III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

Re: III Wojna Światowa

28-02-2022, 18:30

Dead But Rimming pisze:
28-02-2022, 18:27
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
28-02-2022, 18:18
a sankcjami się nie przejmują.
Serio? Próbuję sobie wyobrazić siebie w takiej sytuacji:
- w ciągu 4 dni moja wypłata jest mniej warta o ok. połowę
- nie mogę polecieć do żadnego kraju w Europie poza b. Jugosławią
- stopy procentowe do góry na maksa
- naszych chłopaków wykurwiają z turniejów i federacji sportowych, tam gdzie jeszcze nas nie wyjebali, to nikt nie chce z nami grać
- część usług i produktów jest niedostępna dla mnie i ziomków z mojego kraju.

W zamian nie mam nic. No chyba bym się wkurwił jednak.
Ok, wszystko się zgadza ale nie będą w tym widzieć winy Putina.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

28-02-2022, 18:31

Dead But Rimming pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
- naszych chłopaków wykurwiają z turniejów i federacji sportowych, tam gdzie jeszcze nas nie wyjebali, to nikt nie chce z nami grać

zapewne się przejmują, albo będą przejmować, ale to tak jak u nas nie wypada mówić, że straciło się na polskim ładzie, skoro
wojna tuż obok
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

28-02-2022, 18:35

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Jeśli myślicie, że Rosjanie zbuntują się en masse, to muszę was bardzo rozczarować, bo oni myślą o nas dokładnie to samo, co my o nich: że jesteśmy sprani propagandą, że zachodnie media nie pokazują nam prawdy, i że ukraińska propaganda wymyśla pierdoły, ponieważ ostro dostają w dupę i tyle im zostało, a sankcjami się nie przejmują.
Na początek wystarczy, że zbuntują się ci, którzy ich w tym przekonaniu utrzymują. No ale pożywiom uwidim. Nie ma sensu się licytować. Tak, czy owak takiej opcji jeszcze ruskie nie ćwiczyły. Powodzenia rjebiatka. :mrgreen: Swoją drogą już widzę jakbyś dzisiaj śpiewał, gdyby z konta z piątku na poniedziałek wyparowało 40 procent, a stopka jebła z trzy do osiem. Zadziwiające jest lekceważenie ekonomii na tym forum. Z tym, że ja się nie znam, więc pewnie dlatego me zdziwienie.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

28-02-2022, 18:36

iskander spadł na kijów.Ten skurwysyn już idzie na calość
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

28-02-2022, 18:37

Dokładnie. Też już nie róbmy z nich jakichś totalnych czereśniaków. Jest np. taka grupa zawodowa jak programiści. Część pracuje dla zachodnich firm i nagle siema, nie ma za bardzo jak dostać wypłaty. Nie wierzę, że popatrzą na film z łopoczącą flagą i czołgami i przejdzie im wkurw. Poza tym, dużo Rosjan jednak korzysta z Google, Fb, Insta, itd. więc widzi, że dziwnym trafem jest rozdźwięk między oficjalną narracją rządową a resztą świata. Patrzą też na jakieś zagraniczne strony, blogi, itd., myślę że trochę krajom zachodnim zazdroszczą jednak stylu życia i możliwości.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-02-2022, 18:39

Dead But Rimming pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

A jakby to było z powodu najazdu hitlerowskich Niemiec, to zbuntowałbyś się przeciwko obecnej wladzy i poparł Hitlera? Wiem że to brzmi dla nas śmieszne, ale dla nich NATO nie jest wcale lepsze od Hitlera. Jak tak posiedziałem kilka dni na ruskim reddicie, to prawie mi ich szkoda teraz. Mogę tylko zasymulować potencjalne rosyjskie odpowiedzi:
- Wypłata mniejsza o połowę? Jaką połowę? Chodzi o kurs rubla? Niewiele niższy kurs był przez całe lato 2021. A ta wasza złotówka jak stoi do euro?
- Do żadnego kraju? A dlaczego mielibyśmy latać do wrogich nam krajów? Europa to nie jest cały świat.
- A jak wasze, polskie stopy procentowe? I przede wszystkim, jak tam ceny gazu?
- Rosjan i tak wypchnięto z olimpiady za doping, chociaż sportowcy we wszystkich krajach biorą doping, ale tylko Rosję potraktowano tak ostro, ponieważ od dawna jest prześladowana przez Zachód
- to tylko przyspieszy rozwój alternatyw w kraju i wzmocni handel z Chinami, które mają wszystko.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-02-2022, 18:41

535 pisze:

Na początek wystarczy, że zbuntują się ci, którzy ich w tym przekonaniu utrzymują. No ale pożywiom uwidim. Nie ma sensu się licytować. Tak, czy owak takiej opcji jeszcze ruskie nie ćwiczyły. Powodzenia rjebiatka. :mrgreen: Swoją drogą już widzę jakbyś dzisiaj śpiewał, gdyby z konta z piątku na poniedziałek wyparowało 40 procent, a stopka jebła z trzy do osiem. Zadziwiające jest lekceważenie ekonomii na tym forum. Z tym, że ja się nie znam, więc pewnie dlatego me zdziwienie.
Ceny gazu i energii w Polsce wywaliło w kosmos, widziałeś jakieś protesty?
Awatar użytkownika
Ascetic

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Jeśli myślicie, że Rosjanie zbuntują się en masse, to muszę was bardzo rozczarować, bo oni myślą o nas dokładnie to samo, co my o nich: że jesteśmy sprani propagandą, że zachodnie media nie pokazują nam prawdy, i że ukraińska propaganda wymyśla pierdoły, ponieważ ostro dostają w dupę i tyle im zostało, a sankcjami się nie przejmują.
Afganistan. 10 lat. 15 tys kacapskich trupów. Wojna na Ukrainie. 4 dni. 4500 trupów soldatów. To też na luzaku wyjaśnią ruskiemu społeczeństwu? Walką z nazistami wyjaśnią? Te SMS y na telefony matek ze zdjęciami truchła przejdą bez echa?
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

28-02-2022, 18:42

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
535 pisze:

Ceny gazu i energii w Polsce wywaliło w kosmos, widziałeś jakieś protesty?
Co ty kurwa pierdolisz ? Masz stopę kredytu 20%? Masz utratę wartości waluty o 40%? Wez się kurwa nie kompromituj. Jesteś odcięty od rynków zbytu i importu . Masz zamknięta giełdę ? Możesz poleciec na spotkanie biznesowe co najwyżej do Wrocławia?

Spałeś ostatnie 3 dni czy tylko chlałeś z kotem? Czy tez ci się włamali na konto ?
Ostatnio zmieniony 28-02-2022, 18:45 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
535

28-02-2022, 18:44

Dead But Rimming pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

Histeria. Tankujesz ładę za walizkę siana, jedziesz po mrożoną brukiew w cenie czarnego arbuza, wyciągasz harmoszkę i flaszkę samoróbę, siadasz przy samowarze, włączasz transmisję obrad dumy i wyjebane.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-02-2022, 18:46

535 pisze:
28-02-2022, 18:44
Dead But Rimming pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:

Histeria. Tankujesz ładę za walizkę siana, jedziesz po mrożoną brukiew w cenie czarnego arbuza, wyciągasz harmoszkę i flaszkę samoróbę, siadasz przy samowarze, włączasz transmisję obrad dumy i wyjebane.
😂
Poro
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

28-02-2022, 18:49

Teraz herbatę u kacapów naparzają drony samowary xD sankcje nic nie dadzą.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-02-2022, 18:50

Dead But Rimming pisze:
Poza tym, dużo Rosjan jednak korzysta z Google, Fb, Insta, itd.
Yandex i Vkontakte
Awatar użytkownika
Ascetic

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Dead But Rimming pisze:
Poza tym, dużo Rosjan jednak korzysta z Google, Fb, Insta, itd.
Yandex i Vkontakte
Czyli jednak samowystarczalni. Można zamykać temat
Poro
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

28-02-2022, 18:51

Mi nie chodzi o gadkę z nimi, tylko o to, co mają we łbie. Chyba większość ludzi jednak woli poczucie, że może sobie poradzić w każdym zakątku świata, a nie że u siebie kupi sobie ziemniaków i octu. Większość chyba jest ciekawa świata, chciałaby zobaczyć Paryż, Londyn, Berlin, itd., a nie rozbijać się po jakichś kazachskich stepach. Większość chyba wolałaby mieć luźne układy z rówieśnikami z innych krajów, a nie być obiektem drwin i docinków i nie myśleć o kolejnych spiskach NATO, UE, FIFA, UEFA, IHF, ONZ, itd.

Ja tam nie wiem, Sebastian, może Ty jakiś młodszy rocznik jesteś, ale ja pamiętam te szalone lata 90, kiedy Polska się powoli otwierała na Zachód, głód nowości i tej "światowości" był ogromny, przywiózłbyś z Berlina sznurowadło, a ludzie by się zabijali, żeby je od Ciebie odkupić czy pożyczyć. I trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś tam w Kacapii to akceptuje, życie o cebuli i samogonie till the end.

A może mi się tylko wydaje.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-02-2022, 18:53

Dead But Rimming pisze:
28-02-2022, 18:51
Mi nie chodzi o gadkę z nimi, tylko o to, co mają we łbie. Chyba większość ludzi jednak woli poczucie, że może sobie poradzić w każdym zakątku świata, a nie że u siebie kupi sobie ziemniaków i octu. Większość chyba jest ciekawa świata, chciałaby zobaczyć Paryż, Londyn, Berlin, itd., a nie rozbijać się po jakichś kazachskich stepach. Większość chyba wolałaby mieć luźne układy z rówieśnikami z innych krajów, a nie być obiektem drwin i docinków i nie myśleć o kolejnych spiskach NATO, UE, FIFA, UEFA, IHF, ONZ, itd.

Ja tam nie wiem, Sebastian, może Ty jakiś młodszy rocznik jesteś, ale ja pamiętam te szalone lata 90, kiedy Polska się powoli otwierała na Zachód, głód nowości i tej "światowości" był ogromny, przywiózłbyś z Berlina sznurowadło, a ludzie by się zabijali, żeby je od Ciebie odkupić czy pożyczyć. I trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś tam w Kacapii to akceptuje, życie o cebuli i samogonie till the end.

A może mi się tylko wydaje.
Zobacz sobie sam i oceń, czy mój rocznik ma cokolwiek do tego: https://www.reddit.com/r/russia/
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

28-02-2022, 18:53

Dead But Rimming pisze:
Dokładnie. Też już nie róbmy z nich jakichś totalnych czereśniaków. Jest np. taka grupa zawodowa jak programiści. Część pracuje dla zachodnich firm i nagle siema, nie ma za bardzo jak dostać wypłaty. Nie wierzę, że popatrzą na film z łopoczącą flagą i czołgami i przejdzie im wkurw. Poza tym, dużo Rosjan jednak korzysta z Google, Fb, Insta, itd. więc widzi, że dziwnym trafem jest rozdźwięk między oficjalną narracją rządową a resztą świata. Patrzą też na jakieś zagraniczne strony, blogi, itd., myślę że trochę krajom zachodnim zazdroszczą jednak stylu życia i możliwości.
Jak byłem robić projekt w Moskwie w 2012 to już czułem taki trochę żal u pracowników tamtejszych zachodnich korpo w stylu "ech wy w Polsce macie już tam zachód, a u nas ciagle taki gnój jak w ZSRR". Goście się uczyli Ukraińskiego i Polskiego, wtedy też mi uświadomiono, że ukraiński to bliżej polskiego niż rosyjskiego. Oczywiście nad wszystkim czuwał jakiś stary ruski, który mnie ciągle wypytywał co żona robi.
Mam generalnie plany sieci z tamtych czasów, ciekawe czy są aktualne jeszcze ;) Gdyby były to można byłoby wyłączyć jebany internet.

Gruz-200 wraca do ojczyzny:

Aaaa. Rosja to jest kraj w którym jest największe zainteresowanie Polską, prawie każdy z nich był w Polsce i objechał trasę Gdańsk - Warszawa - Kraków - Zakopane.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

28-02-2022, 18:57

Aż zapytam, czy kiedykolwiek wladza w Moskwie liczyła się z ludem? Tacy naiwni jesteście?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

28-02-2022, 18:57

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Yandex i Vkontakte
Jak patrzyłem ostatnio w dane, to rynek jest podzielony tak mniej więcej 50/50 pomiędzy ruskie medium i "oryginał".

Zresztą, wiesz - jak ruski wbija na Reddita, to ma kontakt ze światem. Jak wbija na jakieś tam swoje odpowiedniki, to ma jakby niższą wersję, wszystko ograniczone do dawnego ZSRR, niby językowo łatwiej, ale content wrzucany przez jakichś Kazachów czy Czeczenów raczej nie bawi tak samo, jak np. przerzucanie Reddita czy Instagrama.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

28-02-2022, 18:59

Ciekawy jestem czy dowództwo ruskich już myśli nad tym by zbombardować węzły komunikacyjne które idą z zachodu i którymi w 99% jedzie już dostawa sprzętu.Jeśli to zrobią to jest chyba definitywnie zaorane
ODPOWIEDZ