Bredzisz Medard. Pojęcia nie masz o tych audycjach i o tamtych czasach. Twój stary to skąd niby brał muzykę? Z trybuny ludu? W kiosku kupował razem ze szlugami? Traktowanie ich jedynie jak recenzji świadczy o twej indolencji.
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: FURIA
Elodia jest całkiem ok, zresztą już to pisałem na forum, a nie chce mi się szukać postów.
Więc nie oceniam roli Beksińskiego, zrobił swoje dobrze, jak umiał, ale zachowajmy proporcje gdzie Zdzisław, a gdzie Tomasz, gdzie Konopnicka, a gdzie Lemmy.
Już pisałem, mnie bardziej intetesują już lata 90, podwórko było dobrze rozeznane w trendach muzycznych, pierwszy w kraju sklep z metalem Dziupla wymagał spaceru, ale niezbyt długiego. Były też inne nieźle zaopatrzone sklepy, pamiętam takie na zamienieckiej i grochowskiej, wtedy się dyskutowało ze sprzedawcami, niektórzy mieli dobre rozeznanie, były metalhammery czy brumy, bo ktoś zawsze przyniósł.
Więc nie oceniam roli Beksińskiego, zrobił swoje dobrze, jak umiał, ale zachowajmy proporcje gdzie Zdzisław, a gdzie Tomasz, gdzie Konopnicka, a gdzie Lemmy.
Już pisałem, mnie bardziej intetesują już lata 90, podwórko było dobrze rozeznane w trendach muzycznych, pierwszy w kraju sklep z metalem Dziupla wymagał spaceru, ale niezbyt długiego. Były też inne nieźle zaopatrzone sklepy, pamiętam takie na zamienieckiej i grochowskiej, wtedy się dyskutowało ze sprzedawcami, niektórzy mieli dobre rozeznanie, były metalhammery czy brumy, bo ktoś zawsze przyniósł.
Ostatnio zmieniony 24-02-2021, 12:38 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ales ty glupi, pisalem ci , ze to nie wyscigi.A ty jak spierdolona katarynka w kolko swoje. Dla mnie stary Beksa moglby nie istniec, tak jak Lemmy
woodpecker from space
- Drone
Skoro chcesz sięgać do akt, to tak, miałem 3 pierwsze płyty GAMMA RAY, które akurat nie były wcale złe, takie rockowe - ale i je sprzedałem. DIMMU BORGIR miałem tylko jedną płytę "Euphorical" coś tam, chyba ich najlepszą, sprzedałem. DREAM THEATER miałem jedną płytę "Octavarium", którą dostałem kiedyś w prezencie. GARDENIAN mialem dwie płyty, które kupiłem na wyprzedaży z innymi płytami - nigdy tego nie słuchałem. Miałem też jedną płytę STRATOVARIUS, o czym zapewne nie wiesz. Nigdy nie miałem żadnej LACRIMOSY. Co to w ogóle zmienia?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Drone
Sedno. Pojedź Medard teraz do Korei Płn. i spróbuj tam się dowiadywać na temat nowych gruzów z Ameryki Południowej i blacku z Portugalii. Tak mniej więcej wyglądał dostęp do wiedzy o nowej muzyce w zatęchłych latach 80 i nawet jeszcze na początku 90. Artykuły, recenzje czy audycje takie jak Beksińskiego, to było okno na świat.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- devastator77
- zahartowany metalizator
Raz spotkałem Beksińskiego,dzięki znajomości z Fading Colours,zachowywał się jak pomylony,wygadywał jakieś głupoty,albo milczał i patrzył "z pod byka" na wszystkich.To było takie spotkanie w prywatnym domu,było chyba z 10 osób,po 3 godzina koleś wstał i wyszedł mówiąc,że idzie przygotować się do audycji.Ja go widziałem pierwszy i ostatni raz,reszta go znała więc nikogo nie dziwiło jego zachowanie i pierdoły które wygadywał.Jakiś czas potem w nowym Non Stopie uznali go za jednego z większych dupków w polskiej muzyce.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Medard
Dobrze to rozumiem, dla mnie Tomek mógłby nie istnieć, ale na obrazy starego lubię zerknąć. Klimat i deathmetal w pytę, jakbym miał gdzie trzymać, to bym oryginały kupował na ściany.Triceratops pisze: ↑24-02-2021, 12:32Ales ty glupi, pisalem ci , ze to nie wyscigi.A ty jak spierdolona katarynka w kolko swoje. Dla mnie stary Beksa moglby nie istniec, tak jak Lemmy
Przy okazji edukacja bantustańskich muzycznych rolników, czego nie sposób przecenić.Drone pisze: ↑24-02-2021, 12:39Sedno. Pojedź Medard teraz do Korei Płn. i spróbuj tam się dowiadywać na temat nowych gruzów z Ameryki Południowej i blacku z Portugalii. Tak mniej więcej wyglądał dostęp do wiedzy o nowej muzyce w zatęchłych latach 80 i nawet jeszcze na początku 90. Artykuły, recenzje czy audycje takie jak Beksińskiego, to było okno na świat.
- Medard
Ale było przyzwolenie na takie audycje, jak było również na organizowanie Jarocina.Drone pisze: ↑24-02-2021, 12:39Sedno. Pojedź Medard teraz do Korei Płn. i spróbuj tam się dowiadywać na temat nowych gruzów z Ameryki Południowej i blacku z Portugalii. Tak mniej więcej wyglądał dostęp do wiedzy o nowej muzyce w zatęchłych latach 80 i nawet jeszcze na początku 90. Artykuły, recenzje czy audycje takie jak Beksińskiego, to było okno na świat.
Bo gdyby to były czasy Stalina to by siedział w pierdlu po pierwszej audycji.
Nie przeczę jego znaczeniu, ale nie chciałbym przeceniać.
- Triceratops
Nic, kiedys to bylo zabawne. wszystko to powoli spowija kurz czasuDrone pisze: ↑24-02-2021, 12:35Skoro chcesz sięgać do akt, to tak, miałem 3 pierwsze płyty GAMMA RAY, które akurat nie były wcale złe, takie rockowe - ale i je sprzedałem. DIMMU BORGIR miałem tylko jedną płytę "Euphorical" coś tam, chyba ich najlepszą, sprzedałem. DREAM THEATER miałem jedną płytę "Octavarium", którą dostałem kiedyś w prezencie. GARDENIAN mialem dwie płyty, które kupiłem na wyprzedaży z innymi płytami - nigdy tego nie słuchałem. Miałem też jedną płytę STRATOVARIUS, o czym zapewne nie wiesz. Nigdy nie miałem żadnej LACRIMOSY. Co to w ogóle zmienia?

Choc z tym Gamma Ray troche sie krygujesz, bo miales conajmniej 5 a nie 3. Widac byles wielkim fanem glosu Kaia

woodpecker from space
Pierwszy w kraju sklep z metalem? Pojęcia nie mam, ale Pudel metalem i to takim konkretnym handlował w okolicach połowy lat osiemdziesiątych.Medard pisze: ↑24-02-2021, 12:22Elodia jest całkiem ok, zresztą już to pisałem na forum, a nie chce mi się szukać postów.
- Medard
- Triceratops
Dzisiaj mozna sobie sciagnac troche jego audycji, kiedys na poczatku lat 2000 na allegro koles sprzedawal cedeki z audycjami Beksinskiego nagranymi z radia i szlo mu to jak woda. Sam mam gdzies chyba kilka mp3.535 pisze: ↑24-02-2021, 12:20Bredzisz Medard. Pojęcia nie masz o tych audycjach i o tamtych czasach. Twój stary to skąd niby brał muzykę? Z trybuny ludu? W kiosku kupował razem ze szlugami? Traktowanie ich jedynie jak recenzji świadczy o twej indolencji.
Dzisiaj w czasach jutuberow, tnacych filmiki zeby sie lepiej ogladalo i dogrywajacych stro razy jedno ujecie, audycje Beksinskiego robione na setke moga sie zdawac siermiezne i zmanierowane, ale wtedy to bylo wlasnie to okno na swiat.
woodpecker from space
Gdyby twój stary nie poznał matki wszyscy byśmy odetchnęli z ulgą. Jesteś wybitną mękołą.Medard pisze: ↑24-02-2021, 12:48Ale było przyzwolenie na takie audycje, jak było również na organizowanie Jarocina.Drone pisze: ↑24-02-2021, 12:39Sedno. Pojedź Medard teraz do Korei Płn. i spróbuj tam się dowiadywać na temat nowych gruzów z Ameryki Południowej i blacku z Portugalii. Tak mniej więcej wyglądał dostęp do wiedzy o nowej muzyce w zatęchłych latach 80 i nawet jeszcze na początku 90. Artykuły, recenzje czy audycje takie jak Beksińskiego, to było okno na świat.
Bo gdyby to były czasy Stalina to by siedział w pierdlu po pierwszej audycji.
Nie przeczę jego znaczeniu, ale nie chciałbym przeceniać.
- Triceratops
- Medard
W dziupli był metal, czy szerzej rock w dowolnym wyborze, już tu pisałem o tym sklepie kilka razy, zresztą pierwszym w demoludach.535 pisze: ↑24-02-2021, 12:50Pierwszy w kraju sklep z metalem? Pojęcia nie mam, ale Pudel metalem i to takim konkretnym handlował w okolicach połowy lat osiemdziesiątych.Medard pisze: ↑24-02-2021, 12:22Elodia jest całkiem ok, zresztą już to pisałem na forum, a nie chce mi się szukać postów.
Niektórzy z tego forum też robili tam zakupy.
Ostatnio zmieniony 24-02-2021, 12:54 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
No właśnie. Więc po chuj drążysz temat o którym nie masz pojęcia?
Który rok Medard? Konkretnie, bo to chyba też znasz jedynie z przekazu.Medard pisze: ↑24-02-2021, 12:53W dziupli był metal w dowolnym wyborze, już tu pisałem o tym sklepie, zresztą pierwszym w demoludach.535 pisze: ↑24-02-2021, 12:50Pierwszy w kraju sklep z metalem? Pojęcia nie mam, ale Pudel metalem i to takim konkretnym handlował w okolicach połowy lat osiemdziesiątych.Medard pisze: ↑24-02-2021, 12:22Elodia jest całkiem ok, zresztą już to pisałem na forum, a nie chce mi się szukać postów.
Niektórzy z tego forum też robili tam zakupy.