SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: SARS-CoV-2

15-02-2021, 19:32

Typowy Triceratops.

Ktoś: Cytujesz jedno zdanie, bez kontekstu, to manipulacja.

Triceps: Wszędzie widzisz manipulację.

To ja już wolę Pacjenta poniekąd. Jest uczciwszy :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

15-02-2021, 19:45

Ja myślę, że przypadków będzie akurat tyle , żeby powiedzieć społeczeństwu, że te chuje przedsiębiorcy i nieodpowiedzialni pseudokibice skoków oraz strajk kobiet spowodował kolejne zamknięcia. Tu pan Jacek przejedzie się w medium po tych właśnie grupach. Jednoczesnie jednak statystyki pokażą na tyle wyważoną liczbę, by premier mógł zacząć konferencję tradycyjnym u Niemców gorzej, we Francji, Czechach, Hiszpanii itede itepe tragedyja. My wygrywamy z pandemią. Kto nie widzi jak władza sprytnie modeluje statystykami zakażeń jest kurwa chyba ślepy.
Panopticon
w mackach Zła

15-02-2021, 19:54

535 pisze:
Ja myślę, że przypadków będzie akurat tyle , żeby powiedzieć społeczeństwu, że te chuje przedsiębiorcy i nieodpowiedzialni pseudokibice skoków oraz strajk kobiet spowodował kolejne zamknięcia. Tu pan Jacek przejedzie się w medium po tych właśnie grupach. Jednoczesnie jednak statystyki pokażą na tyle wyważoną liczbę, by premier mógł zacząć konferencję tradycyjnym u Niemców gorzej, we Francji, Czechach, Hiszpanii itede itepe tragedyja. My wygrywamy z pandemią. Kto nie widzi jak władza sprytnie modeluje statystykami zakażeń jest kurwa chyba ślepy.
Zgadzam się.
Narodowe wyszczepianie idzie rewelacyjnie, wirus już nas prawie opuścił, no ale wyjechała nieodpowiedzialna dzicz do Zakopanego i w Szczecinie wyjebało statystyki w górę. I znowu musimy wam skrócić smycz, bo było za dobrze. No i większość to łyknie. Dają się tak robić od ponad roku, to i tym razem sie uda.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Hatefire pisze:
Typowy Triceratops.

Ktoś: Cytujesz jedno zdanie, bez kontekstu, to manipulacja.

Triceps: Wszędzie widzisz manipulację.

To ja już wolę Pacjenta poniekąd. Jest uczciwszy :D
Bardzo mnie to cieszy, bo ja nie lubie z kolei gadac z hipokrytami, wiec korzysc bedzie obopolna.

Ale zeby wyjasnic kwestie: wkleilem kol Panopticonowi artykul i napisalem czytaj, dalem mu linka, a na zachete wkleilem jeden cytat, ktory mi sie rzucil w oczy podczas czytania, cos w rodzaju clickbaitu na zachete. Cos jak powiedzmy lead. Nie lepilem tego linku ani tobie ani Drownowi, tylko innemu koledze, ktory sobie moze go przeczyta i wyciagnie wlasne wnioski, bo glupi nie jest. A tutaj nagle zjechala forumowa policja i wrzeszczy "alert alert manipulacja", no kurwa zenada, on sam sobie przeczyta jak zechce i wyciagnie wnioski, wasze wrzaski sa mu niepotrzebne a moje intencje byly pozytywne. Jest taka ksiazka "Inteligencja Emocjonalna" Daniela Golemana, zalecam, albo nie, hipokrytom to niepotrzebne.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

535 pisze:
ok. nawet jeżeli. choć ja akurat śmiem wątpić w takie łatwe i sprawne manipulowanie danymi. na moje kaprawe oko, na początku pandemii, owszem. teraz mi sie nie widzi. skąd wyciągam takie wnioski? że ja też mam prawo być szurem, to właściwie znikąd. takie przeczucie me. bo akurat w sanepidzie nie robię.

ok. 2. a nawet jeżeli tak sprawnie kręcą wajchami. raz w tą. raz w tamtą. to jakby ta presja, zupełnie udana, tak na marginesie, na otwarcie hoteli, stoków, basenów i sraczy w "galerii" w piasecznie była działaniem specjalnym? czyli co? szurostwo konfiarskie po raz kolejny, po aborcji nie ma instynktu politycznego. albo ma. opartym na byciu realizatorami tego co pis nie zrealizuje bo ma od tego, tutaj, uwaga, cytat z pacjenta: "pożytecznych idiotów" w postaci grupki śmiesznych posłów z jeszcze śmeszniejszym liderem? no tak by wyglądało.

ok.3. zasadniczo i wykładniczo to racja. pis skwapliwie wykorzysta ten owczy a nawet barani pęd na to, że trzeba się akurat najebać na krupówkach a nie za blokiem w mławie. są zupełnie dobrzy w tym.
Ostatnio zmieniony 15-02-2021, 19:56 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
nicram

15-02-2021, 19:56

Drone pisze:
15-02-2021, 19:01
Triceratops pisze:
15-02-2021, 18:59
Panopticon pisze:
15-02-2021, 16:40
A może po prostu maseczki nie pomagają w niczym i kto się ma zarazić ten się zarazi? Bo do największej ilości zakażeń dochodzi w domach, a nie na Krupówkach, stokach czy siłowniach.
Kol masz watpliwosci widze, moze to ci pomoze je rozwiac, czytaj no, ponoc to jakas znana gazeta naukowa
The Lancet" pisze:Second, we did not find any evidence of decreased risk of transmission in individuals who reported mask use.
https://www.thelancet.com/action/showPd ... %2930985-3
Patrz, jak manipulujesz wstrętnie, przytocz cały akapit z tego artykułu, a nie jedno zdanie.
To ja przytoczę, bo ten ratlerek łże jak najgorszego sortu katolicka kurwa:

"The study has several limitations. First, asymptomatic
people were not enrolled as index cases, affecting our ability
to fully characterise all types of transmission chain. Second,
we did not find any evidence of decreased risk of
transmission in individuals who reported mask use.
Although this finding collides with the evidence reported
elsewhere,8 we did not have fine-grained data on type of
mask (surgical vs FFP2) or use of other measures of
personal protective equipment (PPE) or other infection
control practices, thus limiting our ability to make clear
inferences about the effect of PPE on transmission risk.
Mask use is probably correlated with type of exposure,
which might further confound associations, but we did not
note any association between mask use and risk either in
our unadjusted analysis (table 3) or in a multivariable
model excluding type of exposure (data not shown)."
all the monsters will break your heart
Panopticon
w mackach Zła

15-02-2021, 20:01

Wacław pisze:
moim zdaniem odpowiedź może być tylko jedna.

-wyjazd na białoruś.-

miło, przyjaźnie, wolnościowo. i bez pandemii. proste.

dodam, że osadowski z tym drugim dają rady i porady jak zdobyć obywatelstwo tego "kraju". podlinkować?
Byłem 3 lata temu na kilka dni w Mińsku i okolicach. Polecam się wybrać. Ciekawy kraj, mili ludzie, ładne dziewczyny, dobre jedzenie. Kolega miał po tym wyjeździe dziewczynę, a teraz już żonę.
Za krótko byłem, żeby odczuć na sobie straszliwy reżim, bo wrażenia mam pozytywne.

W wakacje 3 razy się chciałem wybrać do Sztokholmu, żeby zobaczyć te trupy na ulicach, ale za każdym razem odwoływali mi lot, chuje.
Awatar użytkownika
nicram

15-02-2021, 20:05

Panopticon pisze:
15-02-2021, 20:01
Wacław pisze:
moim zdaniem odpowiedź może być tylko jedna.

-wyjazd na białoruś.-

miło, przyjaźnie, wolnościowo. i bez pandemii. proste.

dodam, że osadowski z tym drugim dają rady i porady jak zdobyć obywatelstwo tego "kraju". podlinkować?
Byłem 3 lata temu na kilka dni w Mińsku i okolicach. Polecam się wybrać. Ciekawy kraj, mili ludzie, ładne dziewczyny, dobre jedzenie. Kolega miał po tym wyjeździe dziewczynę, a teraz już żonę.
Za krótko byłem, żeby odczuć na sobie straszliwy reżim, bo wrażenia mam pozytywne.
No właśnie za krótko. Teraz wyjedź i nie wracaj. Odczujesz wolność, będziesz sobie mógł kicać po sklepach, wspomożesz bratnich przedsiębiorców. Będzie fajnie. Wszyscy będą zadowoleni.
Awatar użytkownika
Hatefire

15-02-2021, 20:12

Byłem kilka w dni gdzieś tam jako turysta. Serio traktuj tych ludzi poważnie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Panopticon
w mackach Zła

15-02-2021, 20:16

nicram pisze:
No właśnie za krótko. Teraz wyjedź i nie wracaj. Odczujesz wolność, będziesz sobie mógł kicać po sklepach, wspomożesz bratnich przedsiębiorców. Będzie fajnie. Wszyscy będą zadowoleni.
Patrz na tych bezmaseczkowych skurczybyków niosących śmierć. Stosy trupów na ulicach. A ty jak pizda siedzisz w domu.

Awatar użytkownika
nicram

15-02-2021, 20:17

Pizda to nazywał się twój ojciec szurze.
Awatar użytkownika
Hatefire

15-02-2021, 20:18

Triceratops pisze:
Bardzo mnie to cieszy, bo ja nie lubie z kolei gadac z hipokrytami, wiec korzysc bedzie obopolna.

Ale zeby wyjasnic kwestie: wkleilem kol Panopticonowi artykul i napisalem czytaj, dalem mu linka, a na zachete wkleilem jeden cytat, ktory mi sie rzucil w oczy podczas czytania, cos w rodzaju clickbaitu na zachete. Cos jak powiedzmy lead. Nie lepilem tego linku ani tobie ani Drownowi, tylko innemu koledze, ktory sobie moze go przeczyta i wyciagnie wlasne wnioski, bo glupi nie jest. A tutaj nagle zjechala forumowa policja i wrzeszczy "alert alert manipulacja", no kurwa zenada, on sam sobie przeczyta jak zechce i wyciagnie wnioski, wasze wrzaski sa mu niepotrzebne a moje intencje byly pozytywne. Jest taka ksiazka "Inteligencja Emocjonalna" Daniela Golemana, zalecam, albo nie, hipokrytom to niepotrzebne.
Aha, bo jak wrzuciliśmy komentarz do czegoś co było nie do nas kierowane to hipokryzja. Ty rozumiesz co to słowo oznacza?

Poza tym, to jest forum internetowe. Jak chcesz żeby ktoś nie komentował co napisałeś to jest funkcja PM. Myślę że to rozwiąże twój problem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

15-02-2021, 20:25

To nie jest moj problem ale dziekuje za kolejna swietna rade

Hipokryzja dotyczyla zas czego innego, ale nie ma potrzeby tego rozwlekac.
woodpecker from space
535

15-02-2021, 20:28

Wacław pisze:
535 pisze:
ok. nawet jeżeli. choć ja akurat śmiem wątpić w takie łatwe i sprawne manipulowanie danymi. na moje kaprawe oko, na początku pandemii, owszem. teraz mi sie nie widzi. skąd wyciągam takie wnioski? że ja też mam prawo być szurem, to właściwie znikąd. takie przeczucie me. bo akurat w sanepidzie nie robię.

ok. 2. a nawet jeżeli tak sprawnie kręcą wajchami. raz w tą. raz w tamtą. to jakby ta presja, zupełnie udana, tak na marginesie, na otwarcie hoteli, stoków, basenów i sraczy w "galerii" w piasecznie była działaniem specjalnym? czyli co? szurostwo konfiarskie po raz kolejny, po aborcji nie ma instynktu politycznego. albo ma. opartym na byciu realizatorami tego co pis nie zrealizuje bo ma od tego, tutaj, uwaga, cytat z pacjenta: "pożytecznych idiotów" w postaci grupki śmiesznych posłów z jeszcze śmeszniejszym liderem? no tak by wyglądało.

ok.3. zasadniczo i wykładniczo to racja. pis skwapliwie wykorzysta ten owczy a nawet barani pęd na to, że trzeba się akurat najebać na krupówkach a nie za blokiem w mławie. są zupełnie dobrzy w tym.
Tomek. Zadam proste pytanie. Jeżeli władza kłamie na każdym kroku. Od lat manipuluje danymi , informacjami, ludźmi, a właściwie calymi grupami ludzi, posuwa się do każdego lurestwa, by pokazać się suwerenowi, i utrzymać poparcie to wierzysz, że akurat w tym jednym przypadku nie korzysta z zajebistej okazji i podaje prawdziwe dane? Tak, czy nie?
535

15-02-2021, 20:30

Panopticon pisze:
15-02-2021, 20:16
nicram pisze:
Patrz na tych bezmaseczkowych skurczybyków niosących śmierć. Stosy trupów na ulicach. A ty jak pizda siedzisz w domu.

Naprawdę czekam na chwilę, gdy pojawią się materiały z Korei Północnej, bo Chiny już były. Śmiało. Nie krępuj się.
Awatar użytkownika
nicram

15-02-2021, 20:32

535 pisze:

Tomek. Zadam proste pytanie. Jeżeli władza kłamie na każdym kroku. Od lat manipuluje danymi , informacjami, ludźmi, a właściwie calymi grupami ludzi, posuwa się do każdego lurestwa, by pokazać się suwerenowi, i utrzymać poparcie to wierzysz, że akurat w tym jednym przypadku nie korzysta z zajebistej okazji i podaje prawdziwe dane? Tak, czy nie?
Przepraszam, wtrącę się między wódkę i zakąskę. Co do danych o zakażeniach to mogą manipulować, co do danych o ludziach przyjętych do szpitali z powodu Covid19 czy podłączonych do respiratorów już nie bardzo.
Panopticon
w mackach Zła

15-02-2021, 20:43

535 pisze:
Naprawdę czekam na chwilę, gdy pojawią się materiały z Korei Północnej, bo Chiny już były. Śmiało. Nie krępuj się.
Pod względem ekonomicznym jest lepiej niż na Ukrainie https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... mi/3wktk0l
Białorusini czują się bezpiecznie, śmiało można po nocy chodzić. Życie nocne toczy się w samym centrum. Milicji dużo widać.
Razi mnie to niezdekomunizowanie, sierpy i młoty, pomnik Dzierżyńskiego zaraz przy siedzibie KGB, Lenin na jednym z głównych placów itp. Ale dla turysty ciekawe.

Dla odmiany masz jak w Szwecji trupy się walają:

I jak Murzyni się bawią po tym jak prezydent Tanzanii odwołał pandemię jak się dowiedział, że testy wykrywają wirusa w kozie i papai
(https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV- ... -kozy.html)

535

15-02-2021, 20:46

nicram pisze:
15-02-2021, 20:32
535 pisze:

Przepraszam, wtrącę się między wódkę i zakąskę. Co do danych o zakażeniach to mogą manipulować, co do danych o ludziach przyjętych do szpitali z powodu Covid19 czy podłączonych do respiratorów już nie bardzo.
Tylko, że obaj zdajemy sobie sprawę, że ta druga liczba, ba nawet liczna zgonów podana w trzeciej kolejności nie robi już takiego wrażenia. Wystarczy jebnąć liczbą zakażeń i według nich rozgrywać obostrzenia. Zobacz jak przy wysokiej liczbie zgonów chłopcy sobie elegancko płynęli. Dopiero niedawno coś niby "zauważyli" i bach! Mamy narodowy program leczenia chorób zaniedbanych podczas pandemii. Tam siedzi lepszy sztab i to wszystko na bieżąco monitoruje. I nie chodzi wcale o to, żeby przekonać kogokolwiek na tym forum. Wystarczy, ze pan Jacek uspokoi twardy elektorat, a z reszty zrobi chuliganów i wichrzycieli oraz badylarzy.
Dokładnie tyle potrzeba, by utrzymać poparcie i wygrać następne wybory. Proste ubeckie metody, a im większa szarpanina będzie między nami, tym łatwiej Jarek osiągnie swój cel. Wydrukujcie sobie ten post i powieście w widocznym miejscu. Nawet na drzwiach kibla. Wiecznie żył nie będę. Nie musicie dziękować.
Awatar użytkownika
Drone

15-02-2021, 20:49

Hatefire pisze:
15-02-2021, 20:18
Triceratops pisze:

Aha, bo jak wrzuciliśmy komentarz do czegoś co było nie do nas kierowane to hipokryzja. Ty rozumiesz co to słowo oznacza?

Poza tym, to jest forum internetowe. Jak chcesz żeby ktoś nie komentował co napisałeś to jest funkcja PM. Myślę że to rozwiąże twój problem.
No i jest jeszcze coś takiego jak zwykła przyzwoitość czy rzetelność, która nakazuje napisać, o czym ten artykuł naprawdę jest. Myślę, że z tą manipulacją faktycznie przesadziłem - aż o takie wyrafinowanie Tricepsa nie podejrzewam, raczej podpalił się znalazłszy cytat na jakimś szur-portalu i wkleił czym prędzej tutaj, a teraz robi szpagaty ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

15-02-2021, 20:51

Panopticon pisze:
15-02-2021, 20:43
535 pisze:
Pod względem ekonomicznym jest lepiej niż na Ukrainie https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... mi/3wktk0l
Białorusini czują się bezpiecznie, śmiało można po nocy chodzić. Życie nocne toczy się w samym centrum. Milicji dużo widać.
Razi mnie to niezdekomunizowanie, sierpy i młoty, pomnik Dzierżyńskiego zaraz przy siedzibie KGB, Lenin na jednym z głównych placów itp. Ale dla turysty ciekawe.

Dla odmiany masz jak w Szwecji trupy się walają:

I jak Murzyni się bawią po tym jak prezydent Tanzanii odwołał pandemię jak się dowiedział, że testy wykrywają wirusa w kozie i papai
(https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV- ... -kozy.html)

Niczego nie zrozumiałeś , ale ja ci wytłumaczę. Zostawmy pandemię na boku. Otóż. Każdy kto beztrosko powołuje się na osiągnięcia i dane z takich krajów jak Chiny, Korea Północna, czy Białoruś jest przynajmniej kretynem.
Zablokowany