"Cyklon "Eunice" przeszedł bombogenezę i rozwinął żądło."
pewnie to jakaś mądra sentencja meteorologiczna ale brzmi śmiesznie.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
wroclaw.wyborcza.pl pisze:
Międzynarodowy skandal podczas bokserskiej gali Polsatu. Puszczono hymn III Rzeszy
Podczas odbywającej się w sobotę we wrocławskiej Hali Orbita gali Polsat Boxing Promotions 5 z głośników popłynął hymn Niemiec w wersji z czasów III Rzeszy ze słowami "Deutschland, Deutschland über alles...".
Stało się to tuż przed walką Niemca Artura Manna i Polaka Nikodema Jeżewskiego.
Jak napisał Natemat.pl, prowadzący galę konferansjer zapowiedział hymny państw obu zawodników. Pierwszy miał zostać wyemitowany hymn Niemiec. Nagle z głośników popłynęły słowa "Deutschland, Deutschland über alles...", czyli pierwsza zwrotka hymnu, wykorzystywana za rządów Adolfa Hitlera. Po II wojnie światowej hymn został zmieniony, a pierwsza zwrotka zakazana, jako symbol nazizmu.
Na tę sytuację zwrócili też uwagę internauci, udostępniając nagranie z niezręcznej sytuacji na Twitterze. Widać na nim, jak Artur Mann chodzi po ringu, a członkowie jego drużyny gestami głowy i rąk pokazują, że to nie jest hymn Niemiec.
Jak zwrócił uwagę NaTemat.pl, komentatorzy Polsatu prawdopodobnie nie zrozumieli znaczenia tych gestów, bowiem w trakcie walki można było usłyszeć, jak jeden z nich powiedział o Mannie: "Nie zapominajmy, że jest to zawodnik pochodzenia kazachskiego, który po prostu reprezentuje Niemcy. Miałem nawet trochę wątpliwości, bo narożnik jego niespecjalnie dobrze zareagował na niemiecki hymn".
W rywalizacji wygrał Artur Mann, pokonując Nikodema Jeżewskiego.
Festung Breslau. Zawsze poddają się ostatni
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
to nie jest kurwa śmieszne, nasze społeczeństwo jest mocno pierdolnięte, jutro mam jechać do bdb kolegi w odwiedziny i zabrać pęczek płyt, a w baku mam pusto więc chciałem sobie jak biały cywilizowany człowiek zatankować ale nie wiem czy mi się uda...
od wczoraj podobno są takie akcje n aCePeeNach...
i przed bankomatami również, ale gotówkę mam zabezpieczoną...
WiP
czy to w tych workach w bagazniku to benzyna????
Naprawdę?
Czy sok jabłkowy albo piwo?
może to na koktajle mołotowa?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ta fota to oczywiście z przymrużeniem oka, ale obrazująca fakty jakie odpierdalaja się w ostatnich godzinach,
koleżanka z pracy mi mówiła że wczoraj jechała z dzieciakiem na jakieś zajęcia dodatkowe i zapaliła jej się rezerwa więc chciała sobie zatankować... i tu zaczął się problem. na jednej stacji kolejka na około 30 aut, na kolejnej pusto więc zadowolona podjeżdża a tu okazuje się że zamknięte z powodu braku paliwa, na kolejnej podobnie, a na czwartej znowu kolejka...
dzisiaj do pracy przyjechała z druga koleżanką, czekając aż to wariactwo polaczkowe się skończy.
a co do bankomatów to osobiście dzisiaj widziałem kolejkę kilkunastu osób... ludzi już kompletnie popierdoliło....
ta fota to oczywiście z przymrużeniem oka, ale obrazująca fakty jakie odpierdalaja się w ostatnich godzinach,
koleżanka z pracy mi mówiła że wczoraj jechała z dzieciakiem na jakieś zajęcia dodatkowe i zapaliła jej się rezerwa więc chciała sobie zatankować... i tu zaczął się problem. na jednej stacji kolejka na około 30 aut, na kolejnej pusto więc zadowolona podjeżdża a tu okazuje się że zamknięte z powodu braku paliwa, na kolejnej podobnie, a na czwartej znowu kolejka...
dzisiaj do pracy przyjechała z druga koleżanką, czekając aż to wariactwo polaczkowe się skończy.
a co do bankomatów to osobiście dzisiaj widziałem kolejkę kilkunastu osób... ludzi już kompletnie popierdoliło....
Koło mnie w sklepach największe pustki tam gdzie mąka i piwo.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Jutro mam do przekazania czwórkę. Jeden bankomat temporary-wypierdalaj, drugi dał mi niecałą dwójkę. Zrzucam sprzęt i lecę szukać dalej. A w tygodniu muszę mieć dyszkę, więc chyba się będę musiał wybrać do banku, gdzie nie byłem z 5 lat. Cyrki.
Jak pod koniec tygodnia tak to będzie wyglądać to się jednak poważnie nie zastanowię, czy nie powtórzyć akcji słoik zza kowida. Zasadniczo lubię mieć dostęp do gotówki, w szczególności jak jest potrzebna pod ręką.
Ostatnio zmieniony 25-02-2022, 20:08 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.