III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: III Wojna Światowa

01-03-2022, 20:50

Hatefire pisze:
01-03-2022, 20:44
Ascetic pisze:
01-03-2022, 20:24
w internecie znalazłem zdanie, że w obliczu wojny, faszole stali się lewakami, a lewaki faszolami. Coś w tym jest.
No nie wiem. Jak byłem lewakiem tak jestem. Natomiast tak mam świadomość gdzie leży granica za którą nie można przejść i tak mogę taktycznie zewrzeć szeregi z prawactwem. Jak Pisał Broniewski są rachunki krzywd ale kiedy przyjdą podpalić dom i runą żelaznym wojskiem, to chwilowo nie ma to znaczenia. Co więcej lewicowość taka jak ja ją rozumiem nigdy nie pozwoli mi stanąć po stronie imperialistycznego zbrodniarza Putina.
To było odniesienie do kwestii upa.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

01-03-2022, 20:56

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
01-03-2022, 20:41
Nasum pisze:
01-03-2022, 20:12

Poza tym, jeśli chodzi o przekaz medialny, to Ukraińcy rozgrywają ruskich jak chcą. Nawet jeńcom pozwalają zadzwonić do domu - czysta pokazówka, ale jakże skuteczna. Dla przeciwwagi mamy informacje o tym, że ruskij sołdat zastrzelił cywila bo ten nie chciał mu dać telefonu, albo film jak czołg napierdala w tak strasznie wojskowy cel, jak dom mieszkalny.
Chcesz nagrania ruskich pokazujące, jak dobrze traktują ukraińskich jeńców oraz takie, gdzie pokazują domniemane zbrodnie Ukraińców? Po drugiej stronie jest dokładnie to samo, i dokładnie to samo myślą. Nagrywają jak jeńcom rozdają papierosy, nagrania z Donbasu itd. My widzimy po prostu siedzimy po drugiej stronie przekazu medialnego.
Człowieku ochłoń. Tutaj nie ma znaku równości. Agresor jest jeden. Jak Ukraińcy wjadą do rosji i zaczną mordować cywilów możesz zacząć dalej bredzić. Póki co to zwykły wstyd jest.

Chcesz filmy z dziś z Charkowa?
lys på slutten av lys
Nasum

01-03-2022, 20:58

Tatuś pisze:
01-03-2022, 20:42
Rosja musi upasc, jeśli nie upadnie to reputacja zachodu zostanie nadszarpnięta za bardzo (wojska nie macie, sankcje nie działają, chuja nam zrobicie). Ale nie wiem kiedy to nastąpi. Lepiej by szybciej.

Gdyby zachód się zawahał, albo nie daj szatanie wycofał, to pochód nowej czerwonej armii rozpocząłby się jak w 1944.
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:
w internecie znalazłem zdanie, że w obliczu wojny, faszole stali się lewakami, a lewaki faszolami. Coś w tym jest.
No nie wiem. Jak byłem lewakiem tak jestem. Natomiast tak mam świadomość gdzie leży granica za którą nie można przejść i tak mogę taktycznie zewrzeć szeregi z prawactwem. Jak Pisał Broniewski są rachunki krzywd ale kiedy przyjdą podpalić dom i runą żelaznym wojskiem, to chwilowo nie ma to znaczenia. Co więcej lewicowość taka jak ja ją rozumiem nigdy nie pozwoli mi stanąć po stronie imperialistycznego zbrodniarza Putina.
Lewicowy, prawicowy... w obliczu wojny to bardziej rozbija się o to czy jest się przyzwoitym człowiekiem i realizuje swoje interesy, czy wrogie.
Komunista Zandberg zdał ten egzamin lepiej (opieram się tylko na tym co tu czytałem, bo gościa nie śledzę) niż "wolnościowcy" z konfy, co też ładnie potwierdza tę tezę. Zresztą faszyzm = silne państwo i on tu za tym stoi, a konfa? "Nie drażnijmy tak Ruskich", ciągle powtarzają też jak słabe mamy państwo, służby, wojsko, sieją defetyzm i przekonanie, że "silniejszym" trzeba ustępować, co można uznać za taką "słabą" postawę "poddańczą" (taka narracja... qui bono?) i czy to antykonfliktowe podejście nie ma w sobie coś z lewicowości, skoro sama cytowana przez Zandberga lewaczka tak to widziała właśnie? "Rozmawiajmy, wyślijmy sobie kwiaty i róbmy dyplomację, nie wojnę"
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-03-2022, 21:00

Ascetic pisze:
Człowieku ochłoń. Tutaj nie ma znaku równości. Agresor jest jeden. Jak Ukraińcy wjadą do rosji i zaczną mordować cywilów możesz zacząć dalej bredzić. Póki co to zwykły wstyd jest.

Czytasz co innego niż ja piszę.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

01-03-2022, 21:01

Ubzdur pisze:
Hatefire pisze:
Ascetic pisze:
Lewicowy, prawicowy... w obliczu wojny to bardziej rozbija się o to czy jest się przyzwoitym człowiekiem i realizuje swoje interesy, czy wrogie.
Komunista Zandberg zdał ten egzamin lepiej (opieram się tylko na tym co tu czytałem, bo gościa nie śledzę) niż "wolnościowcy" z konfy, co też ładnie potwierdza tę tezę. Zresztą faszyzm = silne państwo i on tu za tym stoi, a konfa? "Nie drażnijmy tak Ruskich", ciągle powtarzają też jak słabe mamy państwo, służby, wojsko, sieją defetyzm i przekonanie, że "silniejszym" trzeba ustępować, co można uznać za taką "słabą" postawę "poddańczą" (taka narracja... qui bono?) i czy to antykonfliktowe podejście nie ma w sobie coś z lewicowości, skoro sama cytowana przez Zandberga lewaczka tak to widziała właśnie? "Rozmawiajmy, wyślijmy sobie kwiaty i róbmy dyplomację, nie wojnę"
Nie dostrzegłem tego. Rewelacyjne spostrzeżenie. Bę∂ę śmiało wykorzystywał.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

01-03-2022, 21:05

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
01-03-2022, 21:00
Ascetic pisze:

Czytasz co innego niż ja piszę.
Poważnie?

Marudzisz, że żołnierz np. morduje żołnierza. ruski Ukraińca, Ukrainiec kacapa. Może też się torturują krzyżowo. A ja piszę, że jakimś dziwnym trafem umyka Tobie, że kacapy mordują cywilów. Tutaj nie da się równać propagand. Co nie zmienia postaci, że też dostrzegam, świetną robotę Ukraińców na poziomie medialnym, o czym wielokrotnie tutaj pisałem. Że propaganda prima sort. ruskiej nie znam. Nie interesuje mnie ten punkt widzenia. Nie muszę tego intelektualizować, szukać niuansów. Wolę brutalizować.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-03-2022, 21:08

Ascetic pisze:

Poważnie?

Marudzisz, że żołnierz np. morduje żołnierza. ruski Ukraińca, Ukrainiec kacapa. Może też się torturują krzyżowo. A ja piszę, że jakimś dziwnym trafem umyka Tobie, że kacapy mordują cywilów. Tutaj nie da się równać propagand. Co nie zmienia postaci, że też dostrzegam, świetną robotę Ukraińców na poziomie medialnym, o czym wielokrotnie tutaj pisałem. Że propaganda prima sort. ruskiej nie znam. Nie interesuje mnie ten punkt widzenia. Nie muszę tego intelektualizować, szukać niuansów. Wolę brutalizować.
Rozmawialiśmy wyłącznie o propagandzie, a nie o rzeczywistości. Ruscy mają po swojej stronie dokładnie taką samą pokazującą że są bohaterami i dobrze traktują jeńców.
Ostatnio zmieniony 01-03-2022, 21:08 przez ŚWIAT BEZ KOŃCA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ascetic

Nasum pisze:
Tatuś pisze:
01-03-2022, 20:42
Rosja musi upasc, jeśli nie upadnie to reputacja zachodu zostanie nadszarpnięta za bardzo (wojska nie macie, sankcje nie działają, chuja nam zrobicie). Ale nie wiem kiedy to nastąpi. Lepiej by szybciej.

Gdyby zachód się zawahał, albo nie daj szatanie wycofał, to pochód nowej czerwonej armii rozpocząłby się jak w 1944.
Ktoś w tv mówił, że ruskie działają na zasadzie, miętki, stalin, miętki i znów stalin*. Teraz bym się spodziewał tego właśnie mniętkiego a później znów dzida.

* nie jestem w stanie zweryfikować, bo ruskie mnie do tego stopnia zawsze brzydziły, że wolałem zgłębiać tematykę totalitaryzmu niemieckiego.
Ostatnio zmieniony 01-03-2022, 21:13 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

01-03-2022, 21:09

Ascetic pisze:

Nie no Karkas dowodził po prostu że kacapy mają swoją bańkę informacyjną i tyle. Pod tym się podpiszę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-03-2022, 21:10

Hatefire pisze:

Nie no Karkas dowodził po prostu że kacapy mają swoją bańkę informacyjną i tyle. Pod tym się podpiszę.
Dzięki za wsparcie, w zasadzie to tylko o to chodziło.
Awatar użytkownika
Ascetic

01-03-2022, 21:12

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Ascetic pisze:

Poważnie?

Rozmawialiśmy o propagandzie, a nie o rzeczywistości.
No to może zadaj sobie trudu, i zestaw te propagandy, gdzie jedna pomija śmierć ludności cywilnej. Tak jak chcesz nie mieszając porządków.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

01-03-2022, 21:13

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:

Jasne i usilnie stara się stawiać znak równości. Propaganda propagandą, tyle, że jedna jakby bardziej mniej smaczna.

ps. wróciłem do tematu jak zaatakował Nasuma "chcesz zdjęcia od ruskich"? itd. dziwnie to nacechowane było. poza tym jakiego Polaka interesuje teraz ruski punkt widzenia, poza typem co pod onucową narrację uderza w tony "to niesprawiedliwe, że kacap nie popyka w piłeczkę w mś, bo przecież może to jest amerykański agent w zssr"
Ostatnio zmieniony 01-03-2022, 21:17 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-03-2022, 21:16

Spojrzałem w międzyczasie na kurs EUR/PLN

Obrazek
Nasum

01-03-2022, 21:16

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:

U siebie - owszem. Ale tylko u siebie, bo w świecie dominuje jednak optyka Ukraińska. Czasem może i podkoloryzowana, ale w zestawieniu z wyjaśnieniami Ławrowa, że byli zmuszeni zaatakować Ukrainę - choć wcześniej nazywali to misją pokojową - bo NATO chce tam zamontować broń jądrową by zniszczyć Rosję, jest po prostu bardziej wiarygodna. Wyjaśnienia Ławrowa brzmią jakby były ciosane siekierą, tak absurdalne, że zęby zgrzytają.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-03-2022, 21:17

Ascetic pisze:

No to może zadaj sobie trudu, i zestaw te propagandy, gdzie jedna pomija śmierć ludności cywilnej. Tak jak chcesz nie mieszając porządków.
Ruscy twierdzą że Ukraińcy przez 8 lat masakrowali ludzi w Donbasie, w tym kobiety i dzieci, i wrzucają zdjęcia jak cywile chowali się w schronach pod podłogą.
shitshow
postuje jak opętany!

01-03-2022, 21:18

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Ruscy mają po swojej stronie dokładnie taką samą pokazującą że są bohaterami i dobrze traktują jeńców.
To się proszę pana nazywa relatywizowanie.
W okolicznościach wojny, wyjątkowo nikczemna postawa.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
Ascetic

01-03-2022, 21:21

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
01-03-2022, 21:17
Ascetic pisze:

Ruscy twierdzą że Ukraińcy przez 8 lat masakrowali ludzi w Donbasie, w tym kobiety i dzieci, i wrzucają zdjęcia jak cywile chowali się w schronach pod podłogą.
To mieli 8 lat aby ich osądzić a nie teraz mordować ludność cywilną. Czyż nie? Chyba, że metoda, zbierać kwity 8 lat, a później traktować je jako pretekst do inwazji, jest OK. Mógłbym dać jakąś absurdalną paralele, jakiś absurdalny przykład, dlaczego Polacy powinni zbombardować np. Słowaków, ale po co? Zastanów się jak Ci wlazła ta nowa bańka z potrzeby zintelektualizowania lewicowego swojego.
Ostatnio zmieniony 01-03-2022, 21:23 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-03-2022, 21:22

shitshow pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Ruscy mają po swojej stronie dokładnie taką samą pokazującą że są bohaterami i dobrze traktują jeńców.
Sprawdzanie info z drugiej strony przekonało mnie tylko, że próba przekonania do siebie którejkolwiek ze stron jest skaza na porażkę, w sensie zwykłych ludzi, teraz już tylko tak jak masz w podpisie, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
Ascetic

01-03-2022, 21:23

shitshow pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
U Karkasa widzę albo potrzebę wyróżnienia się z tłumu, albo jakiegoś wrażliwca, który chce ten temat sobie rozłożyć w głowie i łapać znaki równości. Tyle, że agresor jest jeden, prawidła na wojnie są jakie są, a giną cywile tylko po jednej stronie.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ