Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
w sumie oprócz Street Fightera nic nie pamietam
ale to nie były żadne klasyki raczej, miałem go krótko bo zamieniłem na Amige

ale to nie były żadne klasyki raczej, miałem go krótko bo zamieniłem na Amige
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- vicek
- zahartowany metalizator
a będzie mortal kombat 2 na tej amidze ???? kvlt przecież
- hcpig
Chujowe sterowanie (redukcja do dwóch przycisków fire) + żonglowanie dyskietkami przed każdą walką - faktycznie kult.
Yare Yare Daze
- uglak
Pomijając fakt, że w Europie nie było żadnego Genesis tylko Mega Drive to (np. w Krakowie) trochę tych Seg Mega Drive jednak było, a jeszcze przed nadejściem PSX/SS były mocno widoczne na giełdzie komputerowej. Osobiście też zdarzyło się na tym trochę pograć mimo, że towarzystwo miałem zdecydowanie bardziej komputerowe niż konsolowe. Zresztą w MK3 (nie licząc automatów) pierwszy raz grałem chyba właśnie na Mega Drive, bo deweloperzy odpuścili już wtedy Amigę.hcpig pisze: ↑11-08-2021, 19:00Tak samo rozwala mnie jak ktoś w PL ma sentyment do SNES i Genesis, tego też było jak na lekarstwo, do połowy '96 roku nikt nie pisał o konsolach a jak już Secret Service je wyciąnął to tylko wyciągał stare platformowki typu Sonic z 1991 a potem szybko przestał. Ja raz w życiu widziałem kart ze SNESa na bazarku w łebie (zapamiętałem po ohydnym artworku ze Street Fighter 2) ale to było wielkie święto... te konsole odkyto dopiero na przełomie wieków dzięki emulatorom - ja też bo w taki sposób, jaki przedstawiało je SS to miało się je tylko za lepszego graficznie Pegasusa bo nikt nie miał pojąciea o np. Chrono Trigger albo Final Fantasy 6.
*Jednego. Tak się znasz na tym retro

Ostatnio zmieniony 11-08-2021, 20:30 przez uglak, łącznie zmieniany 1 raz.
Guilty of being right
- Żułek
o właśnie wpadłem na głupi pomysł 
jest jakieś joy na PS3 aby grać w stare Mortale (bijatyki) ? bo ja na padzie nie umim

jest jakieś joy na PS3 aby grać w stare Mortale (bijatyki) ? bo ja na padzie nie umim

pierdolisz

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- maciek z klanu
Kup se arcadesticka
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Żułek
ale to jakieś gówno z guzikami coś jak automaty a mi chodzi o coś takiegomaciek z klanu pisze: ↑11-08-2021, 20:32Kup se arcadesticka

- vicek
ja tak grałem u kolegi w 94 roku . Kvlt i ta muzyka , sto razy lepsza od arcade
- hcpig
Dwóch chociaż był też schemat na jeden fire. W MK1 był tylko 1.
Ja na szczęście poznałem w najlepszej wersji czyli automaty a potem - bdb port na PC. Po drodze też na Famicom ale to już była nieoficjalna wersja.
Yare Yare Daze
- uglak
Czyli pamięć już nie ta...
Te automatowe gałki to było najlepsze sterowanie do zręcznościówek, a nie jakieś tam pady czy joysticki

Guilty of being right
- vicek
pad jest najlepszy
- Żułek
eeetam, na automatach to ja raczej grałem z piłke albo w strzelanki/bijatyki chodzone
na joyu w MK1/2 byłem praktycznie nie pokonany w podstawówce

- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jak bardzo lubisz porty?
Bo jak najbardziej są, ale Switch to przede wszystkim taka maszynka na porty, porty indyków z PC, i porty z Wii (lepsze niż wersje na Wii).
Breath of the Wild, Fire Emblem, Animal Crossing, Mariany, Donkey Kong Country TF z exclusives, dla skrajnych dewiantów jest New Pokemon Snap np, a z portów czem chata bogata: od Diablo 3 ( o dziwo na Switch sprawdza się znakomicie jako skinner box do zabijania czasu) przez Deadly Premonition 1 i 2, Bayonetta, po zaskakująco sprawnie przeportowanego Wiedźmaka 3. Stardew Valley jest, Skyrim jest, SMT Nocturne jest, Dark Souls jest, Divinity OS 2 jest, Dragon Quest XI jest, Minecraft jest, THPS 1+2 jest, Untitled Goose Game jest itd, itp. Mrowie tego jest - pytanie czego szukasz, i czy jesteś gotów zapłacić za przenośne granie w coś, co masz np na PC. A, i d-pad masz tylko w wersji lite.
Poza tym nastaw się na legalne wyskakiwanie z grubej forsy przy większości z tych gier, bo taki teraz jest klimat na tej platformie (czyt. piratów dobry wujek Nintendo do pierdla wpakował).
- hcpig
Nie Wii tylko Wiiu, które zostało okrzyknięte porażką a tymczasem te same gry na Switcha to już wielki sukces. Samych 'prawdziwych' gier eksluzywnych jest mało ale sam SMT5 (już za 3 miesiące) jest wart więcej niż te wszystkie Lastofusy, Unchartedy i inny badziew.
... zwłaszcza że obecnie dotyczy to również eksluziwów, emulacja Switch na Yuzu oraz Ryujinx już jest bardzo dobra a będzie tylko lepiej, na odpowiednim sprzęcie można te gry opalać w znacznie lepszych graficznie wersjach dzięki np. wyższej rozdziałce. Do tego takie Breath of the Wild można uruchomić na emu nie tyle Switcha co WiiU właśnie i mieć znacznie więcej wodotrysków - to jest prawdziwe altimejt edyszyn.
Tyle, że Maciek pisał że nie ma PC czy coś.
Yare Yare Daze
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Ja gram dużo na Nintendo.
Przede wszystkim arcygenialne Breath of the Wild, potem dlugo długo nic. Ja te konsole kupiłem aby móc mobilnie grać w indyki na które mi szkoda czasu na PC.
ostatnio gram w Xenoblades 1,
https://www.nintendo.com/games/detail/x ... on-switch/
bardzo dobre japońskie rpg, klimat wielkiej wyprawy, piękna muzyka i super widoki.
Przede wszystkim arcygenialne Breath of the Wild, potem dlugo długo nic. Ja te konsole kupiłem aby móc mobilnie grać w indyki na które mi szkoda czasu na PC.
ostatnio gram w Xenoblades 1,
https://www.nintendo.com/games/detail/x ... on-switch/
bardzo dobre japońskie rpg, klimat wielkiej wyprawy, piękna muzyka i super widoki.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- maciek z klanu
Sprawa wygląda u mnie tak ze mam ps5, ale mloda powoli dorasta, zona się napaliła na te kółko do ćwiczeń plus chce pograć czasem raz na jakiś czas w jakas prosta zręcznościówkę. Ja bym w zelde, Mariany itd chętnie pograł;)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jeśli "już" kupiłeś PS5 to śmiało bierz Switcha
To fajny sprzęt jeśli jesteś świadomy jego ograniczeń. Popatrz sobie na tego typu listy - jest w czym przebierać:
https://www.eurogamer.net/articles/best ... ames-20261
https://www.nintendolife.com/guides/bes ... ndo-switch
https://www.pastemagazine.com/games/nin ... tch-games/
https://www.pcmag.com/picks/best-nintendo-switch-games
Przy czym dawanie Animal Crossing żonie może być ryzykowne i wymusić zakup drugiej konsolki - zostałeś ostrzeżony.
A, na jesień wychodzi nowa rewizja sprzętu - ekran OLED i 64gb zamiast 32 za +50$.

https://www.eurogamer.net/articles/best ... ames-20261
https://www.nintendolife.com/guides/bes ... ndo-switch
https://www.pastemagazine.com/games/nin ... tch-games/
https://www.pcmag.com/picks/best-nintendo-switch-games
Przy czym dawanie Animal Crossing żonie może być ryzykowne i wymusić zakup drugiej konsolki - zostałeś ostrzeżony.
A, na jesień wychodzi nowa rewizja sprzętu - ekran OLED i 64gb zamiast 32 za +50$.
Ostatnio zmieniony 12-08-2021, 08:44 przez 0ms, łącznie zmieniany 1 raz.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
To nie masz co sie zastanawiać, dla dziecka to idealny sprzęt. Żonie gierka sie znudzi po miesiącu, ale na N jest duzo gier do grania razem z dzieckiem
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- maciek z klanu
Dobra Panowie, planuje to kupic w grudniu . A jak z żywotnością konsoli? Tzn trochę lat już ma, myślicie ze pociągnie jeszcze z 5lat i będą coś wydawali? Czy te pro będzie trzeba kupić?