III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: III Wojna Światowa

28-02-2022, 19:23

Nie no Karkas ma sporo racji. Tzw rusnet istnieje i mnóstwo Rosjan się za jego granice nie wychyla. Zachodnie serwisy to głównie wielkomiejska klasa średnia.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-02-2022, 19:24

Hatefire pisze:
Nie no Karkas ma sporo racji. Tzw rusnet istnieje i mnóstwo Rosjan się za jego granice nie wychyla. Zachodnie serwisy to głównie wielkomiejska kładą średnia.
Bańka bańką. Informacyjna. Zgubienie portfela zgubieniem portfela. Dwie różne kwestie.
Poro
535

28-02-2022, 19:27

Dead But Rimming pisze:
28-02-2022, 19:13
Tatuś pisze:
28-02-2022, 18:53
Jak byłem robić projekt w Moskwie w 2012 to już czułem taki trochę żal u pracowników tamtejszych zachodnich korpo w stylu "ech wy w Polsce macie już tam zachód, a u nas ciagle taki gnój jak w ZSRR".
O tym właśnie mówię. To jakoś tak działa, że ludzie lubią to, co kojarzy się z zachodem. Pomijając już kwestię materialną, każdy chyba docenia porządek, jasne zasady, prawdziwą demokrację, przejrzyste procedury i logikę.
Moja była dziewczyna miała rodzinę w Ukrainie/Rosji i opowiadała mi, że jak tam kiedyś pojechali z wizytą, to ich na miejscu proszono, żeby w prezencie zostawili swoje ubrania czy buty, bo takie zajebiste, "zachodnie", kolorowe i w ogóle bajer. A jak pokazywali zdjęcia, to tam rodzina szalała, podniecając się najmniejszymi szczegółami - ale czysto! Ale trawa równo przycięta! Ale znaki drogowe niezardzewiałe!
Jest trochę filmów na jutubie , gdzie ludzie wschodu pałują się nad polskimi miejscowościami. Był nawet taki w którym chłopina chodzi po osiedlu na którym się wychowałem i nie może się nadziwić. Czy tak mieszkają biedni Polacy? Nie kurwa. Bogaci tak mieszkają. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

28-02-2022, 19:46

Jak się sprawy mają na froncie? Śledzi ktoś to na bieżąco? Podobno Iskanderem uderzyli w Kijów o 18-tej
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

28-02-2022, 19:50

"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-02-2022, 19:51

535 pisze:
28-02-2022, 19:18
Wiem. Jako trwale bezrobotny alkoholik dałem jedynie przykład dramatycznej sytuacji , którą byłeś łaskaw nakreślić po wystrzeleniu w kosmos cen gazu. Póki co, spokojnie czekam na wiosnę.
No i gdzieś tam w Archangielsku bezrobotny Michaił mówi w tym samym tonie o sankcjach, o których opowiada tawariszcz Sebastianov.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

28-02-2022, 19:53

Jeden na Kijów, drugi później na stację radarową w Browarach (to chyba dzielnica/miejscowość pod), trzeci na Charków.
Ogólnie wieczorem/w nocy nie ma co śledzić informacji, bo wiele rzeczy się zmienia dynamicznie, mnóstwo danych jest niepotwierdzonych i tylko się człowiek wkurwia niepotrzebnie.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-02-2022, 19:54

Dead But Rimming pisze:
28-02-2022, 19:53
Jeden na Kijów, drugi później na stację radarową w Browarach (to chyba dzielnica/miejscowość pod), trzeci na Charków.
Ogólnie wieczorem/w nocy nie ma co śledzić informacji, bo wiele rzeczy się zmienia dynamicznie, mnóstwo danych jest niepotwierdzonych i tylko się człowiek wkurwia niepotrzebnie.
O to to, w nowej robocie mam zapierdol to jakoś o tym nie myślę, a tak to prawie cały weekend w dupę zamartwianiem się.
535

28-02-2022, 19:57

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
28-02-2022, 19:51
535 pisze:
28-02-2022, 19:18
Wiem. Jako trwale bezrobotny alkoholik dałem jedynie przykład dramatycznej sytuacji , którą byłeś łaskaw nakreślić po wystrzeleniu w kosmos cen gazu. Póki co, spokojnie czekam na wiosnę.
No i gdzieś tam w Archangielsku bezrobotny Michaił mówi w tym samym tonie o sankcjach, o których opowiada tawariszcz Sebastianov.
Żarty, żartami, ale dobrze wiesz o co chodzi. Przewrotu w moskwie nie zrobi "prowincja". Inna sprawa, że słońce karpat też długo świeciło. Poza tym jeszcze nigdy nie było tak zorganizowanej akcji przeciwko tym kurwom. Daj temu szansę i spokojnie czekajmy. Do nas póki co nie strzelają.
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

28-02-2022, 20:05

Węgierskie kurwy odmawiają transportu broni do Ukrainy.

Orban myśli, że Putin się utrzyma. I za jego pomocą przyłączy zakarpacie do wielkich węgier. A później może i by Rumunię się udało podbić, tylko jest pewien problem bo Rumuni mogą Węgrów czapkami nakryc.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
535

28-02-2022, 20:12

Tatuś pisze:

Orban myśli, że Putin się utrzyma. I za jego pomocą przyłączy zakarpacie do wielkich węgier. A później może i by Rumunię się udało podbić, tylko jest pewien problem bo Rumuni mogą Węgrów czapkami nakryc.
Czy ktoś ze sali może mi przypomnieć kto mówił, że chce we Warszawie Budapesztu?
Awatar użytkownika
Ascetic

28-02-2022, 20:13

Tatuś pisze:

jeszcze sie okaże że to ten prawdziwy wielki strateg
Poro
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

28-02-2022, 20:26

Mówiłem oczy na Turcję.

"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-02-2022, 20:31

Hatefire pisze:
Nie no Karkas ma sporo racji. Tzw rusnet istnieje i mnóstwo Rosjan się za jego granice nie wychyla. Zachodnie serwisy to głównie wielkomiejska klasa średnia.
Subconscious bias, przekonanie o tym, że na świecie istnieje tylko kultura zachodnia/amerykańska, filmy są tylko z Hollywoodu, social media tylko z USA, samochody to tylko Volkswagen i Ford, a muzyka popularna to tylko ta z radia. Wszyscy pewnie w to wpadamy w jakimś stopniu.
535

28-02-2022, 20:35

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
28-02-2022, 20:31
Hatefire pisze:
Subconscious bias, przekonanie o tym, że na świecie istnieje tylko kultura zachodnia/amerykańska, filmy są tylko z Hollywoodu, social media tylko z USA, samochody to tylko Volkswagen i Ford, a muzyka popularna to tylko ta z radia. Wszyscy pewnie w to wpadamy w jakimś stopniu.
Gdyby wszyscy tak myśleli nigdy nie miałbyś okazji odwiedzić miejsc , które odwiedziłeś. Co najwyżej pojeździłbyś sobie palcem po globusie.
Nasum

28-02-2022, 20:44

Hatefire pisze:
28-02-2022, 17:41
Medard pisze:
28-02-2022, 17:38
swoje też, podczas operacji w biesłanie zginęło 11 antyterrorystów, dyskusyjna jest logistyka i dowodzenie akcji
Śmiem twierdzić że jak zabierasz na wyzwalanie zakładników miotacze ognia, to dyskusyjne jest czy chcesz ich wyzwolić 😁

Kiedy ktoryś z naśladowców Basajewa który swoim rajdem na Budionnowsk zadziwił ruskich i wziął zakładników w innym mieście ( nie pamiętam jego nazwiska ani wioski, ale jak chcecie, to mogę poszukać ), Putin wraz z generałami wydali klarowny rozkaz : zakładników wyzwalać w miarę mozliwości.

To nie jest profesjonalizm, są wyćwiczeni, mają sprzęt, możliwości, ale jadą po trupach - ot, cała ich taktyka,. Ale po drugiej stronie barykady mamy też jednostki specjalne - Berkut nie rozpłynął się w powietrzu, ci ludzie też musieli ze względu na swoje umiejętności zostać przyjęci do nowych struktur. Jest jednostka Alfa, która przećwiczyła umiejętności na lotnisku Hostomel. Dziś czytałem, że zaprawiony w bojach batalion Azow powystrzelał sporo ruskich sołdatów, że nawet nie wiedzieli skąd strzelają.

Żal tylko niewinnych, bo taktyka ruskich przybiera tu szaty znane z CZeczenii. JAk by im rozgromili taki oddział specjalsów, to by się zdziwili. Wcześniej się sprawdzali, bo walczyli z kimś, kto nie miał zbyt dużo nowoczesnego sprzętu, lotnictwa, rakiet...
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

28-02-2022, 20:48

Czas na trochę anglosaskiego pragmatyzmu. Dobrze byłoby dla Polski żeby ekonomiczna izolacja Ruskich trwała nie tygodnie a miesiące lub lata i żeby wojna na Ukrainie była długa i krwawa. Rozpad tego państwa leży w interesie Polski.

Demokratyczna Rosja, transparentna, to wieki kłopot dla Warszawy.
Dead But Rimming
postuje jak opętany!

28-02-2022, 21:00

Hakerzy z Anonymous zapowiedzieli, że 3 marca wjebią się na prywatne konta bankowe Rosjan, takich normalsów, i wszystko, co zakoszą, ląduje na tym koncie służącym do zakupu uzbrojenia przez Ukrainę. Powiedzieli wyraźnie, że dają ruskim 3 dni na ogarnięcie się i wypłatę środków.

Pomijając już, czy nie chodzi tu o doszczętne rozjebanie Sbierbanku, który i bez tego ma już problem z płynnością, pytanie do Sebastiana: dalej uważasz że samowystarczalne ruskie machną ręką, bo co to tam - mieć oszczędności albo nie mieć?
Awatar użytkownika
Ascetic

28-02-2022, 21:06

Dead But Rimming pisze:
28-02-2022, 21:00
Hakerzy z Anonymous zapowiedzieli, że 3 marca wjebią się na prywatne konta bankowe Rosjan, takich normalsów, i wszystko, co zakoszą, ląduje na tym koncie służącym do zakupu uzbrojenia przez Ukrainę. Powiedzieli wyraźnie, że dają ruskim 3 dni na ogarnięcie się i wypłatę środków.

Pomijając już, czy nie chodzi tu o doszczętne rozjebanie Sbierbanku, który i bez tego ma już problem z płynnością, pytanie do Sebastiana: dalej uważasz że samowystarczalne ruskie machną ręką, bo co to tam - mieć oszczędności albo nie mieć?
Ci przedstawiciele banku centralnego, ministerstwa ekonomii już wiedzą, co oznacza słowo "samowystarczalność""

Obrazek
Poro
ODPOWIEDZ