SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SARS-CoV-2
Ja bylem zobaczyc co u chlopakow na silowni. Dziala i ma sie dobrze
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
Zajebiste są te historie z lockdawnami. U mnie we wiosce w największej galerii handlowej wszystko jest otwarte oprócz jednego sklepu rtv-agd, który w każdym lockdawnie jest zamknięty a wszystko pozostałe jest zawsze otwarte. Kurwa co za geniusz strategii obmyśla te plany zamykania. Jaki jest sens takich działań. Swoją drogą lobby marketów budowlanych musi być bardzo mocne skoro żadne obostrzenia ich nie dotyczą. Żeby nie było sam jestem z tą branżą związany od połowy lat 90-tych ale jak widzę jak wycina się inne branże to krew mnie zalewa.
To prawda. Markety budowlane są jak kościoły. Budowlanka nie zaraża. Butów nie kupisz, gaci nie kupisz, ale drzwi, czy umywalkę. Proszę uprzejmie.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
U mnie siłka też otwarta, na dodatek w tzw. galerii. Zawodowym sportowcom od przeciągania liny nie zamykają. Chociaż tyle.Triceratops pisze: ↑20-03-2021, 10:36Ja bylem zobaczyc co u chlopakow na silowni. Dziala i ma sie dobrze
- Triceratops
-
- rasowy masterfulowicz
powinieneś sie cieszyć że jest tak a nie inaczje

Skąd takie podejrzenie, że bym się rozchorował? Ja tylko obrazuję niekonsekwencję i bandycko wybiórcze działania rządu. Gdyby zamknęli wszystko siedziałbym w domu i coś dłubał. Mam wystarczająco dużo przestrzeni, żeby mieć wyłożoną podwawelską na te wszystkie lokdałny. Zawsze mogę też skoczyć za miasto. Tam roboty mam do oporu, a przestrzeni jeszcze więcej. Uprzedzając pytania i szyderę. Kuzyn żony ma odpowiednio zaopatrzony sklep , a ciotka drugi z jedzeniami i piciami, więc mnie to naprawdę jebie i powiewa kalafiorem. Byle tylko człowiek zdrowy był i nie ma problemu. Jeżeli zamykać to konsekwentnie wszystko, a nie pierdolić i wprowadzać w błąd obcokrajowców. Ile razy mam to jeszcze napisać?mocny2_3 pisze: ↑20-03-2021, 12:15powinieneś sie cieszyć że jest tak a nie inaczjejakby Ci zamkneli sklepy tak jak w szkocji czy angli to byś sie rozchorował z nerwów.Dlatego ja nie wiem jakim prawem u nas to sie nazywa lockdown.U mojego kolegi w szkocji muszą mieć zgode kogoś tam z urzędu by pojechać do wioski położonej 100km dalej.
-
Mam kumpele w Walii i zawsze zabija mnie smiechem mówiąc, że w Polsce nie ma czegoś takiego jak Lockdown.
-
- postuje jak opętany!
Wrócę do tego co pisałem kilka postów wcześniej. Dziś w galerii handlowej ruch taki sam jak przez ostatnie miesiące bo wszystkie duże sklepy tj. spożywczy, budowlany, rossmany itp. oraz empik otwarte a pozamykane wszystkie małe jednoosobowe stoiska oraz rtv-agd. W ciągu ostatniego roku większość tych małych musiała się zawinąć z powodu kosztów, przypuszczam, że te co jeszcze jakoś dawały radę za pół roku też znikną.
Zniknie też pewnie rtv-agd bo ileż można płacić czynsz a nie handlować. A czynsz w takich galeriach to kwoty kilkuset tysięcy miesięcznie przy dużej powierzchni.
Zniknie też pewnie rtv-agd bo ileż można płacić czynsz a nie handlować. A czynsz w takich galeriach to kwoty kilkuset tysięcy miesięcznie przy dużej powierzchni.
To zaskakujące, bo niedawno imć ozob dawał sobie rękę uciąć, że w Polsce był lokdałn. Z drugiej strony przecież my nie mamy czegoś takiego. Mamy obostrzenia, albo narodową kwarantannę. To drugie brzmi dumnie. No kurwa wszyscy w żałobie, a u nas majówka, grill i browary. Trzeba przyznać, że dobrych mają tam speców od manipulacji.
Polska to duży kraj. Na miejsce tych, którzy padli, przyjdą inni. Być może podpiszą korzystniejsze umowy. Oczywiście dzisiejszym bankrutom w niczym to nie pomoże.zodiac pisze: ↑20-03-2021, 13:11Wrócę do tego co pisałem kilka postów wcześniej. Dziś w galerii handlowej ruch taki sam jak przez ostatnie miesiące bo wszystkie duże sklepy tj. spożywczy, budowlany, rossmany itp. oraz empik otwarte a pozamykane wszystkie małe jednoosobowe stoiska oraz rtv-agd. W ciągu ostatniego roku większość tych małych musiała się zawinąć z powodu kosztów, przypuszczam, że te co jeszcze jakoś dawały radę za pół roku też znikną.
-
- postuje jak opętany!
Pewnie tak będzie. Tylko słabe jest to, że poprzez decyzje rządzących z pełną premedytacją kasuje się pewne biznesy jednocześnie dając uprzywilejowaną pozycję większym graczom. Widziałbym to inaczej, skoro chcemy coś uzyskać (zmniejszenie skali zakażeń) poprzez zamykanie to zamykajmy wszystko z małymi wyjątkami (sklepy spożywcze, apteki) w przeciwnym wypadku to wszystko tylko pozorowanie działań powodujące w dłuższej perspektywie więcej strat niż korzyści.
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
W takiej Irlandii Północnej można pojechać wszedzie na spacer, gdzie tylko nie zbiera sie za dużo ludzi. No ale ten kraj ma 6 zgonów tygodniowo. Lockdown trwa od końca grudnia. Nie ma nawet odbiorów towarów pod sklepem. Jedynie pod spożywczymi. Dowozy z marketów działają bardzo sprawnie. Kościoły pozamykane.
Ostatnio zmieniony 20-03-2021, 13:40 przez Raagoon, łącznie zmieniany 1 raz.
Przede wszystkim powinny być rekompensaty. Ty zamykasz, my płacimy. To naprawdę niewiele zmieni w katastrofalnej sytuacji finansów, ale unika się realnych tragedii obywateli, buduje zaufanie do państwa i nie rozpierdala morale. Morale które będzie kurewsko potrzebne, byśmy się z tego sprawnie pozbierali. Tylko ja piszę o w miarę normalnych zależnościach, czyli takich gdzie polityk jest świadomy, że państwo to organizm, a nie banda jego kolesi, którzy są przy żłobie oraz tłum niewolników mających na to pracować. Tu gra się każdym gównem w nieustannej kampanii wyborczej. Dla władzy i kasy rządzący "poniosą" każdą ofiarę. Losowo lub świadomie wybraną z ludu.zodiac pisze: ↑20-03-2021, 13:34Pewnie tak będzie. Tylko słabe jest to, że poprzez decyzje rządzących z pełną premedytacją kasuje się pewne biznesy jednocześnie dając uprzywilejowaną pozycję większym graczom. Widziałbym to inaczej, skoro chcemy coś uzyskać (zmniejszenie skali zakażeń) poprzez zamykanie to zamykajmy wszystko z małymi wyjątkami (sklepy spożywcze, apteki) w przeciwnym wypadku to wszystko tylko pozorowanie działań powodujące w dłuższej perspektywie więcej strat niż korzyści.
- Triceratops
Nie laze do marketow ale przejezdzajac obok nazistow widzialem pelne parkingi jak na odpuscie jakim. Lockdown stal sie faktem
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
- Triceratops
- ozob
- zahartowany metalizator
No o byl. Wiosna 2020 był. (:535 pisze: ↑20-03-2021, 13:12To zaskakujące, bo niedawno imć ozob dawał sobie rękę uciąć, że w Polsce był lokdałn. Z drugiej strony przecież my nie mamy czegoś takiego. Mamy obostrzenia, albo narodową kwarantannę. To drugie brzmi dumnie. No kurwa wszyscy w żałobie, a u nas majówka, grill i browary. Trzeba przyznać, że dobrych mają tam speców od manipulacji.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Nie kłóćmy sie o to. Bez sensu. Niby rząd coś tam ogłosił, ale ludzie się normalnie przemieszczali, sklepy były w dużej części otwarte, remonty i budowy szły na pełnej, ani policja, ani wojsko nie blokowało ulic, ci najbardziej przerażeni zostali w domach. to nie był lokdałn.ozob pisze: ↑21-03-2021, 10:34No o byl. Wiosna 2020 był. (:535 pisze: ↑20-03-2021, 13:12To zaskakujące, bo niedawno imć ozob dawał sobie rękę uciąć, że w Polsce był lokdałn. Z drugiej strony przecież my nie mamy czegoś takiego. Mamy obostrzenia, albo narodową kwarantannę. To drugie brzmi dumnie. No kurwa wszyscy w żałobie, a u nas majówka, grill i browary. Trzeba przyznać, że dobrych mają tam speców od manipulacji.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
W Londynie takiego zamordyzmu nie ma. Wszystkie markiety duże i małe oraz cipkowe spożywczo-monopolowe funkcjonują prawie normalnie ( limity osób w sklepach). Wiele innych czynnych jest na click and collect co zresztą owocuje kilkudzisięcio metrowymi kolejkami przed nimi hehe. W parkach i na deptakach w weekendy ciężko się przepchać. Ludzi w maskach niewielu ale tutaj nie ma nakazu noszenia ich na zewnątrz. Jedynie transport publiczny i sklepy, choć i od tego prikazu można się łatwo i legalnie zwolnić. Na głucho pozamykane są puby, kina, salony fryzjersko-kosmetyczne i siłownie.Raagoon pisze: ↑20-03-2021, 13:40W takiej Irlandii Północnej można pojechać wszedzie na spacer, gdzie tylko nie zbiera sie za dużo ludzi. No ale ten kraj ma 6 zgonów tygodniowo. Lockdown trwa od końca grudnia. Nie ma nawet odbiorów towarów pod sklepem. Jedynie pod spożywczymi. Dowozy z marketów działają bardzo sprawnie. Kościoły pozamykane.