kto z kim i oczym ty do mnie mówisz, bo się nie sposób połapać. tydzień nie pisania i jakieś zagadki i rebusy. jaśniej, bo się nie sposób doczytać w tych plątaninach. LOL
tomaszm

15-02-2021, 13:54

Na pewno żadnego zagrożenia nie powoduje ,bo jak pisałem stronię od ludzi i morsuje z dala od cywilizacji a ścieżki gdzie chadzam pełne ludzi nie są- lubię samotność ewentualnie w otoczeniu najbliższych znajomych, ludzi to widuje na hotelu lub pojedynczo gdzieś na trasie. Stoki narciarskie pełne ludzi jak również centrum Szklarskiej Poręby gdzie siedzi najebana młodzież nie są w kręgu naszych zainteresowań. Jak już widać na załączonym obrazku jak dochodzę do schroniska to też nie powoduje specjalnych zagrożeń. Węc porównywaniu morsujących chłopaków do zgraji naprutych ludziska w centrum Zakopanego jest mocno nietrafne:)

Taki natłok ludzi był na 90% trasy
Obrazek

Jak widać morsujących obok mnie jest całe zatrzęsienie

Obrazek

A tak jesteśmy odziany w schronisku

Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

15-02-2021, 14:12

Wacław pisze:

kto z kim i oczym ty do mnie mówisz, bo się nie sposób połapać. tydzień nie pisania i jakieś zagadki i rebusy. jaśniej, bo się nie sposób doczytać w tych plątaninach. LOL
5 post od góry

viewtopic.php?f=19&t=17614&sid=e82846ae ... start=5920
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

15-02-2021, 14:16

maciek z klanu pisze:
15-02-2021, 14:12
Wacław pisze:

5 post od góry

viewtopic.php?f=19&t=17614&sid=e82846ae ... start=5920
no dobra. przeczytałem, chociaż pierogisy z kateringu mnie tu stygną a i robota goni. to co żeś sobie z czym połączył? bo interpretować twoich insynuacji mi się nie chce. wolę przeczytać co tam sobie posklejałeś.
tomaszm

15-02-2021, 14:18

Chłopaki na spokojnie. To tylko forko. Polecam spacer morsa tak przy -14 i człowiek bariera kompletnego dystansu to tego przerzucania się chujami na forku. Naprawdę nie warto.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-02-2021, 14:24

Wacław pisze:
15-02-2021, 13:03
ozob pisze:
15-02-2021, 12:13
Co z protestami aborcyjnymi? Zwiększyły zachorowania?
zasadniczo to gówno. zacznij od przejrzenia jakiegoś filmiku, skąd bierzesz wiedze o świecie. może z srealu48? zobaczysz jaka była dyscyplina noszenia maseczek na protestach. to tak na początek, jak chcesz porównywać nieporównywalne.

a właśnie. tylko o zakopcu? a jak tam np. w szklarskiej pandemiarze ogarniali temat?

ja tam z weekendu wiem jak tam stoki na podkarpaciu sie miały. zero najebanych, nawet morsujących - tarzających się w śniegu. nawet o dziwo gogle mieli na tych nartach. i kominiarki też. aż dziw bierze.
No pensjonariusz ozobowa dał głos znowu na temat o którym nie ma pojęcia. Jak pisałem byłem na takim marszu. 99.9% ludzi miało maski (o dziwo dobrze założone) i trzymali ładnie dystans.
all the monsters will break your heart
Panopticon
w mackach Zła

15-02-2021, 14:29

W temacie masek przypominam wypowiedz wiceministra:
https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV- ... 0-dni.html

Zaznaczyłem dzień w którym to mówił:
Screenshot 2021-02-15 at 10.49.21.png
Screenshot 2021-02-15 at 10.49.21.png (149.63 KiB) Przejrzano 1029 razy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

15-02-2021, 14:49

Panopticon pisze:
15-02-2021, 14:29
W temacie masek przypominam wypowiedz wiceministra:
https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV- ... 0-dni.html

Zaznaczyłem dzień w którym to mówił:

Screenshot 2021-02-15 at 10.49.21.png
pamiętaj, że masz obiecane foto, te z paczuszki. obiecujesz? że przestaniesz szurzyć?
Panopticon
w mackach Zła

15-02-2021, 15:54

Wacław pisze:
pamiętaj, że masz obiecane foto, te z paczuszki. obiecujesz? że przestaniesz szurzyć?
szur
Definicja 1: ktoś o skrajnych poglądach, szurnięty, szalony, fanatyczny.
Dodano: 9.11.2017
Definicja 2: Oszołom, osoba o skrajnie radykalnych poglądach, fanatyk, często zwolennik teorii spiskowych. Od „szurnięty”.

Co jest radykalnego w cytowaniu wiceministra, porównywaniu ze stanem faktycznym i wyciąganiu wniosku, że może jednak te maseczki, które tak chętnie nosisz nie mają na nic wpływu? Ja wiem, wiem, jakby rząd nie nakazał noszenia maseczek to pewnie jak w Bergamo ciężarówki z trumnami jeździłyby jedna za drugą. Nie zabraniam Ci w to wierzyć, ale sam nie jestem człowiekiem tak głębokiej wiary.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

15-02-2021, 16:16

Panopticon pisze:
15-02-2021, 15:54
Wacław pisze:
szur
Definicja 1: ktoś o skrajnych poglądach, szurnięty, szalony, fanatyczny.
Dodano: 9.11.2017
Definicja 2: Oszołom, osoba o skrajnie radykalnych poglądach, fanatyk, często zwolennik teorii spiskowych. Od „szurnięty”.

Co jest radykalnego w cytowaniu wiceministra, porównywaniu ze stanem faktycznym i wyciąganiu wniosku, że może jednak te maseczki, które tak chętnie nosisz nie mają na nic wpływu? Ja wiem, wiem, jakby rząd nie nakazał noszenia maseczek to pewnie jak w Bergamo ciężarówki z trumnami jeździłyby jedna za drugą. Nie zabraniam Ci w to wierzyć, ale sam nie jestem człowiekiem tak głębokiej wiary.
nie znam Ciebie, więc masz, powiedzmy tak i tak zwany: kredyt zaufania.

abstrahując od tego, kto dla kogo jest szurem, czyli, kto ma jaką definicję. abstrahując też od tego, że wyciągasz sobie jeden z wygodnych dla siebie argumentów, co jest swoją drogą domeną zjawiska zwanego szurostwem. abstrahując też od tego, że odezwałeś się dosłownie kilka dni temu, a tak jedyne co robiłeś, to wklejałeś wiadomego pochodzenia linki. powiedz mi proszę jaki cel Tobie przyświeca? możesz też w ramach pracy dodatkowej naświetlić, koncentrując się na tych nieszczęsnych maseczkach, jaki masz problem, że coś co może pomaga a może i nie pomaga zajmuje Tobie głowę? bo widzisz, antyszury z takim natężeniem nie mają potrzeby wałkować antykonfiarskich mantr. a jak tam u Was? z tym? jest?

ps. dziękuję, że nie zabraniasz mi wierzyć xD. to miłe.

ps. foto machnięte. pamiętaj co obiecałeś ....
Panopticon
w mackach Zła

15-02-2021, 16:40

Wacław pisze:
abstrahując też od tego, że odezwałeś się dosłownie kilka dni temu, a tak jedyne co robiłeś, to wklejałeś wiadomego pochodzenia linki. powiedz mi proszę jaki cel Tobie przyświeca?
W sumie nie wiem czemu zacząłem pisać. Forum czytam już z 15 lat, ale bardzo sporadycznie się do tej pory wypowiadałem.
Kiedyś to było bardziej forum muzyczne i trzymało wyższy poziom. Dużo starych użytkowników zniknęło. A teraz jest o wszystkim i o niczym.
Ale sporo dobrych kapel dzięki forum poznałem i cały czas poznaję.
Wacław pisze:
możesz też w ramach pracy dodatkowej naświetlić, koncentrując się na tych nieszczęsnych maseczkach, jaki masz problem, że coś co może pomaga a może i nie pomaga zajmuje Tobie głowę? bo widzisz, antyszury z takim natężeniem nie mają potrzeby wałkować antykonfiarskich mantr. a jak tam u Was? z tym? jest?
Problem jest w tym, że są one obowiązkowe i mandat można dostać. Jak ktoś ma ochotę to niech sobie nosi 2 albo 3, bo już takie zalecenia są.
Jak już nie chcecie słyszeć o Szwecji to popatrzcie na Białoruś. Rządzona przez złego tyrana, który od samego początku zignorował problem. No taki typowy szur, co nie wierzy w pandemię.
Czy słychać, żeby był tam jakiś wielki problem, ludzie umierali na ulicy? A były wielotysięczne protesty, zobaczcie sobie zdjęcia, ile % chodziło w maskach? Raz tylko byłem na Białorusi więc nie wiem jak u nich ze służbą zdrowia, ale podejrzewam, że nie lepiej jak u nas.
A teraz się szczepią ruską szczepionką, o której nasi przywódcy nie chcą słyszeć. AstraZeneca lepsza, bo przebadana przez europejskie instytucje.
A może po prostu maseczki nie pomagają w niczym i kto się ma zarazić ten się zarazi? Bo do największej ilości zakażeń dochodzi w domach, a nie na Krupówkach, stokach czy siłowniach.
Wacław pisze:
ps. foto machnięte. pamiętaj co obiecałeś ....
Nic nie obiecywałem. Ale może jak posłucham takiej muzyki to zacznę czytać Wyborczą i oglądać TVN i wyleczę się z szurostwa.
Będę oddanym europejczykiem, chodzącym w maseczce i głosującym na Trzaskowskiego. Kto wie...
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

15-02-2021, 17:29

Panopticon pisze:

Nic nie obiecywałem. Ale może jak posłucham takiej muzyki to zacznę czytać Wyborczą i oglądać TVN i wyleczę się z szurostwa.
Będę oddanym europejczykiem, chodzącym w maseczce i głosującym na Trzaskowskiego. Kto wie...

spłycasz i idziesz na łatwiznę. z tym byciem i czuciem się europejczykiem może masz trochę racji. z tym noszeniem też. zasadniczo wychodzę z założenia, że przepisy, jakie by nie były też zasadniczo są do ich przestrzegania. tak jak nie przejeżdżam na zbyt długo, np. w danym momencie według mojej oceny, zmieniającym się czerwonym tak i z zasady staram się inne przepisy przestrzegać. reszta to już Twoje domniemania, projekcje i wyobrażenia tego co przeczytałeś i jak sobie to pokładałeś.

ok, ^treść była dla atencji. teraz obiecane foto. to drugie wygladające jak alternatywna wersja okładki impetuous ritual to uhushuhu "bones&drones". obie to drony. takie darkambientowe drony. nie na miękko lecz na twardo.

Obrazek

no nic. ja swoje zrobiłem. po cichu liczę na zmianę.

ps. takie jeszcze pytanie. w ramach odniesienia do pierwszych zdań. że kiedyś to było, a teraz panie nie ma niczego. mi tam trudno ocenić co było 15 lat temu, bo jestem raptem tutaj 5 a czytam jakieś jeszcze dwa dodatkowe. może za krótka perspektywa.

powiedz, czy uważasz, zabawa we wklejanie linków kwestionujących istnienie pandemii i właściwie znikome udzielanie się w tematach muzycznych, zawyża poziom? i czego być oczekiwał od tego miejsca? bo po prawdzie to taki sam ściek jak wiele innych miejsc w internecie. daj może jakieś sugestie co powinno się zobić, żeby to miejsce spełniało Twoje oczekiwania. zamieniam się w słuch.
Ostatnio zmieniony 15-02-2021, 17:59 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
535

15-02-2021, 17:59

I znowu pojawia się przykład białoruski. Przemilczę, a chciałbym coś napisać, ale nie chce mi się szarpać. Zadam jednak pytanie techniczne. Jaką niby szczepionkę miał zakupić ojciec białoruskiego narodu jeżeli nie ruską? Co to za argument ?
Awatar użytkownika
nicram

15-02-2021, 18:02

Panopticon pisze:

A może po prostu maseczki nie pomagają w niczym i kto się ma zarazić ten się zarazi? Bo do największej ilości zakażeń dochodzi w domach, a nie na Krupówkach, stokach czy siłowniach.

A może po prostu do ciebie nie dociera, że działają. I jest to fakt o którym nie chcesz słyszeć, bo ci ogranicza "wolność". Już wklejałem tutaj sto razy, wkleję i sto pierwszy: https://www.healthline.com/health-news/ ... op-covid19
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

15-02-2021, 18:08

535 pisze:
I znowu pojawia się przykład białoruski. Przemilczę, a chciałbym coś napisać, ale nie chce mi się szarpać. Zadam jednak pytanie techniczne. Jaką niby szczepionkę miał zakupić ojciec białoruskiego narodu jeżeli nie ruską? Co to za argument ?
najprawdopodobniej jeden z niewielu jakim dysponuje środowisko kwestionujące istnienie pandemii, w rozumieniu, problemu, nie tak łatwo rozwiązywalnego, jakby się chciało i mogło. białoruś, rosyjska szczepionka, chiny jako kraj co "dał radę". brakuje jeszcze korei. właściwie mi też się już nie chce, ale widzę spora koincydencję z przekazem z bazy i próbą naświetlania drogi jaką według tego środowiska powinniśmy iść. nawet w poście powyżej była mowa o światłym europejczyku jako, jak rozumiem, czymś, kimś, jako wzorzec anty-. kogo anty? może polaka. hgw. dla mnie wpisanie się akurat w kulturę romańską, nawet na podbudowie chrześcijańskiej i umizgi w stronę bycia europejczykiem jakoś tam nas nobilitowało. jak widać, byłem w błędzie. na całe szczęście to na moje oko jest ta czerwona linia, której jeszcze pewne środowiska nie są w stanie przekroczyć. bo sondaże. bo mental. bo jakoś dziwnym trafem robimy u bogatego bauera a nie swojskiego wani. ale to chyba do czasu. bo jak czytam tu i ówdzie młodzież i starsza młodzież już nabrała przekonania, że nie tędy droga. a szkoda.
Panopticon
w mackach Zła

15-02-2021, 18:10

535 pisze:
Jaką niby szczepionkę miał zakupić ojciec białoruskiego narodu jeżeli nie ruską? Co to za argument ?
Zawsze można stworzyć własną :)
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... awirusowi/
535

15-02-2021, 18:11

Tomek oni chyba jednak muszą przekonać się na własnej skórze. Śmieszkowanie na fejsbuczkach to jednak nie jest wpierdol od milicji za krzywe spojrzenie.
Awatar użytkownika
Hatefire

15-02-2021, 18:16

Pomijam już fakt że w tej ich ulubionej Białorusi jak Batka zechce zaszczepić cały naród to nie będzie się grzecznie pytał czy aby na pewno obywatel chce być zaszczepiony. Obywatel po ścieżce zdrowia podpisze że przyjmie na raz 500 dawek. To samo w innych tak kochanych przez nasze rodzime szurstwo krajach :lol:
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nicram

15-02-2021, 18:20

Cóż, szur-chłopcy nie dostrzegają tej subtelności...:-D
Zablokowany