POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Zero zdziwienia. Nadreprezentacja wpływów Izraela jest ogromna w Polsce (jak właściwie w całej Europie Wschodniej).
- ozob
- zahartowany metalizator
Tak, w 2002 F-16 był najlepszym wyborem aczkolwiek szkoda, że nie było hajsiwa na Hornety, które są lepszymi maszynami.
W chwili obecnej, gdy nie ma obrony przeciwpowietrznej, własnego systemu świadomości sytuacyjnej na polu bitwy zakup F-35 jest chybiony imho. Ja rozumiem, że w założeniu ta maszyna ma rozrywać A2AD Ruskich, ale rozum podpowiada przebazowania ich do Niemiec, bo przecież bez sieci cybernetycznej USA, w której tę maszyny pracują i w której się komunikują, będą one ładnie wyglądać tylko na fotografiach.
Następna sprawa jest to, że w ewntulanym konflikcie to Polska będzie bronić, a Ruskie będą atakować. Tu aż sie prosi o obronę przeciwpowietrzna i myśliwce przewagi powietrznej przy akompaniamencie czołgów i artylerii dalekiego zasięgu.
W chwili obecnej, gdy nie ma obrony przeciwpowietrznej, własnego systemu świadomości sytuacyjnej na polu bitwy zakup F-35 jest chybiony imho. Ja rozumiem, że w założeniu ta maszyna ma rozrywać A2AD Ruskich, ale rozum podpowiada przebazowania ich do Niemiec, bo przecież bez sieci cybernetycznej USA, w której tę maszyny pracują i w której się komunikują, będą one ładnie wyglądać tylko na fotografiach.
Następna sprawa jest to, że w ewntulanym konflikcie to Polska będzie bronić, a Ruskie będą atakować. Tu aż sie prosi o obronę przeciwpowietrzna i myśliwce przewagi powietrznej przy akompaniamencie czołgów i artylerii dalekiego zasięgu.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja myślę, że przede wszystkim jest nadreprezentacja wpływów Watykanu a ostatnio również Moskwy.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Bloodcult
@ozob
Skąd założenie że to ruscy będą atakować ? Albo że jedynie atak może nastąpić ze strony konkrolowanej przez Rosję ?
Skąd założenie że to ruscy będą atakować ? Albo że jedynie atak może nastąpić ze strony konkrolowanej przez Rosję ?
- trup
No tak. Każdy mówi "już widzę".... a jednak Polska Press przejęte. TVP przejęte.Hatefire pisze: ↑08-07-2021, 10:58Już widzę jak zabierają koncesję TV będącej własnością amerykańskiego koncernu medialnego. Tak jak z tym podatkiem cyfrowym było. Kacykowie Ludowej Republiki Polandy lubię pokrzyczeć i się ponapinać na oczach współplemieńców, potem Pan tupnie nogą i wracają do swoich ziemianek z podkulonym ogonem.
Polsat zneutralizowany - Solorz będzie budował z Orbanem elektrownię atomową w obwodzie Kaliningradzkim, więc na chuj mu wolne media...).
Ślepota czy bagatelizowanie?
- Bloodcult
Bo jestem płatnym rosyjskim trollem któremu płacą za eskalację watykańskich wpływów i szkalowanie szczepionek i Tuska w celu destabilizacji kraju.
- Bloodcult
Kondominium Rosyjsko-pisowskie pod polsatowym zarządem powierniczymtrup pisze: ↑08-07-2021, 13:01No tak. Każdy mówi "już widzę".... a jednak Polska Press przejęte. TVP przejęte.Hatefire pisze: ↑08-07-2021, 10:58Już widzę jak zabierają koncesję TV będącej własnością amerykańskiego koncernu medialnego. Tak jak z tym podatkiem cyfrowym było. Kacykowie Ludowej Republiki Polandy lubię pokrzyczeć i się ponapinać na oczach współplemieńców, potem Pan tupnie nogą i wracają do swoich ziemianek z podkulonym ogonem.
Polsat zneutralizowany - Solorz będzie budował z Orbanem elektrownię atomową w obwodzie Kaliningradzkim, więc na chuj mu wolne media...).
Ślepota czy bagatelizowanie?

- Sgt. Barnes
W ostatnim "NIE" jest o tym fajny artykuł - podano tam nawet sposób ominięcia pisowskich zakusów w postaci działania w oparciu o koncesje z innych krajów. Kilka telewizji tak już u nas funkcjonuje. Chyba, że te zakapiory tak pogrzebią w ustawie, że nic to nie da. Czas pokaże.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- trup
Szacun za Put-in czy tam coming-out...
- ozob
Polska nie ma zapędów rewizjonistycznych i wynika to z geografii. Punktem zapalnym moze być Łotwa i żeby uniemożliwić Polsce obronę tych terenów w ramach NATO, trzeba będzie powstrzymać nas w granicach. Stąd wychodzi wniosek, że kierunki operacyjne będą z Brześcia i Królewca.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- mad
- weteran forumowych bitew
Robi się ciekawie:
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5346223
Założenia pisowskiego raju mają wreszcie szansę na realizację. Mam nadzieję, że tradycyjnie nie oddamy nawet guzika.
- mad
Rozumiem, że ze wszystkiego można robić jaja i mieć wszystko w dupie. Ok., nie ma sprawy. Ale tak czy inaczej stajemy na ważnym rozdrożu...
- mad
Wierzę, nawet nie musisz przekonywać. Zmienisz zdanie, gdy prędzej lub później cię to dotknie. Na Księżycu nie mieszkasz.
- Triceratops
SZwaby jak o nich chodzi to szybko potrafia sie postawic. Np kazali pisiorom zasyoac kopalnie i pisiory potulnie zasypuja, za miliony z budzetu. Ale jest precedens, ktory nie pozostawia zludzen, ze ta cala unia to 4 rzesza pod przykrywkamad pisze: ↑08-07-2021, 13:22Robi się ciekawie:
woodpecker from space
- mad
Pełna zgoda, niestety.
- trup
Nie będzie Niemiec pluł nam w twaSZ!
My temu Niemcu możemy ale on ni chuja!
My temu Niemcu możemy ale on ni chuja!
- mad
Trupie, gnijesz. Zamiast zrozumieć problem, walisz gotowymi formułkami.
Ty jesteś naprawdę zabawny. Z moimi schorzeniami nie przewiduję pociągnąć dłużej , niż do sześćdziesiątki, tym bardziej, że nic nie robię i robić nie mam zamiaru, by cokolwiek w tej kwestii zmienić. W każdym razie żył wiecznie nie będę, a czasu nie zostało dużo. Poza tym nie wymagaj ode mnie, bym przejmował się komu będą usługiwać twoje dzieci i co się z nimi stanie. Proszę cię zatem byś nie przerzucał na mnie swoich lęków. Mam nadzieję, że wyraziłem się precyzyjnie.