POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rasowy masterfulowicz
Re: POlitykowanie
Czy ktoś, biegły w temacie, może mnie oświecić, co miał na myśli red. Sakiewicz, mówiąc o podatku Tuska, w odniesieniu do wzrostu cen gazu i prądu ????
Na chwilę przeniosłem się do alternatywnej rzeczywistości serwowanej przez reżimową i tam jest to ostro mantrowane. Mówią też, że Pinokio robi wszystko, żeby wybrnąć z tego podatku, VAT obniża itp.
Na chwilę przeniosłem się do alternatywnej rzeczywistości serwowanej przez reżimową i tam jest to ostro mantrowane. Mówią też, że Pinokio robi wszystko, żeby wybrnąć z tego podatku, VAT obniża itp.
Prawdopodobnie sakwojaż ma nieszczelną instalację. Natomiast główną winą tuska jest fakt, że nie dorżnął watah. To będzie nas wszystkich drogo kosztować. Niektórzy zapiszczą.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Nie wiem, co też kolega widział, ale w materiale poniżej jest to sprzedane w formie chamskiej propagandowej piguły. A jeśli kolega nie chce tracić czterech minut życia, to tak w skrócie: podatek Tuska to promowany przez EPL pakiet klimatyczny. W ogóle, to Tusk odpowiada już nie tylko za wszelkie plagi w Polsce, ale także w całej Unii. A mówili, że taki tam z niego nieznaczący nikt, a tu proszę. Rzucił na kolana całą Europęvicotnick pisze: ↑07-01-2022, 16:10Czy ktoś, biegły w temacie, może mnie oświecić, co miał na myśli red. Sakiewicz, mówiąc o podatku Tuska, w odniesieniu do wzrostu cen gazu i prądu ????

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- rasowy masterfulowicz
^ dzięki! Dotrwałem do zwrotu "rewizja" czegoś tam i wymiękłem, wyjdziemy z unii, bo nie będzie nas stać, żeby w niej być, taka moja konkluzja
- Lukass
^ Proszę, choć z obrzydzeniem wrzucałem materiał TVP
Jak tak dalej pójdzie, to cała Unia wyjdzie z Unii. Tzn. polityka klimatyczna pierdolnie, co akurat w jej obecnej formie może takie złe nie jest, natomiast - jeśli stanie się to wkrótce - da kroplówkę tej bandzie nieudaczników, których ktoś u nas doprowadził do władzy. A to już może się źle dla nas skończyć. Dopóki się wszystko sypie, jest cień szansy na wykopanie ich przez rozgniewanego suwerena.

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- postuje jak opętany!
Spodziewaj się niespodziewanego.

We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Jeszcze a propos futer. Gdyby nie to, że brat mojego ojca był w pewnym momencie poważną personą w owej branży co skutkowało tym, że z niejednej chochli spożywał rosół, jeżeli wiecie co mam na myśli. To byśmy wszyscy się tam na kupie pognietli. Także gratuluję wszystkim, których rodzice "otrzymali" darmowe mieszkania w peerelu bez żadnego trybu, ale pragnę oświadczyć, że nie był to standard. Nie wiem. Jakoś dobrze pamiętam lata tamtej partyzantki. Być może dlatego, że matka stosowała politykę głębokiej wody i od małego wpajała mi, że muszę sobie radzić sam. Za to co wtedy było codziennością, obecnie znakomita większość rodziców straciłaby prawa rodzicielskie, a dodatkowo wylądowała w kryminale.Ascetic pisze: ↑07-01-2022, 15:06Właśnie. No chyba, że się było kolejarzem albo pałą na usługach komuchów.mistrzsardu pisze: ↑07-01-2022, 14:58Ludzie czekali na mieszkania po 10-15 lat. Wynajem jednego pokoju dla rodziny (!) w latach 70-tych to była 1 pensja nauczycielska, alternatywą był hotel robotniczy.
U mnie stary, krnąbrny politechnicznik to mógł dostać …. wycieczkę do ośrodka PW w Karpaczu … w najlepszym razie. A Zastawę i futro dla matki to kupił za rozkładanie cyrków z indjańcami oraz prace w rzeźni, której nikt normalny w jusej nie chciał podjąć, a tylko biedny polaczek z papierami nauczyciela akademickiego …. tak wyglądał ten mityczny dobrobyt w PRLu …. taki był wykurwisty hajlajf … żyć i zdychać
ps. trochę przykro, że rodzice okłamują swoje dzieci. Bo jakby mówili jak jest, a właściwie było, to chyba by te resentymenty nie miały racji bytu.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- Lukass
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
https://www.rp.pl/polityka/art19263651- ... internecie
Brawo, oczywiście szarego Kowalskiego będzie można wypierdolić w kosmos bo nie jest wielkin partyjnym panem. Do tego jak znowu jakiś partyjny psychol zacznie 'zwalczać' np.. młodzież LGBT (tak jak to miało miejsce jakiś czas temu) podając w sieci dane szkoły czy inne pozwalające na indentyfikację i szaszcucie jednostki to admini fejbuka nawet nie będą mogli ściągnąć ze strony gówna zagrażającego czyjemuś zdrowiu i życiu.W tym projekcie zakazujemy platformom społecznościowym usuwania stron i treści prezentowanych przez partie polityczne, komitety wyborcze, koła poselskie w mediach społecznościowych.
Yare Yare Daze
- Lukass
Myślę, że sprawa jest prosta. Jeśli takie prawo wejdzie w życie, to media społecznościowe zamkną w Polsce możliwość tworzenia profili partii politycznych, komitetów wyborczych oraz kół poselskich.hcpig pisze: ↑07-01-2022, 20:18https://www.rp.pl/polityka/art19263651- ... internecie
Brawo, oczywiście szarego Kowalskiego będzie można wypierdolić w kosmos bo nie jest wielkin partyjnym panem. Do tego jak znowu jakiś partyjny psychol zacznie 'zwalczać' np.. młodzież LGBT (tak jak to miało miejsce jakiś czas temu) podając w sieci dane szkoły czy inne pozwalające na indentyfikację i szaszcucie jednostki to admini fejbuka nawet nie będą mogli ściągnąć ze strony gówna zagrażającego czyjemuś zdrowiu i życiu.W tym projekcie zakazujemy platformom społecznościowym usuwania stron i treści prezentowanych przez partie polityczne, komitety wyborcze, koła poselskie w mediach społecznościowych.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- uglak
Nie opłaca im się to - jak ujawniła była menadżerka Facebooka - antagonizowanie ludzi to jeden z głównych czynników, które poprawiają ruch i zaangażowanie na platformie. Algorytmy wręcz dobierają prezentowane treści w taki sposób, żeby przeciwstawne bańki się ze sobą stykały i walczyły.Lukass pisze: ↑07-01-2022, 20:31Myślę, że sprawa jest prosta. Jeśli takie prawo wejdzie w życie, to media społecznościowe zamkną w Polsce możliwość tworzenia profili partii politycznych, komitetów wyborczych oraz kół poselskich.hcpig pisze: ↑07-01-2022, 20:18https://www.rp.pl/polityka/art19263651- ... internecie
https://webcache.googleusercontent.com/ ... irefox-b-d
Guilty of being right
- Lukass
^ Mam tego świadomość, tyle że dotyczy to w dużej mierze kanałów nieoficjalnych. Przecież i tak różnorakie profile zaangażowane politycznie będą, i to w pełni wystarczy do wydajnego antagonizowania 

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Gdy Adrian (1m 98 cm wzrostu) nagle zaczyna pisać, że życie zaczyna się od wzwodu, to wiedz, że coś się dzieje.
Kerosene keeps me warm.
- hcpig
To się wprowadzi ustawę o zakazie dyskryminacji członków partii politycznych przy zakładaniu konta. Zakaz tego, zakaz tamtego, jak to prawdziwi wolnościowcy.
Yare Yare Daze
-
- postuje jak opętany!
Zaczyna się:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg3
Tylko czy nie skończy się tym:
?

We can't hear nothing
Biorąc pod uwagę sentyment do bantustańskiego socjalizmu część ludu winna się ucieszyć. Darmowe mieszkania i talony na obuwie będą następne. Gdzieś mam talon na jedną parę obuwia sportowego tak zwane "juniorki", który otrzymałem w tamtym czasie. Ciekawe, czy będzie honorowany. Ja pierdole, tu się naprawdę szykuje coś co jedni dobrze pamiętają, a innym się tylko wydaje, że chcieliby to przeżyć.shitshow pisze: ↑08-01-2022, 10:33Zaczyna się:
?
- Medard
- Stary Metal
- w mackach Zła
Mam jeszcze takie, których mimo posiadania kartki nie dało się wykupić, bo w późniejszym okresie socjalistcznego "dobrobytu" już nawet posiadanie kartki nie gwarantowało zakupu towaru.shitshow pisze: ↑08-01-2022, 10:33Zaczyna się:
?
Później będzie przypisanie do konkretnego sklepu, że tylko w nim będzie można kupić dany towar, w telewizji zaczną się programy o obławach i procesach spekulantów, którzy kartkowe towary sprzedają pi kosmicznych cenach. Wytworzy się podziemny rynek, a władza będzie zwalała winę na rolników, że nie sprzedają mięsa, ani niczego, więc zaczną się obowiązkowe dostawy po narzuconych cenach, ograniczenia w sprzedaży paliw, ustawy antyspekulanckie i pierwsi więźniowie polityczni.
Kurwa, jedną z najbardziej żałosnych cech ludzkiej natury, jest szybkie znudzenie się dobrem i jeszcze szybsze zapominanie tego, co złe.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
^ Smutna prawdaStary Metal pisze: ↑08-01-2022, 11:57Mam jeszcze takie, których mimo posiadania kartki nie dało się wykupić, bo w późniejszym okresie socjalistcznego "dobrobytu" już nawet posiadanie kartki nie gwarantowało zakupu towaru.shitshow pisze: ↑08-01-2022, 10:33Zaczyna się:
?
Później będzie przypisanie do konkretnego sklepu, że tylko w nim będzie można kupić dany towar, w telewizji zaczną się programy o obławach i procesach spekulantów, którzy kartkowe towary sprzedają pi kosmicznych cenach. Wytworzy się podziemny rynek, a władza będzie zwalała winę na rolników, że nie sprzedają mięsa, ani niczego, więc zaczną się obowiązkowe dostawy po narzuconych cenach, ograniczenia w sprzedaży paliw, ustawy antyspekulanckie i pierwsi więźniowie polityczni.
Kurwa, jedną z najbardziej żałosnych cech ludzkiej natury, jest szybkie znudzenie się dobrem i jeszcze szybsze zapominanie tego, co złe.
Być może to jest sposób na świnie:
Może warto im dać wszystko to czego chcą
Może warto pozwolić na to co jest zabronione
Może warto nie mówić nic
Może warto nie mówić nic
Może wreszcie się nażrą i odejdą w swoją stronę
Może warto im dać wszystko to czego chcą
Może warto pozwolić na to co jest zabronione
Może warto nie mówić nic
Może warto nie mówić nic
Może wreszcie się nażrą i odejdą w swoją stronę
Świnia zawsze będzie świnią
Podziały na nas i ich dlatego są dobre dla świń
Bo świnie w tym się pławią one z tego żyją
One zawsze po obu stronach ryją
Zawsze będzie świnią
Zawsze będzie świnią
Zawsze będzie świnią
Zawsze będzie świnią
Ostatnio zmieniony 08-01-2022, 12:03 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro