SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SARS-CoV-2
Ale pięknym jest widokiem jak idziesz do sklepu w maseczce. Piękny widok oj piękny. Tak się dałeś stłamsić....Fanatyk pisze: ↑28-02-2021, 12:31Głupia ta władza w Polsce i na świecie, bo pomimo bardzo rzetelnych badań naukowych - wielokrotnie zresztą potwierdzanych, nie wie że na wirusy, koronowirusy i wszelkiej maści pandemie ani maseczki, ani przyłbice, ani czipy ani dystanse społeczne nie pomagają...
tylko i wyłącznie cyklon b działa niezawodnie i tylko on powstrzymuje wszelkie zarazy - przecież to sprawdzony środek bakteriobójczy!!!!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rasowy masterfulowicz
Byłem dzisiaj w jastrzębiej górze troche po plaży pochodzić.Na 20 osób średnio 5ma maski.Reszta ma wyjebane.Powoli sie przyzwyczajam.
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
Chujowy z ciebie profiler. Zerowe trafienie.maciek z klanu pisze: ↑28-02-2021, 15:23Ale pięknym jest widokiem jak idziesz do sklepu w maseczce. Piękny widok oj piękny. Tak się dałeś stłamsić....Fanatyk pisze: ↑28-02-2021, 12:31Głupia ta władza w Polsce i na świecie, bo pomimo bardzo rzetelnych badań naukowych - wielokrotnie zresztą potwierdzanych, nie wie że na wirusy, koronowirusy i wszelkiej maści pandemie ani maseczki, ani przyłbice, ani czipy ani dystanse społeczne nie pomagają...
tylko i wyłącznie cyklon b działa niezawodnie i tylko on powstrzymuje wszelkie zarazy - przecież to sprawdzony środek bakteriobójczy!!!!
-
- rasowy masterfulowicz
Test Covid-19 z zespołem Gilles de la Tourette
- Fanatyk
-
- w mackach Zła
- Fanatyk
Przypominam, że najpierw były kurwiszon zdrowia, Łukasz Szumowski, dziwił się, że ludzie noszą maseczki i twierdził, że one nic nie dają, potem kurwy bez podstawy prawnej narzuciły obowiązek zakrywania ust i nosa i przez wiele miesięcy zapewniali, że przyłbice, maseczki materiałowe i inne zupełnie wystarczają, a teraz nagle, po niemal roku, doszli do wniosku (oczywiście nie przedstawiając żadnych badań), że tylko maseczki chirurgiczne są właściwe, a inne okrycia to niebezpieczeństwo dla zdrowia i życia. Czy tych rządowych kurwów w ogóle można traktować poważnie???!!!
Niech ktoś wymyśli maseczke z samozapłonem, fajnie by sie jarała twarz covidioty.
Niech ktoś wymyśli maseczke z samozapłonem, fajnie by sie jarała twarz covidioty.
Przecież oni lecą z tymi obostrzeniami/zaleceniami/nakazami z dnia na dzień, bez żadnego głębszego przemyślunku.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Czesi olewają unijne procedury i będą szczepić Sputnikiem. Pewnie przekonały ich te ładne kolorki:

Guilty of being right
- ozob
- zahartowany metalizator
W Australii i Nowej Zelandii też. Podobnie jak spożywaka. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Lukass
Nie, żebym się czepiał, ale to wyspy. Blokujesz ruch lotniczy albo narzucasz znaczące restrykcje, i nie masz napływu z zewnątrz.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- ozob
Tak, to na pewno jest czynnik na ich korzyść. Oba kraje przecięły połączenia lotnicze dla pasażerów zostawiając tylko transport towarów. Podobnie rzecz się miała ze szlakami morskimi. Niskie liczby początkowe + szybkie działanie przyniosło im sukces. Warto też zaznaczyć, że w Melbourne i Sydney wraz z najbliższymi obszarami tych dwóch miast żyje połowa populacji całej Australia. Wspominam o tym żeby jakis geniusz znów nie wpadł na pomysł argumentu z ilością osób żyjących na jednym km2. (:
Co do Polski, to tak jak obce jej kulturowo Australia i Nowa Zelandia, wprowadziła ona wiosna szybki lockdown przy niskiej liczbie początkowej zakażonych. Tu też przecięto połączenia lotnicze dla pasażerów. W dodatku ze względu na uwarunkowania geograficzne wprowadzono kontrole na granicach, co zaowocowało ograniczeniami w ruchu. Transport towarów ciągle się odbywał, to oczywiste. Czy to wystarczyło? Patrząc po wykresach z wiosny można z całą pewnością powiedzieć, że tak.
Co do Polski, to tak jak obce jej kulturowo Australia i Nowa Zelandia, wprowadziła ona wiosna szybki lockdown przy niskiej liczbie początkowej zakażonych. Tu też przecięto połączenia lotnicze dla pasażerów. W dodatku ze względu na uwarunkowania geograficzne wprowadzono kontrole na granicach, co zaowocowało ograniczeniami w ruchu. Transport towarów ciągle się odbywał, to oczywiste. Czy to wystarczyło? Patrząc po wykresach z wiosny można z całą pewnością powiedzieć, że tak.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Ozob dlaczego bezczelnie kłamiesz porównując to co działo się w Polsce z tym co robili w tamtych krajach? Z tego co czytam to mieli ścisły zakaz opuszczania miejsca zamieszkania, kontrolę przemieszczania się, milicję i wojsko na ulicach, a w lutym 2021 w Nowej Zelandii wprowadzono lokdałny przy TRZECH przypadkach. Po roku trwania pandemii na świecie. Jakie dwie cechy charakterystyczne dla Nowej Zelandii pozwalają jej na tak drobiazgową kontrolę ruchu i obywateli ? Geniuszu suchej analizy słupków.Do czegp chcesz te działania porównać? Do Polski w której nigdy nie było i fizycznie nie ma prawa być ścisłej kontroli wyjść z chaty i przemieszczania się? Po co te kłamstwa i nadużycia? Kogo chcesz oszukać? I dlaczego unikasz odpowiedzi na pytanie zasadnicze. Jak to się stało i co decyduje, że Polska nie jest w stanie przez rok działać podobnie jak Nowa Zelandia, czy Australia?
I świeżynka. Czytaj geniuszu jak to wygląda w Nowej Zelandii . Być może to kłamstwa. Jesteś w temacie to se oceń i przy okazji napisz w którym momencie tak było w Polszy i czy takie działanie jest możliwe w dłuższym okresie czasu?https://www.wnp.pl/rynki-zagraniczne/no ... 52849.html
- ozob
Już pisałem o lokalnych lockdownach podczas drugiej fali w Nowej Zelandii "geniuszu". (:
Tu natomiast panie kłamczuszku przeczytaj o lokdałnie australijskim i napisz w którym momencie w Polsce obowiązywały takie zakazy. https://www.medonet.pl/koronawirus/koro ... 37542.html
Dodatkowo w tych wiadomościach przewijają się następujące powody dobrego radzenia sobie z pandemią. Naturalna izolacja i łatwość kontroli, ścisłe przrstrzeganie zakazu wychodzenia pod rygorem surowo egzekwowanych kar, przedłużające się zamknięcia (111 dni dla Melbourne), stan ochrony zdrowia, miejsce zamieszkania, w sensie, że mieszkają w domach więc łatwiej o skuteczną izolację, a pewnie jest jeszcze tysiąc innych powodów i uwarunkowań, które ozob umieści w krótkim "decyzja rządu". Chuj z decyzji skoro sam rząd ich nie przestrzega, nie jest w stanie tak jak w Polsce wyegzekwować, a obywatele mają je najzwyczajniej w dupie. Ozob. Napisz mi w końcu kiedy był w Polsce ten ściśle kontrolowany lokdałn? Przypomnij mi żebym też był w temacie.
Pytam się ciebie misiaku po raz kolejny. Kiedy tego typu zasady skutecznie obowiązywały w Polsce i gdzie byłeś na wiosnę 2020? I jeszcze jedno. Jaki procent ludności Nowej Zelandii obejmuje ten "lokalny" lokdałn. Proszę cię. Nie każ mi pisać do ciebie tak jak sobie o tobie po przeczytaniu tego pomyślałem.
Ostatnio zmieniony 01-03-2021, 01:52 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- ozob
Brzmi znajomo, nie? Przypomnisz może liczbę zgonów w Polsce po pierwszej fali? (:Mieszkańcy miasta dostali zakaz opuszczania swoich domów (poza ważnymi wyjątkami). Mogli wyjść do pracy, do sklepu spożywczego i do lekarza. Zamknięto czynne od początku czerwca restauracje, puby, siłownie i zakłady fryzjerskie. Nie działały też żadne miejsca rozrywki i instytucje kulturalne.