Sorry stary ale dyskutujesz z czyms czego nie powiedzialem tylko z wlasnymi interpretacjami wiec nie moge sie odniesc.535 pisze: ↑07-01-2022, 11:50To faktycznie nic tylko dołączyć do modnego ostatnio chóru piejącego słynne " komuno wróć!". Może jeszcze zapytaj szanownych rodziców w jakim celu obalali tamten wspaniały system, bo z tego co piszesz było to działanie kompletnie niezrozumiałe. Nic mnie tak nie jeży jak peany na temat socjalizmu i dostawania za darmo różnych fruktów. Sebastianie, Saaabo. Nie idźcie tą drogą. Nie ma nic za darmo.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Ascetic
Jednak, pytanie było o wypowiedzi. Weź się trochę wysil, choć, rozumiem, że jak zamknęli peja konfpederastów to nie ma skąd wziąć wskazówek xDJimmy Boyle pisze: ↑07-01-2022, 01:16jeśli chodzi o kompromitacje Zandberga to on nawet nic mówić nie musi
Poro
@Sebastian No dobrze. Nie powiedziałeś wprost. Więc taki przykład, bo nie chce być gołosłowny. Wiesz dlaczego mieszkanie, które ostatnio nabyłeś z szanowną małżonką w ciągu kilkunastu miesięcy zdrożało lekko licząc o 50 procent? Między innymi właśnie dlatego, że socjalistyczny rząd z waszych kieszeni postanowił rozdać w krótkim czasie i "za darmo" żywą gotówę innym. W peerelu działalo to dokładnie tak samo. Jedni "dostawali", ale wszyscy w ten , czy inny sposób za tę wielką łaskę płacili. Problem tylko kto był w której grupie, bo jak łatwo możesz zgadnąć grupa ponoszących koszty była znacznie większa. Także nie słuchaj tych czerwonych świń i ich bełkotu. Wracając jeszcze do wkładu. Nie dalej jak wczoraj ,przeglądając oferty mieszkań zauważyłem, że w Bochni nieduży pierdolnik okolo 40 metrów kwadratowych. Taki akurat na start kosztuje około 230 k. Tak z ciekawości, bo jesteś na bieżąco. Ile mniej więcej proporcjonalnie wynosiłaby miesięczna rata kredytu na takie mieszkanie przy obecnej sytuacji?
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Mowisz, masz;Ascetic pisze: ↑07-01-2022, 12:08Jednak, pytanie było o wypowiedzi. Weź się trochę wysil, choć, rozumiem, że jak zamknęli peja konfpederastów to nie ma skąd wziąć wskazówek xDJimmy Boyle pisze: ↑07-01-2022, 01:16jeśli chodzi o kompromitacje Zandberga to on nawet nic mówić nie musi
I słusznie. Opodatkować słynną klasę średnią wymykającą się chyłkiem. Wszystko powyżej 2800 należy się państwu. Wtedy powinno być bdb! Obawiam się, że ostatni ogień i pasja mojej motywacji , by cokolwiek robić w tym miejscu prócz zakupu czipsów i wbicia się we fotel, zdycha w męczarniach.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie wiem, jeszcze nie zapłaciłem żadnej raty póki co. Natomiast te wyjaśnienia w sumie, no, przecież napisałem już wcześniej że było łatwiej, ale system ekonomiczny był niemożliwy do utrzymania, teraz napisałeś to samo tylko dodałeś więcej szczegółów.535 pisze: ↑07-01-2022, 12:12@Sebastian No dobrze. Nie powiedziałeś wprost. Więc taki przykład, bo nie chce być gołosłowny. Wiesz dlaczego mieszkanie, które ostatnio nabyłeś z szanowną małżonką w ciągu kilkunastu miesięcy zdrożało lekko licząc o 50 procent? Między innymi właśnie dlatego, że socjalistyczny rząd z waszych kieszeni postanowił rozdać w krótkim czasie i "za darmo" żywą gotówę innym. W peerelu działalo to dokładnie tak samo. Jedni "dostawali", ale wszyscy w ten , czy inny sposób za tę wielką łaskę płacili. Problem tylko kto był w której grupie, bo jak łatwo możesz zgadnąć grupa ponoszących koszty była znacznie większa. Także nie słuchaj tych czerwonych świń i ich bełkotu. Wracając jeszcze do wkładu. Nie dalej jak wczoraj ,przeglądając oferty mieszkań zauważyłem, że w Bochni nieduży pierdolnik okolo 40 metrów kwadratowych. Taki akurat na start kosztuje około 230 k. Tak z ciekawości, bo jesteś na bieżąco. Ile mniej więcej proporcjonalnie wynosiłaby miesięczna rata kredytu na takie mieszkanie przy obecnej sytuacji?
If you do everything right, there will be no struggle.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Inflac ... 55491.html
https://www.rp.pl/podatki/art19260931-c ... kiego-ladu
Z wyliczeń MDDP wynika, że w myśl Polskiego Ładu, bez względu na to, czy pracownik złoży wniosek o zastosowanie wobec niego ulgi dla klasy średniej, czy też nie, przez pierwsze dziewięć miesięcy z jego pensji będzie potrącany znacznie wyższy podatek, który odzyska dopiero pod koniec roku.
Przypadeg?
Z wyliczeń MDDP wynika, że w myśl Polskiego Ładu, bez względu na to, czy pracownik złoży wniosek o zastosowanie wobec niego ulgi dla klasy średniej, czy też nie, przez pierwsze dziewięć miesięcy z jego pensji będzie potrącany znacznie wyższy podatek, który odzyska dopiero pod koniec roku.
Przypadeg?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Nie. Nie było łatwiej. Nie zapominaj o wielkiej wadze znajomości i przepychania kolanem. Akurat to, że Tobie się wydaje, że bylo łatwiej nie jest żadnym dowodem. Teraz jest zdecydowanie łatwiej, bo po prostu idziesz i kupujesz, kwestia dostosowania możliwości oraz stopnia motywacji. Tak to widzę. Masz standardowo zaburzony obraz tamtych czasów, podsycany przez pospolitych skurwysynów, którzy na tej chabecie chcą dojechać do żłobu, a już ich pierdolenie o modelu szwedzkim, czy norweskim, bo tam ludzie płacą wysokie podatki winno być karalne. Edit Nie chodzi mi o to ile płacisz, bo mnie to kompletnie nie interesuje. Myślałem jedynie o zwyczajnej najprostszej proporcji. No ale nie drążę zawsze moge se sam policzyć.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑07-01-2022, 13:13Nie wiem, jeszcze nie zapłaciłem żadnej raty póki co. Natomiast te wyjaśnienia w sumie, no, przecież napisałem już wcześniej że było łatwiej, ale system ekonomiczny był niemożliwy do utrzymania, teraz napisałeś to samo tylko dodałeś więcej szczegółów.535 pisze: ↑07-01-2022, 12:12@Sebastian No dobrze. Nie powiedziałeś wprost. Więc taki przykład, bo nie chce być gołosłowny. Wiesz dlaczego mieszkanie, które ostatnio nabyłeś z szanowną małżonką w ciągu kilkunastu miesięcy zdrożało lekko licząc o 50 procent? Między innymi właśnie dlatego, że socjalistyczny rząd z waszych kieszeni postanowił rozdać w krótkim czasie i "za darmo" żywą gotówę innym. W peerelu działalo to dokładnie tak samo. Jedni "dostawali", ale wszyscy w ten , czy inny sposób za tę wielką łaskę płacili. Problem tylko kto był w której grupie, bo jak łatwo możesz zgadnąć grupa ponoszących koszty była znacznie większa. Także nie słuchaj tych czerwonych świń i ich bełkotu. Wracając jeszcze do wkładu. Nie dalej jak wczoraj ,przeglądając oferty mieszkań zauważyłem, że w Bochni nieduży pierdolnik okolo 40 metrów kwadratowych. Taki akurat na start kosztuje około 230 k. Tak z ciekawości, bo jesteś na bieżąco. Ile mniej więcej proporcjonalnie wynosiłaby miesięczna rata kredytu na takie mieszkanie przy obecnej sytuacji?
Tymczasem informacja zaiste szokująca, bo wynika z niej jasno, że te złodziejskie kurwy, świadomie lub nie , dobrały się ludziom do emerytur powyżej 1920 zyla... https://businessinsider.com.pl/twoje-pi ... ow/218lw0r
- Nerwowy
To Tusk ukradł.

Fachowo to się nazywa tani pieniądz. W wyniku błędu księgowych, obniżają pensje po to , żeby sfinansować kiełbachę wyborczą. Tak, by suweren mógł powiedzieć, że dostał za darmo, jak te mieszkania w peerelu, a potem się dodrukuje, odda nominały i cyrk pojedzie dalej. Pytanie tylko kiedy widownia zorientuje się, że ta baba ma doklejone wąsy, a sztanga jest z papieru, bo nawet nie ze styropianu.Nerwowy pisze: ↑07-01-2022, 13:25https://www.bankier.pl/wiadomosc/Inflac ... 55491.html
Przypadeg?
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Pomijając już dyskusję o założeniach tego Polnische Wirtschaft, czy słuszne czy nie, to jakim cudem można być tak nieudolnym i samemu nie wiedzieć co się tak naprawdę napisało w ustawie. To że politycy to skurwysyny wiadoma rzecz, ale że aż takie debile to się nie spodziewałem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Chyba żartujesz. Przecież to co cpowiadali pinokio z karakanem o programie mieszkanie plus i o tym, że zwiększonym popytem na materiały budowlane obniżą ceny mieszkań, jasno pokazywało z jakiego rodzaju wiedzą lub celową propagandą w zakresie ekonomii mamy do czynienia. Czy ktoś kompetentny mógłby mi napisać o ile od tamtego czasu, staniały mieszkania i materiały przy obecnym na nie popycie?Hatefire pisze: ↑07-01-2022, 14:16Pomijając już dyskusję o założeniach tego Polnische Wirtschaft, czy słuszne czy nie, to jakim cudem można być tak nieudolnym i samemu nie wiedzieć co się tak naprawdę napisało w ustawie. To że politycy to skurwysyny wiadoma rzecz, ale że aż takie debile to się nie spodziewałem.
- Ascetic
Tak przyglądając się tej dyskusji, wcale się nie dziwię, że PiS sobie świetnie do tej pory radził. Sentyment do łatwego życia ciągle żywy .... Bo rodzice dostali mieszkanie ... Szkoda, że wypowiedź jest niepełna. Zapytałbym jakie mieli uposażenia, gdzie jeździli na wakacje i jakim samochodem mieli okazję sie poruszać. Może warto porozmawiać o wyborze produktów, usług, dostępu do prasy, książek, muzyki - oczywiście nie po lini narzuconej, przez typów z Mysiej 5. A co do samego mieszkania, danego ... Pół, ćwierć prawda. Kto dostał. Ten dostał. I na jakich zasadach i w ramach zasług za co.
Poro
-
- rasowy masterfulowicz
Ludzie czekali na mieszkania po 10-15 lat. Wynajem jednego pokoju dla rodziny (!) w latach 70-tych to była 1 pensja nauczycielska, alternatywą był hotel robotniczy.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Nerwowy
Najlepsze, że dopiero teraz widząc co odjebali chcą to na szybko łatać jakimiś rozporzędzeniami tak żeby jeszcze w przyszłym miesiącu wypłacić wyrównanie poszkodowanym grupom jakby aktualny chaos był niewystarczającyHatefire pisze: ↑07-01-2022, 14:16Pomijając już dyskusję o założeniach tego Polnische Wirtschaft, czy słuszne czy nie, to jakim cudem można być tak nieudolnym i samemu nie wiedzieć co się tak naprawdę napisało w ustawie. To że politycy to skurwysyny wiadoma rzecz, ale że aż takie debile to się nie spodziewałem.

Myślę, że należy również przypomnieć kto tę ustawę podpisał w natychmiastowym trybie i bez żadnych pytań.
- Ascetic
Właśnie. No chyba, że się było kolejarzem albo pałą na usługach komuchów.mistrzsardu pisze: ↑07-01-2022, 14:58Ludzie czekali na mieszkania po 10-15 lat. Wynajem jednego pokoju dla rodziny (!) w latach 70-tych to była 1 pensja nauczycielska, alternatywą był hotel robotniczy.
U mnie stary, krnąbrny politechnicznik to mógł dostać …. wycieczkę do ośrodka PW w Karpaczu … w najlepszym razie. A Zastawę i futro dla matki to kupił za rozkładanie cyrków z indjańcami oraz prace w rzeźni, której nikt normalny w jusej nie chciał podjąć, a tylko biedny polaczek z papierami nauczyciela akademickiego …. tak wyglądał ten mityczny dobrobyt w PRLu …. taki był wykurwisty hajlajf … żyć i zdychać
ps. trochę przykro, że rodzice okłamują swoje dzieci. Bo jakby mówili jak jest, a właściwie było, to chyba by te resentymenty nie miały racji bytu.
Poro
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii

W sumie już mnie znudziły podśmiechujki z Konfederastów, ale deklaracja pójścia w konspirę mnie rozbawiła. Wizualizuję sobie scenariusze rodem z Allo Allo. Konfederacja Podziemna.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
Kurwa. Byle by krzysia nie pomylić z masterfulowym robciem

Swoją drogą ciekawe, że spodziewa się, że go z tt też wyjebią. Wow, dlaczego? LOL
To wszystko nic. Ma gotową ustawę, że 50 mln zielonych za wyjebanie ich z fejsa. Chłop nie będzie musiał robić do końca życia. Zazdraszczam.
Poro