SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SARS-CoV-2
No, bardzo dyskretne pytanie.
W moim szpitalu akurat wszyscy zaszczepieni prawilnie, jak jest w innych - to już mnie nie interesuje. Znałem jednego Kolegę, który się nie zaszczepił - młody, sprawny, bez chorób przewlekłych. Osierocił czworo dzieci.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No i to powinno zakończyć dyskusję, ale jak wiadomo, przecież to jest grypka. U mnie w gronie najbliższych znajomych były różne przypadki, natomiast lekki przebieg miały 2 osoby, reszta ciężko i bardzo ciężko. Moja doktorantka 3 tygodnie w szpitalu i ledwie przeżyła. Dziewczyna zdrowa, nigdy nie chorowała i poniżej 30 lat. W gronie dlaszych znajomych już kilka śmierci było w wieku 28-56 lat. Ludzie bez chorób, więc jeżeli ktoś pisze tutaj, że zorganizuje coronaparty, to naprawdę powinien jebnąć się o ścianę. Może pomoże.
all the monsters will break your heart
- Bloodcult
Czy ja gdzieś coś pisałem o odpowiedzialności producenta szczepionek ?Slyd pisze: ↑11-08-2021, 17:22No to pięknie strzeliłeś sobie w kolano.
Czyli - dobrowolnie podpisujesz zgodę, że chcesz się zaszczepić na covid - ale w razie powikłań, pełną odpowiedzialność ma ponosić producent, mimo, że dobrowolnie się zgodziłeś - i to jest BE....
Ale jak się dobrowolnie zgodzisz przyjść na zorganizowane coronaparty - no ktoś je przecież musi jakoś zorganizować - to w razie zejścia (ups... jak ktoś nie miałby farta) lub powikłań to nikt nie ponosi żadnej odpowiedzialności - to jest CACY
Akrobacja godna antyszczepa.
- nicram
Tak, w tym przypadku tylko takie jebnięcie miałoby sens.
all the monsters will break your heart
-
Radził się Ciebie co robić, gdy zachorował?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Co za kurwa bzdury. Znam setki osób z covidem z tego 95% nawet byla nieświadoma, ze na cokolwiek jest chora(grubasy, pijacy, heronisisci, dzieci McDonalda, nawet dziadkowie na wykończenieniu i po chemioterapiach z covida sie śmiali a byli sami chorzy, bo chuja im było) . Z cieższym przebiegiem w tym mój przypadek mogę wyliczyć na palcach dwóch rąk. Przypominam, że u mnie na wsi było epicentrum zachorowan w tym z najcięższym przebiegiem przez okres kilku pierwszych miesięcy pandemii. Więc w te bajki nie wierzę. Covid to jest loteria, która dotyka ciężko bardzo małej garstki ludzi.nicram pisze:No i to powinno zakończyć dyskusję, ale jak wiadomo, przecież to jest grypka. U mnie w gronie najbliższych znajomych były różne przypadki, natomiast lekki przebieg miały 2 osoby, reszta ciężko i bardzo ciężko. Moja doktorantka 3 tygodnie w szpitalu i ledwie przeżyła. Dziewczyna zdrowa, nigdy nie chorowała i poniżej 30 lat. W gronie dlaszych znajomych już kilka śmierci było w wieku 28-56 lat. Ludzie bez chorób, więc jeżeli ktoś pisze tutaj, że zorganizuje coronaparty, to naprawdę powinien jebnąć się o ścianę. Może pomoże.
Tak btw nie znam wśród ludzi większych oportunistów szczepionek jak właśnie Ci co sa po ciężkim przebiegu choroby i bardzo ostrożnie do tematu podchodzą patrząc na to jak żałośnie zostali potraktowani przez służbę zdrowia.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
- maciek z klanu
Ale te osoby ,,po,,, prezentują jakoś wiedzę medyczna czy nie bo nie?
Ostatnio zmieniony 11-08-2021, 19:55 przez maciek z klanu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Ja reprezentuje wiedzę prawnicza jako jeden z najbardziej wzięty na Slasku? Co Ci mam wpierdolic do głowy
? 99% ustawodawstwa jest z pizdy wzięta i kreowana przez idiotow - szczerze mówiąc. Ostrożność, powściągliwość. Przyjedź do mnie - daleko nie masz. Pokaze Ci pare zaanimizowanych pozwów przeciwko koncernom farmaceutycznym - napijemy się wódki- przeanalizujemy. Temat do usrania. Wszystkie te koncerny mają powytaczane setki tysięcy pozwów. A tu materiał badamy.... Ja jestem ostrożny. Drugi przebieg covidu nawet nie odczułem. Gdyby nie wylot za granicę to bym szczerze o nim nie wiedział.

- Sybir
@tomaszm: Już kilka razy o tym myślałem, ale zawsze odpuszczałem, ale chuj tam - Tomek, lubię Cię, trochę się znamy, ale uważam, że nie powinieneś wypowiadać się w tym wątku z przyczyn, o których sam pisałeś kilka miesięcy temu. Wiem, że godzi to w podstawowe prawa użytkownik forume, ale tak to widzę. Wierzę, że zrozumiesz moje stanowisko. To nic osobistego.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- w mackach Zła
Efekty uboczne? Przecież miało być bezpiecznie
https://finance.yahoo.com/news/1-eu-reg ... 36449.html
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Jak uważasz - ewentualna sprawa z ubezpieczycielem odmawiającym wypłacenia osobie zaszczepionej odszkodowania z polisy na życie byłaby do wygrania? Na jakie konkretnie przepisy mogłyby się powoływać poszczególne strony i co przedstawiać jako dowody?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- weteran forumowych bitew
Korzystanie ze sponsorowanych szkoleń/konferencji naukowych nie wiąże się z żadnymi zobowiązaniami wobec firm farmaceutycznych. Nie ma też możliwości, aby firma mogła sprawdzić jakie leki przepisuje dany lekarz. Do tego prawnicy wielu firm farmaceutycznych uważają, że nawet wręczenie reklamowego gadżetu w postaci długopisu za 1 zł może podpaść pod paragraf. Tak jest już od wielu lat więc to o czym piszesz, to prehistoria, a i tak w czasach kiedy zdarzały się patologiczne przypadki, to stanowiły one kompletny margines środowiska lekarskiego.Pacjent pisze: ↑11-08-2021, 07:54Jeśli potem taśmowo wydaje się recepty na ich produkty lub wciska ludziom szczepionkę to jest to co najmniej dwuznaczne.RippingHeadache pisze: ↑10-08-2021, 22:34Jest coś złego w odbywaniu szkoleń/zjazdów finansowanych przez koncerny farmaceutyczne?
----------------------------------------------------------------------------------
Nie chce mi się szukać kto tam dalej pisał o rzekomych problemach ze zgłaszaniem NOP. Ani lekarz nie ma z tego powodu żadnych problemów (po prostu klika w aplikacji co trzeba i po sprawie), ani żaden przeciętnie rozgarnięty pacjent nie może mieć trudności ze znalezieniem w necie formularza, gdzie NOP może zgłosić sam.
-
To sa ubezpieczenia dobrowolne. Wszystkie klauzule redagują strony między sobą. Ja w swojej polisie na życie mam wyłączone nawet samobójstwo bez okresu karencji, sporty ekstremalne i wszystko inne. Chyba że idziesz do pierwszej lepszej agencji i kupujesz produkt “półkowy" W stosunku osoba prywatna - profesjonalista każdy zapis niejasny jest ropatrywany z koszyścią dla strony słabszej tj konsumenta Kowalskiego.Nerwowy pisze:Jak uważasz - ewentualna sprawa z ubezpieczycielem odmawiającym wypłacenia osobie zaszczepionej odszkodowania z polisy na życie byłaby do wygrania? Na jakie konkretnie przepisy mogłyby się powoływać poszczególne strony i co przedstawiać jako dowody?
- Ascetic
Zapowiada się jak piszesz, ale na odwrót. Z tego co czytam, łapanka to jest akurat szurów. Także tego ten.ursus pisze: ↑11-08-2021, 12:54I żeby była jasność - nie twierdzę na 100% że to NOP - ale z całą pewnością mogę stwierdzić, że jak chodzi o zaszczepienie, to jest nagonka, już już już, proszę natychmiast się zaszczepić, o nic nie pytać... Gdy natomiast coś pójdzie źle, to wygląda na to, że wszyscy mają to w dupie, i martw się pan sam o siebie, bo i tak nikt panu w nic nie uwierzy.
Wreszcie ktoś sie odważył i powiedział prawdę. Wszyscy zostali wrzuceni do jednego wora. A może ktoś ma swoje naturale przeciwciała i ma w chuju na jakiś czas te preparaty. Te suki wszystkich bez badań chcą wyjebać tym ścierwem.
Nie damy się. Te ścierwa będą wisieć i smażyć się na krzesełkach podłączonych kabelkami do prądu. Kwestia czasu. W skompromitowanej służbie zdrowia też zostaną przeprowadzone czystki. Każdy zostanie wyjaśniony.
Poro
- Ascetic
Jakoś tak. MMF out, na spacer marsz.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 14:11Powodzenia. Mam wrażenie że to jednak z covidem jest związane, większość z nas bardzo mało się teraz rusza. O, jeszcze coś - bo mówisz że to z siedzeniem związane - sprawdź dobrze krzesło i stół - u mnie jest niestety tak, że stół jest przy ścianie, a krzesło nie do końca, i wymuszało to ode mnie trochę takie skręcanie się ciała, i przez to miałem notoryczne spięcie mięśni prawego barku. Jak odsunąłem trochę stół od ściany to pomogło, a rozciąganie rozbiło to do końca. W naszym wieku już chyba niestety trzeba dbać o takie rzeczy.
Poro
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
To tylko potwierdza fakt, że preparaty genetyczne zwane dla niepoznaki szczepionkami nie działają na medialnego wirusa.Panopticon pisze: ↑11-08-2021, 20:03Efekty uboczne? Przecież miało być bezpiecznie
Działają natomiast w kierunku powikłań i zabijania ludzi.
- Ascetic
Jakiś taki odważny się zrobiłeś. Jak to pytał kilka razy 535 tak w oczy też być zagadał?
Zresztą ja nie mam nic przeciwko temu koronaparty. Taka swoistego rodzaju selekcja naturalna. Powiem więcej, można takich "prądkujących" zaprosić. Myślę, że byłby to wdzięczny forumowy temat. Na lata. O ile ten burdel oczywiście będzie trwał. W sensie forum.
Poro
- Ascetic
Na moje oko zweryfikujesz swoje osądy.Fanatyk pisze: ↑11-08-2021, 20:34To tylko potwierdza fakt, że preparaty genetyczne zwane dla niepoznaki szczepionkami nie działają na medialnego wirusa.Panopticon pisze: ↑11-08-2021, 20:03Efekty uboczne? Przecież miało być bezpiecznie
Działają natomiast w kierunku powikłań i zabijania ludzi.
Poro
-
Uspokoiłeś mnie w kwestii uczciwości lekarzy. Co do NOP to każdy może sobie zgłosić i prawie każdy usłyszy to samo.RippingHeadache pisze: ↑11-08-2021, 20:10Korzystanie ze sponsorowanych szkoleń/konferencji naukowych nie wiąże się z żadnymi zobowiązaniami wobec firm farmaceutycznych. Nie ma też możliwości, aby firma mogła sprawdzić jakie leki przepisuje dany lekarz. Do tego prawnicy wielu firm farmaceutycznych uważają, że nawet wręczenie reklamowego gadżetu w postaci długopisu za 1 zł może podpaść pod paragraf. Tak jest już od wielu lat więc to o czym piszesz, to prehistoria, a i tak w czasach kiedy zdarzały się patologiczne przypadki, to stanowiły one kompletny margines środowiska lekarskiego.Pacjent pisze: ↑11-08-2021, 07:54Jeśli potem taśmowo wydaje się recepty na ich produkty lub wciska ludziom szczepionkę to jest to co najmniej dwuznaczne.RippingHeadache pisze: ↑10-08-2021, 22:34
Jest coś złego w odbywaniu szkoleń/zjazdów finansowanych przez koncerny farmaceutyczne?
----------------------------------------------------------------------------------
Nie chce mi się szukać kto tam dalej pisał o rzekomych problemach ze zgłaszaniem NOP. Ani lekarz nie ma z tego powodu żadnych problemów (po prostu klika w aplikacji co trzeba i po sprawie), ani żaden przeciętnie rozgarnięty pacjent nie może mieć trudności ze znalezieniem w necie formularza, gdzie NOP może zgłosić sam.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.