POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

14-11-2021, 10:57

Obrazek

Strasznie mnie wkurza to zjawisko polityczno-medialne "polityk w outdoorowej kurtce na miejscu katastrofy/klęski żywiołowej/miejscu przestępstwa/inne przeszkadzający służbom w sprawnym wykonywaniu obowiązków".
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

14-11-2021, 14:18

Olo pisze:
14-11-2021, 10:53
Lukass pisze:
14-11-2021, 01:13
Nie zdziwię się, jak po tym całym zamieszaniu Baćka zostanie elegancko wysłany na emeryturę, bo jak widać, już wpadł całkowicie w sidła Rosji. Kiedyś Putin powiedział, że pora oddzielić muchy od kotletów. Mam wrażenie, że to ostatni akt muchy.
Ponoć białoruska opozycja i tak w swej znacznej części kontrolowana jest tak naprawdę przez Moskwę, więc wymiana Łukaszenki na jakiegoś nowego pionka - lubianego przez Zachód, przeprowadzającego jakąś teoretyczną odwilż polityczną, zapewniającego, że teraz to już jesteśmy fajni, a tak naprawdę realizującego i tak zamysły Putina - może trochę to wszystko uprościłem, ale wydaje mi się, że to jest klasyczna sytuacja win-win.
Tak, zapewne tak się to skończy. Nie ma chyba na Białorusi siły, która mogłaby przejąć władzę niezależnie od Moskwy, poza tym Putin na to nie pozwoli. Zastanawiam się, czy cały ten kryzys nie służy głównie zmianie namiestnika w Mińsku.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-11-2021, 14:26

Lukass pisze:
14-11-2021, 14:18
Olo pisze:
14-11-2021, 10:53
Lukass pisze:
14-11-2021, 01:13
Nie zdziwię się, jak po tym całym zamieszaniu Baćka zostanie elegancko wysłany na emeryturę, bo jak widać, już wpadł całkowicie w sidła Rosji. Kiedyś Putin powiedział, że pora oddzielić muchy od kotletów. Mam wrażenie, że to ostatni akt muchy.
Ponoć białoruska opozycja i tak w swej znacznej części kontrolowana jest tak naprawdę przez Moskwę, więc wymiana Łukaszenki na jakiegoś nowego pionka - lubianego przez Zachód, przeprowadzającego jakąś teoretyczną odwilż polityczną, zapewniającego, że teraz to już jesteśmy fajni, a tak naprawdę realizującego i tak zamysły Putina - może trochę to wszystko uprościłem, ale wydaje mi się, że to jest klasyczna sytuacja win-win.
Tak, zapewne tak się to skończy. Nie ma chyba na Białorusi siły, która mogłaby przejąć władzę niezależnie od Moskwy, poza tym Putin na to nie pozwoli. Zastanawiam się, czy cały ten kryzys nie służy głównie zmianie namiestnika w Mińsku.
Przemyśl jeszcze raz ostatnie zdanie. Zestaw później z tym co wałkują ruskie onuce po polskim internecie a na końcu zastanów się, czy, aby na pewno nie mają Ci co zarządzają tą wojną hybrydową, innych sposobów wystrzelenia wąsacza w kosmos. Jak takowych metod, sposobów nie wykminisz - mogę pomóc.

Jak dla mnie w najlepszym wypadku, może być to kontrolowany „wypadek” przy „pracy”. Na pewno nie cel sam w sobie. Bardziej bym szukał prób otwarcia nowych możliwości na Ukrainie, opcjonalnie wariant polski, odciąganie od wewnętrznych problemów.

Ps. Wczoraj kupowałem bilety do wyjebanie z kraju na pewien czas, / na wypoczyn z pewnym dalekosiężnym potencjałem/. Po dworcu, za pośrednim biletem wędrowałem i zastanawiam się ilu z tych spotkanych na dworcu gadający po rusku, to wariant ludzikowy*. Ze 160 tys luda mamy napływowego. Pytanie ilu potrafi celnie strzelać?

* jak ten co ni w ząb po polskiemu gadał, a usilnie chciał się dostać do Lublina. Teraz się zastanawiam, czy dobrze, że jemu i jak się okazało później ekipie jego ziomków, pomogliśmy xD
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

14-11-2021, 14:54

Ascetic pisze:

Przemyśl jeszcze raz ostatnie zdanie. Zestaw później z tym co wałkują ruskie onuce po polskim internecie a na końcu zastanów się, czy, aby na pewno nie mają Ci co zarządzają tą wojną hybrydową, innych sposobów wystrzelenia wąsacza w kosmos. Jak takowych metod, sposobów nie wykminisz - mogę pomóc.

Jak dla mnie w najlepszym wypadku, może być to kontrolowany „wypadek” przy „pracy”. Na pewno nie cel sam w sobie. Bardziej bym szukał prób otwarcia nowych możliwości na Ukrainie, opcjonalnie wariant polski, odciąganie od wewnętrznych problemów.
Mają wiele wariantów, ale wypadki przy pracy mogą zniechęcać innych lokalnych watażków do bliskiej współpracy w przyszłości. Zły PR. Ale oczywiście gdybam sobie, może chodzić o wszystko, o czym wspomniałeś, i jeszcze o dziesięć innych rzeczy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

14-11-2021, 14:58

Lukass pisze:
14-11-2021, 14:54
Ascetic pisze:

Mają wiele wariantów, ale wypadki przy pracy mogą zniechęcać innych lokalnych watażków do bliskiej współpracy w przyszłości. Zły PR. Ale oczywiście gdybam sobie, może chodzić o wszystko, o czym wspomniałeś, i jeszcze o dziesięć innych rzeczy.
Wymienisz 3 z nich❓
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

14-11-2021, 15:04

^ Nie, w przeciwieństwie do znanych mi miłośników Konfy, nie bawię się zwykle w odkrywanie "wielkich tajemnic" geopolityki ani łączenie punktów, przy tak dramatycznym jak tu braku danych. Kilka mniej lub bardziej ciekawych pomysłów przemknęło zresztą przez media, choć nie były dość klikalne, by przebić się przez codzienne straszenie wojną.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire

14-11-2021, 22:07

Obrazek

Połączył kropki.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sybir

14-11-2021, 22:21

Jprdl, Monty Python pisze scenariusze dla naszych kabareciarzy? :O
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
nicram

15-11-2021, 05:31

Hatefire pisze:
14-11-2021, 22:07
Obrazek

Połączył kropki.
Wow. Prawdziwy geniusz. Geniusz prawicy. :lol:
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-11-2021, 10:16

A ja bym ich wszystkich wpuścił. Nie mamy w kraju budowlańców, spawaczy, ślusarzy, kierowców, mechaników, lekarzy czy pielęgniarek. Później weryfikacja i tych co niczego nie umieją odesłałbym, resztę bym nauczył języka i skierował do pracy. Przy naszym socjalu to by po pół roku wszystkie nieroby byli w Niemczech. Przyjęliśmy 100 tysięcy Czeczenów, wcześniej byli Grecy, Turkowie, Ormianie i jakoś nam się ten kraj od tego nie zawalił.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-11-2021, 11:26

Tatuś pisze:
A ja bym ich wszystkich wpuścił. Nie mamy w kraju budowlańców, spawaczy, ślusarzy, kierowców, mechaników, lekarzy czy pielęgniarek. Później weryfikacja i tych co niczego nie umieją odesłałbym, resztę bym nauczył języka i skierował do pracy. Przy naszym socjalu to by po pół roku wszystkie nieroby byli w Niemczech. Przyjęliśmy 100 tysięcy Czeczenów, wcześniej byli Grecy, Turkowie, Ormianie i jakoś nam się ten kraj od tego nie zawalił.
100 tys czeczenow? Skad takie info? Gdzie oni sa?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
trup

15-11-2021, 11:28

Tatuś pisze:
Może z tymi 100 tysiami Czeczenów to przesada, ale ogólnie kierunek +100.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

15-11-2021, 11:38

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
15-11-2021, 11:26
100 tys czeczenow? Skad takie info? Gdzie oni sa?
Tylu mniej więcej przez Polskę przewinęło się przez Polskę od wczesnych lat 90, czyli pierwszej wojny. Internet podaje szacunki, że jakieś 10 do 20 tys. zostało w Polsce na stałe.

Edit: Jest to liczba niedoszacowana raczej, bo sporo wisi w statystykach jako Rosjanie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

15-11-2021, 12:19

Tatuś pisze:
Nie widzisz różnicy między Czeczenami i Turkami (o Grekach i Ormianach nawet nie wspominam, bo to narody chrześcijańskie), którzy nie są roszczeniowi wobec Zachodu i nie mają inklinacji do zamachów na terenie Europy, a Arabami i Murzynami z krajów islamskich?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

15-11-2021, 12:35

Już widzę jak to całe towarzystwo tyra tutaj za dwa i pół w porywach do trzech tysia, bierze kredyty na te budynki z gówna i płaci kataster...tak będzie. Z pewnością.
Awatar użytkownika
Triceratops

15-11-2021, 13:02

I od nowego roku placi Zus 1700. I z pewnoscia sa to stateczni lekarze, ci o ktorych pisal kol Lucass, tylko im sie cos pojebalo i zapragneli przejsc nielegalnie granice wrzeszczac przy tym jak jebana dzicz. Ja proponuje zeby tatus wzial paru, zrobia mu dach i rynny, wymienia zamek, zrobia koncowki w aucie. A lekarz zajmie sie jego stara
woodpecker from space
Pacjent

15-11-2021, 13:27

Triceratops pisze:
15-11-2021, 13:02
I od nowego roku placi Zus 1700. I z pewnoscia sa to stateczni lekarze, ci o ktorych pisal kol Lucass, tylko im sie cos pojebalo i zapragneli przejsc nielegalnie granice wrzeszczac przy tym jak jebana dzicz. Ja proponuje zeby tatus wzial paru, zrobia mu dach i rynny, wymienia zamek, zrobia koncowki w aucie. A lekarz zajmie sie jego stara
Z pewnością ma większe szanse na arabski gang bang niż wymianę uszczelki w łazience. W RFN powyżej ich kwalifikacji było zbieranie szparagów i sprzątanie ulic po powodzi.
W ogóle to nie rozumiem jak ludzie mogą być tak głupi i uważać za pożytecznych osobników, którzy wchodzą im do domu przy pomocy nożyc, łomu i łopaty.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

15-11-2021, 13:36

Kol pelson wyjasnil na czym polega ich nieszczescie, zwlaszcza w kontekscie raportu, ktory wkleil olo
woodpecker from space
zodiac
postuje jak opętany!

15-11-2021, 13:38

Jak wygląda proces asymilacji uchodźców na ziemiach polskich doskonale obrazuje ten przykład.
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... -damaszku/
I nie ma tu mowy o młodych byczkach których interesuje tylko socjal a o rodzinach, które chciały normalnie żyć i pracować.
535

15-11-2021, 13:47

zodiac pisze:
15-11-2021, 13:38
Jak wygląda proces asymilacji uchodźców na ziemiach polskich doskonale obrazuje ten przykład.
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/ ... -damaszku/
I nie ma tu mowy o młodych byczkach których interesuje tylko socjal a o rodzinach, które chciały normalnie żyć i pracować.
Ewidentni nieudacznicy. Nie mogli zrozumieć jak przeciętny Kowalski, albo Nowak przy przeciętnych zarobkach wiąże koniec z końcem.
ODPOWIEDZ