SUCCUMB
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
SUCCUMB
Ekipa z San Francisco, do tej pory dwa pełniaki dla Flenser:
Jak dla mnie absolutne zjawisko na scenie. Death, grind, hc, sludge, a wszystko to w odmętach obłędu i szaleństwa. Do tego nietuzinkowy, zdecydowanie wyróżniajacy się z tłumu vox Cheri Musrasrik. Zapraszam do dyskusji
Jak dla mnie absolutne zjawisko na scenie. Death, grind, hc, sludge, a wszystko to w odmętach obłędu i szaleństwa. Do tego nietuzinkowy, zdecydowanie wyróżniajacy się z tłumu vox Cheri Musrasrik. Zapraszam do dyskusji
-
- rasowy masterfulowicz
Re: SUCCUMB
Będzie hype na forume ?
- Sybir
Pracujemy na razie nad strategią.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
płyta roku.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Debiut to solidny materiał, dwójka czeka aż będę miał czas na spokojne osłuchanie.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Sybir
To oczywiste.[V] pisze:płyta roku.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- TheDude
Wokale na nowym albumie to konkretny wyziew. Aż milutko 

-
Jest dobrze jak kupie to szybko nie sprzedam .
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Powiem tak. Pierwsza płyta zdecydowanie podoba mi się bardziej muzycznie. Natomiast wokalnie na dłuższą metę jest nie do przejścia. Druga za to muzycznie wydaje mi się mniej ciekawa, za to wokalnie zdecydowanie lepsza. Gdyby tak pierwsza miała wokale drugiej...

all the monsters will break your heart
- Harlequin
Wokale sa zdecydowanie jakieś. Mogą die nie podobac, ale niewatpliwie są atutem Succumb. Wokalnie wole chyba ten naszpikowany niepokojem debiutu. Brzmieniowo gyba wydaje sie być tez masywniejsY niz niwa. Ale kompletnie sie nie zgodze, ze debiut jest dużo lepszy muycznie. Moim zdaniem nowa jest bardziej zaawansowana technicznie, bardziej intenstwna i zniuasnowana. Do tego bardzo furiatyczna i neurotyczna, a przy tym zagrana ze sporym luzem i ogromną plynnością. Tak czy siusiak dla mnie to największe odkrycie tego roku i chyba jedyny zespół, który tak naprawde mnie zaskoczył, oferujac mi coś coś wiecej niz tylko mariaż kilku muzycznych szufladek.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
posłuchałem kilka razy i odnoszę wrażenie, ze stylistycznie jest tam napierdolone zbyt na bogato i wychodzi momentami trochę groch z kapustą. jest ok..ale wydaje mi się, ze słyszałem niemało podobnych „zjawisk” na przestrzeni ostatnich lat.
- Ascetic
Gniewko i jego płyty roku. Chyba już pora na jakąś wkładkę w Musick Magazine albo u Skłodowskiej.
lys på slutten av lys
- Harlequin
No nie gadaj ze Ci sie to nie widzi Tomku
a teraz wąsa metalu ze mnie nie rób 

- Ascetic
Gniewko, nie słuchałem, ale sama idea płyty roku/ odkrycia roku bardzo mi się podoba -:) Ok. Kłamie. 2 kawałki mi wystarczyły.Coś jak z tymi nautiliusami mam. Nie słyszę tego co Wy tam słyszycie. Czasem odnoszę wrażenie, że ma miejsce zaklinanie rzeczywistości.
lys på slutten av lys
- Harlequin
Mam kompletnie różne odczucia w stosunku do AI i do Succumb. Przede wszystkim w przypadku Succumb nie słysze i nie wyczuwam znamion przypadkowości. No, ale przecież nikt na siłe nie bedzie zmuszał do polubienia Kalifornijczyków.
- Ascetic
Dla mnie ten sam przypadek. Staramy się dopisać story. Dobre materiały bez znamion świetności. Wyróżniające się przez jeden, dwa aspekty. Akurat w tym morskim, poprzez coś co nie powinno być atutem.
lys på slutten av lys
-
Z kazdym odsłuchem nowy materiał zyskuje . Moze mało death metalu słyszałem , ale w tym materiale słyszę powiew czegoś nowego , dużo mroku i przerażajacych lecz cudownych zwolnień , które potęgują niepokój .
-
- rasowy masterfulowicz
W ogóle mi ten materiał nie siedzi i nie rozumiem zachwytów. OK, fajny wokal, wyrazisty, ale poza tym nie widzę tam nic dla siebie, co mogłoby mnie przytrzymać na dłużej.
-
Już przy jedynce bardzo mi siadł duszny, klaustrofobiczny klimat tej muzyki. Dwójka jest bardziej przystępna, bardziej "ludzka"- w dużej mierze przez wokale, które są bardziej spójne. Ogólnie przy całym nagromadzeniu różnych wpływów czy inspiracji cały materiał jest jak Morphle czy T-1000. Bardzo ciekawy zespół. Hejterów, nawet tych w przepoconych toptankach Darkthrone, wyzywam na pojedynek!
- Ascetic
Podejmuję. Na gołe. Mogą być klaty.est pisze: ↑07-10-2021, 10:29Już przy jedynce bardzo mi siadł duszny, klaustrofobiczny klimat tej muzyki. Dwójka jest bardziej przystępna, bardziej "ludzka"- w dużej mierze przez wokale, które są bardziej spójne. Ogólnie przy całym nagromadzeniu różnych wpływów czy inspiracji cały materiał jest jak Morphle czy T-1000. Bardzo ciekawy zespół. Hejterów, nawet tych w przepoconych toptankach Darkthrone, wyzywam na pojedynek!
lys på slutten av lys