Jprdl. To samo! Śmierdzi mi ten koleś kadzidlem na milę. A słyszałem wiele razy "Hołownia nie jest w całe taki kościółkowy. To nowa jakość."

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Jprdl. To samo! Śmierdzi mi ten koleś kadzidlem na milę. A słyszałem wiele razy "Hołownia nie jest w całe taki kościółkowy. To nowa jakość."
Zapomniałeś Drone o grupie zgromadzonej wokoł Rasia w PO. To będzie pierwszy sprinter do grupy "katolicyzmu z ludzką twarzą", sygnowanej przez niedoszłego księdza.
Konkordat można też wypowiedzieć i negocjować nowy, lekcje religii tez można wypowiedzieć bez zmiany konkordatu, jak piszesz,Hatefire pisze: ↑19-02-2021, 11:38Zmiana ustawy zasadniczej jest tak naprawdę potrzebna, tylko w sprawie aborcji. Wywalenie religii, że szkół na rympał jest możliwe, bo konkordat,bardzo mętnie to reguluje. Co nam zrobi Watykan, sankcje gospodarcze wprowadzi? Tu już potrzebna jest tylko wola polityczna, podobnie jak w przypadku finansowania tych wszystkich dziwnych projektów kościelnych. Natomiast tej woli nie ma i nie będzie, dopóki ostatni styropian nie zdechnie zaksztusiwszy się hostią.
To znaczy za nas wybrano. Mam przypomnieć nazwiska? Każdy kto twierdzi, że tutaj kiedykolwiek była wola do ukręcenia wora kościołowi zwyczajnie kłamie. Żadne fakty tego nie potwierdzają.Medard pisze: ↑19-02-2021, 11:40Konkordat można też wypowiedzieć i negocjować nowy, lekcje religii tez można wypowiedzieć bez zmiany konkordatu, tylko nie ma co do tego woli politycznej, my już wybraliśmy niewolnictwo Watykanu.Hatefire pisze: ↑19-02-2021, 11:38Zmiana ustawy zasadniczej jest tak naprawdę potrzebna, tylko w sprawie aborcji. Wywalenie religii, że szkół na rympał jest możliwe, bo konkordat,bardzo mętnie to reguluje. Co nam zrobi Watykan, sankcje gospodarcze wprowadzi? Tu już potrzebna jest tylko wola polityczna, podobnie jak w przypadku finansowania tych wszystkich dziwnych projektów kościelnych. Natomiast tej woli nie ma i nie będzie, dopóki ostatni styropian nie zdechnie zaksztusiwszy się hostią.
To proste. Ładnie się uśmiecha i jest uprzejmy. Nawet że jest katotalibem wówczas jakoś przestaje przeszkadzać.
częściowo zawarta jest odpowiedź w wyjściowym zdaniu .
żart? czy chęć przepychania się? spoko. jestem troszku podkurwiony, więc z chęcią posłucham burczenia a i sprawnie odpowiem? więc?
Afroamerican plizzz, to jest człowiek, który promuje swoje książki w kościołach. Serio czym różni się od Gowina, poza tym, że ma tą zaletę, że z nim akurat mógłbym piwo wypić i pogadać o bzdurach, ale nic poza tym?
jak doczytasz i przestaniesz sucharzyć jak małolat, "że się ładnie uśmiecha", bo tym się nie kieruję, to będziesz wiedział.