Nie wierzę, że można coś takiego napisać...może to są po prostu pro-myślący punki?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑12-11-2021, 11:20Bardziej mnie dziwią koncerty np punkowych kapel tylko dla zaszczepionych - pro-rządowy punk to coś, co jeszcze nie mieści mi się w głowie.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
all the monsters will break your heart
- nicram
Ostatnio co wpis Sebastiana to aż roi się od "złotych myśli" (takich złotych na poziomie złotego deszczu). Co się stało temu Sebastianu? Chyba mu coś wypadło. Z mózgoczaszki. Choć nadal wierzę, że po prostu dał logi bloodkałowi...Ascetic pisze: ↑12-11-2021, 13:08Nie no, liltości ... wiemy, z 5 wycieczek, że arabusy to brudasy i jedynym ich celem jest mordowanie w imię religii. Teraz mamy kolejne kwiatki. Zaraz przejdziemy do opowieści rodem z bajek od Pawła/ od medarda, że panki mieszkają na skłocie i żywia się tym co wyciągną z kubła. Ile ty masz lat?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑12-11-2021, 12:59Jeśli chodzi o konformizm, to musimy to rozważyć z punktu dwóch kręgów: konformizmu ogólnospołecznego (dużego) i konformizmu własnego kręgu (małego). Tak więc bierzemy teoretyczny zespół punkowy. Dodatkowa ważna informacja jest taka, że konformiści stanowią około 75% ludzi, a kontrarianie 20% (zostaje jeszcze 5% ale ta grupa nas nie interesuje w tym momencie - z grubsza biorąc, są to politycy i decydenci). Taki fan punk rocka z dużym prawdopodobieństwem jest z natury kontrarianinem, czyli człowiekiem, który odruchowo kontestuje to, co jest mu przedstawiane, zwłaszcza w formie przymusu. W ten sposób trafia do własnej grupy kontrarian, w tym przypadku innych fanów punk rocka, wśród których istnieje duża szansa, że wpadnie w konformizm własnego kręgu (małego) - w tym przypadku jest to postawa buntu. Więc tak, wychodzi nam na to, że jest to również jakaś forma konformizmu.Hatefire pisze: ↑12-11-2021, 12:39
Jak zespół osobiście uważa utrzymywanie reżimu sanitarnego z uwagi na pandemię za słuszne, to czy rezygnacja z niego na koncercie w imię jakiegoś etosu środowiskowego, subkulturowego nie byłaby świadectwem konformizmu? Inna kwestia, bunt dla buntu, kontestacja dla zasady jest naturalna i na swój sposób pożyteczna gdy masz 15 lat i pryszcze na ryju. Z wiekiem warto sobie wyrobić takie czy inne poglądy na określone kwestie i się ich trzymać (oczywiście nie kurczowo, jak najbardziej mogą ewoluować, zmieniać się w czasie) niezależnie od tego czy akurat są systemowe czy antysystemowe.
Druga części to podważanie buntu samego w sobie jako niedojrzałego. Tak, emocje i wściekłość to domena ,,piętnastolatków z pryszczami na ryju", ale to nieraz właśnie tacy goście zmieniali kurs historii, zwłaszcza muzyki, i stanowili istotę rewolucji. Nowych form nie tworzą z reguły emeryci. Bliżej naszego gruntu wystarczy sprawdzić, ile lat mieli członkowie Mayhem nagrywając "Deathcrush", albo Enslaved na "Vikingligr Veldi". Więc niekoniecznie dezawuowałbym bunt w taki sposób... a że z wiekiem się zmienia? No tak, ale czy kojarzymy punk ze starszym panem, który siedzi w bujanym fotelu i mówi: "tak tak, wszystko sobie już przemyślałem", czy właśnie z tym 15-letnim pryszczatym gówniarzem?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wszystko można rozpatrywać z różnych punktów widzenia, a bycie myślącym czy nie myślącym to inne zagadnienie. Trochę tak, jakby osoba A powiedziała: ten sześciokąt jest czerwony, a osoba B: o czym ty mówisz, przecież jest kanciasty.nicram pisze: ↑12-11-2021, 13:56Nie wierzę, że można coś takiego napisać...może to są po prostu pro-myślący punki?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑12-11-2021, 11:20Bardziej mnie dziwią koncerty np punkowych kapel tylko dla zaszczepionych - pro-rządowy punk to coś, co jeszcze nie mieści mi się w głowie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Masz rację, pseudoprawica dostaje od razu piany na pysku na dźwięk słowa ekologia, jak gdyby to nie była kwestia nauki i wymyśla argumenty typu 'zmiany klimatu są losowe, przecież Grenlandia kiedyś była zielona'.mistrzsardu pisze: ↑12-11-2021, 10:11Nie da się. Już został przyspawany z jednej strony. To oczywiście moja opinia.
Yare Yare Daze
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Czas zacząć się martwić?
Do tego dochodzą alarmy ze strony USA, że Rosja planuje inwazję na Ukrainę.
https://www.nawschodzie.eu/europa-wscho ... lem-rosji/Wiktar Chrenin o zgrupowaniu polskich sił na granicy z Białorusią pisze:Odnosi się wrażenie, że nasi sąsiedzi, w tym Polska, w ramach rozwiązywania swoich wewnętrznych problemów politycznych, a także problemów w ramach Unii Europejskiej, są gotowi rozpętać konflikt, w który chcą wciągnąć Europę. Chcemy uprzedzić „gorące głowy” – język szantażu i gróźb jest nie do przyjęcia. Siły białoruskie są gotowe do ostrej reakcji na wszelkie ataki
Do tego dochodzą alarmy ze strony USA, że Rosja planuje inwazję na Ukrainę.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Martwić? Chyba nie. Przecież wczoraj krużganek i jego koledzy deklarowali, że nas obronią. Ja spokojnie otwieram Kruśovice. Nigdzie się nie wybieram, no chyba, że złapię "smaki". Poza tym z Lublina mają bliżej. Niech zrobią porządek i nie zawracają dupy.
- Hatefire
No właśnie ci od Pierdziewicza i ci ze stadionów już szykują się bronić ojczyzny? Dostał ostatnio od rządu kilka milionów ,to trochę broni można kupić. Ci kibice wyklęci też chyba mają jakieś zasoby skitrane z handlu narkotykami i sutenerstwa.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- devastator77
- zahartowany metalizator
Ja się nie boję żadnej Rosji,żołnierze mają modlitewniki,mamy kapelanów,a i w razie czego führer Bąkiewicz i jego ludzie pomogą,więc czego tu się bać?
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- devastator77
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Prawdziwy punk uważa, że covid to ściema i głosuje na konfederacje.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑12-11-2021, 11:20Bardziej mnie dziwią koncerty np punkowych kapel tylko dla zaszczepionych - pro-rządowy punk to coś, co jeszcze nie mieści mi się w głowie.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Ascetic
xD bo B U N T! LOLHeadcrab pisze: ↑13-11-2021, 22:25Prawdziwy punk uważa, że covid to ściema i głosuje na konfederacje.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑12-11-2021, 11:20Bardziej mnie dziwią koncerty np punkowych kapel tylko dla zaszczepionych - pro-rządowy punk to coś, co jeszcze nie mieści mi się w głowie.
lys på slutten av lys
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Przekaz z rządowej, białoruskiej TV nt. Polaków:
- Lukass
^ Dobre to jest. Jak widać, TVP jeszcze może się troszeczkę nauczyć. Bardzo mi się podobał tekst tego samego propagandysty, gdy straszył Polaków rosyjskimi Tu-22M3. Strategicznymi bombowcami, dość już leciwymi. Przy wymawianiu ich nazwy oraz nazwy jednostki (Siły Powietrzno-Kosmiczne FR) o mało nie doszedł. W sumie znamienne, Białoruś straszy Rosjanami. Rosyjski gaz, rosyjskie bombowce, rosyjskie Iskandery. Nie zdziwię się, jak po tym całym zamieszaniu Baćka zostanie elegancko wysłany na emeryturę, bo jak widać, już wpadł całkowicie w sidła Rosji. Kiedyś Putin powiedział, że pora oddzielić muchy od kotletów. Mam wrażenie, że to ostatni akt muchy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Ascetic
O wyjebaniu modemów, banieczkach, byciu na lewo i foliażach, co mają coś dzisiaj dla nas ... to co każdego dnia, łączenie kropeczek.
Tomasz Folijaż
lys på slutten av lys
- hcpig
Polecam odświeżyć taki kretyński film propagandowy '1612', będący rosyjską podróbą 'Ogniem i Mieczem', mega kabaret. Ten stand up białrouskiego prezentera mi o nim przypomniał.
Yare Yare Daze
"Pank to nie ludzie. To ideologia." Jędrek DupalHeadcrab pisze: ↑13-11-2021, 22:25Prawdziwy punk uważa, że covid to ściema i głosuje na konfederacje.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑12-11-2021, 11:20Bardziej mnie dziwią koncerty np punkowych kapel tylko dla zaszczepionych - pro-rządowy punk to coś, co jeszcze nie mieści mi się w głowie.
- nicram
+1Ascetic pisze: ↑13-11-2021, 22:31xD bo B U N T! LOLHeadcrab pisze: ↑13-11-2021, 22:25Prawdziwy punk uważa, że covid to ściema i głosuje na konfederacje.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑12-11-2021, 11:20Bardziej mnie dziwią koncerty np punkowych kapel tylko dla zaszczepionych - pro-rządowy punk to coś, co jeszcze nie mieści mi się w głowie.

- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Ponoć białoruska opozycja i tak w swej znacznej części kontrolowana jest tak naprawdę przez Moskwę, więc wymiana Łukaszenki na jakiegoś nowego pionka - lubianego przez Zachód, przeprowadzającego jakąś teoretyczną odwilż polityczną, zapewniającego, że teraz to już jesteśmy fajni, a tak naprawdę realizującego i tak zamysły Putina - może trochę to wszystko uprościłem, ale wydaje mi się, że to jest klasyczna sytuacja win-win.