SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: SARS-CoV-2

16-02-2021, 14:51

Dziwna sprawa. Jakoś nie widziałem, by ktokolwiek peotestował, gdy rydzykowe bydło organizowało swoje jasełka. Nie widzę co poniedziałek relacji ze świątyń, gdzie wierni przekazują sobie wirusy bez ograniczeń. Zastanawiające jak łatwo dajecie sobą sterować.
535

16-02-2021, 14:57

Mariusz Wędliniarz pisze:
16-02-2021, 14:48
535 pisze:
16-02-2021, 14:36
16-02-2021, 14:29

Z twoich wcześniejszych postów wywnioskowałem, że taki masz przekaz. A jeśli nie jest to jaki jest? Stoisz w rozkroku? nie wiesz komu już wierzyć ? Może po prostu twierdzisz, że wirus jest, ale to taka mocniejsza grypa, a obostrzenia to jakiś chytry plan rządów. Jeśli tak twierdzisz, to jesteś zwykłym szurskim Polakiem, który wpasowuje by się idealnie w to bydło bez maseczek, które darło ryja pijane na Krupówkach.
Twierdzę jedynie ,że trzeba być wybitnym piwniczakiem, by dziwić się , że ludzie popili i odreagowali. Ich NATURALNE prawo. Posiedzieli w tych swoich apartamentach 3 x 6 , pojechali, trochę wypili i poszło. Oczywiście ta cała sytuacja jest rządowi bardzo na rękę , gdyż oni potrzebują winnych , by takim jak ty wmówić , że panują nad sytuacją. To bardzo prosty mechanizm Darek. Nie ma sie o co gniewać.
Popili i odreagowali? Bez dystansu, maseczek.. przecież to bezmyślna tłuszcza. Trzeba to nazwać takie jakie jest. Jakiś czas temu szkoły 1-3 wróciły, galerie, baseny jakieś tam ośrodki kulturalne itp. Te Krupówki i hotele jak coś to wyjdą za kilkanaście dni. A co do wmawiania mi nikt nic nie wmawia. Wiem jak jest, mam znajomych pracujących w szpitalach. Spotkałem się z zachorowaniami wśród znajomych, a nawet śmiercią na covid u osoby dość młodej, co nie miała chorób współistniejących. Więc mi nie gadaj tu o jakiś mechanizmach.
Nie wiem , czy zauważyłeś, ale ja piszę zupełnie o czymś innym. Otóż zwracam uwagę na to jak władza sprytnie gra pandemią i ludzkimi tragediami. Nie znajdziesz w moich wypowiedziach ani jednej próby negowania pandemii. Ograniczam się jedynie do ocen tego co odpierdala ta władza. No chyba , że ktoś leci skrajną histerią. Swoją drogą popatrz jak fajnie udało sie im sprowokować "prawych obywateli" do napierdalania na pseudoturystów. Już jest paliwo na kilka tygodni. Myślisz, że oni faktycznie nie wiedzieli , że są skoki i będzie biba? Mariusz. Nie gniewaj się, ale czas chyba wyjść babce spod spódnicy i ruszyć zobaczyć trochę innego świata i ludzi.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

16-02-2021, 15:13

535 pisze:
535 pisze:
16-02-2021, 14:36

Twierdzę jedynie ,że trzeba być wybitnym piwniczakiem, by dziwić się , że ludzie popili i odreagowali. Ich NATURALNE prawo. Posiedzieli w tych swoich apartamentach 3 x 6 , pojechali, trochę wypili i poszło. Oczywiście ta cała sytuacja jest rządowi bardzo na rękę , gdyż oni potrzebują winnych , by takim jak ty wmówić , że panują nad sytuacją. To bardzo prosty mechanizm Darek. Nie ma sie o co gniewać.
Popili i odreagowali? Bez dystansu, maseczek.. przecież to bezmyślna tłuszcza. Trzeba to nazwać takie jakie jest. Jakiś czas temu szkoły 1-3 wróciły, galerie, baseny jakieś tam ośrodki kulturalne itp. Te Krupówki i hotele jak coś to wyjdą za kilkanaście dni. A co do wmawiania mi nikt nic nie wmawia. Wiem jak jest, mam znajomych pracujących w szpitalach. Spotkałem się z zachorowaniami wśród znajomych, a nawet śmiercią na covid u osoby dość młodej, co nie miała chorób współistniejących. Więc mi nie gadaj tu o jakiś mechanizmach.
Nie wiem , czy zauważyłeś, ale ja piszę zupełnie o czymś innym. Otóż zwracam uwagę na to jak władza sprytnie gra pandemią i ludzkimi tragediami. Nie znajdziesz w moich wypowiedziach ani jednej próby negowania pandemii. Ograniczam się jedynie do ocen tego co odpierdala ta władza. No chyba , że ktoś leci skrajną histerią. Swoją drogą popatrz jak fajnie udało sie im sprowokować "prawych obywateli" do napierdalania na pseudoturystów. Już jest paliwo na kilka tygodni. Myślisz, że oni faktycznie nie wiedzieli , że są skoki i będzie biba? Mariusz. Nie gniewaj się, ale czas chyba wyjść babce spod spódnicy i ruszyć zobaczyć trochę innego świata i ludzi.
A na moje oko rząd tuszuje od początku tą całą epidemie bardziej niż rozdmuchuje. W tych innych zgonach jest wiele nierozpozanych covidów. Zauważyłem, że duża część społeczeństwa zupełnie to odwraca i neguje epidemie nie dowierzają, że coś takiego może mieć miejsce. To jest jakiś chyba psychologiczny mechanizm wypierania. A sprawa jest prosta i prozaiczna. Jest zaraźliwy patogen, który jest bardo niebezpieczny. Co do innego świata i ludzi być może więcej widziałem od ciebie.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

16-02-2021, 15:17

Mariusz, a ja jem dużo czostków, cebul, boczków i słonin. Dużo wódki piję i czuję się bezpiecznie.
535

16-02-2021, 15:22

535 pisze:

A na moje oko rząd tuszuje od początku tą całą epidemie bardziej niż rozdmuchuje. W tych innych zgonach jest wiele nierozpozanych covidów. Zauważyłem, że duża część społeczeństwa zupełnie to odwraca i neguje epidemie nie dowierzają, że coś takiego może mieć miejsce. To jest jakiś chyba psychologiczny mechanizm wypierania. A sprawa jest prosta i prozaiczna. Jest zaraźliwy patogen, który jest bardo niebezpieczny. Co do innego świata i ludzi być może więcej widziałem od ciebie.
Czyli jednak też czujesz, że coś się tutaj nie do końca zgadza. Tuszują, czy rozdmuchują. W każdym razie sprytnie sterują. I tak naprawdę o to idzie gra. Oni mają nasze zdrowie i życie serdecznie w dupie. Tu się liczą punkty do utrzymania się przy korycie. Przypomnij sobie co odjebali z zamykaniem lasów. Co się działo z wyborami. Jaki szpagat wycięli ze świętem zmarłych nie wspominając o sylwestrze i całej końcówce roku. Co do tego kto i co widział nie dyskutuję. Być może jest jak piszesz. Lata mi to. I jeszcze jedno. Ja się wcale nie dziwię, że ludzie mają gdzieś obostrzenia, gdy ci którzy je wprowadzają w ogóle ich nie przestrzegają. Tak to po prostu już działa. I nic nie poradzisz.
Ostatnio zmieniony 16-02-2021, 15:25 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

16-02-2021, 15:23

Believer pisze:
Mariusz, a ja jem dużo czostków, cebul, boczków i słonin. Dużo wódki piję i czuję się bezpiecznie.
I bardzo dobrze robisz. Słonina i boczek są bardzo zdrowe dla organizmu. Szczególnie w zimie. Aby nie jedż na krupówki w weekend.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

16-02-2021, 15:28

535 pisze:
535 pisze:

Czyli jednak też czujesz, że coś się tutaj nie do końca zgadza. Tuszują, czy rozdmuchują. W każdym razie sprytnie sterują. I tak naprawdę o to idzie gra. Oni mają nasze zdrowie i życie serdecznie w dupie. Tu się liczą punkty do utrzymania się przy korycie. Przypomnij sobie co odjebali z zamykaniem lasów. Co się działo z wyborami. Jaki szpagat wycięli ze świętem zmarłych nie wspominając o sylwestrze i całej końcówce roku. Co do tego kto i co widział nie dyskutuję. Być może jest jak piszesz. Lata mi to.
Tuszują bo sobie kompletnie nie radzą z tą sytuacją. To nieudacznicy. Od początku nie wiedzieli jak się za to zabrać. Służba zdrowia była zupełnie nieprzygotowana i niedofinansowana. I dalej nie jest. Dlatego boją się tak wzrostu zakażeń. Że to znów pierdolnie jak w listopadzie, albo i bardziej.
535

16-02-2021, 15:46

535 pisze:

Czyli jednak też czujesz, że coś się tutaj nie do końca zgadza. Tuszują, czy rozdmuchują. W każdym razie sprytnie sterują. I tak naprawdę o to idzie gra. Oni mają nasze zdrowie i życie serdecznie w dupie. Tu się liczą punkty do utrzymania się przy korycie. Przypomnij sobie co odjebali z zamykaniem lasów. Co się działo z wyborami. Jaki szpagat wycięli ze świętem zmarłych nie wspominając o sylwestrze i całej końcówce roku. Co do tego kto i co widział nie dyskutuję. Być może jest jak piszesz. Lata mi to.
Tuszują bo sobie kompletnie nie radzą z tą sytuacją. To nieudacznicy. Od początku nie wiedzieli jak się za to zabrać. Służba zdrowia była zupełnie nieprzygotowana i niedofinansowana. I dalej nie jest. Dlatego boją się tak wzrostu zakażeń. Że to znów pierdolnie jak w listopadzie, albo i bardziej.
No i widzisz, że nie różnimy się tak bardzo w ocenie tego co się wyprawia. Jedna tylko uwaga. Podobno nawet w Szwajcarii nie byli na to przygotowani. Z tym, że tam na takie sytuacje gotowe są także inne służby. Tymczasem u nas interweniuje się głównie konferencjami prasowymi i bzdurnymi przygotowanymi na kolanie rozporządzeniami.
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

16-02-2021, 15:51

Believer pisze:
I bardzo dobrze robisz. Słonina i boczek są bardzo zdrowe dla organizmu. Szczególnie w zimie. Aby nie jedż na krupówki w weekend.
Pierdolę spędy na krupówkach. Lepiej wziąć kawał kiełbasy w kieszeń i iść do lasu pod paśnik sarny pooglądać, albo pośledzić tropy zajęcze.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

16-02-2021, 15:55

Believer pisze:
16-02-2021, 15:51
Believer pisze:
Pierdolę spędy na krupówkach. Lepiej wziąć kawał kiełbasy w kieszeń i iść do lasu pod paśnik sarny pooglądać, albo pośledzić tropy zajęcze.
I bardzo dobrze. W lesie najlepiej. Babka to pod kołdrą kiełbase nawet trzyma. Nie wiem, boi się chyba żeby jej nie zjeść.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

16-02-2021, 15:56

535 pisze:
16-02-2021, 15:46
535 pisze:

No i widzisz, że nie różnimy się tak bardzo w ocenie tego co się wyprawia. Jedna tylko uwaga. Podobno nawet w Szwajcarii nie byli na to przygotowani. Z tym, że tam na takie sytuacje gotowe są także inne służby. Tymczasem u nas interweniuje się głównie konferencjami prasowymi i bzdurnymi przygotowanymi na kolanie rozporządzeniami.
Zgadzam się z tym w 100%
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

16-02-2021, 17:20

Prawda to ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-02-2021, 17:21

Nie wiem czy to fake, wiec lojalnie uprzedzam, ze nie zadalem sobie trudu sprawdzenia. Ale z tego co wiem, to takie miasto Kalisz nie istnieje, jest tylko Kalkuta
https://zyciekalisza.pl/artykul/po-zasz ... rl/1139311
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

16-02-2021, 17:35

Spokojnie ratlerku. Ty nie zadajesz sobie trudu pomyślunku.

By the way, jutro przyjmuję drugą dawkę szczepionki, jak przestanę pisać, to najpewniej mnie zabiła. :lol:
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

16-02-2021, 20:42

Bloodcult pisze:
16-02-2021, 17:20

Prawda to ?
Most at risk, first in line: Public health experts say racialized Canadians should be prioritized for vaccines
https://www.cbc.ca/radio/thehouse/racia ... -1.5911952
A to akurat jest jeszcze ciekawsze jeśli przestać zwracać uwagę na priorytety ustalane na podstawie koloru skóry. Jeśli zaczniemy szczepić nie najbardziej zagrożonych z racji wykonywanego zawodu (lekarze, nauczyciele etc.) lub tych którzy potencjalnie są najbardziej zagrożeni zejściem (seniorzy) to - przy braku odpowiedniej liczby murzynów w Polsce - wyszłoby nam, że trzeba dać priorytet debilom z Krupówek i antycovidowcom. Nie o taką etykę zdrowia nic nie robiłem...
Guilty of being right
Slyd

16-02-2021, 23:00

nicram pisze:

By the way, jutro przyjmuję drugą dawkę szczepionki, jak przestanę pisać, to najpewniej mnie zabiła. :lol:
Powodzenia Kolego. Różnie reagują osoby po drugiej dawce. Ja miałem 8 godzinny kryzys dzień po drugim szczepieniu.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

16-02-2021, 23:01

Kolega tez mi pisze ze jakbym mial sie szczepic to mam nie robic sobie zadnych planow. Spi po 16 godzin.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

17-02-2021, 11:37

to, że kolega tak miał nie znaczy, że Ty też musisz. każdy przejdzie "po swojemu" i tyle.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-02-2021, 12:13

Wiem. Z innych przypadków to koleżanka miała jeden cięższy dzień kiedy nie potrafiła się sensownie wypowiedzieć, tak bardzo nie mogła się skupić, i jej mama która przeszło to jak przeziębienie. Jeden kolega z forume z kolei nie miał żadnych objawów.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
nicram

17-02-2021, 13:09

Slyd pisze:
16-02-2021, 23:00
nicram pisze:

Powodzenia Kolego. Różnie reagują osoby po drugiej dawce. Ja miałem 8 godzinny kryzys dzień po drugim szczepieniu.
Właśnie wróciłem ze szpitala. No czuję, że ręka będzie mnie boleć bardziej niż za pierwszym razem. :-) Z dobrych wiadomości robiłem sobie dzisiaj test na obecność przeciwciał (jeszcze przed drugą dawką) i wyszły mi pięknie IgG i IgM. Czyli już pierwsza dawka ładnie wyindukowała odpowiedź typu humoralnego. Trzeba to napisać, ta szczepionka to majstersztyk jeżeli chodzi o naukę.
all the monsters will break your heart
Zablokowany