A ty co usłyszałeś?Pacjent pisze: ↑11-08-2021, 20:58Uspokoiłeś mnie w kwestii uczciwości lekarzy. Co do NOP to każdy może sobie zgłosić i prawie każdy usłyszy to samo.RippingHeadache pisze: ↑11-08-2021, 20:10Korzystanie ze sponsorowanych szkoleń/konferencji naukowych nie wiąże się z żadnymi zobowiązaniami wobec firm farmaceutycznych. Nie ma też możliwości, aby firma mogła sprawdzić jakie leki przepisuje dany lekarz. Do tego prawnicy wielu firm farmaceutycznych uważają, że nawet wręczenie reklamowego gadżetu w postaci długopisu za 1 zł może podpaść pod paragraf. Tak jest już od wielu lat więc to o czym piszesz, to prehistoria, a i tak w czasach kiedy zdarzały się patologiczne przypadki, to stanowiły one kompletny margines środowiska lekarskiego.
----------------------------------------------------------------------------------
Nie chce mi się szukać kto tam dalej pisał o rzekomych problemach ze zgłaszaniem NOP. Ani lekarz nie ma z tego powodu żadnych problemów (po prostu klika w aplikacji co trzeba i po sprawie), ani żaden przeciętnie rozgarnięty pacjent nie może mieć trudności ze znalezieniem w necie formularza, gdzie NOP może zgłosić sam.
SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SARS-CoV-2
Poro
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ja pisalem. Pisalem tez, ze pierwszy lekarz z ktorym sie kontaktowalem nie zglosil tego w ogole, a druga znajoma lekarka powiedziala, ze nie moze tego zrobic jesli nie naleze do jej przychodni. Zglosilem to sam w koncu, tylko co z tego, skoro nikt sie ze mna w zaden sposob nie skontaktowal? Tak wiec teoria jest super, a teraz sprawdzamy jak to dziala w praktyce.RippingHeadache pisze: ↑11-08-2021, 20:10
Korzystanie ze sponsorowanych szkoleń/konferencji naukowych nie wiąże się z żadnymi zobowiązaniami wobec firm farmaceutycznych. Nie ma też możliwości, aby firma mogła sprawdzić jakie leki przepisuje dany lekarz. Do tego prawnicy wielu firm farmaceutycznych uważają, że nawet wręczenie reklamowego gadżetu w postaci długopisu za 1 zł może podpaść pod paragraf. Tak jest już od wielu lat więc to o czym piszesz, to prehistoria, a i tak w czasach kiedy zdarzały się patologiczne przypadki, to stanowiły one kompletny margines środowiska lekarskiego.
----------------------------------------------------------------------------------
Nie chce mi się szukać kto tam dalej pisał o rzekomych problemach ze zgłaszaniem NOP. Ani lekarz nie ma z tego powodu żadnych problemów (po prostu klika w aplikacji co trzeba i po sprawie), ani żaden przeciętnie rozgarnięty pacjent nie może mieć trudności ze znalezieniem w necie formularza, gdzie NOP może zgłosić sam.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- w mackach Zła
ja na miejscu tego psiaka bym wylizał jej kraterŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 14:01Nie wiem czy to coś pomoże ale to potencjalne i darmowe remedium. Miałem też problem z mięśniami w związku ze spięciami, poszedłem 3x do fizjoterapeuty i na falę uderzewioną. Niewiele pomogło. Po czym 10 minut się porozciągałem i w 2 z 3 miejsc znikło:-) Dzisiaj rozciągam się już codziennie. Spróbuj tego:maciek z klanu pisze: ↑11-08-2021, 13:55Rozumiem u mnie sprawa się ciągnie od marca. Mrowienie nogi i rece. Jak zakładam nogę na nogę to bardziej. Czucie jest tylko mrowi. Do tego spięte mega barki mam, podnoszę o kilka cm. Nie wiadomo co to. Jak wstaję to duża poprawa. Nasila się ewidentnie Jak siedzę. Tak jakby od miejsca gdzie się kończy siedzisko i uciska nogę to do kostki mrowi. Czy w przypadku problemów z krążeniem zmienialobysie uczucie mrowienie w zależności od pozycji? Nawet jak lekko ruszę nogą to na chwilę znika.

- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Brałeś drugą dawkę?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 21:02Ja pisalem. Pisalem tez, ze pierwszy lekarz z ktorym sie kontaktowalem nie zglosil tego w ogole, a druga znajoma lekarka powiedziala, ze nie moze tego zrobic jesli nie naleze do jej przychodni. Zglosilem to sam w koncu, tylko co z tego, skoro nikt sie ze mna w zaden sposob nie skontaktowal? Tak wiec teoria jest super, a teraz sprawdzamy jak to dziala w praktyce.RippingHeadache pisze: ↑11-08-2021, 20:10
Korzystanie ze sponsorowanych szkoleń/konferencji naukowych nie wiąże się z żadnymi zobowiązaniami wobec firm farmaceutycznych. Nie ma też możliwości, aby firma mogła sprawdzić jakie leki przepisuje dany lekarz. Do tego prawnicy wielu firm farmaceutycznych uważają, że nawet wręczenie reklamowego gadżetu w postaci długopisu za 1 zł może podpaść pod paragraf. Tak jest już od wielu lat więc to o czym piszesz, to prehistoria, a i tak w czasach kiedy zdarzały się patologiczne przypadki, to stanowiły one kompletny margines środowiska lekarskiego.
Po obu były takie objawy?
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Bralem, objawy sie rozwijaly systematycznie przez jakies 2 miesiace od przyjecia 1 dawki i teraz sie ustailizowaly.
-
- weteran forumowych bitew
Czy teoria mówi, iż po zgłoszeniu NOP ktoś ma się z Tobą skontaktować?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 21:02Ja pisalem. Pisalem tez, ze pierwszy lekarz z ktorym sie kontaktowalem nie zglosil tego w ogole, a druga znajoma lekarka powiedziala, ze nie moze tego zrobic jesli nie naleze do jej przychodni. Zglosilem to sam w koncu, tylko co z tego, skoro nikt sie ze mna w zaden sposob nie skontaktowal? Tak wiec teoria jest super, a teraz sprawdzamy jak to dziala w praktyce.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kurde, nie wiem, to po co to w ogole jest? I dlaczego nie mowisz wprost, jesli wiesz ze nie, tylko zadajesz dziwne, sugestywne pytania?RippingHeadache pisze: ↑11-08-2021, 22:26Czy teoria mówi, iż po zgłoszeniu NOP ktoś ma się z Tobą skontaktować?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 21:02Ja pisalem. Pisalem tez, ze pierwszy lekarz z ktorym sie kontaktowalem nie zglosil tego w ogole, a druga znajoma lekarka powiedziala, ze nie moze tego zrobic jesli nie naleze do jej przychodni. Zglosilem to sam w koncu, tylko co z tego, skoro nikt sie ze mna w zaden sposob nie skontaktowal? Tak wiec teoria jest super, a teraz sprawdzamy jak to dziala w praktyce.
-
Do statystyki. Zbierane są dane, w oparciu o które można aktualizować opisy leków, czy weryfikować zasadność ich stosowania. Praca na lata. Żadni agenci z archiwum NOP nie przyjeżdżają, a pacjentem zajmują się lekarze w oparciu o zwykłe procedury.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 22:36Kurde, nie wiem, to po co to w ogole jest?RippingHeadache pisze: ↑11-08-2021, 22:26Czy teoria mówi, iż po zgłoszeniu NOP ktoś ma się z Tobą skontaktować?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 21:02Ja pisalem. Pisalem tez, ze pierwszy lekarz z ktorym sie kontaktowalem nie zglosil tego w ogole, a druga znajoma lekarka powiedziala, ze nie moze tego zrobic jesli nie naleze do jej przychodni. Zglosilem to sam w koncu, tylko co z tego, skoro nikt sie ze mna w zaden sposob nie skontaktowal? Tak wiec teoria jest super, a teraz sprawdzamy jak to dziala w praktyce.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Aha. Czyli jednoznacznie mozna stwierdzic, ze jak cos ze szczepieniem pojdzie nie halo, to nikogo to nie bedzie obchodzic, a pacjent powinien martwic sie sam, bo jest jedynie statystyka?
-
1. Nie wiadomo czy rzeczywiście masz NOP, może to rzeczywiście być koincydencja, zwłaszcza, że w wywiadzie masz nieuleczalną chorobę skóry.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 22:44Aha. Czyli jednoznacznie mozna stwierdzic, ze jak cos ze szczepieniem pojdzie nie halo, to nikogo to nie bedzie obchodzic, a pacjent powinien martwic sie sam, bo jest jedynie statystyka?
2. Oczywiście nie można wykluczyć NOP, zwłaszcza że objawy wystąpiły w pierwszej dobie po szczepieniu. W takiej sytuacji
a) nadal powinien zajmować się Tobą lokalny lekarz (nie forum metalowe), który w razie problemów powinien posłać Cię "wyżej", np. do kliniki
b) zajmujący się Tobą lekarze powinni stwierdzić czy to NOP, w razie jego stwierdzenia powinieneś uzyskać finansową rekompensatę; po to miał być stworzony specjalny fundusz, nie śledzę jego historii, wiem, że były z jego powołaniem jakieś problemy i jeśli nie działa, to uważam to za skandal
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Z tego co czytam, to ten Fundusz Kompensacyjny jeszcze nie powstal. Nie wiem czy sie smiac, czy plakac:-)
- Ascetic
Co chwilę poruszasz kwestie finansowe. Jak nie odszkodowania, to teraz fundusz. Jak dla mnie, dla bardziej klarownego odbioru sytuacji, te aspekty finansowe lepiej by było zostawić na boku, a skoncentrować się na tym co chyba jednak ważniejsze. Tak mi przemknęło, przez myśl.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 23:29Z tego co czytam, to ten Fundusz Kompensacyjny jeszcze nie powstal. Nie wiem czy sie smiac, czy plakac:-)
Poro
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Caly czas to Ty probujesz przypisac mi jakies zjebane intencje, w kazdej dyskusji, i mam tego juz troche dosc.Ascetic pisze: ↑11-08-2021, 23:32Co chwilę poruszasz kwestie finansowe. Jak nie odszkodowania, to teraz fundusz. Jak dla mnie, dla bardziej klarownego odbioru sytuacji, te aspekty finansowe lepiej by było zostawić na boku, a skoncentrować się na tym co chyba jednak ważniejsze. Tak mi przemknęło, przez myśl.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 23:29Z tego co czytam, to ten Fundusz Kompensacyjny jeszcze nie powstal. Nie wiem czy sie smiac, czy plakac:-)
- Ascetic
Mianowicie jakie? Przecież jak niemalże każdy uważam, że jest problem ze zgłaszaniem NOP. Idąc dalej zachęcam do dzielenia się, tym z czym się zmagasz. A jeszcze dalej namawiam do zdawania relacji, różnych, bo jesteś bardziej wiarygodnym źródłem niż taki pacjentopticon, z jego "słyszałem", "znam". W kontekście tego odnoszę wrażenie, że mylisz osoby.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 23:33Caly czas to Ty probujesz przypisac mi jakies zjebane intencje, w kazdej dyskusji, i mam tego juz troche dosc.Ascetic pisze: ↑11-08-2021, 23:32Co chwilę poruszasz kwestie finansowe. Jak nie odszkodowania, to teraz fundusz. Jak dla mnie, dla bardziej klarownego odbioru sytuacji, te aspekty finansowe lepiej by było zostawić na boku, a skoncentrować się na tym co chyba jednak ważniejsze. Tak mi przemknęło, przez myśl.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-08-2021, 23:29Z tego co czytam, to ten Fundusz Kompensacyjny jeszcze nie powstal. Nie wiem czy sie smiac, czy plakac:-)
A, że zastanowiło mnie poruszanie kwestii finansowych ... No nie wiem. Raczej jakby to do mnie było, adresowane, odebrałbym jako dobre, dobre rady. Moim zdaniem osłabia to siłę "przekazu".
Ale ok. Nie zabieram na razie głosu, w Twojej sprawie. Nie ma co tam denerwować. Z pewnymi emocjami, nie ma co się mierzyć. W każdym bądź razie. Powodzenia. Zakładam, że inni Ci dobrze doradzą .. .
Ostatnio zmieniony 11-08-2021, 23:43 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
-
W obecnej chwili działanie dotyczące kwestii finansowej sprowadza się właściwie do zabezpieczenia dokumentacji medycznej z oznaczonym terminem wystąpienia objawów. NOPy się zdarzają i w przyszłości może to być uznane za NOP, jeśli będzie możliwość uzyskania odszkodowania to czemu z tego nie skorzystać? Oczywiście obecnie najważniejsza jest diagnostyka i leczenie.
- Ascetic
No mi się też tak wydaje, ale już nie drążę, bo wiadomo coRippingHeadache pisze: ↑11-08-2021, 23:43W obecnej chwili działanie dotyczące kwestii finansowej sprowadza się właściwie do zabezpieczenia dokumentacji medycznej z oznaczonym terminem wystąpienia objawów. NOPy się zdarzają i w przyszłości może to być uznane za NOP, jeśli będzie możliwość uzyskania odszkodowania to czemu z tego nie skorzystać? Oczywiście obecnie najważniejsza jest diagnostyka i leczenie.
Poro
-
- w mackach Zła
Może lepiej nie słuchać profesora nicrama?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Sprawa jest prosta jak dupczenie. Każda firma startujaca w przetargach publicznych musi mieć obowiazkowe oc. Musi- bez tego nie może startować w przetargach. Nie rozumiem kurwa jak większość zapewne piszących tu chłopaków mających wątpliwości w zbawienna moc szczepionek dlaczego koncernów farmacetycznych to nie dotyczy i dlaczego do dnia dzisiejszego NIE MA jasnej reglamentacji przepisów odszkodowawczych? Każdy umywa ręce... szczerze bardzo chujowo to wygląda
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Ewidentnie chodzi o wątpliwą jakość zamówionego produktu.tomaszm pisze: ↑12-08-2021, 08:35Sprawa jest prosta jak dupczenie. Każda firma startujaca w przetargach publicznych musi mieć obowiazkowe oc. Musi- bez tego nie może startować w przetargach. Nie rozumiem kurwa jak większość zapewne piszących tu chłopaków mających wątpliwości w zbawienna moc szczepionek dlaczego koncernów farmacetycznych to nie dotyczy i dlaczego do dnia dzisiejszego NIE MA jasnej reglamentacji przepisów odszkodowawczych? Każdy umywa ręce... szczerze bardzo chujowo to wygląda
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram