Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Od tygodnia mam status przesyłki 'kontrola celna'. Zazwyczaj po kilku godzinach miałem rozliczenie przesyłki i zwolnienie do doręczenia. Pewnie się przyczepili czegoś, albo leży gdzieś zapomniana w kącie.
- karol
- rozkręca się
zgadza się
w deklaracji podana kwota 36.99 PLN
wysyłka pocztą polską za darmo
dzisiaj na koncie zaksięgowano mi cały zwrot z dodax więc firma temat trochę wzięła do siebie, szkoda tylko straconego czasu na poczcie i na pisanie tych wszystkich pism/skarg/reklamacji.
wyjebane ręce
- 6IMP-|-OUS6
- postuje jak opętany!
-
bartwa
O kurwa, ale syf, współczuję.
- 6IMP-|-OUS6
- postuje jak opętany!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Tak dla uspokojenia - "zapomniana w kącie" nie leży żadna przesyłka. W najgorszym wypadku jeżeli już to czeka w jakimś kontenerze bo akurat zawisła z jakiegoś głupiego powodu. Ale to, że masz "w kontroli" to może znaczyć, że trafiła na magazyn celny - tyle, że do tej pory powinieneś dostać jakieś powiadomienie w tej sprawie poleconym. Nie było żadnego awizo do Ciebie?
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Też się spodziewam listu z prośbą o jakieś wyjaśnienie, ale na razie nic nie otrzymałem.
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Właśnie mi prawdopodobnie zaginęła pierwsza paczka od dekady. Kolo z Eggs of Gommorh twierdzi że wysłał 19 lipca ekonomią, do dziś nie ma... Ponieważ również od dekady nikt mi nie wysyłał ekonomia, czy macie doświadczenia, ile to może iść ze Szwajcarii?
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nierejestrowana paczka spoza UE mogła trafić na WER i tam kiblować przez wiele tygodni. Moja przeleżała tam 1,5 miesiąca.Morbid Marcin pisze: ↑08-09-2021, 07:26Właśnie mi prawdopodobnie zaginęła pierwsza paczka od dekady. Kolo z Eggs of Gommorh twierdzi że wysłał 19 lipca ekonomią, do dziś nie ma... Ponieważ również od dekady nikt mi nie wysyłał ekonomia, czy macie doświadczenia, ile to może iść ze Szwajcarii?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
535
Mimo wszystko nie traciłbym nadziei. Bardzo prawdopodobne, że spokojnie czeka na swój czas.
- Morbid Marcin
Uspokoiliście mnie, dziękuję, GrupoKolekcjonerskiegoWsparcia 
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Ze szwajcarii do tej pory dośc regularnie czekałem 2 tygodnie. Jeśli chodzi o przesyłki nierejestrowane to pare już mi zaginęło, zwłaszcza te wysyłane z amazon, żeby wspomnieć chociaż zakupiony jakies 4 mieisące temu Accidental Suicide, który do tej pory nie dotarł. Aktualnie czekam na pake z włoch od miesiąca. Gość wysłał ekonomicznym i - co ciekawe - deklaruje, że wprzypadku zagubienia odda kase. No nic, czekam.Morbid Marcin pisze: ↑08-09-2021, 07:26Właśnie mi prawdopodobnie zaginęła pierwsza paczka od dekady. Kolo z Eggs of Gommorh twierdzi że wysłał 19 lipca ekonomią, do dziś nie ma... Ponieważ również od dekady nikt mi nie wysyłał ekonomia, czy macie doświadczenia, ile to może iść ze Szwajcarii?
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Ze Szwajcarii jeszcze nic mi nie wcięło. Przeważnie do 7 dni przesyłki docierały.
'Come the Blessed Madness'
- nagrobek
- zahartowany metalizator
dziś dotarła do mnie paczka z US (spora, prawie 7kg). oznaczona jako gift, deklarowana wartość 50 dol., wszystko przepakowane ładnie do jednego pudła, wyrzucone dowody zakupów. zero jakiejkolwiek odprawy celnej w pl, przy odbiorze nie zapłaciłem nawet grosza dodatkowo. kurier dostarczył i podziękował. polecam.

- knaar
- rasowy masterfulowicz
Z ciekawostek, to po 5 tyg. dodax się w końcu odezwał i zwrócili mi 18,50 dopłaty.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dodax coś zmienił w sposobie opisu przesyłki, co pozwala na zwolnienie z opłaty?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Jeśli masz jakiś pilny zakup, to zerknij czy ta płyta nie leży w podobnej cenie na amazon.pl. Ja dzisiaj tak zakup poczyniłem. Na amazonie od 40zł masz darmową wysyłkę i do opcji wysyłki dodali paczkomaty.
- pogodancer
Z Włoch ostatnio ekonomiczny ponad 1,5 mięsiąca, gość od razu uprzedził, żeby uzbroić się w cierpliwość bo to trochę potrwa i jakby co to dać znać za jakieś 2 miesiące
- gelO
- zahartowany metalizator
Płyta wysłana do US 30.08 doręczona 07.09
Płyta wysłana do Norwegii 20.08 od 21 na WER Warszawa, mam się martwić? Obie wysłane listem PP.
Płyta wysłana do Norwegii 20.08 od 21 na WER Warszawa, mam się martwić? Obie wysłane listem PP.