Jest sobie takie kostarykańskie duo, które chyba jednak coś srogiego przeskrobało i zamiast wygrzewać się na plażach, to przesiedziało ostatnie kilka lat w piwnicy, za towarzyszy mając stęchliznę, ciemność, tego typu pierdoły i przede wszystkim sporo materiałów z gatunku kościogniotów, coby zasygnalizować jako pewne - jedynie pewne, bo ich muzyka ma swój własny charakter - drogowskazy nazwy takie jak Disembowelment, (wczesne) Incantation czy z nowszych rzeczy Spectral Voice.
Znam debiutancki album o niemożebnie przekombinowanym tytule (albo to ja już mam zdziadziały łeb i nie potrafię zapamiętać) - "Expelled into the Unknown Depths of the Unfathomable" - oraz posiadam kompilację wcześniejszych materiałów, ale jeszcze do niej do porządku nie przysiadłem. Na swoim pierwszym długograju panowie prezentują duszny death/doom metal, który wygrywa przede wszystkim naprawdę dociążonym klimatem. Kompozycyjnie jest ciekawie i nie wpadają w pułapkę monotonnego mielenia (w którą moim zdaniem na debiucie wpadli goście z Void Rot). Tu wsadzą jakąś niegłupią melodię, tam ze swoich wolnych obrotów przeskoczą w sieczkę, ale każdy utwór jakoś prowadzą bez wpadania w mielizny czy prosty schemat. Natomiast zaznaczam, że nie jest to płyta, gdzie z miejsca będziecie wskazywać, że "o, w drugim kawałku w 2:04 wchodzi super riff" albo "w zamykaczu wtedy jest takie srogie zwolnienie" - nazwałbym ten materiał efektywnym, a nie efektownym. Stopniowo przegryza się przy kolejnych odsłuchach, aż uznacie, że może trzeba tych dwóch panów wypuścić z piwnicy, bo nawiązali tam kontakt z co najmniej dziwnymi siłami.
Jak coś, to leży jeszcze w Godz ov War, stamtąd brałem wraz z kompilacją.
BLOODSOAKED NECROVOID
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bolt
- weteran forumowych bitew
BLOODSOAKED NECROVOID
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town