SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- w mackach Zła
Re: SARS-CoV-2
A ja sobie wyrabiam zdanie na tym co mówią inni. Staram się rozróżnić, kto mówi prawdę, a kto jest tylko szują.
Jak na 17 członków rady medycznej 12 bierze kasę od producentów szczepionek, to nie warto ich słuchać.
Jak na 17 członków rady medycznej 12 bierze kasę od producentów szczepionek, to nie warto ich słuchać.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Słabo idzie.Panopticon pisze: ↑06-08-2021, 09:28A ja sobie wyrabiam zdanie na tym co mówią inni. Staram się rozróżnić, kto mówi prawdę, a kto jest tylko szują.
Może dlatego, że korzystasz ze źródeł, które tobą kręcą, jak pies ogonem.
A nawet jak masz dobre intencje, choć chyba w to nikt przytomny nie wierzy, nie macie tam innych portali do szerzenia swojej wiary, swoich pisowskich prowokacji? Zostałeś 2 dni temu podsumowany przez analnego. Zero refleksji?
Poro
-
- w mackach Zła
No to jeszcze zobaczymy. Już się niektórzy tutaj na forum przekonali, że te preparaty nie są tak bezpieczne jak to niektórzy na tym forum mówili. A ze świata docierają informacje, że nie są tak skuteczne jak się wydawało tym wszystkim ekspertom.
- Ascetic
Aha. A była prośba, aby sytuacji Sebastiana nie wykorzystywać.Panopticon pisze: ↑06-08-2021, 09:58No to jeszcze zobaczymy. Już się niektórzy tutaj na forum przekonali, że te preparaty nie są tak bezpieczne jak to niektórzy na tym forum mówili. A ze świata docierają informacje, że nie są tak skuteczne jak się wydawało tym wszystkim ekspertom.
Zresztą. Wchodzenie po raz kolejny w dyskusję, że tu bardziej chodzi o proporcje, nie ma specjalnie sensu, bo każdy przypadek będzie traktowany, tak jak jest. Instrumentalnie. A sytuacji kolegi z forum, takie wykorzystywanie, to przegięcie. Może zamiast wklejać te swoje pisowskie prowokacje, które ja np. nawet nie otwieram, jak i pewnie wielu innych, więc wklejasz sam dla siebie i 5 tobie podobnym, pogadaj, popytaj, zobacz jak to wygląda z pierwszej ręki, a nie "ze świata", gdzie te fejknewsy nie jesteś w stanie zweryfikować, a bierzesz jako pewnik, ośmieszając się tym samym.
Poro
-
- w mackach Zła
Nawet naukowcy są zaskakiwani 

- Ascetic
I dlatego z osobami o takim usposobieniu nie ma co rozmawiać. Mało co w stanie jesteś uszanować.
ps. Wklej jeszcze ze dwie emotki, jak 13 latka na insta. Będzie zabawnie. Jak powyżej.
ps. Wklej jeszcze ze dwie emotki, jak 13 latka na insta. Będzie zabawnie. Jak powyżej.
Poro
-
- w mackach Zła
Co mam kurwa uszanować? Że naukowiec z USA się przekonał, że chuja wie?
- Ascetic
Nie musisz się aż tak bardzo starać. Miano osoby o najmniejszym móżdżku już tutaj masz.
Konkurować ze swoimi dwoma 5 kumplami, jakoś tym samym, specjalnie nie musisz, a to pytanie powyżej, jakby tylko to potwierdza.
Konkurować ze swoimi dwoma 5 kumplami, jakoś tym samym, specjalnie nie musisz, a to pytanie powyżej, jakby tylko to potwierdza.
Poro
- nicram
Zabawne, że naukowiec, epidemiolog, a w Pubmedzie nie istnieje. Wietrzę podstęp. 

all the monsters will break your heart
- Ascetic
- nicram
- empir
- zahartowany metalizator
Tu akurat odpowiedź jest prosta.535 pisze:Dlaczego rząd w obliczu nadciągającej czwartej fali nie zdecydował się na wprowadzenie obowiązku szczepienia, podobnie jak to jest z kilkoma innymi szczepionkami?
PiS nie wprowadzi obowiązkowych szczepień bo wtedy na 100% przegra kolejne wybory. Większość foliarzy popiera PIS.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Bardzo chciałbym wierzyć że to AZS tylko że przez 27 lat cierpienia na AZS nigdy takich objawów nie miałem. I wcale nie zmniejsza się to z czasem, przypominam że odstawiłem immunosupresant na 2 tygodnie, a biorę go znowu od 10 tygodni i nic to nie zmienia. Przypominam że lekarz który to widział stwierdził dekolorację (wytracenie pigmentu), a tego nigdy nie miałem. Można od biedy przyjąć wersję że połączenie tych dwóch elementów - szczepienia i odstawienia immunosupresantu - doprowadziło do nowej formy choroby. BTW napisał do mnie inny kolega z forume - jemu przy innym schorzeniu zalecono odstawienie immunosupresantu na dwa tygodnie przed i dwa po szczepieniu.nicram pisze: ↑06-08-2021, 05:00
Nie fajnie Sebastian. Jak dla mnie masz zaostrzenie atopowego zapalenia skóry. Na pewno z perspektywy czasu błędem było odstawienie cyklosporyny. Twój układ immunologiczny wykazuje nieodpowiedni poziom aktywacji, dlatego należy jego odpowiedź osłabiać w postaci immunosupresantu.Odstawienie go i szczepionka (która ten układ stymuluje poprzez aktywację różnych komórek i wydzielaniu przez nie cytokin, chemokin itd) spowodowały taką aktywację, że masz powrót choroby. Jak znalazłem, to u niektórych ludzi z AZS jest obserwowane:People taking systemic treatments that affect the immune system are unlikely to need to stop taking their treatment (or delay starting new treatment) in order to take one of the Covid-19 vaccines. Check with your doctor if you’re unsure.
https://eczema.org/blog/advice-on-coron ... th-eczema/We have heard from a number of people who have told us that their eczema has worsened or re-appeared after receiving a Covid-19 vaccine.
Tak więc z czasem powinno robić Ci się lepiej. Kontynuuj leczenie, włącz jakieś antyalergiczny lek, nie stresuj się, wypoczywaj, bo jak wiesz AZS ma sporą komponentę psychosomatyczną.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wysyfiło mnie ostatnio trochę w trakcie podróży na rękach i twarzy ale zwalam to na podróż jako taką ponieważ nie ma już sensownej zbieżności czasowej (ostatnia przyjęta dawka Moderny to bodajże 2 miesiące temu).nicram pisze: ↑06-08-2021, 06:15Jeszcze wracając do Twojego pytania. Po pierwsze odczyny poszczepienne łagodne są bardzo częste. Te ciężkie bardzo rzadkie. Twój raczej do ciężkich nie należy. Masz zaostrzenie przewlekłej choroby, które po jakimś czasie Ci przejdzie. Biorąc pod uwagę czas, po którym to zaszło (24h) tu nie ma problemu, że powstały Ci przeciwciała, które spowodowały reakcję autoimmunologiczną, ale prawdopodobnie kombinacja AZS minus cyklosporyna + użyty adjuwant, którego zadaniem jest spotęgowanie odpowiedzi immunologicznej. Teraz trzeba tę odpowiedź wyciszyć. A to wymaga czasu. Czy masz jakieś wypryski, czyraki, które mogłyby wskazywać na zakażenie gronkowcem złocistym? Jeżeli nie masz, to pozytyw.
If you do everything right, there will be no struggle.
-
- w mackach Zła
A ty durniu istniejesz? Podaj linka. Wiem już jak wyglądasz, ale zapoznałbym się z twoim dorobkiem.
Bo jak nie, to nie będę cię nazywał profesórem, tylko zwykłą mendą

https://www.hopkinsmedicine.org/profile ... lan-massie
https://scholar.google.com/citations?us ... AAAJ&hl=en
Zapominacie panowie o jeszcze jednej bardzo istotnej w perspektywie czasu, a związanej z przymusem szczepienia kwestii. Ludzie, którzy podpisaliby ten dokument, narażaliby się bezpośrednio na odpowiedzialność za ewentualne powikłania. Strzelam, że nikt o zdrowych zmysłach na to nie pójdzie. No chyba, że wymyślą kolejną figurę prawną z odpowiednim obejściem. Swoją drogą, czy w momencie, gdy szczepienia będą obowiązkowe , automatycznie zniknie oświadczenie dobrowolności? Bo jeżeli nie....to kuriozum tej procedury sięgnęłoby szczytów absurdu.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Jak ktoś mówi po żabiemu to póki co chyba jedynym krajem, który wprowadził (albo wprowadzi - w polskich mediach widzę jedynie, że ustawa przeszła jakiś czas temu przez pierwszą izbę) obowiązkowe szczepienia dla medyków jest Francja.
Guilty of being right
-
- w mackach Zła
Zaszczep się i wszystko wróci do normalności. Pytam się tych zaszczepionych jak w tej normalności jest? WSZYSCY daliśmy się wkręcić w "pandemię" jedni trochę bardziej drudzy trochę mniej, a skutki będziemy odczuwać przez wiele lat...