Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

Re: Księża

19-02-2021, 17:07

A tak mnie naszło. Już będzie grzecznie i och-ach :wink:
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

19-02-2021, 17:09

WaszJudasz pisze:
19-02-2021, 16:52
Ja akurat czytałem parę jego książek - właśnie tych - i z tego co pamiętam on jest z takiego nurtu jakby mało popularnego, ale ogólnie głoszącego, że biskupi są od zarządzania kultem, a nie państwem. Nawet do pilnowania finansów parafialnych postulował tam rady parafialne - które zresztą formalnie powinny istnieć i w niektórych krajach działają - zamiast systemu, w którym proboszcz z kościelnym w zaciszu zakrystii rzucają pieniądze w górę i co Pan Bóg złapie, to jego.
Niestety doświadczenia jakie wyniosłem z tego kraju każą mi napisać w tej kwestii tertium non datur. Ci "mili katolicy" to narzędzie gotowania żaby. Niech każdy wierzy w co chce, byle za swoje pieniądze. Nie ma też nic przeciwko temu że państwo wyremontuje zabytek sztuki sakralnej czy sfinansuje jakiemuś zespołowi ludowemu nagranie płyty z pieśniami adwentowymi ziemi sandomierskiej. Nie jestem fanatykiem. Nie chcę jakCzerwoni Khmerzy zaorać wszystkiego w pizdu. Kościół Katolicki to po prostu obiektywnie element naszej kultury i historii i tyle. Można jego wpływ oceniać różnie ale jest on faktem. Tu dochodzimy sedna. Nie widzę od decyzyjnych funkcjonariuszy kościoła choćby minimum szacunku dla innych postaw niż te wysmażone w Watykanie. Dlatego im dłużej żyję w tym kraju, tym większego nabieram przekonania że kler należy jebać maczetami.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

19-02-2021, 17:10

@igrinder

spoko. możesz lecieć z koksem :twisted:
535

19-02-2021, 17:11

Pelson pisze:
19-02-2021, 16:52
535 pisze:
19-02-2021, 16:32
Wacek napisał przy drugich albo trzecich wyborach. Pięć, trzy jeden dalej będę miał w okolicach 65lat. Jeżeli dożyję. Kurwa. Ps Ile tam teraz winszują sobie za taką niedużą budkę w tej nieistniejącej krainie?
A, tu mnie masz. W tak postrzeganej perspektywie stawiałbym swoje pieniądze (LOL) na hiperinflację. Za parę latek dwucyfrową...

Jako komuś, kto ma pojęcie o budowlance i nie bałby się stawiać domu własnoręcznie, sugeruję działkę.

Skåne län, najbardziej południowy kawałek kalifatu:
https://www.hemnet.se/bostader?by=price ... rting=true

Moje ukochane Värmland, lasy, jeziora i mało ludzi:
https://www.hemnet.se/bostader?location ... 5B%5D=tomt

Miasta, zwłaszcza główne trzy, są drogie, w chuj, że się tak oględnie wyrażę, nawet dla Szwedów. Sensowne domy to od 4-5 M SEK w górę.
Miasta wiem, że raczej górna półka. Choć jak się zastanowić to pięć baniek w koronach przy cenach krakowskich to nie jest kosmos. Natomiast rzuciłem okiem na te działki i powiem, że te wartości nie wyglądają groźnie.
Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

19-02-2021, 17:12

Pelson
rasowy masterfulowicz

19-02-2021, 17:21

535 pisze:
19-02-2021, 17:11

Miasta wiem, że raczej górna półka. Choć jak się zastanowić to pięć baniek w koronach przy cenach krakowskich to nie jest kosmos. Natomiast rzuciłem okiem na te działki i powiem, że te wartości nie wyglądają groźnie.
To zachęcam do rozważenia, miejscowek akurat jest w bród, prawie pełen przekrój klimatyczny :wink:
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Hatefire

20-02-2021, 13:24

Obrazek

Żeby rozjaśnić sprawę ten pean ku czci pedofila został stworzony i opłacony przez agencję rządową .Agencję, która administruje gruntami rolnymi Skarbu Państwa, więcej gruntów w zarządzie mają być może tylko Lasy Państwowe. No i tak powoli się dzieje na tej naszej wsi, kler pluje prosto na ryj ludziom za ich pieniądze. Całe szczęście Hołownia zrobi z tym porządek :roll:
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

20-02-2021, 14:19

O tym właśnie cały czas piszę. To jest kurestwo , którego żaden porządny człowiek nie powinien nie tylko wspierać, ale nawet tolerować. W żadnej postaci, a w szczególności tej letniej prezentowanej choćby przez dzisiejszą opozycję w tym zdegenerowanym kraju.
Awatar użytkownika
Hatefire

20-02-2021, 21:49

Jak ktoś ma ochotę może zajrzeć na stronę Pana Stasia Nieudacznika, który musiał żebrać, żeby mieć gdzie mieszkać. No to Pan Stasio, idol niektórych użytkowników, ponownie dał popis. Stwierdził że ofiary były po prostu "bzykane" i uczyniły sobie z tego źródło dochodu. Tu chyba nie wystarczą widły i piec, tu trzeba łamać na kole.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sybir

20-02-2021, 21:53

Stasiek chyba nigdy się nie nauczy, że w dzisiejszych czasach mówienie wszystkiego, co ślina na język przyniesie, zwyczajnie mówiącemu nie popłaca - za to może pomawianemu. Zadziwiające, że taki Stasiek cieszy się jeszcze jakąś estymą i atencją zapewne znacznej liczby obywateli Najjaśniejszej Rzeczypospolitej.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Hatefire

20-02-2021, 21:55

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
bartwa

20-02-2021, 22:05

Nie próbuję tego bełkotu nawet czytać w całości, gość jest pierdolnięty i tyle.
535

20-02-2021, 22:14

Czego się spodziewać po tym śmieciu? Czego oczekiwać w kraju w którym politycy wszystkich opcji przez całe lata przyzwalają, a nawet chronią pedofili w sutannach? Co zrobili w sprawie czarnych pedofili przez ostatnich trzydzieści lat prócz zapewnienia im dostatniego życia i bezkarności? Jaką skurwiałą szmatą trzeba być, by wspierać tych ludzi?
bartwa

20-02-2021, 22:34

Bo pomimo pięknych słów ludzie naprawdę maja wyjebane na innych, szczególnie biednych i słabych. Czarne chuje wiedzą, że z dziećmi z "dobrych" domów się by nie pobawili, więc brali się za takie, o które prawie nikt się nie upomni. To truizm, że świat jest zły i niesprawiedliwy, a ludzie to kurwy i tchórze, ale tak niestety jest.
535

20-02-2021, 22:47

Tylko jest jeden mały szkopuł. Przypomnij sobie co było z tą kurwą z Gdańska. Wałęsowej niedawno się przypomniało, że faktycznie coś tam było chyba nie tak. Po tylu latach całowania tej szmaty po pierścieniach. Prawda jest taka, że wszyscy widzieli, ale nikt nie reagował. I teraz ten szkopuł. Przez osiem lat rządów tej niby świeckiej platformy nie zostało zrobione nic. Ja wiem, że zaraz będzie pierdolenie o symetrystach i sranie po ścianach, ale fakty są takie, że najbardziej umoczonymi w brak reakcji i krycie pedofili w kościele są politycy platformy obywatelskiej, a ich obecne uwagi w tej sprawie to pierdolone Himalaje hipokryzji. I za to należy im się wip ostateczny. Mogli to gówno ruszyć. Nie zrobili nic. Jebać ich wszystkich. Od prawa do lewa.
bartwa

20-02-2021, 23:05

Zgadza się, wszyscy są tak samo winni. Bo wszyscy mają to w dupie, zmianę kraju też. Od dziecka słyszę słowo reforma. I nic nie zostało zreformowane. Jestesmy krajem, który tańczy jak nam zagrają. Decyzje podejmuje się na świecie, a nie u nas. Wsyscy rządzący mają na celu tylko jedno - stołki. Zmiana państwa na lepsze NIKOGO nie interesuje. Tylko puste słowa. Tacy po prostu są Polacy. Kogo bys tam nie wstawił, to będzie tak samo. Włącz telewizję - ila godzin tam się ględzi o polityce. I na tym się kończy, bo tylko to potrafimy. Beznadziejny przypadek. Dobrze, że jest Unia, to przynajmnej parę dróg zbudują. i internet, to można fajną płytę kupić z zagranicy.
Nie zaczarujesz rozumu, jak go nie ma.
535

20-02-2021, 23:33

"Bezczelne plucie ofiarom w twarz" - skomentował oburzony poseł KO Michał Szczerba. Sławomir Nitras zapowiedział, że będzie unikał wydarzeń publicznych z udziałem metropolity szczecińskiego abpa Andrzeja Dzięgi
Nie no kurwa to jest naprawdę farsa, aż korci założyć fejsbuczka, czy innego tłitera i wbić na pełnej piździe panu sławkowi z pytaniami zasadniczymi. Co pan robiłeś przez tyle lat w tej konkretnej sprawie? Za co pan tam bierzesz pieniądze? Pasowałoby wypłacić takie szczere karczycho, żeby się piętami nakrył. Z drugiej strony to typowe dla katolskiej mafii. Pedofil w sutannie w ramach kary jest przenoszony do innej parafii, a katol w ramach protestu idzie do innego kościoła...
Awatar użytkownika
iGrinder
postuje jak opętany!

21-02-2021, 00:45

Panu Sławomirowi polecam rekolekcje w Tyńcu, gdzie jego dusza z pewnością zazna ukojenia. Himalaje hipokryzji.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

21-02-2021, 09:42

No cóż, Michalkiewiczowi wypada życzyć, żeby podczas zwiedzania zoo wciągnął go do klatki napalony goryl i trochę "pobzykał".

Cieszy natomiast, że Kościół wykonał ten drastyczny, ale jakże potrzebny krok i ustanowił dzień pokuty oraz modlitwy za ofiary nadużyć seksualnych. Tym samym sprawa jest w zasadzie zamknięta, bo jak ktoś nie poszedł na policję to sam jest sobie winien.
Kerosene keeps me warm.
bartwa

21-02-2021, 10:31

83koper83 pisze:
21-02-2021, 09:42
No cóż, Michalkiewiczowi wypada życzyć, żeby podczas zwiedzania zoo wciągnął go do klatki napalony goryl i trochę "pobzykał".

Cieszy natomiast, że Kościół wykonał ten drastyczny, ale jakże potrzebny krok i ustanowił dzień pokuty oraz modlitwy za ofiary nadużyć seksualnych. Tym samym sprawa jest w zasadzie zamknięta, bo jak ktoś nie poszedł na policję to sam jest sobie winien.
Może dla nich. ja sądzę ze to dopiero początek i sprowadzi to kościół na ziemię jak w Irlandii.
ODPOWIEDZ