AD NAUSEAM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: AD NAUSEAM
Zbyt wiele z tej zajawki nie wynika ale datę premiery zanotowałem.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Jeszcze nie wiem co o tym myśleć do końca. Dzieje się tu dużo, choć mam czasem wrażenie, że trochę się to rozłazi i za bardzo rozstrzelone to to.
-
- zaczyna szaleć
-
- weteran forumowych bitew
Chyba za bardzo pod Ulcerate , taką pierwsza myśl miałem po przesłuchaniu utworu . Kurcze powinienem się w sumie cieszyć bo Ulcerate jest dla mnie wielkie .
-
Wrzuciłby Kolega, w odpowiedni temat, listę płyt, które były miodem na jego uszy w zeszłym roku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- zaczyna szaleć
- Harlequin
I jak wrażenia? Bo moim zdaniem jest to dosc ciekawe, choć mimo wszystko za mocno zdefragmentowane. Każda noga idzie w inną tronę i nie zawsze się to trzyma kupy. Ale ogólnie in plus.
-
Jest co najmniej dobrze, choć mniej Gorgutsowo, więc wstrzymam się jeszcze z oceną czy przebili debiut. Wydawca straszył tu jakimś black metalem, ale wyszło, że nie ma się czego bać.
-
- zaczyna szaleć
Płyta na wiele odsłuchów. Bardzo lubię takie dźwięki. Zgadzam się, że mniej Gorgutsowo, ale to dobrze raczej, postrzegam to jako naturalny proces szukanie swojej drogi, czy raczej krystalizowania się własnego stylu. Brzmienie cudowne - zero plastiku. Oprawa graficzna również wygląda na analogową. Taki death metal, który przy pierwszym odsłuchu wydaje się kupa hałasu, i to nie ze względu na nieczytelne brzmienie, brzmiący niecyfrowo, niebanalny rytmicznie, nieprostacki gitarowo, niestandardowo zaaranżowany o dłuższym czasie trwania utworu niż 3-4minuty uwielbiam najbardziej. Z każdym podejściem rozumie się z tego coraz więcej, tak jakby się już w głowie wiedziało, co, układając kostkę Rubika, implikować będzie jeden ruch na kolejnych 5 jej ścianach. Wszystko zaskakuje na swoje miejsce, niejako samo, a niejako w wyniku naszej intelektualnej zabawy w układanie tych muzycznych puzzli. Im dłużej żyje tym coraz rzadziej trafiam na takie płyty w death metalu. Nic dziwnego, poprzeczka przecież wisi coraz wyżej. Im się udało znów przewieść ją w górę. Jeszcze się rok nie zaczął, a ja już jedną z płyt z topu tego roku mam. Wszytko tu jest na tip top. Polecam dać szansę i potraktować to nie jak podkład pod picie gorzały czy piwa wieczorem (to już jak zaskoczy), ale jak muzyczne sudoku. Życzę przyjemności, która po ułożeniu w głowie wszystkich elementów, popłynie z tych dźwięków hektolitrami.
-
Fajna recenzja. Z jednym muszę się zgodzić najbardziej: słuchać wieczorem.
- Phren
- rozkręca się
Rewelacyjna płyta. Kandydat na najlepszą płytę roku, zdecydowanie. 100% DSO i Gorguts worship.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Nie mogę patrzeć jak ta płyta prawie od miesiąca w tym sklepie leży i jeszcze się nie wyprzedała
https://wolfspell.pl/en_US/p/AD-NAUSEAM ... igiCD/4548
- Medard
Niestety to je digi,knaar pisze: ↑22-06-2021, 09:49Nie mogę patrzeć jak ta płyta prawie od miesiąca w tym sklepie leży i jeszcze się nie wyprzedała
To nie kobiece figi,
Które się z przyjemnością ściąga od ręki,
Z takim wydaniem słuchacz ma
same udręki.

Die Welt ist meine Vorstellung.
- Medard
Dzisiaj przesłuchałem Imperative Imperceptible Impulse, w ostatnim miesiącu pewnie poleciało po raz trzeci, podoba mi się ten death metalowy odpowiednik rimskiego/ korsakowa, bo ta płyta to taki lot trzmiela na gitarach zamiast orkiestry.
Odpowiednik, ale nie kopia.
Odpowiednik, ale nie kopia.
Die Welt ist meine Vorstellung.