TRAUMA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- devastator77
- zahartowany metalizator
Re: TRAUMA
Trauma i Betrayer-na te dwa zespoły zawsze można liczyć,nie schodzą w dół ze swojego poziomu.Liczyłem na nowego Imperatora,ale coś cisza.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Też tego nie ogarniam.nicram pisze:Dziwię się po prostu ludziom, że z powodu brzmienia potrafią nie kupić płyty, choć wiedzą, że muzyka jest wysokiej jakości.
Bez dwóch zdań. :)nicram pisze:ostatni Monstosity muzycznie - zajebisty i żadna produkcja nie była tego w stanie zepsuć. :-)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Polish death metal veterans TRAUMA are back with new release being follow-up to their 2020's "Ominous Black" album. The new material entitled "Acrimony" will be released April 30th 2021 via SELFMADEGOD RECORDS on the following formats: CD / LTD CD BOX while LP and cassette are planned few weeks later. First single, front cover, tracklisting as well as other details will be revealed soon!
Guilty of being right
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ooooo to jest bardzo dobra wiadomość
tylko mam nadzieje ze tym razem kaseta bedzie w tym samym terminie co cd

tylko mam nadzieje ze tym razem kaseta bedzie w tym samym terminie co cd

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- nicram
O superancko, ostatnio słucham "Ominous Black" bez opamiętania i jak wysmażą coś na podobnym poziomie to będę bardzo ukontentowany.
all the monsters will break your heart
- Żułek

ACHTUNG, ACHTUNG!
TRAUMA: "Acrimony" cover art, tracklisting and details revealed
" Polish death metal veterans TRAUMA are back with new release being follow-up to their 2020's "Ominous Black" album. The 4-song mini-album “Acrimony” was recorded in Traumatic Sound Studio in Elbląg during the same session as "Ominous Black" and produced by Mister and Wiesławscy Bros while mixed and mastered in Hertz Studio in Białystok, Poland (BEHEMOTH, VADER, HOUR OF PENANCE, BEHEADED) October 2018 - March 2019. Once again the band have worked with world famous artist Mariusz Lewandowski (ABIGAIL WILLIAMS, BELL WITCH, PSYCROPTIC, SHRINE OF THE SERPENT) who has made "Acrimony" cover art.
"Acrimony" will be released April 30th 2021 via SELFMADEGOD RECORDS on the following formats: CD / LTD CD BOX while LP and cassette are planned few weeks later. First single will be available very soon as well as pre-order campaign.
“Acrimony” tracklisting:
1. Internal Sacrifice
2. The Godless Abyss
3. Reign Of Terror
4. Reality When You Die (GOREFEST cover)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
-
Po pierwsze primo: okładka bardzo fajna. Pasuje do nich, podobnie zresztą jak ostatnia. Podejrzewam, że wyszła spod ręki tego samego artysty. Jest w niej cos mrocznego, niby do końca nie pasującego do death metalu, ale w konfrontacji z muzyką - jak najbardziej.
Po drugie primo: pierwszy raz widzę ( choć zaznaczam że nie widziałem wszystkiego a tym bardziej nie słyszałem, moge się więc mylić ) by ktoś się zabrał za kowerowanie Reality when you die Gorefest. False to mój ulubiony album tej załogi, a ten kawałek jest chyba moim ulubionym z tej płyty, więc oby go nie spierdolili. Cholernie jestem ciekaw jak go odegrają.
Po drugie primo: pierwszy raz widzę ( choć zaznaczam że nie widziałem wszystkiego a tym bardziej nie słyszałem, moge się więc mylić ) by ktoś się zabrał za kowerowanie Reality when you die Gorefest. False to mój ulubiony album tej załogi, a ten kawałek jest chyba moim ulubionym z tej płyty, więc oby go nie spierdolili. Cholernie jestem ciekaw jak go odegrają.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Łeee, myślałem że to pełniak będzie, a to tylko mini.
-
No nie, co rok prorok to chyba by nie wyszło. Poprzednia ukazała się w 2020, aż sam musiałem sprawdzić czy się nie mylę 

- Żułek
mi akurat te okładki się nie podobają 
troche jednak szkoda

to samo pomyślałem

-
A co dokładnie Ci w nich nie pasuje?
-
- postuje jak opętany!
Na koncertach było już grywane.Nasum pisze: ↑17-04-2021, 20:18Po drugie primo: pierwszy raz widzę ( choć zaznaczam że nie widziałem wszystkiego a tym bardziej nie słyszałem, moge się więc mylić ) by ktoś się zabrał za kowerowanie Reality when you die Gorefest. False to mój ulubiony album tej załogi, a ten kawałek jest chyba moim ulubionym z tej płyty, więc oby go nie spierdolili. Cholernie jestem ciekaw jak go odegrają.
- Żułek
jest i nawet to nasiNasum pisze: ↑17-04-2021, 20:18Po drugie primo: pierwszy raz widzę ( choć zaznaczam że nie widziałem wszystkiego a tym bardziej nie słyszałem, moge się więc mylić ) by ktoś się zabrał za kowerowanie Reality when you die Gorefest. False to mój ulubiony album tej załogi, a ten kawałek jest chyba moim ulubionym z tej płyty, więc oby go nie spierdolili. Cholernie jestem ciekaw jak go odegrają.

nie wiem w sumie, jakieś takie rozmazane

zresztą jeśli generalnie chodzi o okładki Traumy to nigdy nie mieli nic wybitnego
- knaar
- rasowy masterfulowicz
-
- Żułek
no cóż dobry przykład to akurat nie jest
może Traumie pójdzie lepiej 
doświadczenie w coverach przecież mają (poprzednia epka)

doświadczenie w coverach przecież mają (poprzednia epka)

- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Byłem kiedyś na koncercie Traumy w Lublinie i bardzo dobrze to wspominam.
Raz się zje, raz się nie zje.
-
W sumie to ja nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałem ich na deskach.... dawno to było. Ale wrażenia były pozytywne.
A co do coveru Gorefest - ten kawałek jest tak prosty do odegrania, że żadne kombinacje aby nadać mu własnego charakteru nie sprawdzają się. Można go odegrać z innym brzmieniem, innym wokalem, ale żeby wprowadzać tam jakies własne wariacje - nie bardzo. Na serio bardzo jestem ciekaw jak im to wyjdzie.
A co do coveru Gorefest - ten kawałek jest tak prosty do odegrania, że żadne kombinacje aby nadać mu własnego charakteru nie sprawdzają się. Można go odegrać z innym brzmieniem, innym wokalem, ale żeby wprowadzać tam jakies własne wariacje - nie bardzo. Na serio bardzo jestem ciekaw jak im to wyjdzie.