POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: POlitykowanie

02-08-2021, 13:00

Pacjent pisze:
02-08-2021, 12:56
Mnie to w ogóle bardzo się podoba gdy sympatyczni kolesie śmieją się z jakiegoś tam Bąkiewicza, choć żaden z niego polityk, a sami głosują na różnych cweli i niedorobieńców, którzy przy wszystkich jego ułomnościach, nie dorastają mu do pięt.
Nie ma to, jak być fanem fanatycznego religijnego zjeba, siedzącego pod sutanną ojca dyrektora. Piękny kamingałt Robercie. Czemu nie jestem zaskoczony?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-08-2021, 13:01

Pacjent pisze:
Mnie to w ogóle bardzo się podoba gdy sympatyczni kolesie śmieją się z jakiegoś tam Bąkiewicza, choć żaden z niego polityk, a sami głosują na różnych cweli i niedorobieńców, którzy przy wszystkich jego ułomnościach, nie dorastają mu do pięt.
Obrazek

+ dużo emocji we wpisie. Albo to ten typ, co się podoba, albo poglądy zbieżne. Mięciutkie podbrzusze. Jednym słowem.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

02-08-2021, 13:02

Nie jestem i nie byłem jego fanem czy sympatykiem. Dziwi mnie ile uwagi mu się poświęca pomimo że w sumie to jest jakąś tam płotką nawet w prawicowej niszy.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Ascetic

02-08-2021, 13:06

Mnie dla odmiany dziwi, że tacy antypisowscy forumowi, dostają spazmów, jak się wytoczy bąka. Tego bąka. Na moje oko tych dwóch przystojniaków, co tam go bardzo sprawnie obskakiwali na tej imprezie, to z tych 3 okrągłych banieczek od pana ministra. Na moje oko, po raz drugi, powinien być wyklęty, tak wyklęty, wyklęty, a nie broniony. Widzę tu znaczną niekonsekwencję. Bo jak faflun opuścił szeregi, to się nie podobało. A tu spłacanie pisowi też raczej za darmo nie będzie. Więc jak? Są lepsze i gorsze sorty, brunatny odcień jest jeden inny od drugiego?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
trup

02-08-2021, 13:16

Pacjent pisze:
02-08-2021, 12:26
Tylko poza UE jest możliwe uniknięcie chorych opłat klimatycznych i podwyżek cen energii. Niektórzy nawet po zapłaceniu 10 zł za litr benzyny nie zorientują się, że to wynik obecności w UE. To oczywiste. Podobnie jest z innymi szaleństwami typu państwo opiekuńcze, walka z rajami podatkowymi, wpuszczanie do Europy darmozjadów na socjał, czy terror politycznej poprawności.
Polska "darmozjadów" nie musi wpuszczać. Ma ich pełno na garnuszku państwa + tych w czarnych kiecach.
Skoro państwo be, to na chuj nam sądy, na chuj nam Bankowy Fundusz Gwarancyjny, na chuj w ogóle cokolwiek. Z opieki zdrowotnej rozumiem, ż nie korzystasz? Szkoły wyjebać. Tylko dla elity i zaradnych.
Na chuj opłaty klimatyczne? po co kogoś zmuszać? Tanim węglem lepiej się pali w piecu a i gumiak się nada.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

02-08-2021, 13:18

Bloodcult pisze:
02-08-2021, 13:02
Nie jestem i nie byłem jego fanem czy sympatykiem. Dziwi mnie ile uwagi mu się poświęca pomimo że w sumie to jest jakąś tam płotką nawet w prawicowej niszy.
płotką srotką. Adi też był płotką.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pacjent

02-08-2021, 13:24

535 pisze:
02-08-2021, 13:00
Pacjent pisze:
Nie ma to, jak być fanem fanatycznego religijnego zjeba, siedzącego pod sutanną ojca dyrektora. Piękny kamingałt Robercie. Czemu nie jestem zaskoczony?
Tym gorzej dla Bąkiewicza, którego fanem nie jestem. Przypominam, że mamy tu elektorat osobników twierdzących, że jest kilkadziesiąt płci i trzeba do tego przysposabiać dzieci, że człowiek może zmieniać temperaturę na Ziemi i w tym celu trzeba więcej płacić za prąd, że wysokie podatki dla niektórych są sprawiedliwe, a rozwalenie gospodarki pomaga w walce z pandemią.
PS. Jakie on ma konszachty z Rydzykiem?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

02-08-2021, 13:31

O już nie jest fanem. Fajnie. Lubię takie szybkie przemiany.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
trup

02-08-2021, 13:37

nakupią broni i będzie walka kulturowa o wartości chrześcijańskie wszczepione w korzenie....
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

02-08-2021, 13:40

Czy Heban to polskie nazwisko ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
trup

02-08-2021, 13:45

Heba tak....
Pacjent

02-08-2021, 13:46

Oj tam, Misiek. Na tej antenie to występowali nawet politycy PSL. Myślałem, że składał Rydzowi jakieś hołdy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

02-08-2021, 13:50

Może się mylę, ale Jasia Kapeli by tam raczej nie zaprosili:

Nie. Ale to prowokacja. Tak jak to, że na ćwierkadle, nie definiuje siebie jako np. ojciec, mąż, ale jako "rzymski katolik" (bo niby jaki?) (na pierwszym miejscu dodam).

Nie, ale forumowy przedstawicie rn o/ lublin dalej będzie stękał, że on nie wie, nie rozumie, nie słyszał, nie widział ...
Ostatnio zmieniony 02-08-2021, 13:55 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

02-08-2021, 13:51

Pacjent pisze:
Oj tam, Misiek. Na tej antenie to występowali nawet politycy PSL. Myślałem, że składał Rydzowi jakieś hołdy.
Oj tam. Oj tam.

Kościoła na Trzech Krzyży, czy tam za Nowym Światem to też nie on bronił.

Misiek. Oj tam, oj tam.

Jakieś elastyczne podeście do tej świętojebliwości te nasze brutane chłopaczki mają. Oj tam oj tam, nie bądźmy aż tak szczegółowi ... oj tam
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
trup

02-08-2021, 13:56

Obrazek
535

02-08-2021, 13:58

Pacjent pisze:
Nie bądź dzieckiem Robert. Ojciec nie wpuszcza byle kogo do studia. Zupełnie inną sprawą jest to, że niektórzy zdradzili. Ojca, ojczyznę, maryję i pana boga. W tej kolejności.
Pelson
rasowy masterfulowicz

02-08-2021, 14:00

Pacjent pisze:
02-08-2021, 12:26
Tylko poza UE jest możliwe uniknięcie chorych opłat klimatycznych i podwyżek cen energii. Niektórzy nawet po zapłaceniu 10 zł za litr benzyny nie zorientują się, że to wynik obecności w UE. To oczywiste. Podobnie jest z innymi szaleństwami typu państwo opiekuńcze, walka z rajami podatkowymi, wpuszczanie do Europy darmozjadów na socjał, czy terror politycznej poprawności.
Chore opłaty klimatyczne wynikają z tego, że zamiast inwestować w czystszą energię to się inwestowało w przekupstwo górników i związków zawodowych, a teraz dofinansowuje wujka Władimira zakupami w jego wungiel. Jak w życiu, konsekwencje działań i Twoich zaniedbań w końcu wracają do Ciebie. Na zasadzie analogii, jak bierzesz kredyt, a potem go nie spłacasz to winisz bank, że Cie dojeżdża, czy swoje decyzje i priorytety, że przelew miałeś w najciemniejszym miejscu? Unia wymusza na naszej gospodarce przynajmniej próby innowacyjności i przekształcania się w konkurencyjny produkt. Przypomnij mi, bo moze się mylę, czy to własnie skansen folwarczny i zabetonowanie polskiej gospodarki o dyktat produkcji zboża nie był jednym z powodów utraty suwerenności w XVIIIw?
Co do paliwa, wskaż, na poniższym przykładzie, ktore opłaty, poza klimatyczną są zależne od tej złej Unii, a które od decyzji politycznych suwerennego rządu?

https://www.e-petrol.pl/notowania/pomoc ... -cen-paliw

Obrazek
Można by tu jeszcze pogadać jaki wpływ na cenę paliwa ma osłabianie złotówki przez miłościwie nam panujących, ale już mi się nie chce.

Państwo opiekuńcze to też narzuca Ci Unia? No weź mnie nie rozśmieszaj, Parlament Jewropejski nakazał nam rozdąć socjal ponad miarę i PiS ochoczo na to przystał? :D Tylko patrz, ta jebana PO, sługus Unii wg prawej strony, tego nie zrobiła, więc jak to wytłumaczyć? I nawet kar za to nie dostali, tak jak teraz dostajemy kontrolowany wpierdol za wungiel. Tu ciekawa tabelka, powodzenia.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wydatk ... 77294.html

Wpuszczanie do Europy imigrantów skutecznie udało się niektórym rządom zablokować, co zgrabnie przemilczałeś, lub też pozwolono wybrać sobie rzeczywiście przydatnych. Wystarczyła tylko odrobina pomyslunku i sensownego przedstawiania argumentów i szukania alternatyw, co w przypadku Polski i tej akurat sytuacji wyszło nam wcale nieźle, biorąc pod uwagę, że uczać się na błędach zachodu udało się nam pozyskać Ukraińców, Białorusinów i akurat tych Azjatów, którzy nade wszystko cenią sobie pracę i potrafią się integrować. Polska gospodarka doszła w pewnym momencie do ściany jeśli chodzi o zasoby rąk do pracy, więc zastrzyk taniej (bo inaczej jeszcze nie umiemy konkurowac niż ceną) bardzo jej się przydał i przydaje. Więc znowu pudło.
Politpoprawności przypisujesz znaczenie znacznie większe, niż jej rzeczywisty wpływ na podejmowanie działań. Owszem, zgodzę się, że czasem ta nowomowa jest śmieszna, ale to folklor słowny, a nie coś, co ma realną siłę sprawczą.

Wg mnie strzelasz histerycznie argumentami na ślepo, zgodnie z ustalonym przekazem, ale niekoniecznie z pomyślunkiem i tam gdzie wina lezy po stronie rządowej przerzucasz odpowiedzialnosć na prawo europejskie bo Ci tak akurat wygodnie. Korci mnie by powiedzieć, że Ascetic ma rację, klepiesz ustalone przez centralę ideolo slogany, a fakty dyskretnie przemilczasz, bo są niewygodne.
Dalej, pokaż mi czarno na białym gdzie Unia jebie ten biedny kraj na kasę i jak wyjście z tego kołchozu przełozy się w końcu na prosperitę gospodarczą, na której wszyscy skorzystamy. Bo zakładam, że ten bezprecedensowy wzrost ekonomiczny PL w ostatnich latach to jednak prosperitą nie był i UE nie przyłożyła do niego ręki i dobrze to dopiero będzie, jak się zrzuci okowy eurobardaku?
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
trup

02-08-2021, 14:00

Obrazek
bartwa

02-08-2021, 14:08

Kawał pizdy z tej matki boskiej.

Ładnie napisane Pelson.
ODPOWIEDZ