ekonomia - o cenach cebuli, jarmużu, masła i majonezu
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ekonomia - o cenach cebuli, jarmużu, masła i majonezu
Krotko mowiac najlepsza forma oszczedzania sa teraz glodowki
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Nie ma takiej opcji.
Celem życia nie jest przeżycie.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
zatankowali ludzi w kredyty mieszkaniowe....banki lubią długoletnią przyjaźń z klientami : )

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
https://www.money.pl/gospodarka/posel-s ... 0224a.html
kolejny mędrzec z PiS.
kolejny mędrzec z PiS.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
Kurwa pany, czlowiek nie oglada telewizji zeby raka nie dostac a wy zasrywacie kazdy temat polityka i pisiorami. No do huja pana, wezcie lepcie to w politykowaniu
woodpecker from space
- nicram
Nie zasrywajcie pisiorami tego tematu ani bohaterem naszego Tricegejopsa, wielbiciela bimbru wszelakiego, niejakiego kukizka. Chłopak wyraźnie nie wytrzymuje nagonki na swoich idoli. 

all the monsters will break your heart
- trup
profesor Dudek uważa, że stopy mogą być do czerwca na poziomie 4% amoże nawet (pesymistycznie) 6%.
Byłby to dramat. Ja już kredyt hipoteczny mam spłacony, ale kilka osób w rodzinie i kilkanaście wśród znajomych dopiero wzieło kredyty i już im współczuję....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Nie ma się czym przejmować. Krążą plotki, że wierzyciele państwa z gówna nie pozwolą upaść jego obywatelom. Także wyłożone po całości.
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
A ja spłaciłem teraz październiku trochę czując co się święci i osrałem Glapę i jego stopy, tak się pochwalę:)
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
-
- rasowy masterfulowicz
Ile % swoich miesięcznych dochodów jesteście w stanie odłożyć? Kiedyś dawałem radę 30% teraz pewnie około 20%. Były też akcje po 50%, ale to incydentalnie.
Zero dochodów, zero odkladania.
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Trzeba zbadać po nowym wale i podwyżkach wszelakich. Ciekawe jak będzie z gazem i prądem. Księgowa wstępnie wyliczyła ile straciłbym na nowym wale przy tych samych dochodach co w zeszłym roku. Księgową zresztą też zmieniam, bo życzy sobie podwyżki o 40%, co robi się drastyczne, więc na razie chuja wiadomo ze wszystkim. Podobnie żona, za przedstawienie 1 rachunku sprzedażowego i 2-3 kosztowych. Zmiana musi być, zmiana napędza człowieka.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Już myślałem że Triceps to Kukiz jak na początku przeczytałem to zdanie

-
- rasowy masterfulowicz
Po co księgowa przy tak małej papierologii?Herne the Hunter pisze: ↑10-02-2022, 09:47Podobnie żona, za przedstawienie 1 rachunku sprzedażowego i 2-3 kosztowych. Zmiana musi być, zmiana napędza człowieka.
Szkoda kasy, samemu można ogarnąć.
Ostatnie zdanie 100% racji.
- nicram
Szmaty. Inteligencja podobna. Zamiłowanie do bimbru też. Niczego nie można wykluczyć.Herne the Hunter pisze: ↑10-02-2022, 09:49Już myślałem że Triceps to Kukiz jak na początku przeczytałem to zdanie![]()

all the monsters will break your heart
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Powiem tak, ona się nie zna, i nie znała wcześniej na księgowości, plus dla niej to nie był jakiś straszny koszt (do tego względy czasowe). Teraz po podwyżce, już się zrobiło nerwowo. Księgową mamy zresztą tę samą a działalności różne i oboje dostaliśmy podwyżkę, więc dzięki. Dochodzi jeszcze parę aspektów czysto ludzkich i organizacyjnych i dlatego zmiana i u mnie i prawdopodobnie u niej.
- Triceratops
Marcin ma znowu atak, nie przejmuj sie jego bredzeniem, walnie sobie perfumowane piwko i mu przejdzie xdHerne the Hunter pisze: ↑10-02-2022, 09:49Już myślałem że Triceps to Kukiz jak na początku przeczytałem to zdanie![]()

woodpecker from space
- Ascetic
Co ty nie powiesz? Zajmowałeś się kiedyś rozliczeniem działalności na książce np.?mistrzsardu pisze: ↑10-02-2022, 09:56Po co księgowa przy tak małej papierologii?Herne the Hunter pisze: ↑10-02-2022, 09:47Podobnie żona, za przedstawienie 1 rachunku sprzedażowego i 2-3 kosztowych. Zmiana musi być, zmiana napędza człowieka.
Szkoda kasy, samemu można ogarnąć.
lys på slutten av lys
- Ascetic
xD właśnie jadę po dokumenty z wielu lat z działalności. Odbieram do księgowej. Moje stałe biuro, któremu swoją drogą naganiałem klientów, podniosło mi ceny na abonamentach x 2. A rozliczali tam kilka spraw. Jebać. Mam teraz pod nosem przemiłą babeczkę, i aż dziw, że mimo wielu takich przemyśleń, nie wykonałem tego ruchu i gniłem z nimi o 10 lat za długo. Za dużo roboty zawsze, za mało czasu na takie didaskalia. No ale x 2 x ... to z deka mnie podkurwiło. I jeszcze gadki z właścicielem, z którym byłem niemalże od początku ich bałaganu. Nie jest maluszkiem, stać ich by było, ale jak widać, teraz mamy fazę, ratuj się kto może i kosztem jakimkolwiek*Herne the Hunter pisze: ↑10-02-2022, 10:05Powiem tak, ona się nie zna, i nie znała wcześniej na księgowości, plus dla niej to nie był jakiś straszny koszt (do tego względy czasowe). Teraz po podwyżce, już się zrobiło nerwowo. Księgową mamy zresztą tę samą a działalności różne i oboje dostaliśmy podwyżkę, więc dzięki. Dochodzi jeszcze parę aspektów czysto ludzkich i organizacyjnych i dlatego zmiana i u mnie i prawdopodobnie u niej.
Tak w temacie ekonomii i Nowego Pierdolnika. Dostałem nowe Zusy. Niedługo będę musiał i ze spotifaja zrezygnować LOL Wyssają człowieka jak pijawki, nienażarte ścierwa. Dobrze, że styczniowe przynajmniej w grudniu ogarnąłem. Huj im w dupę, jednym słowem.
* A najśmieszniejsze jest to, że to wszytsko jakoś ta się uspokoi. Ten który ma się zawinąć, to się zawinie. Kto ma zostać, to wiadomo. A posmak gówna zostanie w ustach.
lys på slutten av lys
-
- rasowy masterfulowicz
Świadczyłem usługi jako firma i sam to ogarnąłem. Kilka faktur w miesiącu nic dużego.