POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

09-11-2021, 21:56

Obrazek
Przekraczaja granice godnie i z klasa xd
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

09-11-2021, 21:57

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
09-11-2021, 21:53
nicram pisze:
09-11-2021, 21:42
Jedziesz Pacjentem na kilometr. Powiem Ci coś. Jak byłem dzieckiem to życie mi uratował syryjski lekarz chirurg. Kurwa, był całkowicie zasymilowany. Mówił po polsku, miał żonę i nie nagabywał mnie abym przeszedł na islam. Ba, nic na temat religii nie mówił...widzę, że pisowski przekaz padł na podatny grunt.
Jesli masz tak wielka potrzebe segregacji politycznej, to Twoj wybor. Ja mam doswiadczenia z Maroka, Albanii, Bosni, Turcji, Jordanii, Gorskiego Karabachu, Azerbejdzanu oraz tego, cowidzialem na poludniu Hiszpanii, Genui i Marsylii, plus granicy turecko-greckiej (gdzie spedzilem noc przesluchiwany) i lapanek przy nielegalnym przkeraczaniu granicy wlosko-francuskiej. Mowisz, ze powtarzam jakas telewizyjn propagande? Nie mam telewizora od 18 lat. Ty masz syryjskiego lekarza. Nie ejstem zadna alfa i omega, pewnie wiekszosc obecnych w jakims tam kraju muzulmanskim byla - niech kazdy rozsadzi po swojemu.
Cud, że żyjesz. Jedziesz w gości - zachowuj się jak tubylca. Nie widzę powodów dla których nie oczekiwać tego samego od migrantów u nas. A jak nie to wypad. Może to była Twoja wina? Czy nie, Seba podróżnik nie popełnił żadnego błędu? Byłem także w paru miejscach i może miałem jedną patową sytuację.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

09-11-2021, 21:59

nicram pisze:
09-11-2021, 21:54
Ty nie udawaj tępaka. Przecież ci ludzie nie mają możliwości złożyć papierów o azyl. https://serwisy.gazetaprawna.pl/orzecze ... owany.html
Pierwsze słyszę, żeby papiery o azyl składało się w lesie, a nie np, na przejściu granicznym. Pomijam już fakt, że pierwszym bezpiecznym krajem jest Białoruś (czy Turcja, Rosja lub ZEA, jeśli do Białorusi turyści Baćki udali się z międzylądowaniem).

A tak poza tym jeszcze nie napisałeś nic o Straży Granicznej, nie kusi? ;-)

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
nicram

09-11-2021, 22:00

Widzę, że nie przeczytałeś uglaczku tego artykułu. No cóż pewnie zawaliłby Ci się Świat gdyby okazało się, że SG łamie prawo a Białoruś nie jest dla nich bezpiecznym krajem...
Ostatnio zmieniony 09-11-2021, 22:03 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

09-11-2021, 22:02

nicram pisze:
09-11-2021, 21:57

Cud, że żyjesz. Jedziesz w gości - zachowuj się jak tubylca. Nie widzę powodów dla których nie oczekiwać tego samego od migrantów u nas. A jak nie to wypad. Może to była Twoja wina? Czy nie, Seba podróżnik nie popełnił żadnego błędu? Byłem także w paru miejscach i może miałem jedną patową sytuację.
Ech stary. Jak tam chcesz. Probowalem.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
535

09-11-2021, 22:05

Triceratops pisze:
Obrazek
Być może to lekarz? Kogo teraz stać na takie wdzianko? Pokaż lekarzu, co masz w garażu. Natomiast tak poważnie. Ci ludzie musieli wiele zrobić i zapłacić, by dostać się w miejsce w którym są obecnie i założę się, że na żadnym etapie nie forsowali granicy ze "sprzętem". Poza tym nikt chyba nie wierzy, że ich celem jest pisowski raj.
Awatar użytkownika
uglak

09-11-2021, 22:08

nicram pisze:
09-11-2021, 22:00
Widzę, że nie przeczytałeś uglaczku tego artykułu. No cóż pewnie zawaliłby Ci się Świat gdyby okazało się, że SG łamie prawo a Białoruś nie jest dla nich bezpiecznym krajem...
Bo tak twierdzi dr hab. z NGOsu zajmującego się migrantami? Solidny autorytet ;-)

Białoruś nie jest dla nich bezpiecznym krajem? To dlaczego nie bali się tam jechać płacąc niemałe pieniądze za wycieczkę?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

09-11-2021, 22:10

535 pisze:

Być może to lekarz? Kogo teraz stać na takie wdzianko?
Z Syrii, ze sprzetem do trepanacji czaszki, gotow leczyc chocby od zaraz
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

09-11-2021, 22:25

Przecież to wszystko jest dobrze zorganizowaną i opłaconą akcją. Tylko ktoś skrajnie naiwny może wierzyć, że jest inaczej. Z polityków czy celebrytów co najbardziej domagają się pomocy dla migrantów chyba nikt nie zaproponował im skromnego lokum. Tylko właściciel Arche chciał dać ludziom pracę i zakwaterowanie. Reszta nie garnie się do pomocy poza frazesami.Jeśli się mylę proszę o korektę. Czy poseł Biedroń albo pani Szatan zechcą udostępnić pokój dla tych ludzi?
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

09-11-2021, 22:43

mistrzsardu pisze:
Przecież to wszystko jest dobrze zorganizowaną i opłaconą akcją. Tylko ktoś skrajnie naiwny może wierzyć, że jest inaczej. Z polityków czy celebrytów co najbardziej domagają się pomocy dla migrantów chyba nikt nie zaproponował im skromnego lokum. Tylko właściciel Arche chciał dać ludziom pracę i zakwaterowanie. Reszta nie garnie się do pomocy poza frazesami.Jeśli się mylę proszę o korektę. Czy poseł Biedroń albo pani Szatan zechcą udostępnić pokój dla tych ludzi?
To akurat glupi argument, typu:
- jesli uwazasz, ze nalezy sprzatac ulice, to bierz miotle i idz na ulice
- jesli uwazasz, ze powinnismy budowac elektrownie, to idz wynosic odpady nuklearne
- jesli uwazasz, ze kpsciol ma za duzy wplyw w polsce, to wybij witraz
Awatar użytkownika
Medard

09-11-2021, 22:44

Tymczasem migranci w szpitalu.

Rzucanie jedzeniem, rozbijanie talerzy, syn bijący własną matkę – to tylko część z zachowań, jakie widzą pracownicy podlaskich szpitali w wykonaniu nielegalnych migrantów. Lekarze i pielęgniarki są zdumieni tym co widzą i nie wiedzą nawet jak reagować. Takich scen nie ogląda się na co dzień w miejscach, do których ludzie przychodzą po pomoc, albo są do nich przywożeni.

Osoba ta też na razie nie chciała, aby podawać o który szpital chodzi, z tych samych powodów, dla których nie chce na razie występować pod własnym nazwiskiem. Ale przekazała naszej redakcji, że niedawno miała miejsce sytuacja, kiedy kobieta została pobita w szpitalu przez własnych synów. W rozmowie z nami pracownik szpitala przekazał, że choć nie zna języka, to z kontekstu rozmowy można było wywnioskować, że synom nie spodobało się, że matka oddaliła się bez ich pozwolenia.

https://poranny.pl/niektorzy-migranci-w ... 1-15895379
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Triceratops

09-11-2021, 22:57

mistrzsardu pisze:
Obrazek
woodpecker from space
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

09-11-2021, 23:00

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
- jesli uwazasz, ze powinnismy budowac elektrownie, to idz wynosic odpady nuklearne
Może i głupi, ale jak chcę kogoś wesprzeć to to robię i nie oglądam się na państwo.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

09-11-2021, 23:48

mistrzsardu pisze:
09-11-2021, 23:00
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Może i głupi, ale jak chcę kogoś wesprzeć to to robię i nie oglądam się na państwo.
A uwazasz, ze nalezy wywozic smieci, czy czekasz, az smieciarka przyjedzie?
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2021, 00:38

535 pisze:
Triceratops pisze:
Obrazek
Być może to lekarz? Kogo teraz stać na takie wdzianko? Pokaż lekarzu, co masz w garażu. Natomiast tak poważnie. Ci ludzie musieli wiele zrobić i zapłacić, by dostać się w miejsce w którym są obecnie i założę się, że na żadnym etapie nie forsowali granicy ze "sprzętem". Poza tym nikt chyba nie wierzy, że ich celem jest pisowski raj.
Jak się dobrze przyjrzeć, to kurteczki jednak różnią się detalami. Skoro w Turcji można kupić za 25 Euro podróbkę dowolnej kurwa torebki czy czego tam, to czemu nie takiej kurtki. A że pan w kurtce nie chce do Polski, to chyba oczywiste. Łatwo jest zafiksować na "obronie granicy", ale nadal warto pamiętać, że ci ludzie są jednak ciągle tylko narzędziem dla naszych wschodnich sąsiadów. Co wprawdzie nic nie zmienia, ale warto pamiętać.

A akurat Seba mnie w tym temacie zadziwia. Brak zrozumienia różnic kulturowych i lokalnych uwarunkowań nieprawdopodobny jak na wprawionego podróżnika. Jedzie trochę poczuciem wyższości białego turysty, który zaszczycił swą obecnością dany kraj, by obejrzeć folklor. Nie mam ochoty tego dziś rozkminiać, ale jestem szczerze zdumiony.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
uglak

10-11-2021, 00:47

Lukass pisze:
10-11-2021, 00:38
535 pisze:
Triceratops pisze:
Obrazek
Jak się dobrze przyjrzeć, to kurteczki jednak różnią się detalami. Skoro w Turcji można kupić za 25 Euro podróbkę dowolnej kurwa torebki czy czego tam, to czemu nie takiej kurtki. A że pan w kurtce nie chce do Polski, to chyba oczywiste. Łatwo jest zafiksować na "obronie granicy", ale nadal warto pamiętać, że ci ludzie są jednak ciągle tylko narzędziem dla naszych wschodnich sąsiadów. Co wprawdzie nic nie zmienia, ale warto pamiętać.
Z jednej strony tak, ale z drugiej od dawna docierają sygnały, że ci wszyscy "uchodźcy" to arabska klasa średnia (lub, rzadziej, członkowie ISIS - tam też się nieźle zarabiało), bo biednych najzwyczajniej w świecie nie stać na zapłacenie sporej kasy za przerzut do Europy.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

10-11-2021, 00:50

^Nie wiem, jak tam klasa średnia w Iraku czy Afganistanie, ale w Polsce przy zarobkach rzędu 4000 brutto (copyright by minister Patkowski) klasy średniej raczej na tę kurtkę nie stać. Coś mi mówi, że w Iraku i Afganistanie też, a kasa na przerzut pochodzi po prostu z wyprzedaży majątku i postawienia wszystkiego ne jedną kartę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
uglak

10-11-2021, 00:55

Lukass pisze:
^Nie wiem, jak tam klasa średnia w Iraku czy Afganistanie, ale w Polsce przy zarobkach rzędu 4000 brutto (copyright by minister Patkowski) klasy średniej raczej na tę kurtkę nie stać. Coś mi mówi, że w Iraku i Afganistanie też, a kasa na przerzut pochodzi po prostu z wyprzedaży majątku i postawienia wszystkiego ne jedną kartę.
Klasa średnia w Iraku ponoć całkiem nieźle. W Afganistanie gorzej, ale ich i tak na granicy praktycznie nie ma.
Guilty of being right
535

10-11-2021, 02:12

Lukass pisze:
Zafiksowałeś się na kurtce, ale przypominam, że po to płacimy kuriozalną kasę na te wszystkie służby , ich emerytury oraz utrzymywanie granic, a co za tym idzie ogólnie rozumiane, aczkolwiek coraz bardziej wątpliwe bezpieczeństwo, żebyśmy nie musieli się zastanawiać nad tym kim jest dżentelmen z pałą w tej , czy tamtej kurtce. To państwo i jego służby są od pilnowania i weryfikacji tych spraw. Aspekt humanitarny? Jak najbardziej, ale tylko wtedy będzie możliwa pomoc tym ludziom , gdy zachowany zostanie porządek i wyżej wymienione kwestie. W innym przypadku to nie ma sensu, bo gdy uchodźca zaczyna od wyrwania drzwi i przyłożenia w ryj gospodarzowi to nie rokuje zbyt optymistycznie. Bez względu na wspomnianą desperację, a przypominam, że owa desperacja może występować i jest jak najbardziej naturalna po obu stronach i są ku temu jasne oraz udowodnione powody, a że ludzie są narzędziem w rękach szaleńców? Ja tego nie wymyśliłem. Taki jest dzisiejszy świat. Chcesz z tym walczyć beztroską zgodą na łamanie wszelkich norm i praw? Proszę uprzejmie. Znieśmy zatem państwo i granice, zlikwidujmy wszystkie służby, a co za tym idzie wszelkie obciążenia z tym związane. Zawieśmy także stan pandemii, który jakby nie było nadal obowiązuje. Konsekwentnie. Notabene przypominam, że rządzący nami bandyci przy dwustu przypadkach zamykali lasy. Teraz przy piętnastu tysiącach zapraszają na wielką manifestację i utrzymują, że nie chcą lokdałnu, by nie wkurwiać obywateli. Hipokryzja , ręczne sterowanie i pospolite skurwysyństwo.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

10-11-2021, 05:50

Ciekaw jestem, nicramie, czy gdyby to Pacjent i Bloodcult siedzieli w przygranicznym lesie, obdarci i głodni, to byś gardłował, żeby ich wpuszczać, bo Ci za dzieciaka lekarz-katolik usunął migdałki?!?
Kerosene keeps me warm.
ODPOWIEDZ