POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: POlitykowanie

25-02-2022, 12:30

Pacjent pisze:
25-02-2022, 12:23
535 pisze:
25-02-2022, 12:15
Pacjent pisze:
25-02-2022, 12:03
Co by o PiS i jego szkodliwych rządach nie powiedzieć to od wielu lat truli Zachodowi o Putinie przy każdej możliwej okazji, a teraz mogą mówić, że mieli rację.
Co wcale nie oznacza, że sami w tym zakresie zrobili wszystko, bo np. polityka wobec Białorusi mogła być taka, że teraz nie byłoby mowy o rosyjskim ataku z terytorium tego państwa.
Truli jednocześnie rozbrajając armię i rozpierdalając morale narodu. Możesz mi przypomnieć sukcesy tego rządu w tym aspekcie? Tylko prośba. Nie pisz, że za peło było gorzej, bo upłynęło sporo czasu, by naprawić błędy nieudolnych poprzedników. Wykaż mi czarno na białym, że antek z jarkiem nie są zwykłymi zdrajcami, a ja się mylę nazywając rzeczy po imieniu co najbardziej boli jakiegoś śmiecia gdzieś na końcu świata. Ile samolotów, ile helikopterów, ile czołgów, rakiet , łodzi podwodnych , okrętów wojennych, SPRAWNEGO obuwia i karabinów przybyło? Konkrety na stół Robert! No i jeszcze drobiazg. Ponieważ tak naprawdę jedynie o kasę tutaj chodzi to proszę napisz ile przez tych siedem lat wydano, skoro zagrożenie ze strony kacapa, było faktycznie tak skrajne?
Zgadzam się. Polityka obronności tego rządu to całkowita porażka, ale teraz ogłaszają sukces i to jest ból, bo będą się tym upajać zamiast robić konkrety.
No dobrze. Powiedz zatem, ale bez kluczenia. Czy uważasz, że osobnicy , którzy są na poniższym filmie zapracowali na trybunał stanu i powinni zostać natychmiast aresztowani? To oczywiście nie wszyscy, ale akurat ci bardzo ładnie się ustawili. Tak, czy nie , Robert?
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-02-2022, 12:32

535 pisze:
25-02-2022, 12:30
Pacjent pisze:
25-02-2022, 12:23
535 pisze:
25-02-2022, 12:15

Truli jednocześnie rozbrajając armię i rozpierdalając morale narodu. Możesz mi przypomnieć sukcesy tego rządu w tym aspekcie? Tylko prośba. Nie pisz, że za peło było gorzej, bo upłynęło sporo czasu, by naprawić błędy nieudolnych poprzedników. Wykaż mi czarno na białym, że antek z jarkiem nie są zwykłymi zdrajcami, a ja się mylę nazywając rzeczy po imieniu co najbardziej boli jakiegoś śmiecia gdzieś na końcu świata. Ile samolotów, ile helikopterów, ile czołgów, rakiet , łodzi podwodnych , okrętów wojennych, SPRAWNEGO obuwia i karabinów przybyło? Konkrety na stół Robert! No i jeszcze drobiazg. Ponieważ tak naprawdę jedynie o kasę tutaj chodzi to proszę napisz ile przez tych siedem lat wydano, skoro zagrożenie ze strony kacapa, było faktycznie tak skrajne?
Zgadzam się. Polityka obronności tego rządu to całkowita porażka, ale teraz ogłaszają sukces i to jest ból, bo będą się tym upajać zamiast robić konkrety.
No dobrze. Powiedz zatem, ale bez kluczenia. Czy uważasz, że osobnicy , którzy są na poniższym filmie zapracowali na trybunał stanu i powinni zostać natychmiast aresztowani? To oczywiście nie wszyscy, ale akurat ci bardzo ładnie się ustawili. Tak, czy nie , Robert?
Tak!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

25-02-2022, 12:34

Świetnie! To teraz bądź tak uprzejmy i wyjaśnij mi dlaczego odmawiasz mi prawa do refleksji na temat FAKTYCZNEGO stanu polskich spraw?
Pacjent

25-02-2022, 12:44

535 pisze:
Świetnie! To teraz bądź tak uprzejmy i wyjaśnij mi dlaczego odmawiasz mi prawa do refleksji na temat FAKTYCZNEGO stanu polskich spraw?
Kiedy tak było? Mogliśmy się nie zgadzać, ale nigdy było tak, że częstowałem Cię taką radą.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

25-02-2022, 13:05

Pacjent pisze:
535 pisze:
Kiedy tak było? Mogliśmy się nie zgadzać, ale nigdy było tak, że częstowałem Cię taką radą.
Nie dalej jak wczoraj. Pisałes coś o sraniu do gniazda. Być może nie przebieram w słowach, ale wybitnie mnie wkurwia banda dyletantów rozpierdalających ten kraj, banda debili ten rozpierdol wspierająca, ale najbardziej wkurwia mnie świadomość jak sprytnie te skurwysyny okradają obywateli podobno zrównując szanse, a tak naprawdę wprowadzając system, który doskonale znamy
To bardzo przykre, że ludzie tego nie widzą. Natomiast ja nie mam zamiaru nazywać tego inaczej, bo w istocie większość działań przypomina republikę bananową, a przecież chyba nie o to chodziło.
Pacjent

25-02-2022, 13:42

535 pisze:
Pacjent pisze:
535 pisze:
Nie dalej jak wczoraj. Pisałes coś o sraniu do gniazda. Być może nie przebieram w słowach, ale wybitnie mnie wkurwia banda dyletantów rozpierdalających ten kraj, banda debili ten rozpierdol wspierająca, ale najbardziej wkurwia mnie świadomość jak sprytnie te skurwysyny okradają obywateli podobno zrównując szanse, a tak naprawdę wprowadzając system, który doskonale znamy
To bardzo przykre, że ludzie tego nie widzą. Natomiast ja nie mam zamiaru nazywać tego inaczej, bo w istocie większość działań przypomina republikę bananową, a przecież chyba nie o to chodziło.
Dobrze wiesz, że nie chodziło mi o ludzi, co do których szkodliwości obaj się zgadzamy. Chodzi o o ten defetyzm, że tu się nic nie uda, bo suweren jest do niczego itd. Popatrz np. na polskich przedsiębiorców, którzy mimo tych absurdalnych problemów jednak dają radę, albo na tych, którym się jednak powodzi. Nie jest z nami tak źle.
PS. Ty też chyba nie wypadłeś z dziurawej czapy skoro dajesz radę?
535

25-02-2022, 14:25

Pacjent pisze:
535 pisze:
Pacjent pisze:

Dobrze wiesz, że nie chodziło mi o ludzi, co do których szkodliwości obaj się zgadzamy. Chodzi o o ten defetyzm, że tu się nic nie uda, bo suweren jest do niczego itd. Popatrz np. na polskich przedsiębiorców, którzy mimo tych absurdalnych problemów jednak dają radę, albo na tych, którym się jednak powodzi. Nie jest z nami tak źle.
!?! Defetyzm? Ja sieję defetyzm? Ja mam problem z opłaceniem czynszu, rat kredytów, rachunku na stacji, czy rachunku za browar w Trysil, czy innym Budapeszcie? Ja stękam, że kwadrat za mały i brak pokoju dla dziecka, bo nauka zdalna, a zadłużenie do końca życia? Robert. O czym ty w ogóle piszesz? Chcesz mi wmówić, że sprawy idą w dobrym kierunku, a ludziom żyje się coraz lepiej? Uważasz, że kłamstwem i propagandą przykryjesz obrabowane przez złodziejską szajkę gniazdo? Przy okazji , zwrócisz mi okrągłą kwotę wyjętą z mojej kieszeni przez siedem ostatnich lat nieudolnych rządów? Ja rozumiem, że w tym kraju matematyka jest nauką znienawidzoną, ale ja potrafię liczyć Robert. Poza tym nigdzie nie pisałem, że w bolandzie nie da się zarobić. Ja piszę o tym co tu widzę. Uważasz, że warto pracować dla tego kraju widząc jak marnowane są pieniądze? Poczekaj chwilkę, jeszcze zrozumiesz, że nie warto, bo rachunki wystawione przez tę bandę nie będą miały końca. Zgadnij kto je będzie płacił? Bo ja już wiem. No chyba, że już musisz tyrać i nie masz alternatywy. Tak , czy owak może zainteresuj się głębiej finansami miejsca w którym żyjesz. Ten kraj jest bankrutem, mimo doskonałej koniunktury , którą mieliśmy przez lata. Mimo pracy milionów obywateli, także mojej. Mi się to bardzo nie podoba Robert. Nie chce mi się walczyć o to, by niejaki glapiński , czy inny pinokio pierdolił ludziom, że mają tyle kasy, że to inni mogliby od nich pożyczać. Tak po prostu.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

25-02-2022, 14:31

535 pisze:
!?! Defetyzm? Ja sieję defetyzm?
Z cyklu cytat z Wiedźmina na każdą okazję :-D
Wyszli na placyk, pośrodku którego, na kamiennym podwyższeniu stał pręgierz. Dookoła pręgierza kupili się żądni uciechy mieszczanie i żołnierze. Zakuty skazaniec, dopiero co trafiony pecyną błota w twarz, pluł i płakał. Tłum ryczał ze śmiechu.
– Ejże! – krzyknął lancknecht. – Patrzajta, kogo to w dyby wzięli? Toż to Fuson! Ciekawość, za co jego tak?
– Za rolnictwo, Za to, że siał.
– Ha, tera toście walnęli, z przeproszeniem, kieby wół na klepisko – zaśmiał się
lancknecht. – Ja Fusona znam, on szewcem jest, szewca synem, szewca wnukiem. W życiu on ani orał, ani siał, ani zbierał. Walnęliście, powiadam, z tym sianiem, aże duch poszedł.
– Bajlifa własne słowa! – zaperzył się mieszczanin. – Będzie on pod prangierem stał do zorzy za to, że siał! Siał zaś, złoczyńca, za nilfgaardzkim podpuszczeniem i za nilfgaardzkie srebrniki... Dziwne, prawda, zboże, jakieś siał, zamorskie bodaj... Niech wspomnę... Aha! Defetyzm!
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

25-02-2022, 14:45

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Pacjent

25-02-2022, 14:48

535 pisze:
Pacjent pisze:
535 pisze:

!?! Defetyzm? Ja sieję defetyzm? Ja mam problem z opłaceniem czynszu, rat kredytów, rachunku na stacji, czy rachunku za browar w Trysil, czy innym Budapeszcie? Ja stękam, że kwadrat za mały i brak pokoju dla dziecka, bo nauka zdalna, a zadłużenie do końca życia? Robert. O czym ty w ogóle piszesz? Chcesz mi wmówić, że sprawy idą w dobrym kierunku, a ludziom żyje się coraz lepiej? Uważasz, że kłamstwem i propagandą przykryjesz obrabowane przez złodziejską szajkę gniazdo? Przy okazji , zwrócisz mi okrągłą kwotę wyjętą z mojej kieszeni przez siedem ostatnich lat nieudolnych rządów? Ja rozumiem, że w tym kraju matematyka jest nauką znienawidzoną, ale ja potrafię liczyć Robert. Poza tym nigdzie nie pisałem, że w bolandzie nie da się zarobić. Ja piszę o tym co tu widzę. Uważasz, że warto pracować dla tego kraju widząc jak marnowane są pieniądze? Poczekaj chwilkę, jeszcze zrozumiesz, że nie warto, bo rachunki wystawione przez tę bandę nie będą miały końca. Zgadnij kto je będzie płacił? Bo ja już wiem. No chyba, że już musisz tyrać i nie masz alternatywy. Tak , czy owak może zainteresuj się głębiej finansami miejsca w którym żyjesz. Ten kraj jest bankrutem, mimo doskonałej koniunktury , którą mieliśmy przez lata. Mimo pracy milionów obywateli, także mojej. Mi się to bardzo nie podoba Robert. Nie chce mi się walczyć o to, by niejaki glapiński , czy inny pinokio pierdolił ludziom, że mają tyle kasy, że to inni mogliby od nich pożyczać. Tak po prostu.
Jest pewna różnica między rządzącymi a nami szarakami. Gdyby do czegoś doszło to walczylibyśmy nie za nich, ale o siebie. Wiem, że rżną nas na kasie i jakie będą tego konsekwencje. Wiem też, że oni są tam przez chwilę, a my tu zostaniemy.
Awatar użytkownika
Ascetic

25-02-2022, 14:54

Sgt. Barnes pisze:
25-02-2022, 14:45
Z Kołodziejskim też powinno się sporo rozwiązać. Podejrzanie zaangażowany w kwestie dostępności benzyny.
Poro
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

25-02-2022, 15:08

Ascetic pisze:
25-02-2022, 12:20
trup pisze:
25-02-2022, 12:09
Pacjent pisze:
25-02-2022, 12:03
Co by o PiS i jego szkodliwych rządach nie powiedzieć to od wielu lat truli Zachodowi o Putinie przy każdej możliwej okazji, a teraz mogą mówić, że mieli rację.
Co wcale nie oznacza, że sami w tym zakresie zrobili wszystko, bo np. polityka wobec Białorusi mogła być taka, że teraz nie byłoby mowy o rosyjskim ataku z terytorium tego państwa.
Co ty pierdolisz człowieku??? zupełnie odwrotnie niż było....
O Łukaszence - "ciepły człowiek", wyjazdy do rosji, wojenka z UE i wspieranie trumpa... cały ciąg zachowań sprzyjający rosji....
zresztą nie wchodzę w dyskusję, bo o to Ci chodzi.
On ta zawsze. Za rok będzie tutaj lewakiem. O Kurwinei już wypisuje, że dziadek taki stetryczały, a o Jabłonovzkim, że wariat. Standardowa taktyka. Dobrze, że są wszystkie wpisy tego czegoś. Zawsze można wrócić do nich LOL
Dokładnie. Grunt, że jego wybitna poezja fekalna się zachowała - tylko tyle zostanie po tym śmieciu kiedy wreszcie nadejdzie dzień nukleranej desakracji ziemi, tej ziemi :D.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Ascetic

25-02-2022, 15:13

Nerwowy pisze:
25-02-2022, 15:08
Ascetic pisze:
25-02-2022, 12:20
trup pisze:
25-02-2022, 12:09

Co ty pierdolisz człowieku??? zupełnie odwrotnie niż było....
O Łukaszence - "ciepły człowiek", wyjazdy do rosji, wojenka z UE i wspieranie trumpa... cały ciąg zachowań sprzyjający rosji....
zresztą nie wchodzę w dyskusję, bo o to Ci chodzi.
On ta zawsze. Za rok będzie tutaj lewakiem. O Kurwinei już wypisuje, że dziadek taki stetryczały, a o Jabłonovzkim, że wariat. Standardowa taktyka. Dobrze, że są wszystkie wpisy tego czegoś. Zawsze można wrócić do nich LOL
Dokładnie. Grunt, że jego wybitna poezja fekalna się zachowała - tylko tyle zostanie po tym śmieciu kiedy wreszcie nadejdzie dzień nukleranej desakracji ziemi, tej ziemi :D.

Więcej zostanie, bo jak napisał nicram, moderacja daje lajka dla ruskiego trollowania, godnie z zasadą pełnej demokracji i uwielbienia dla szowinizmów wszelakich. Wincyj trollingu, wincyj!!! Także jeszcze nie raz poczytamy o pedofilach murarzach, pedofilach gejach, uwielbieniu do demokracji na białorusi, seksedukatorach po szkołach. Niezłe też były wpisy o laniu kobiet, tutaj w ramach swobody w poglądach, pewnie też jeszcze się niejedno dowiemy. Może nawet jakieś specjalne techniki poznamy. Całościowo rzecz ujmując jak był chlew tak dalej będzie. Chlew obsrany konfiarsko ruskim gównem, w rytm i takt fekalnych wierszyków ;-) LOL & xD
Poro
535

25-02-2022, 15:54

Pacjent pisze:
25-02-2022, 14:48
535 pisze:
Pacjent pisze:

Jest pewna różnica między rządzącymi a nami szarakami. Gdyby do czegoś doszło to walczylibyśmy nie za nich, ale o siebie. Wiem, że rżną nas na kasie i jakie będą tego konsekwencje. Wiem też, że oni są tam przez chwilę, a my tu zostaniemy.
Widzę, że zamierzasz długo żyć. Nie chcę być defetystą, ale doświadczenia lat minionych podpowiadają mi, że z gówna w którym tkwi to państwo będzie trzeba je wyciągać około dziesięć lat. Pod warunkiem, że zaczniemy od dzisiaj. Problem w tym, że ja nie bardzo mam ochotę, bo nie muszę, jak tu dzisiaj mi napisał jeden użytkownik. Poza tym po tym co widzę, oceniam, że dobra zmiana potrwa jeszcze około sześciu lat. To daje razem szesnaście. Obawiam się, że to dla mnie jest termin nieosiągalny, pomijając, że mocno po sześćdziesiątce to z męskich spraw może zostać głównie golenie, więc na chuj mi takie życie Robert? Matematyka jest brutalna. W tym kraju roi się od ludzi, którzy potrafią ją ignorować. Smaczku dodaje fakt, że właśnie ta grupa skutecznie dorwała się do władzy i tak łatwo nie odpuści. Ta wojna zaraz po zarazie dosłownie spadła im z nieba. Już oni dobrze ją wykorzystają, by zostać z nami na dłużej. Tym bardziej jak się kacap z chińczykiem poukładają i rakiety przestaną latać. Dobra ruska szkoła propagandy. Czy w tym o czym piszę widzisz jakieś przekłamania lub brak twardych faktów, a może defetyzm? Ja wiem, że do mocnego odbicia potrzeba odrobiny niepoprawnego optymizmu , a nawet szaleństwa. Pogadaj z tymi , którzy uwierzyli glapie i po pół roku zaczynają pruć dupę. Tymczasem, żeby nie było za smutno to usłużni politycy już prześcigają się w pomysłach o umorzeniu, zamrożeniu, dopłatach. :mrgreen: Jebać matematykę, jebać odpowiedzialność, jebać FRAJERA...Za to też chcesz płacić Robert? Kosztem jeszcze gorszych usług dla ciebie i twojego dziecka? Czy będziesz udawał, że to nie ma związku? Wiem. Radzimy sobie. Tylko z coraz większym obrzydzeniem.
Pacjent

27-02-2022, 12:49

Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

27-02-2022, 13:55

masz w treści wytłumaczenie - dla uciekających z Ukrainy
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Pacjent

27-02-2022, 14:01

Olo pisze:
Udzielam odpowiedzi: uchodźcy z Ukrainy trafiają także do innych województw.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

27-02-2022, 14:06

Pacjent pisze:
Olo pisze:
...ale głodni i czekający po kilkanaście godzin na granicy, wjeżdżają do tych dwóch województw.
Pacjent

27-02-2022, 14:09

SODOMOUSE pisze:
27-02-2022, 14:06
Pacjent pisze:
Olo pisze:
...ale głodni i czekający po kilkanaście godzin na granicy, wjeżdżają do tych dwóch województw.
A ja tu chce załatwić otwarcie wszystkich sklepów. :D Dobra poddaję się.
535

27-02-2022, 14:30

Z innej beczki. Mamy czas wielkiej krytyki unijnej polityki energetycznej, ale warto przypomnieć komu nasi bantustańscy patrioci i spece od znakomitych interesów sprzedali akcje lotosu? Ktoś może coś?
ODPOWIEDZ