POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

03-10-2021, 15:51

Ale co ma do rzeczy co ja lubię albo czego ja nie lubię ? Stwierdzam prosty fakt że nacjonalizm jest ideą lewicową i tyle. Sam wielokrotnie wspominałem że czuję się patriotą. Nie przeszkadza mi fakt że już sama przynależność do narodu jest lewicowa.

To Ty masz z tym problem, bo dałeś się oszukać że III Rzesza to prawica i teraz Ci głupio przyznać.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
bartwa

03-10-2021, 16:01

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
03-10-2021, 15:43
Poświęć na to 2 minuty.

Perły przed wieprze rzucasz.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-10-2021, 16:03

WaszJudasz pisze:
03-10-2021, 15:08
Pacjent pisze:
03-10-2021, 14:55
Nie. Krąg nie był taki wąski, bo całe np. SS było zakonem tej nowej religii.
Bzdura. Himmler mógł sobie tak roić, ale nawet w bliskim kregu jego współpracowników patrzyli na niego jak na czubka, tym bardziej, że powszechna była wiedza, że Hitler tych bzdetów w żaden sposób nie popiera.

Pacjent pisze:
03-10-2021, 14:55
z drugiej strony oczywiste wady protestantyzmu umożliwiły mu wykorzystanie Niemców do najgorszych zbrodni.
Taaak. Dziwnym trafem najważniejsi naziole byli z wychowania katolikami, a do wspólpracy z Niemcami w eksterminacji Żydów poszczególnych okupowanych i sojuszniczych krajach najbardziej rwali się katolicy, w dużej mierze przygotowani do tego mentalnie za sprawą wytwarzanej przez katolicki kler dehumanizujacej Żydów propagandy. Był nawet taki sprzymierzony III Rzeszą katolicki kraik, którego prezydentem był katolicki ksiądz, który PŁACIŁ Niemcom za to, żeby usuwali ichnich Żydów.
Fakt, że część nazistów (mniejszość) wyszła z katolickich domów ma takie znaczenie jak to, że większość forumowych antychrystów ma podobne korzenie. Ideologicznie kształtowali się na myśli Guido Von Lista, Jorga Lanza von Liebenfelsa, ariozofii czy Towarzystwa Thule. Walczyli z tzw. moralnością judeochrześcijańską i pakowali księży do obozów koncentracyjnych.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-10-2021, 16:05

Bloodcult pisze:
Ale co ma do rzeczy co ja lubię albo czego ja nie lubię ? Stwierdzam prosty fakt że nacjonalizm jest ideą lewicową i tyle. Sam wielokrotnie wspominałem że czuję się patriotą. Nie przeszkadza mi fakt że już sama przynależność do narodu jest lewicowa.

To Ty masz z tym problem, bo dałeś się oszukać że III Rzesza to prawica i teraz Ci głupio przyznać.
Nie rozumiesz tego, że zarówno prawica i lewica dzielą się na sfery ekonomiczne i światopoglądowe i mieszasz zupełnie pojęcia, uznając libertarianizm za słowo zamienne dla prawicy. Nacjonalizm należy do światopoglądu konserwatywnego, konserwatyzm jest częścią poglądów prawicowych. Mówisz o liberalizmie jako zamienniku słowa ,,lewicowy" - liberalizm w klasycznym rozumieniu odrzuca pojęcie narodu w ogóle, uważając go za sztuczny podział międzyludzki.

A co ma do rzeczy że lubisz czy nie lubisz? Czy nie sam stwierdziłeś, że lewica to wszystko co złe? To jest właśnie ekstremizm - przekonanie, że mój pogląd to samo dobro, a ci drudzy to samo zło. Podział dla najprostszych umysłów.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

03-10-2021, 16:21

Pacjent pisze:

Fakt, że część nazistów (mniejszość) wyszła z katolickich domów
Mniejszość? Ilu na tej liscie znajdzies z-niekatolików: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... _Holocaust ?
Pacjent pisze:
Ideologicznie kształtowali się na myśli Guido Von Lista, Jorga Lanza von Liebenfelsa, ariozofii czy Towarzystwa Thule.
...oraz kościoła katolickiego z jego nienawiścią do żydów i modelem obwiniania ich o wszystko, co złego się wydarza.
Pacjent pisze:
pakowali księży do obozów koncentracyjnych.
O tyle, o ile uznawali ich za zagrożenie dla swojej władzy. Poza tym podpisali konkordat i utrzymywali w armii katolickich kapelanów.
Bloodcult pisze:
03-10-2021, 15:15
Patrząc tymi kategoriami to faktyczną religią w ZSRR też było chrześcijaństwo.
Oczywiscie, że było. Masz co do tego wątpliwości?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

03-10-2021, 16:42

Headcrab pisze:
03-10-2021, 14:40
Sorry za spam, myślałem że na forum była tylko pierwsza wypowiedź Korwina, ta o miesiączce, nie Jadwidze.
Zaraz spam. To jest akurat wypowiedź, którą warto przytaczać zawsze, gdy konfederaści podnoszą łby!
WaszJudasz pisze:
03-10-2021, 14:35
Bloodcult pisze:
03-10-2021, 12:09

W kwestii religii też żadnej "tradycji" bo bawili się w tania ezoterykę mieszającą masonerię z wotaniznami.
Te ezoteryczne pierdoły były zabawą dla Himmlera i wąskiego kręgu wtajemniczonych, poza tym natomiast faktyczną religią III Rzeszy było chrześcijaństwo.
Nie zapominajmy także, co kolega Bloodcult raczył ominąć, że naziści zbudowali na księżycu bazę. Widziałem taki film dokumentalny. Under the Iron Sky się zwał chyba :lol: A naziści pozdrawiali się przecież tak:

Obrazek
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup

03-10-2021, 16:58

Módlmy się!

Obrazek Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-10-2021, 17:00

trup pisze:
Módlmy się!

Obrazek Obrazek
Totalnie różne religie. Dzieli je chyba wszystko.
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-10-2021, 17:13

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
03-10-2021, 16:05
Bloodcult pisze:

Nie rozumiesz tego, że zarówno prawica i lewica dzielą się na sfery ekonomiczne i światopoglądowe i mieszasz zupełnie pojęcia, uznając libertarianizm za słowo zamienne dla prawicy. Nacjonalizm należy do światopoglądu konserwatywnego, konserwatyzm jest częścią poglądów prawicowych. Mówisz o liberalizmie jako zamienniku słowa ,,lewicowy" - liberalizm w klasycznym rozumieniu odrzuca pojęcie narodu w ogóle, uważając go za sztuczny podział międzyludzki.

A co ma do rzeczy że lubisz czy nie lubisz? Czy nie sam stwierdziłeś, że lewica to wszystko co złe? To jest właśnie ekstremizm - przekonanie, że mój pogląd to samo dobro, a ci drudzy to samo zło. Podział dla najprostszych umysłów.
Sam robisz jakieś dziwne uproszczenia bo pisałem wielokrotnie że nacjonalizm istniał również w państwach skrajnie lewicowych. Nie on też jasnych kolorach notacji konserwatywnych. Konserwatywne były zarówno USA jak i UK, a z racji mieszanki narodowościowej trudno je nazwać nacjonalistycznymi. Podobnie z resztą sam liberalizm ciężko przypisać jednoznacznie bo nie ma większych wrogów ekonomicznego liberalizmu niż współczesna lewica :) nawet ich liberalizm światopoglądowy jest w gruncie rzeczy wybiórczy i bardzo wąski.

Nigdzie też nie pisałem że wszystko co lubię jest dobre albo obiektywnie dobre :)
Ale fakt: większość tego co lewicowe jest złe
Fakt numer dwa: III Rzesza to lewactwo :)

Awatar użytkownika
Bloodcult

03-10-2021, 17:18

WaszJudasz pisze:
03-10-2021, 16:21
Bloodcult pisze:
03-10-2021, 15:15
Patrząc tymi kategoriami to faktyczną religią w ZSRR też było chrześcijaństwo.
Oczywiscie, że było. Masz co do tego wątpliwości?
Mamy jakiś kawałek Europy który od wieków nie był chrześcijański abyśmy mieli jasne porównanie ? Czy będziesz tak bezmyślnie rzucał gównem w nadzieji że gdzieś się przyklej ?

Może przyjmijmy np. kryterium płci. Zaczniemy analizować ile ludobójstw czy wojen wywołali mężczyźni ?

Awatar użytkownika
Bloodcult

03-10-2021, 17:19

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
03-10-2021, 17:00
trup pisze:
Módlmy się!

Obrazek Obrazek
Totalnie różne religie. Dzieli je chyba wszystko.
Podobieństwa dla najprostszych umysłów :)

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-10-2021, 17:24

Bloodcult pisze:
Dostałeś długą listę fundamentalnych, identycznych elementów, ale wolałeś włożyć palce w uszy i krzyczeć: "Tre le le, nic nie słyszę".
535

03-10-2021, 17:27

No to faktycznie wielka różnica między religiami i wielki problem, czy adolf to lewica, czy prawica. Jak dla mnie bez różnicy. Natychmiastowy WiP dla wszystkich kurew mącących ludziom we łbach.
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-10-2021, 17:28

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
03-10-2021, 17:24
Bloodcult pisze:
Dostałeś długą listę fundamentalnych, identycznych elementów, ale wolałeś włożyć palce w uszy i krzyczeć: "Tre le le, nic nie słyszę".
Dostałem listę banałów jak księga, jeden bóg, prorok. Teraz pewnie doszedł 4 element czyli modlitwa na ulicach (Pomijam już fakt że skala ekspansji ulicznej jest oczywiście nieporównywalna).

Awatar użytkownika
Bloodcult

03-10-2021, 17:29

bartwa pisze:
03-10-2021, 16:01
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
03-10-2021, 15:43
Poświęć na to 2 minuty.

Perły przed wieprze rzucasz.
Napiszesz coś na temat czy będziesz tak szczekał jak bezpański kundel ?

Awatar użytkownika
Hatefire

03-10-2021, 17:37

Religia to mandragora dla mas
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

03-10-2021, 17:45

Bloodcult pisze:
Mamy jakiś kawałek Europy który od wieków nie był chrześcijański abyśmy mieli jasne porównanie ? Czy będziesz tak bezmyślnie rzucał gównem w nadzieji że gdzieś się przyklej ?
O czym ty w ogóle bredzisz? Poza republikami muzułmańskimi, na całym terenie ZSRR przez cały czas jego istnienia dominującą religią było chrześcijaństwo. Dokładnie to samo dotyczy III Rzeszy, która była krajem chrześcijańskim.
Bloodcult pisze:
Może przyjmijmy np. kryterium płci. Zaczniemy analizować ile ludobójstw czy wojen wywołali mężczyźni ?
Widze, że masz potężne problemy z dłuzszym skupieniem sie na jakimkolwiek temacie i jak zwykle wpadasz w histerię, gdy fakty nie chcą się naginać do twoich urojeń.
Bloodcult pisze:
Ale co ma do rzeczy co ja lubię albo czego ja nie lubię ? Stwierdzam prosty fakt że nacjonalizm jest ideą lewicową i tyle
Wspominałem coś o urojeniach?
Ostatnio zmieniony 03-10-2021, 17:46 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-10-2021, 17:46

Bloodcult pisze:
03-10-2021, 17:28

Dostałem listę banałów jak księga, jeden bóg, prorok. Teraz pewnie doszedł 4 element czyli modlitwa na ulicach (Pomijam już fakt że skala ekspansji ulicznej jest oczywiście nieporównywalna).
To nie są banały, to są podstawy twojej religii, chociaż wyrażasz się o niej zadziwiająco pogardliwie, i wbrew temu co ci się wydaje, nie każda religia ma jedną świętą ksiegę, jednego boga, nie każda uznaje proroków, nie każda czci Maryję, która niepokalanym poczęciem wyprowadziła na świat Jezusa, nie każda toczyła święte wojny, nie każda nakazuje post, nie każda straszy piekłem, nie każda obiecuje niebo, nie każda budowała pałace, nie każda nakazuje jałmużnę.
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-10-2021, 17:53

WaszJudasz pisze:
03-10-2021, 17:45
Bloodcult pisze:
O czym ty w ogóle bredzisz? Poza republikami muzułmańskimi, na całym terenie ZSRR przez cały czas jego istnienia dominującą religią było chrześcijaństwo. Dokładnie to samo dotyczy III Rzeszy, która była krajem chrześcijańskim.
No więc co w ogóle ma do tego religia skoro nie jest ona wyznacznikiem podziału? Ani nie dzieliła na prawicę i lewicę ani nie była warunkiem dostatecznym społeczeństwa konserwatywnego.

Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

03-10-2021, 17:58

Bloodcult pisze:
03-10-2021, 17:53
No więc co w ogóle ma do tego religia skoro nie jest ona wyznacznikiem podziału?
To ma do tego, że w ZSRR była przez oficjalną lewicową ideologię całkowicie potępiana, promowany zaś był ateizm, gdy tymczasem ekstremalnie prawicowa ideologia nazistowska do religii miała pretensje o tyle tylko, o ile widziała w niej zagrożenie dla swojej wyłączności w kształtowaniu rządu dusz. W ZSRR oczekiwano, by komunista był ateistą, w III Rzeszy natomiast głoszonoi wiare w "opatrzność" i nie przyjmowano ateistów do SS.
ODPOWIEDZ