SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rasowy masterfulowicz
Re: SARS-CoV-2
Czyli akademiki bendom puste, studenty się nie szczepiom
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Śmieszny jest ten bojący się szczepionek ursusik. 

all the monsters will break your heart
Interesujący wywiad. https://www.medonet.pl/koronawirus/koro ... 51673.html
- empir
- zahartowany metalizator
Pytanie to foliarzy. Co was tak boli że inni się szczepią. Najwyżej wszyscy wykitują.
A wy będzie tworzyć nowy świat. Elitarny. Po chuj więc ten ból dupy?
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
A wy będzie tworzyć nowy świat. Elitarny. Po chuj więc ten ból dupy?
-
- rasowy masterfulowicz
Boją się, że sami nie udźwigną NWO :/
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Guilty of being right
Czytam zasady wjazdu do atlantydy i to jest kurwa chyba ponad moje nerwy.
-
- w mackach Zła
Mnie nie boli że kolega dał się wyszczepić. Mogę za frko odstąpić moją daweczkę. Boli mnie sposób szantażu aby zmusić tych którzy nie chcą dobrowolnie brać udziału w tym eksperymencie. To co się teraz wyprawia (segregacja, paszporty polszmatu itp) przyprawia o zawrót głowy. Nich jeszcze zrobią zwolnienia dyscyplinarne w zakładach pracy. Kto wyszczepjony to pracuje reszta won.
Czy ten świat upada na naszych oczach.
Szanowny panie Nikramku tak ja się bardzo bojem tej szczepjonki
- empir
No ale ty nie napierdalasz w obostrzenia tylko w szczepionki.
- hcpig
Ale fandzolisz. Rząd jest do dupy ale akurat w sprawie wirusa robi to co robiły każdy inny w dobie zagrożenia publicznego, a że akurat im to wychodzi to nieudolnie to insza inszość. Brak wprowadzania stanu klęski żywiołowej po to tylko, by nie płacić odszkodowań to też absolutny skandal,Triceratops pisze: ↑23-07-2021, 13:38Mnie dziwi, na dla wielu na codzien „pisoskie klamliwe kurwy” nagle nimi nie sa jezeli chodzi o statystyki szczepien. Jakos mi sie to gryzie. Jak wrzucilem dla beki zdjecie niedzielskiego, zawodowego oszusta to nawet jester ruszyl go bronic.
Wyglada na to, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
Natomiast mie powiem, żeby mnie to bawiło bo sytuacja jest poważna, ale najpierw wyhodowali sobie elektorat z przysłowiowych płaskoziemców i innych oszołomów wierzących np. że UE=ZSSR, wybuchające parówki i inne bzdury a teraz dostali backlash od potwora, którego sami wyhodowali - w dobie zarazy największymi hamulcowymi jak tak spojrzeć na mapę szczepień jest Podlasie, Lubelszczyzna i Podkarpacie, ba nawet Pospieszalski ich zdradził i został usunięty z TVP za walkę z fałszywym plandemonium.
Yare Yare Daze
- Medard
Raczej nie, nadal są dużo tańsze od mieszkania na mieście.
Co ciekawe pewnie zapełnią je ukry, kazachy,
turkmeny i czeczeny.
Są jakieś afery, że listy przyjętych okupują studenci ze wschodu na podstawie konkursu ocen ze świadectw z ułan bator.
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu znalazł sposób na poprawę pozycji w międzynarodowych rankingach. Obcokrajowców, których obecność jest premiowana, nie obejmują limity przyjęć
80 proc. w pierwszej pięćdziesiątce kandydatów, którzy zakwalifikowali się do studiowania stosunków międzynarodowych na UAM w Poznaniu, to osoby ze Wschodu, przede wszystkim z Ukrainy i Białorusi (łącznie lista kandydatów obejmuje nieco ponad 200 nazwisk, a obcokrajowcy są także na dalszych miejscach – ilu w sumie, uczelnia nie odpowiedziała na to pytanie). Na innych kierunkach, jak zarządzanie, informatyka, psychologia, ta grupa jest też zauważalna. Profesor Stanisław Żerko, który w mediach społecznościowych zwrócił na to uwagę, mówi DGP, że z listy rankingowej płynie wniosek, że albo krajowi kandydaci okazali się zaskakująco słabi, albo zagraniczni – zaskakująco dobrzy. Zastrzega, że jest daleki od dyskryminowania jednych kosztem drugich. – Chodzi jednak o proporcje – kwituje.
I to wywołało największe kontrowersje. „No i jak tam studenci, dostaliście się na wymarzone studia? Sekret jest taki, że ukraińska matura liczyła się tak samo jak polska. Może trzeba było tam do szkoły jechać?” – padały ironiczne komentarze.
Profesor Stanisław Żerko w kontekście sytuacji w Poznaniu podkreśla, że nie sposób porównywać polską maturę z jej odpowiednikiem na Ukrainie. Przekonuje, że w gdyńskiej Akademii Marynarki Wojennej, gdzie wykłada stosunki międzynarodowe, ma wśród studentów również tych z innych krajów i ocenia ich wiedzę wysoko. – Chodzi jednak o proporcje – dodaje.
https://serwisy.gazetaprawna.pl/edukacj ... odowe.html
Die Welt ist meine Vorstellung.
- empir
Pytanie do fachowców (Sybir, Nicram). Dlaczego przed testem na covid nie można jeść, pić, smarkać przez 2h?
- nicram
Po to żeby stężenie wirusa było jak najwyższe. Normalnie rezyduje on w jamie nosowo-gardłowej a jedzenie, picie i smarkanie powoduje, że się go pozbywamy z tego miejsca (wprost do żołądka czy też na zewnątrz).
- empir
Czyli olewając ten wymóg, osoba zdrowa sobie nie zaszkodzi a osoba zainfekowana ma szansę oszukać system?nicram pisze:Po to żeby stężenie wirusa było jak najwyższe. Normalnie rezyduje on w jamie nosowo-gardłowej a jedzenie, picie i smarkanie powoduje, że się go pozbywamy z tego miejsca (wprost do żołądka czy też na zewnątrz).
Trochę nie fair

- nicram
Tak może być, ale jak ktoś ma sporą wiremię to raczej i tak wyjdzie.empir pisze: ↑26-07-2021, 08:39Czyli olewając ten wymóg, osoba zdrowa sobie nie zaszkodzi a osoba zainfekowana ma szansę oszukać system?nicram pisze:Po to żeby stężenie wirusa było jak najwyższe. Normalnie rezyduje on w jamie nosowo-gardłowej a jedzenie, picie i smarkanie powoduje, że się go pozbywamy z tego miejsca (wprost do żołądka czy też na zewnątrz).
Trochę nie fair![]()
- Bień
- postuje jak opętany!
Nie wiem czy to fejk czy nie ..no ale ten... xD

- nicram
Obstawiam, że to fejk, ale gdyby to była prawda to dobrze widać, które partie zrzeszają ciemnogród. 

-
- rasowy masterfulowicz
Tej kalifackiej atlantydy?
W teorii musisz mieć tylko negatywny wynik testu sprzed maks 72 godzin, przetłumaczony na jakiś cywilizowany język. W praktyce- nie widziałem nikogo na promach, kto był przez Szwedów czochrany na granicy, ani też na polskich forach w SE nikt nie wspominał, by odbywały się kontrole.
Co innego gdy lecisz, tu kontrole są łatwiejsze i tu zdarza się sprawdzanie.
Tu mi piszą, że 48. Ogólnie rzecz biorąc więcej domysłów, niż informacji. Niby ludzie jeżdżą bez kontroli, ale to mają być beztroskie wakacje, a nie łapanka i loteria. W każdym razie podobnie jak w zeszłym roku, dominuje polityka łagodnego zniechęcenia. Chyba jednak odpuszczę. Nie będę z własnej inicjatywy nabijał kabzy firmom testującym. Może się im kiedyś znudzi.
- nicram
Zawsze się możesz za darmo zaszczepić.535 pisze: ↑26-07-2021, 09:55Tu mi piszą, że 48. Ogólnie rzecz biorąc więcej domysłów, niż informacji. Niby ludzie jeżdżą bez kontroli, ale to mają być beztroskie wakacje, a nie łapanka i loteria. W każdym razie podobnie jak w zeszłym roku, dominuje polityka łagodnego zniechęcenia. Chyba jednak odpuszczę. Nie będę z własnej inicjatywy nabijał kabzy firmom testującym. Może się im kiedyś znudzi.