III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
535

Re: III Wojna Światowa

24-02-2022, 12:32

Ale skoro już chłopcy szermujecie suwerennością i dmiecie w surmy. Proszę o dziesięć POZYTYWNYCH długofalowych zmian w polskiej ekonomii, obronności, a może sukcesach dyplomatycznych w ciągu ostatnich dwóch kadencji. Tak żebym mógł zobaczyć ten cud, którego najwyraźniej nie dostrzegam. Od razu przypominam, że proszę nie epatować danymi rodzin spędzających życie w zadłużonych pierdolnikach przy talerzu ziemniaków bez omasty. Konkretne sukcesy, które pchają nas wszystkich w górę i do przodu.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-02-2022, 12:34

Pacjent pisze:
24-02-2022, 12:27
535 pisze:
24-02-2022, 12:17
Pacjent pisze:
24-02-2022, 12:10

Misiek, kulą w płot bym nie trafił. Jak łączysz tę progejowską retorykę z rozsiewaną tu przez Ciebie propagandą o mało wartościowym narodzie polskim, który potrzebuje nowego zarządcy? Czy to nie jest jednocześnie defetyzm i demoralizacja, jaką trudnią się agenci wpływu? Gdy media ostatnio nagłośniły wystąpienie Putina na temat Ukrainy to jakby słyszał Ciebie i te forumowe pionki, gadające o Polsce.
Poza tym Ławrow też ostatnio palnął o Polsce jako państwie osieroconym, które potrzebuje starszego brata. Jacy wy jesteście prości w obsłudze. :D
Robert. Pokaż mi wartościowego polityka, który obecnie ma realny POZYTYWNY wpływ na sprawy kraju. Przypomnij mi kto tych ludzi DWUKROTNIE wybrał na te stanowiska? Czy WARTOŚCIOWY naród daje się kupić za pięć stów w zamian za totalne rozjebanie kraju we WSZYSTKICH aspektach życia? To są Robert TWARDE FAKTY i te fakty oceniam jako obywatel tego miejsca. Prośba. Nie pisz do mnie w ten sposób. Nie dasz rady. Za cienki jesteś.
Misiek, twarde fakty są takie, że od lat wmawiacie tu wszystkim, że Polacy to gówniany naród, który sam nie potrafi się rządzić, a na tle innych wypadamy jak materiał, który nadaje się tylko na widły i do pieca. Najlepiej jakby zaopiekował się nami ktoś mądrzejszy. Oznacza to jednocześnie, że sami macie kompleksy i jesteście sparaliżowani własnym pochodzeniem. Gdyby Putin tu
wszedł to nie stać byłoby was nawet na bierny opór, a szybciej na jakąś formę szmalcownictwa, zwłaszcza gdyby nowy władca wziął tu wszystko za mordę.
Co do miejscowych polityków to jest to wypadkowa demokracji, a jak pokazał lockdown na Zachodzie są jeszcze gorsi od naszych.
ciebie nie trzeba podpierdalać, bo już się zabrano środowisko ruskich trolli. Tylko nie tutaj o dziwo. Tak się już wiec nie podniecaj.

Co do wyboru, krytycznej oceny rzeczywistości a pracy jako ruska onuca dla kacapskiego pana, wiadomo co się wybiera.

Co do apelu do wyjebanie ruskiej onucy. Antyszczep, antysemita, ksenofob, homofob, prolajf. Od kilku lat putinowiec oraz klękający przed łukszenko. Ile jeszcze trzeba argumentować, że zagnieździła się tu ruska wesz?
Poro
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

24-02-2022, 12:36

Zaraz padnie kijów, nie chce nic mówić ale wygląda to komicznie.
Awatar użytkownika
Ascetic

24-02-2022, 12:37

mocny2_3 pisze:
24-02-2022, 12:36
Zaraz padnie kijów, nie chce nic mówić ale wygląda to komicznie.
Jakie konkretnie źródło? Dawaj linki.
Poro
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

24-02-2022, 12:39

ja bazuje na onecie i ich twitterowych wrzutach

Nieoficjalnie: rosyjskie maszyny bojowe przełamały zaporę w rejonie Kijowa
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

24-02-2022, 12:40

Awatar użytkownika
Ascetic

24-02-2022, 12:40

mocny2_3 pisze:
24-02-2022, 12:39
ja bazuje na onecie i ich twitterowych wrzutach

Nieoficjalnie: rosyjskie maszyny bojowe przełamały zaporę w rejonie Kijowa
Z tego twitta wyczytałeś, że Kijów padł?
Poro
535

24-02-2022, 12:41

Pacjent pisze:
535 pisze:
Pacjent pisze:
24-02-2022, 12:10

Misiek, kulą w płot bym nie trafił. Jak łączysz tę progejowską retorykę z rozsiewaną tu przez Ciebie propagandą o mało wartościowym narodzie polskim, który potrzebuje nowego zarządcy? Czy to nie jest jednocześnie defetyzm i demoralizacja, jaką trudnią się agenci wpływu? Gdy media ostatnio nagłośniły wystąpienie Putina na temat Ukrainy to jakby słyszał Ciebie i te forumowe pionki, gadające o Polsce.
Poza tym Ławrow też ostatnio palnął o Polsce jako państwie osieroconym, które potrzebuje starszego brata. Jacy wy jesteście prości w obsłudze. :D
Robert. Pokaż mi wartościowego polityka, który obecnie ma realny POZYTYWNY wpływ na sprawy kraju. Przypomnij mi kto tych ludzi DWUKROTNIE wybrał na te stanowiska? Czy WARTOŚCIOWY naród daje się kupić za pięć stów w zamian za totalne rozjebanie kraju we WSZYSTKICH aspektach życia? To są Robert TWARDE FAKTY i te fakty oceniam jako obywatel tego miejsca. Prośba. Nie pisz do mnie w ten sposób. Nie dasz rady. Za cienki jesteś.
Misiek, twarde fakty są takie, że od lat wmawiacie tu wszystkim, że Polacy to gówniany naród, który sam nie potrafi się rządzić, a na tle innych wypadamy jak materiał, który nadaje się tylko na widły i do pieca. Najlepiej jakby zaopiekował się nami ktoś mądrzejszy. Oznacza to jednocześnie, że sami macie kompleksy i jesteście sparaliżowani własnym pochodzeniem. Gdyby Putin tu
wszedł to nie stać byłoby was nawet na bierny opór, a szybciej na jakąś formę szmalcownictwa, zwłaszcza gdyby nowy władca wziął tu wszystko za mordę.
Co do miejscowych polityków to jest to wypadkowa demokracji, a jak pokazał lockdown na Zachodzie są jeszcze gorsi od naszych.
Radziłbym ważyć nieco słowa. Jako zatwardziały beneficjent winieneś mi być nieco bardziej wdzięczny. Odpowiedz, czy żyjąc w tym miejscu niemal pięćdziesiąt lat mam prawo do jednoznacznych ocen sposobu zarządzania oraz zachowania dużej części obywateli? Tak, czy nie? Czy mam prawo oceniać efekty bandyckiej polityki ludzi wspieranych przez zwyczajnych kretynów? Czy jednak mam udawać, że tego nie widzę? Uwagę o szmalcownikach zostaw w swojej rodzinie. Nie masz się czym chwalić Robert. Nawiasem mówiąc znamienne jest , że to ty akurat o tym piszesz. Jakieś kompleksy i wspomnienia z tym związane? Kwiaty na powitanie gierojów już posadzone? Wiosna idzie.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

24-02-2022, 12:42

Nie że padł ale padnie jak to będzie szło w takim tempie.No kurwa, miał być opór a oni wchodzą jak w masło
Pacjent

24-02-2022, 12:48

535 pisze:
24-02-2022, 12:41
Pacjent pisze:
535 pisze:

Radziłbym ważyć nieco słowa. Jako zatwardziały beneficjent winieneś mi być nieco bardziej wdzięczny. Odpowiedz, czy żyjąc w tym miejscu niemal pięćdziesiąt lat mam prawo do jednoznacznych ocen sposobu zarządzania oraz zachowania dużej części obywateli? Tak, czy nie? Czy mam prawo oceniać efekty bandyckiej polityki ludzi wspieranych przez zwyczajnych kretynów? Czy jednak mam udawać, że tego nie widzę? Uwagę o szmalcownikach zostaw w swojej rodzinie. Nie masz się czym chwalić Robert. Nawiasem mówiąc znamienne jest , że to ty akurat o tym piszesz. Jakieś kompleksy i wspomnienia z tym związane? Kwiaty na powitanie gierojów już posadzone? Wiosna idzie.
W takim razie jakiej postawy oczekiwałbyś od Polaków w przypadku wybuchu wojny?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

24-02-2022, 12:51

Nie spodziewałem się ataku na pełna skale. Myślałem ze Rosja rozszerzy wpływy tych republik do granic obwodów. Niestety poszli po całości.
Wielu ludzi tam znam, zjeździłem Ukraine wzdłuż i wszerz, od gor w Karpatach i Lwowa przez Kijów po Krym, Charków i Mariopol. Ciężko mi się na to patrzy.
niech to miejsce niebawem zniknie
535

24-02-2022, 12:52

Slyd pisze:
24-02-2022, 12:30
Pacjent pisze:
535 pisze:

Jak będzie taka potrzeba to będę bronił swojego kraju. Przy wszystkich niedoskonałościach naszego bantustanu to jednak moja ojczyzna.
Ja nie mam zamiaru. Natomiast mogę się zastanowić, gdy zobaczę husarza Robcia w mundurze ruszającego ze sztachetą na moskala, a króla frytury ozoba na lotnisku w Balicach z dzieckiem na ręku.
Pacjent

24-02-2022, 12:53

535 pisze:
24-02-2022, 12:52
Slyd pisze:
24-02-2022, 12:30
Pacjent pisze:

Jak będzie taka potrzeba to będę bronił swojego kraju. Przy wszystkich niedoskonałościach naszego bantustanu to jednak moja ojczyzna.
Ja nie mam zamiaru. Natomiast mogę się zastanowić, gdy zobaczę husarza Robcia w mundurze ruszającego ze sztachetą na moskala, a króla frytury ozoba na lotnisku w Balicach z dzieckiem na ręku.
To oczywiste.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

24-02-2022, 12:56

pr0metheus pisze:
24-02-2022, 12:51
Nie spodziewałem się ataku na pełna skale. Myślałem ze Rosja rozszerzy wpływy tych republik do granic obwodów. Niestety poszli po całości.
Wielu ludzi tam znam, zjeździłem Ukraine wzdłuż i wszerz, od gor w Karpatach i Lwowa przez Kijów po Krym, Charków i Mariopol. Ciężko mi się na to patrzy.
Jak codzień podjechał Oleh. Kurier. Kilka dni temu zagadała go żona. Nie chciał jakoś specjalnie gadać. Dzisiaj wyglądał jak śmierć. Nie wiem, czy spał w nocy. Jak się go zapytałem, to normalnie dorosły chłop miał łzy w oczach.
Poro
535

24-02-2022, 12:58

Robert. Możesz mi przypomnieć gdzie są helikoptery, którymi zajął się twój idol? Możesz przypomnieć jak uzbrojona jest nasza armia? Czy możesz mi załatwić karabin od tych ruskich od których kupujesz płyty, żebym nie szedł z gołymi rękami? Możesz skończyć to swoje romantyczne pierdolenie?
Awatar użytkownika
trup

24-02-2022, 12:59

mocny2_3 pisze:
24-02-2022, 12:42
Nie że padł ale padnie jak to będzie szło w takim tempie.No kurwa, miał być opór a oni wchodzą jak w masło
Twoja rzopa masło.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pacjent

24-02-2022, 13:03

535 pisze:
Robert. Możesz mi przypomnieć gdzie są helikoptery, którymi zajął się twój idol? Możesz przypomnieć jak uzbrojona jest nasza armia? Czy możesz mi załatwić karabin od tych ruskich od których kupujesz płyty, żebym nie szedł z gołymi rękami? Możesz skończyć to swoje romantyczne pierdolenie?
Misiek, możesz przestać konfabulować i srać we własne gniazdo jeśli faktycznie zależy Ci na nim? Bo jeśli nie to rób tak dalej.
535

24-02-2022, 13:09

Pacjent pisze:
535 pisze:
Misiek, możesz przestać konfabulować i srać we własne gniazdo jeśli faktycznie zależy Ci na nim? Bo jeśli nie to rób tak dalej.
Co jest nieprawdą Robert? Opłakany stan naszej armii na którą od lat idą ciężkie miliardy nad którymi nikt nie ma ŻADNEJ kontroli? Pozorowane ruchy władz , które stać jedynie na wieniec i bełkot do nieistniejącego boga? Prawdę , przyznaję bolesną nazywasz sraniem we wlasne gniazdo? Czyje interesy reprezentujesz Robert? Dlaczego tak bardzo ci zależy, żeby ludność nie znała prawdziwego stanu naszej bananowej republiki w której wszystko czym zajmuje się ta banda sypie się na naszych oczach? Komu chcesz zamydlić oczy ?
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

24-02-2022, 13:13

Nie rozumiem jednego, nie znam sie na tym.

na przedstawionym filmiku kolumna jedzie sobie na spokojnie w stronę kijowa.Dlaczego zelenski nic nie robi by odeprzeć ich dużo wcześniej tylko czeka.Dlaczego jego jedynym argumentem jest obrona
Pacjent

24-02-2022, 13:15

535 pisze:
24-02-2022, 13:09
Pacjent pisze:
535 pisze:
Co jest nieprawdą Robert? Opłakany stan naszej armii na którą od lat idą ciężkie miliardy nad którymi nikt nie ma ŻADNEJ kontroli? Pozorowane ruchy władz , które stać jedynie na wieniec i bełkot do nieistniejącego boga? Prawdę , przyznaję bolesną nazywasz sraniem we wlasne gniazdo? Czyje interesy reprezentujesz Robert? Dlaczego tak bardzo ci zależy, żeby ludność nie znała prawdziwego stanu naszej bananowej republiki w której wszystko czym zajmuje się ta banda sypie się na naszych oczach? Komu chcesz zamydlić oczy ?
Piszę o Twoich wrzutkach dotyczących moich rzekomych idoli. Poza tym jeśli czujesz zagrożenie wojna to ciągle gadanie, że nie mamy żadnych szans jest właśnie sraniem we własne gniazdo i zaproszeniem do podniesienia rąk.
Zapytam w Twoim stylu: w czyim to jest interesie?
ODPOWIEDZ