Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Edit. Podesłałem Ci kilka dni temu kilka nazw na PM.
Wiem wiem mam bardzo dużo polecanej pod każdym pytaniem moim o to co posłuchać np taki lvcifyre mnie rozpierdoli na miazgę, ale to była akurat kolego Tomasza polecają, nie mniej mam na uwadze to co mi podeslales kolego
Żeby była jasność. Początki byly zajebiste. Do tego malign, ondskapt itd ale później poszło to głęboko huj wie gdzie. I to już nie było wg mnie fajne.
Malign i Ondskapt zostały tam, gdzie w zasadzie były, czyli jeśli chodzi o samą muzykę - w bardziej klasycznym jej ujęciu. DSO od 'Kenose' to już zupełnie inna bajka.
I dobrze. Wykopali sobie swoja wlasna nisze i dalej ja eksploruja. Wiadomo, ze przywyczailismy sie do tych srodkow wyrazu i nie szokuja tak jak za czasow "Kenose", ale ten zespol dla mnie tez konceptualnie/tekstowo gra w zupelnie innej lidze niz wymienione "klasyczne" kapele. Dla mnie rzeczy po SMRC sa jeszcze lepsze. Te EPki jedno-utworowe to jest jakis kosmos pod kazdym wzgledem.
Chopak przynajmniej nie ma kija w dupie jak kilku weteranów. Dobrze zaczyna.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Wy macie problemy kurwa. DsO zepsuli black metal bo odeszli od prymitywizmu właściwego tej muzyce. Ja pierdole. Kto wam każe słuchać i czytać teksty? Za dużo fizyki, filozofii i jazzu. No tragedia. Black metal to tak pojemny podgatunek, że nie trzeba nawet się zbliżać do DsO i tym podobnych.
Fińska albo portugalska surowizna, leśny black metal, war metal, norweska klasyka, niezliczone hybrydy black metalu i innych gatunków. Mało?
Główka musi pracować, mam ten komfort, że w pracy również mogę słuchać muzyki, więc też przyswajam dość szybko najpierw pobierznie sprawdzam czy mi Stylowa danego zespołu siada, jeśli tak to zaczynam katować