FUNERAL MIST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: FUNERAL MIST
Przenikliwy ozobek przemówił...a później i tak wsadzi do swojej top10. 

all the monsters will break your heart
- DST
- rasowy masterfulowicz
"Salvation" miałem głównie na myśli. Ta płyta i "Maranatha" to dźwiękowo i wizualnie majstersztyk ohydy. Tak odbieram to z grafikami, jak takie plugawe odwrócenie chrześcijaństwa, albo wyciągnięcie z niego takiego pierwotnego, średniowiecznego zła - zarazy, zgnilizny itd. Nie wiem czy ktoś w BM miał taką ekstremalną wizję odwrócenia tej całej religijnej ikonografii. Zawsze będę chylił czoła przed tymi dwoma albumami za te aspekty.Sturm pisze: ↑16-12-2021, 22:42Ale czemu obrzydliwego? Przecież bardzo kunsztowne i piękne te świątynie stawia. (Oczywiście Marduk z Ariochem i bez niego to dwa zupełnie różne zespoły, nazwa właściwie wprowadza w błąd).
- ozob
- zahartowany metalizator
Naklaniam do słuchania płyt, a nie oceniania muzyki po nazwie zespołu i okładce, Nikos. To wiele ułatwia. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nakłaniam cię ozobku do słuchania płyt więcej niż jeden raz i nie oceniania ich zbyt pochopnie. (:
all the monsters will break your heart
- KKK
- postuje jak opętany!
-
- postuje jak opętany!
Rozumiem, o co Ci chodzi, aczkolwiek osobiście odbieram to jako lustrzaną wizję piękna, i w muzyce, i w grafice. Takie „tylne schody do nieba”, żeby odwołać się do Mishimy — rezydent tego Nieba jest oczywiście odmienny niż utrzymują ortodoksje. Podobnie bawili się DsO w czasach „SMRC” i produkcji pobocznych do czasu „Fas”.DST pisze: ↑17-12-2021, 13:53"Salvation" miałem głównie na myśli. Ta płyta i "Maranatha" to dźwiękowo i wizualnie majstersztyk ohydy. Tak odbieram to z grafikami, jak takie plugawe odwrócenie chrześcijaństwa, albo wyciągnięcie z niego takiego pierwotnego, średniowiecznego zła - zarazy, zgnilizny itd. Nie wiem czy ktoś w BM miał taką ekstremalną wizję odwrócenia tej całej religijnej ikonografii. Zawsze będę chylił czoła przed tymi dwoma albumami za te aspekty.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Nowa płyta oczywiście chujowa.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- COFFIN
-
Dzisiaj odpalam, tylko naleje kielona
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- COFFIN
-
Serio temat, sprawdzę dzisiaj. Przecież jestem ekspertem od BM chłe, chłe.
-
Kiedy będzie u nas i u kogo do nabycia?
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Doom the dark ages. Sesja trwa.
- Sybir
Fallen Temple i Hellthtasher oferują album w przedsprzedaży.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Okey. Dzięki.
Płyta lepsza od poprzedniej. Równiejsza. Większe stężenie patologi. Jest git. Jutro na spacer po lesie jak znalazł.
Płyta lepsza od poprzedniej. Równiejsza. Większe stężenie patologi. Jest git. Jutro na spacer po lesie jak znalazł.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
- ozob
- zahartowany metalizator
Moim zdaniem słabsza. Momenatami zbyt oczywista z kilkoma dłużyznami. Jednakowoż jako całość jest to dobre granie, a momenami są fragmenty wręcz kapitalne.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Bdb materiał. Gdyby to było bardziej surowe, dzikie i patologiczne brzmieniowo byłby szach mat.
-
- postuje jak opętany!
Dzisiaj nie zdążyłem przerobić całości na spokojnie. Pierwsze wrażenie jest takie, że bliżej „Salvation” niż późniejszych. Moc stwierdzona.
-
- zaczyna szaleć
uwielbiam FM, ale ta muza tutaj po prostu momentami zupełnie nie trzyma się kupy, te kawałki donikąd nie prowadzą. No i lekko zjebana produkcja jednak, zwłaszcza w kwestii garów ;d
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Zdecydowanie bliżej temu do Salvation niż nudnej i zachowawczej Hekatomb. Znów jest pokój bez klamek i bluźnierstwo spływające po ścianach. Cudowny klimat. Płyta zamówiona.
- bartwa
Dalej nie jestem fanem FM. Pierwszy numer fajny, ale reszta już nie dla mnie, wokal w drugim numerze nie do zniesienia. Siano zostaje na koncie.
PLASTIK NIE JEST METALEM