SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SARS-CoV-2

17-07-2021, 18:22

Pacjent pisze:
17-07-2021, 13:08
ursus pisze:
17-07-2021, 12:54
To już nawet nie jest żałosne...
[media]https://wiadomosci.wp.pl/premier-izrael ... 147067680a[/media]
Jak to? Przecież dr Mengele pisał tu, że szczepionki są skuteczne w walce z nowymi mutacjami...
Cześć katolski kurwiu. Wiem, że czytanie ze zrozumieniem stanowi nie lada wyzwanie dla umysłowości pantofelka, którą posiadasz, ale:

"Zdaniem premiera Naftalego Bennetta szczepionka może być mniej skuteczna przy wariancie Delta i Delta Plus."

"Szef izraelskiego rządu zaznaczył, że jego służby nie wiedzą dokładnie, jaka jest skuteczność ochrony przez szczepionkę w przypadku kontaktu z wariantem Delta i innymi, w tym Delta Plus"

"Z danych przedstawionych przez resort zdrowia wynika, że w Izraelu zaszczepiło się prawie 62 proc. populacji, a 56,12 proc. jest już w pełni zaszczepiona. Według rządowych ekspertów to najprawdopodobniej dzięki temu osób z ciężkim przebiegiem COVID-19 jest coraz mniej."
all the monsters will break your heart
Pacjent

17-07-2021, 18:27

Jakiego przekazu oczekujesz od nacjonalistycznego państwa wyznaniowego, które stosując aparat przymusu wmanewrowało swoich obywateli w taką sytuację, laboratoryjny zaszczańcu? Muszą coś powiedzieć, bo prawda wylazła na wierzch, ale trzeba koniecznie złagodzić ten przekaz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

17-07-2021, 21:24

uglak pisze:
17-07-2021, 17:15
Obrazek
Zrobili im teraz linie/tory, żeby trzymali dystans :D
Ciekawe czym tak naprawdę jest ten czarny kamień.
Celem życia nie jest przeżycie.
535

17-07-2021, 21:52

Pacjent pisze:
Jakiego przekazu oczekujesz od nacjonalistycznego państwa wyznaniowego, które stosując aparat przymusu wmanewrowało swoich obywateli w taką sytuację, laboratoryjny zaszczańcu? Muszą coś powiedzieć, bo prawda wylazła na wierzch, ale trzeba koniecznie złagodzić ten przekaz.
Przeczytałem i pomyśłałem, że wreszcie otworzyłeś oczy, Robert. Potem dopiero zorientowałem się, że nie piszesz o bantustanie. Jeszcze...
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

17-07-2021, 22:13

535 pisze:
Przeczytałem i pomyśłałem, że wreszcie otworzyłeś oczy, Robert. Potem dopiero zorientowałem się, że nie piszesz o bantustanie. Jeszcze...
Za każdym razem kiedy kolega Pacjent wkleja podobny post zawsze mi się wydaje, że pisze o Polsce i zarazem jest zdziwienie, czemu marudzi. Już się trzeci raz nabrałem.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

17-07-2021, 23:33

nicram pisze:
17-07-2021, 18:22
Pacjent pisze:
17-07-2021, 13:08
ursus pisze:
17-07-2021, 12:54
To już nawet nie jest żałosne...
[media]https://wiadomosci.wp.pl/premier-izrael ... 147067680a[/media]
Jak to? Przecież dr Mengele pisał tu, że szczepionki są skuteczne w walce z nowymi mutacjami...
Cześć katolski kurwiu. Wiem, że czytanie ze zrozumieniem stanowi nie lada wyzwanie dla umysłowości pantofelka, którą posiadasz, ale:

"Zdaniem premiera Naftalego Bennetta szczepionka może być mniej skuteczna przy wariancie Delta i Delta Plus."

"Szef izraelskiego rządu zaznaczył, że jego służby nie wiedzą dokładnie, jaka jest skuteczność ochrony przez szczepionkę w przypadku kontaktu z wariantem Delta i innymi, w tym Delta Plus"

"Z danych przedstawionych przez resort zdrowia wynika, że w Izraelu zaszczepiło się prawie 62 proc. populacji, a 56,12 proc. jest już w pełni zaszczepiona. Według rządowych ekspertów to najprawdopodobniej dzięki temu osób z ciężkim przebiegiem COVID-19 jest coraz mniej."
Wiesz, kolego Nicram, ale tak sobie myślę, że jednak fajnie by było, żeby władze nie pierdoliły publicznie takich rzeczy, skoro nie wiedzą dokładnie (a w zasadzie to chyba nie wiedzą wcale), a szczepionka MOŻE być mniej skuteczna. Dane z UK są optymistyczne, pomimo dużej liczby przypadków.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
nicram

18-07-2021, 04:53

Lukass pisze:
17-07-2021, 23:33

Wiesz, kolego Nicram, ale tak sobie myślę, że jednak fajnie by było, żeby władze nie pierdoliły publicznie takich rzeczy, skoro nie wiedzą dokładnie (a w zasadzie to chyba nie wiedzą wcale), a szczepionka MOŻE być mniej skuteczna. Dane z UK są optymistyczne, pomimo dużej liczby przypadków.
Oczywista oczywistość, zwłaszcza, że to tylko woda na młyn szurów. Wszystko się zgadza, dane z UK są nad wyraz optymistyczne, a pandemia staje się pandemią niezaszczepionych.
all the monsters will break your heart
Pacjent

18-07-2021, 09:53

535 pisze:
Pacjent pisze:
Widzę Misiek, że odkleiłeś się trochę od rzeczywistości. Państwo obecnego obozu rządzącego nie jest nacjonalistyczne, bo pozbywa się kolejnych atrybutów suwerenności, a nawet konsultuje swoje ustawy z obcymi ambasadami, czy ogłasza ustami głowy RP jakąś Rzeczpospolitą Przyjaciół Polin. RP nie jest też państwem wyznaniowym, bo struktury państwowe nie przenikają się ze strukturami religijnymi, księża nie zasiadają w rządzie i w parlamencie (tak jak np. rabini w Izraelu, o roli imamów w krajach muzułmańskich nie wspomnę), na uroczystościach państwowych są obecni dostojnicy różnych wyznań, a głoszenie poglądu, że np. Jezus nie istniał, czy innego zaprzeczenia dogmatu nie grozi pozbawieniem wolności.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

18-07-2021, 10:15

Pacjent pisze:
18-07-2021, 09:53
535 pisze:
Pacjent pisze:
Widzę Misiek, że odkleiłeś się trochę od rzeczywistości. Państwo obecnego obozu rządzącego nie jest nacjonalistyczne, bo pozbywa się kolejnych atrybutów suwerenności, a nawet konsultuje swoje ustawy z obcymi ambasadami, czy ogłasza ustami głowy RP jakąś Rzeczpospolitą Przyjaciół Polin. RP nie jest też państwem wyznaniowym, bo struktury państwowe nie przenikają się ze strukturami religijnymi, księża nie zasiadają w rządzie i w parlamencie (tak jak np. rabini w Izraelu, o roli imamów w krajach muzułmańskich nie wspomnę), na uroczystościach państwowych są obecni dostojnicy różnych wyznań, a głoszenie poglądu, że np. Jezus nie istniał, czy innego zaprzeczenia dogmatu nie grozi pozbawieniem wolności.
Wszystko pozostaje kwestią interpretacji i wyłuskania akcentów. Tańce u ojca i sekwencję następujących po sobie wydarzeń , ciężko będzie wymazać z kart historii i bieżącej rzeczywistości. Powtarzam. Niepotrzebnie zmiękczasz temat. Przynajmniej w wymianie zdań ze mną. Ja doskonale wiem jaki był plan ojca. Ten, który jest powoli aczkolwiek bardzo konsekwentnie przez rządzących bandytów realizowany.
Pacjent

18-07-2021, 10:33

535 pisze:
Wszystko pozostaje kwestią interpretacji i wyłuskania akcentów. Tańce u ojca i sekwencję następujących po sobie wydarzeń , ciężko będzie wymazać z kart historii i bieżącej rzeczywistości. Powtarzam. Niepotrzebnie zmiękczasz temat. Przynajmniej w wymianie zdań ze mną. Ja doskonale wiem jaki był plan ojca. Ten, który jest powoli aczkolwiek bardzo konsekwentnie przez rządzących bandytów realizowany.
To akurat jest bardzo oczywiste, zwłaszcza u tej władzy, która Polaków ma daleko gdzieś, a religii używa instrumentalnie.
PS. Nie zmiękczam tematu. Napisałem Ci wprost w czym problem, choć ciepło za oknem i browar w lodówce nastrajają mnie wyjątkowo pokojowo.
Awatar użytkownika
Triceratops

18-07-2021, 10:40

Kol lekarz od superfury mowi, ze ma zakaz brania urlopenu po 15 sierpnia, drugi z innego mjasta to samo. Kol sybir prawda to?
woodpecker from space
535

18-07-2021, 10:48

Pacjent pisze:
18-07-2021, 10:33
535 pisze:
To akurat jest bardzo oczywiste, zwłaszcza u tej władzy, która Polaków ma daleko gdzieś, a religii używa instrumentalnie.
PS. Nie zmiękczam tematu. Napisałem Ci wprost w czym problem, choć ciepło za oknem i browar w lodówce nastrajają mnie wyjątkowo pokojowo.
Spoko, przecież obaj wiemy, że nie rzuciłbyś się z pięściami na grubasa. W każdym razie zabawna jest ta twoja skromność i umniejszanie znaczenia w bieżącej polityce takich osobników jak rydzyk, czy ten idiota jędraszewski. Oczywiście możesz to robić, no ale sam rozumiesz. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 18-07-2021, 10:52 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
535

18-07-2021, 10:49

Triceratops pisze:
Kol lekarz od superfury mowi, ze ma zakaz brania urlopenu po 15 sierpnia, drugi z innego mjasta to samo. Kol sybir prawda to?
Podobno po piętnastym zaplanowana jest zaraza.
Pacjent

18-07-2021, 10:57

535 pisze:
Spoko, przecież obaj wiemy, że nie rzuciłbyś się z pięściami na grubasa. W każdym razie zabawna jest ta twoja skromność w umniejszaniu znaczenia w bieżącej polityce takich osobników jak rydzyk, czy ten idiota jędraszewski. Oczywiście możesz to robić, no ale sam rozumiesz. :mrgreen:
Nie przesadzaj. Grubas to najłatwiejszy przeciwnik. Chwila przetrzymania na dystans i siada kondycyjnie. Słaba praca nóg to już w ogóle groteska.
Wracając do polityki. Z faktu, że ktoś wypowiada się publicznie w sprawie polityki wynika tylko tyle, że korzysta ze swoich praw obywatelskich, a czasem reprezentuje jakąś większą grupę. Dla Ciebie państwo wyznaniowe jest wtedy gdy prawo głosu mają osoby, których poglądów religijnych nie podzielasz. Nie wiem jak to łączysz z wiarą w demokrację, ale to już Twoja sprawa. Ja tych problemów nie mam.
535

18-07-2021, 11:07

Pacjent pisze:
18-07-2021, 10:57
535 pisze:
Spoko, przecież obaj wiemy, że nie rzuciłbyś się z pięściami na grubasa. W każdym razie zabawna jest ta twoja skromność w umniejszaniu znaczenia w bieżącej polityce takich osobników jak rydzyk, czy ten idiota jędraszewski. Oczywiście możesz to robić, no ale sam rozumiesz. :mrgreen:
Nie przesadzaj. Grubas to najłatwiejszy przeciwnik. Chwila przetrzymania na dystans i siada kondycyjnie. Słaba praca nóg to już w ogóle groteska.
Wracając do polityki. Z faktu, że ktoś wypowiada się publicznie w sprawie polityki wynika tylko tyle, że korzysta ze swoich praw obywatelskich, a czasem reprezentuje jakąś większą grupę. Dla Ciebie państwo wyznaniowe jest wtedy gdy prawo głosu mają osoby, których poglądów religijnych nie podzielasz. Nie wiem jak to łączysz z wiarą w demokrację, ale to już Twoja sprawa. Ja tych problemów nie mam.
Widzę, że mam do czynienia z mistrzem trzeciego kroku... Sprytnie udajesz, że to są jedynie publiczne wypowiedzi , a nie czytelne wskazówki realizowane przez rządzące owieczki. Mieszasz to z moją rzekomą wiarą w demokrację. To w ogóle ciekawa sprawa. Mówisz językiem pani marszałek sejmu, która prawdopodobnie wzięła sobie ową demokrację do niewoli, powołując się na nią w chwilach trudnych. Nie pij tyle i zejdź ze słońca.
Awatar użytkownika
Triceratops

535 pisze:
18-07-2021, 10:49
Triceratops pisze:
Podobno po piętnastym zaplanowana jest zaraza.
No do tego pije, moja siora z wszawki to samo gada. Dlatego pytam kol sybira, bo tylko on chyba pracuje w branzy
woodpecker from space
Pacjent

18-07-2021, 11:25

Coś dla kol. Trupa, ale nie tylko:
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

18-07-2021, 11:31

535 pisze:
Mówisz językiem pani marszałek sejmu, która prawdopodobnie wzięła sobie ową demokrację do niewoli, powołując się na nią w chwilach trudnych.
Czyż ta Pani nie jest urocza? I to fantastyczne tło na zdjęciu. Polski ład i koło gospodyń wiejskich.

https://wiadomosci.wp.pl/zaskakujace-sl ... 662853376a
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Triceratops

18-07-2021, 11:37

Te wlasnie walory ja predysponowaly do tej funkcji, Kaczynski chcial miec tepe, bezwolne narzedzie, tzw mlotek
woodpecker from space
535

18-07-2021, 11:42

Triceratops pisze:
18-07-2021, 11:37
Te wlasnie walory ja predysponowaly do tej funkcji, Kaczynski chcial miec tepe, bezwolne narzedzie, tzw mlotek
Trzeba przyznać, że jaro ma wyczucie jeżeli chodzi o kobiety.
Zablokowany