MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- zorro
- zaczyna szaleć
Re: MAYHEM
^ tak jest. Podoba mnie sie. Czekam na wiecej.
-
- rasowy masterfulowicz
U mnie zero emocji, nic. Takie Mayhem z internetowego generatora;) Ale moze to tylko pierwsze wrazenie.
KVLT lizania CZASZKI
Wygląda na to, że nic już nie zostało z odważnego utytłanego w piwnicznym gnoju jebnięcia Ordo Ad Chao, czy klinicznego szaleństwa Esoteric Warfare. Mayhem ostatecznie weszli w okres bardziej lub mniej sprawnych wariacji na temat histerycznie przecenianego debiutu. Pan Nekrobaczer popyka ze swadą na basie. Pan Attila zamruczy uwodzicielsko. Pan Hellhammer mistrzowsko namiesza na garnkach. Panowie drwale doprowadzą linie melodyczne pana Euronymousa do perfekcji. Pozornie wszystko się będzie zgadzać. Gówna nie nagrają, ale niczym też nie zaskoczą.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ten i "Black Glass Communion" były już na limitowanej edycji "Daemon". Ogólnie znakomite kawałki.
all the monsters will break your heart
- dzik
- zahartowany metalizator
- mad
- weteran forumowych bitew
Jak dla mnie to takie typowe blekowe plumkanie. Nie rozumiem takiej muzyki.
- nicram
Nikt nie spodziewa się, że mógłbyś rozumieć taką muzykę. Albo w ogóle cokolwiek. 

- mad
Czyli jak ktoś nie lubi Mayhem, to znaczy, że niczego nie rozumie? Jesteś bardzo durny w swoich stanowczych stwierdzeniach, lemingu.
- nicram
Nie, nie ma to żadnego związku, poza tym, że mało co rozumiesz. A to wiem z doświadczenia prób dyskusji z tobą. 

- mad
Tak się składa, że to z tobą nie da się rozmawiać, lemingu. Zamiast argumentami walisz cepami (zob. oba twoje powyższe posty).
- nicram
Tak, tak. Oczywiście.
W odpowiedzi nie zapomnij o słowie "lemingu".

- mad
Ofkorz, lemingu. Pozdrawiam.
- ozob
Trochę przeredagowalem, ale się zgadzam. Już jakoś czas temu napisałem, że to odcinanie kuponów.535 pisze: ↑07-07-2021, 10:18Wygląda na to, że nic już nie zostało z odważnego utytłanego w piwnicznym gnoju jebnięcia Ordo Ad Chao. Mayhem ostatecznie weszli w okres bardziej lub mniej sprawnych wariacji na temat (...) debiutu. Pan Nekrobaczer popyka ze swadą na basie. Pan Attila zamruczy uwodzicielsko. Pan Hellhammer mistrzowsko namiesza na garnkach. Panowie drwale doprowadzą linie melodyczne pana Euronymousa do perfekcji. Pozornie wszystko się będzie zgadzać. Niczym (...) nie zaskoczą.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Hellion
- w mackach Zła
Jak będą odcinać takie 'kupony' jak Daemon, to ja nie mam nic przeciwko, bankowo znajdą we mnie grupę docelową na te kupony 
- ozob
Średnia płyta. Sprzedałem jakiś czas temu, bo w ogóle do niej nie wracałem. Poprzedniczka podobnie. Obawiam się, że nie ma tam już ikry, jaj i talentu na nagranie takich strzałowym jak OaC, GDoW czy WLA.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Z tym, ze to nadal muzyka warta postawienia na półce. Ostatnia płyta jest interesująca. Brzmieniowo , bo to pierwsza tak brzmiąca płyta tej kapeli i wokalnie. Bo wokale na niej są znakomite . Co prawda lepsze są na Ordo Ad Chao, ale wcale nie ustępują bardzo dobremu debiutowi. Reasumując. Nie spodziewam się po Mayhem, żadnej rewolucji do której poniekąd przyzwyczaili, no ale przecież mogę się mylić.ozob pisze: ↑07-07-2021, 19:22Trochę przeredagowalem, ale się zgadzam. Już jakoś czas temu napisałem, że to odcinanie kuponów.535 pisze: ↑07-07-2021, 10:18Wygląda na to, że nic już nie zostało z odważnego utytłanego w piwnicznym gnoju jebnięcia Ordo Ad Chao. Mayhem ostatecznie weszli w okres bardziej lub mniej sprawnych wariacji na temat (...) debiutu. Pan Nekrobaczer popyka ze swadą na basie. Pan Attila zamruczy uwodzicielsko. Pan Hellhammer mistrzowsko namiesza na garnkach. Panowie drwale doprowadzą linie melodyczne pana Euronymousa do perfekcji. Pozornie wszystko się będzie zgadzać. Niczym (...) nie zaskoczą.
- Believer
wariacja life eternal na granicy autoplagiatu
- nicram
Dokładnie tak kolego. Dla mnie to kolejna zajebista płyta tego zespołu. Wracam często. Tak więc - heavy metalowa piona!
- dzik
Daemon to oczywiście świetna płyta.
A jeśli kogoś to interesuje, to nowa Ep-ka już w wypożyczalniach.
A jeśli kogoś to interesuje, to nowa Ep-ka już w wypożyczalniach.
dobry kościół to kościół spalony
- vicek
najlepsze mejem jest z Deadem