SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SARS-CoV-2
To jest dobry temat.535 pisze: ↑13-05-2021, 23:14Wiesz jaki jest kłopot? Taki, że wierzysz w lokdałn i przestrzeganie zakazów przez bantustańczyków. Ja kompletnie nie jestem przekonany co do skuteczności działań rządu, widząc od samego początku jaka jest konsekwencja w działaniu każdej ze stron. Jakie jest rozwiązanie? Puścić na żywioł. Dobrowolne szczepienia, powszechna informacja, zalecenia, może ograniczenia w ilości osób, ale z drugiej strony tych przecież nikt nie przestrzega. Skoro jednak nie zamknięto ostatnio kościołów to skłaniam się ku puszczeniu na żywioł i nie zawracaniu więcej dupy.Ascetic pisze: ↑13-05-2021, 22:52Konkretnie. Daj pomysł, jak nie namordiniki i nie szczepienia, to czwarta fala. A jak czwarta fala, to powiedzmy od listopada, jak się chłodniej zrobi, może kolejne ograniczenia. To co? Konkretnie. Macha na ryj i szpryca, czy jednak kolejny powód do narzekania? Bo zaczynam mieć wrażenie, że ten lockdown to jakiś taki upragniony i wyczekany temat jest. Wygodne narzędzie do strzępienia. U konfederacyjnych niedorozwojów to rozumiem. Ruska agenda jaka jest taka jest. Trzeba nią cisnąć. Ale u Ciebie? Maski, nie. lockdown zły. To co?535 pisze: ↑13-05-2021, 22:42
Po pierwsze bredzisz, bo łatwo możesz se sprawdzić, że JA nie piszę w tym temacie od roku. W ogóle rzadko tutaj piszę. Po drugie mnie nikt nie płaci za pomysły. Wybraliście sobie ciecia to idzcie do niego. Po trzecie, żadne nerwy. Bawią mnie jedynie nawoływania do karania przez służby, które radzą sobie jedynie z demonstracjami kobiet. Radziłbym jednak otworzyć oczy i spojrzeć chłodno na całą sytuację i realne możliwości. Na swojej ulicy ostatnio widziałem radiowóz jak kręcili w11. Ze dwanaście lat temu. Śmieci chuje zostawili. Także, gdybym miał psa, spokojnie wyszedłbym z nim o dowolnej porze. Rozumiem, że można mieć pietra przed milicją , ludzie są różni , różnie reagują. Rozumiem, że można widzieć patrol za każdym krzakiem. Natomiast bez kurwa przesady.
Bo ja mam co ciekawe na to odpowiedź. Wybić argumenty szurom. Zaszczepić się. Nie pyszczyć na maseczki. "Zarażalność" będzie powiedzmy 8000 tys, zgony jak teraz, wszystko będzie otwarte i ozob będzie zadowolony, bo kto nie miał farta to zdechnie a i knajpy też będą otwarte, choć huj mu do tego, bo siedzi u pakistańca na garnuszki x kilometrów stąd.
Lokdołn, dwa razy, raz mniejszy, raz większy. W zakładach kosmetycznych. Farsa i odpływ podatków. Bo przecież nie nabije na kasę jak zakład niby zamknięty. Tutaj kompletne askuteczne działanie ze szkodą dla budżetu. W innych branżach. Pewnie zależy od skali. Znam takich co na delegacji nie mieli problemu zjeść i przekimać. przez cały zeszły rok. Duzi pewnie byli zamknięci, mali kombinowali, jak to post peerelowskie polaki. co do tarcz to słyszałem od jednego takiego księgowego, że te czekanie na nowe auta z pólki premium, po salonach, po 6 miesięcy to się znikąd nie bierze. Myślę, że nie jest jednak to takie zerojedynkowe, że całe branże umrą przez lockdown. GUS opublikuje co i w jakim stopniu się zawineło.
Co do puszczenia na zywioł się nie zgadzam. Nie wiem, 70% wyszczepienie spowoduje, że będzie mała zarażalnośc, zgonami juz teraz się nikt nie przejmuje, bo system wydala i będzie się wszystko jakoś tam toczyć. Bez żadnych zamykań i latania za bezmaseczkowcami. Nic nie zamkną bo nie będzie argumentów za tym.
Poro
Jaki jest sens ścigania pojedynczych osobników bez maseczek, skoro w firmach ludzie kompletnie tego nie przestrzegają? Możesz mi napisać w kilku zdaniach?
- Ascetic
Niestety nie dałeś mi pomysłu, odpowiedzi na pytanie, na to, żeby mieć ciastko i zjeść ciastko, więc czuję się zwolniony z odpowiedzi.
Zresztą jak doskonale wiesz temat maseczek, dość niewygodny dla obu stron przechodzi chwilowo na drugi plan. Można powiedzieć, że traci swoją wagę. Teraz zostaje pytanie, jak sprawić, żeby ludzie się zaszczepili?
Poro
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Taki, że te pojedyncze osoby przynajmniej będą mieli maseczki na twarzach, a że jakaś banda baranów - kierowników w jakichś firmach ma w dupie pandemie i nie wymaga noszenia przez pracowników to inna sprawa. Tutaj twardo trzeba było od początku, ale ten zjebany rząd nie chciał wprowadzić stanu nadzwyczajnego.
Raz się zje, raz się nie zje.
Ja chwilowo nie mam czasu, ale dzisiaj zastanawialiśmy się ze żoną, że może iść to by człowiek chociaż do Dobruśki na piwo skoczył. Jednak za chwilę stwierdziłem, że pewnie i tak będą chcieli testów i chuj wie jeszcze czego, a przecież sklep Maria co tydzień ma świeżą dostawę i mogę sobie tego piwa zamówić całe Ducato i bez sensu w ogóle zawracać gitarę. Co do ciastka. Ile Ty masz tak naprawdę lat Tomek? Bo chyba dziecinniejesz. Przecież sprawa jest banalna. Albo będzie tak jak teraz, albo ludzie zostaną zmuszeni do szczepień, co i tak nie spowoduje zaszczepienia wszystkich oraz nie wykluczy wirusa i chorób , czy powikłań z nimi związanych. Toczysz jakąś bezsensowną batalię o chuj wie co. Zaszczepiłeś się? W porządku. Nic mi do tego. Natomiast nie masz żadnego wpływu na to co przykładowo zrobię ja. Może pójdę, a może nie. I nie dlatego, że jestem przeciw, czy za, albo, że będzie mnie bolała ręka, czy głowa. Tylko po prostu mam co innego w terminarzu. Może jeszcze zdążę, a może już nie. Mam nadzieję, że nie chciałbyś mnie zmuszać do określonych zachowań siłą?Ascetic pisze: ↑13-05-2021, 23:49Niestety nie dałeś mi pomysłu, odpowiedzi na pytanie, na to, żeby mieć ciastko i zjeść ciastko, więc czuję się zwolniony z odpowiedzi.
Zresztą jak doskonale wiesz temat maseczek, dość niewygodny dla obu stron przechodzi chwilowo na drugi plan. Można powiedzieć, że traci swoją wagę. Teraz zostaje pytanie, jak sprawić, żeby ludzie się zaszczepili?
- Ascetic
535 pisze: ↑14-05-2021, 00:15Ja chwilowo nie mam czasu, ale dzisiaj zastanawialiśmy się ze żoną, że może iść to by człowiek chociaż do Dobruśki na piwo skoczył. Jednak za chwilę stwierdziłem, że pewnie i tak będą chcieli testów i chuj wie jeszcze czego, a przecież sklep Maria co tydzień ma świeżą dostawę i mogę sobie tego piwa zamówić całe Ducato i bez sensu w ogóle zawracać gitarę. Co do ciastka. Ile Ty masz tak naprawdę lat Tomek? Bo chyba dziecinniejesz. Przecież sprawa jest banalna. Albo będzie tak jak teraz, albo ludzie zostaną zmuszeni do szczepień, co i tak nie spowoduje zaszczepienia wszystkich oraz nie wykluczy wirusa i chorób , czy powikłań z nimi związanych. Toczysz jakąś bezsensowną batalię o chuj wie co. Zaszczepiłeś się? W porządku. Nic mi do tego. Natomiast nie masz żadnego wpływu na to co przykładowo zrobię ja. Może pójdę, a może nie. I nie dlatego, że jestem przeciw, czy za, albo, że będzie mnie bolała ręka, czy głowa. Tylko po prostu mam co innego w terminarzu. Może jeszcze zdążę, a może już nie. Mam nadzieję, że nie chciałbyś mnie zmuszać do określonych zachowań siłą?Ascetic pisze: ↑13-05-2021, 23:49Niestety nie dałeś mi pomysłu, odpowiedzi na pytanie, na to, żeby mieć ciastko i zjeść ciastko, więc czuję się zwolniony z odpowiedzi.
Przede wszystkim z takim postawami jak Twoja.
Poro
Co jest nie tak w mojej postawie? Czy ja się komuś wpierdalam w życie ze swoimi problemami i pomysłami? Nikogo nie gonię z mandatem. Nie oczekuję pomocy. Nie oczekuję niczego. Dodatkowo w sprawie pandemii zawiesiłem szyderę, bo to nie jest temat do żartów. Natomiast zastanawiam się skąd u was biorą się te ormowskie ciągotki?
- Ascetic
Sorry, nie pogadamy, nie złapiemy się w tym temacie.
Daleko mi do nergala, od szpagatów bolą mnie pachwiny.
Daleko mi do nergala, od szpagatów bolą mnie pachwiny.
Poro
Nawet mi nie zależy. Tym bardziej, że to nie ja drążę i nie ja od ponad roku strzelam z siedzenia w tych sprawach.
- empir
- zahartowany metalizator
Uważam że mandatów jest za mało. Od początku pandemii nigdy nie widziałem interwencji policji. Często nawet pracownicy w sklepach używają w nieprawidłowy sposób maseczki.Headcrab pisze:Uważam, że mandaty za brak maseczki w pomieszczeniach są zdecydowanie za niskie. Jakby taki szur popracował cały miesiąc na mandat, to by się nauczył. To nie żaden zamordyzm, sytuacja jest nadzwyczajna, a wirus jest groźny wbrew temu, co opowiadają Sochy i Brauny.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
To jest plaga te noszenie masek pod nosem i dumny wyraz twarzy ,,ale was wyjebałem idioci,,. Niestety dziwi mnie ze ochrona na to niereaguje, wiem ze dziadki itd ale wynika to z tego ze nikt tych sklepów nie kontroluje z zew
A z drugiej strony np praca w masce przy kompie to rzecz niewykonalna wg mnie..
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- empir
Bo wszyscy mają wyjebane. Ochrona, kasjerzy, osoby wykładające towar itp często też źle noszą maseczki.
Ale fakt. Praca w maseczce jest w chuj męcząca.
Ale fakt. Praca w maseczce jest w chuj męcząca.
Sam widzisz. Od osób w sklepie chciałbyś wymagać. Od pań w kasie także. Tymczasem od siebie już nie bardzo.maciek z klanu pisze: ↑14-05-2021, 07:45To jest plaga te noszenie masek pod nosem i dumny wyraz twarzy ,,ale was wyjebałem idioci,,. Niestety dziwi mnie ze ochrona na to niereaguje, wiem ze dziadki itd ale wynika to z tego ze nikt tych sklepów nie kontroluje z zew
- empir
Może ma home offfice? 

- maciek z klanu
Właśnie napisałem te dwa przykłady żeby pokazać, że to głupie. Bardziej akcentowałem na przestrzeganie prawidłowego noszenia masek u klientów, bo dla pracowników jestem wyrozumiały.535 pisze: ↑14-05-2021, 08:05Sam widzisz. Od osób w sklepie chciałbyś wymagać. Od pań w kasie także. Tymczasem od siebie już nie bardzo.maciek z klanu pisze: ↑14-05-2021, 07:45To jest plaga te noszenie masek pod nosem i dumny wyraz twarzy ,,ale was wyjebałem idioci,,. Niestety dziwi mnie ze ochrona na to niereaguje, wiem ze dziadki itd ale wynika to z tego ze nikt tych sklepów nie kontroluje z zew
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Naprawdę? Przecież klienci to zwykle także pracownicy. Gdzie sens, logika i konsekwencja? To się zwyczajnie kupy nie trzyma.maciek z klanu pisze: ↑14-05-2021, 08:33Właśnie napisałem te dwa przykłady żeby pokazać, że to głupie. Bardziej akcentowałem na przestrzeganie prawidłowego noszenia masek u klientów, bo dla pracowników jestem wyrozumiały.535 pisze: ↑14-05-2021, 08:05Sam widzisz. Od osób w sklepie chciałbyś wymagać. Od pań w kasie także. Tymczasem od siebie już nie bardzo.maciek z klanu pisze: ↑14-05-2021, 07:45To jest plaga te noszenie masek pod nosem i dumny wyraz twarzy ,,ale was wyjebałem idioci,,. Niestety dziwi mnie ze ochrona na to niereaguje, wiem ze dziadki itd ale wynika to z tego ze nikt tych sklepów nie kontroluje z zew
- Hatefire
Szury to specyficzny gatunek. W trakcie epidemii dżumy rozdrapywaliby obrzęki chorych byle udowodnić, że choroby nie ma, tylko to spisek gibelinów z podpuszczenia Cesarza Rzeszy Niemieckiejmaciek z klanu pisze: ↑14-05-2021, 08:33To jest plaga te noszenie masek pod nosem i dumny wyraz twarzy ,,ale was wyjebałem idioci,,. Niestety dziwi mnie ze ochrona na to niereaguje, wiem ze dziadki itd ale wynika to z tego ze nikt tych sklepów nie kontroluje z zew

Potem by pozdychali oczywiście na dżumę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
Mam pytanie o zakres szurostwa. Czy ten co rozwala się jedną nogą na jednym fotelu a drugą na drugim to też szur? Czy tylko wzburzony, obserwujący i nie kminiący rzeczywistości? Czy podjudzanie i zadawanie powierzchownie pytań, z zakresu, "kij w szprychy", to już szurostwo, czy tylko aspirowanie do tego grona? Bo mam dylemat.Hatefire pisze: ↑14-05-2021, 09:09Szury to specyficzny gatunek. W trakcie epidemii dżumy rozdrapywaliby obrzęki chorych byle udowodnić, że choroby nie ma, tylko to spisek gibelinów z podpuszczenia Cesarza Rzeszy Niemieckiejst_id=1698902 pisze:14-05-2021, 08:33To jest plaga te noszenie masek pod nosem i dumny wyraz twarzy ,,ale was wyjebałem idioci,,. Niestety dziwi mnie ze ochrona na to niereaguje, wiem ze dziadki itd ale wynika to z tego ze nikt tych sklepów nie kontroluje z zew
Potem by pozdychali oczywiście na dżumę.
Poro