booshee pisze: ↑14-01-2022, 11:09
Bolt pisze: ↑08-01-2022, 16:14
Ja tnę w Nioha 2 - niby w jedynce zrobiłem z dobre 70h, a i tak dostaję tu chwilami od bossów całkiem srogo po dupie.
Nioh 2 jak na razie najlepsza wariacja soulslike w jaką grałem. Pierwsze soulsy rozjebały mnie klimatem ale utknąłem na podwójnym bossie (ten gruby i chudy naraz) i dotarło do mnie że tracę tylko czas, smutno bo klimat ma to jedyny w swoim rodzaju. Sekiro dużo lepiej mi weszło, system walki zwłaszcza. Ale wystarczy tydzień, dwa przerwy i trzeba znowu "ćwiczyć" koordynację przez kilka dni bo człowiek wypada z rytmu - jeszcze wrócę. Nioh 2 rozdał. Niby mechanika soulsowa ale to nie soulslike - te wszystkie systemy, systemiki na systemach i w systemach, trochu śmierdzi to np. Disgaea, jeśli chodzi o metagrę i grindowanie. Bardziej idzie o nagięcie zasad świata dostępnymi środkami niż turlanie się, samookaleczanie i cierpienie. No i deszcz randomowego lootu. Genialny kawał gry. Polecane w chuj.
NIOH 2 niby wszystko fajnie, ale przez całą gre walczymy z tymi samymi potworami. Ja wymiękłem.
dla mnie absolutnie najlepszym soulslike jest:
czuć w tej grze niesamowitą siłe ciosów, na dodatek chodzi za grosze.
z kolei ostatnio gram w RETURNAL
dla mnie jest to GOTY 2021r. wszystko tu jest na najwyższym poziomie, a grafika wypala oczy.
Jak ktoś pisze, że nie ma w co grać na ps5 to standardowo